ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انیمه‌های سایبرپانک - Banner
انیمه

۱۰ انیمه سایبرپانک برتر تمام دوران

سایبرپانک یکی از ساب‌ژانرهای سبک عملی - تخیلی است که در آن المان‌های آینده‌وارانه مثل هوش مصنوعی، شهرهای مربوط به دورانِ پیش‌رو و بهبودهای تکنولوژیکی به چشم می‌آیند. در حالی که این ژانر چندان محبوب ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

سایبرپانک یکی از ساب‌ژانرهای سبک عملی - تخیلی است که در آن المان‌های آینده‌وارانه مثل هوش مصنوعی، شهرهای مربوط به دورانِ پیش‌رو و بهبودهای تکنولوژیکی به چشم می‌آیند. در حالی که این ژانر چندان محبوب نیست اما در مدیوم‌های مختلف و به شکل‌های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است؛ از دنیای بازی‌های ویدیویی که الان به خاطر انتشار Cyberpunk 2077 بازارش داغِ داغ است (اما تاریخچه طولانی نیز دارد) تا به شکل انیمه‌های سایبرپانک.

ژانر سایبرپانک تقریباً در دنیای انیمه رو به فراموشی رفته است؛ چرا که بسیاری از انیمه‌های سایبرپانک مربوط به دوران مدرن و سال‌های اخیر نیستند. در واقع، این روزها انیمه‌های سایبرپانک زیادی ساخته و منتشر نمی‌شوند هرچند دنباله‌هایی ناموفق بر اساس فرنچایزهای برتر این حوزه صورت می‌گیرد. با این حال، تعدادی انیمه‌های سایبرپانک وجود دارند که در سال‌های گذشته ساخته و منتشر شده‌اند و ارزش تماشا دارند.

در این مطلب قصد داریم شما را با این دسته از انیمه‌های سایبرپانک آشنا کنیم، پس همراه ما در ویجیاتو باشید.


۱۰. Gunslinger Girl

Gunslinger Girl انیمه‌ای است که با حال و فضای نظامی خلق شده. این انیمه از پاییز سال ۲۰۰۳ پخش شد و وقایع آن در کشور ایتالیا جریان دارد. The Social Welfare Agency یک سازمان است که دختران جوان را از بیمارستان‌ها می‌گیرد و به آن‌ها با بدن‌های بهبودیافته سایبرنتیک زندگی جدیدی می‌دهد.

سپس این دخترها شست و شوی مغزی شده تا تبدیل به قاتلان بی‌رحمی برای دولت ایتالیا شوند. در حالی که بخشی از این دختران مصنوعی است اما هنوز هم برخی خصیصه‌های انسانی به شکل عشق و علاقه را از خود نشان می‌دهند.

داستان Gunslinger Girl ماجرای یک گروه از دختران را روایت می‌کنند که در دنباله‌رَویِ مسیر انسانیت و خلقت دچار مشکل می‌شوند. این انیمه ۱۳ قسمتی بوده و در دو فصل منتشر شده است.


۹. Accel World

Accel World که در بهار سال ۲۰۱۲ شروع به انتشار کرد با حال و هوای روابط عاطفی دوران مدرسه جریان دارد. داستان این انیمه دنباله‌روی روایت گیمری حرفه‌ای با نام هرایاکی آریتا (Haruyuki Arita) است. با این حال، او توسط معاون رئیس انجمن دانش‌آموزی به نام کارویاکیهیمی (Kuroyukihime)، دختری که نامش از «سفید برفی» برگرفته شده، شکست می‌خورد. کارویاکیهیمی برنامه‌ای به نام برین بِرست (Brain Burst) را به هرایاکی معرفی می‌کند که به پلیرها اجازه می‌دهد به امواج مغزیی خود سرعت ببخشند.

این تسریع از طریق شکست یک پلیر دیگر در مبارزه‌ای در محیط واقعیت مجازی اتفاق می‌افتد. بردن مبارزه به معنی سرعت بخشیدن به مغز بازیکن است اما باختن مساوی با خارج شدن از برین برست خواهند شد.

هرایاکی و کارویاکیهیمی با یکدیگر یک ماجراجویی را در برین برست آغاز می‌کنند تا به مرحله ۱۰ برسند و خالق آن را پیدا کنند. Accel World در ۲۴ قسمت و سه فصل به نمایش درآمده است.


۸. Texhnolyze

Texhnolyze یک انیمه روان‌شناسانه است که توسط استودیو مد‌هوس ساخته شده. این انیمه در بهار سال ۲۰۰۳ شروع به پخش شد و وقایع آن در یک شهر فانتزی به نام لاکس (Lux) جریان دارد. این شهر تماماً در زیر زمین قرار دارد و توسط سه گروه کنترل می‌شود.

اورگانو (Organo) سازمانی است که با مجرمان کار می‌کنند تا کنترل تکنولایزها را به دست بگیرد؛ نامی که به اعضای مصنوعی بدن در این انیمه داده شده. گروه دوم سلویشن یونیون (Salvation Union) نام دارد که همیشه با اورگانو درگیر است. سومین گروه هم راکن (Racan) اسم گرفته، یک گروه تازه‌کارتر متشکل از افرادی که از تکنولایزهای خود برای اهداف شخصی استفاده می‌کنند.

داستان انیمه روایتگر ایچیزه (Ichise) است؛ مبارزی که یک دست و یک پای تکنولایز دارد. ایچیزه با اورگانو همکاری و در آن جا با رن (Ran)، دختری آینده‌بین، ملاقات می‌کند. این دو به یکدیگر کمک می‌کنند تا لاکس را از یک جنگ داخلی نجات دهند. Texhnolyze در ۲۲ قسمت و در یک فصل منتشر شده است.


۷. Metropolis

دومین ساخته مدهوس در این لیست یک فیلم انیمه‌ای با نام Metropolis است. این انیمه از مانگای خلق شده توسط تزوکا اوسامو، پدرخوانده دنیای مانگا، اقتباس شده است. Metropolis در ۲۶ می سال ۲۰۰۱ منتشر شده و در شهری با نام متروپلیس جریان دارد؛ یک شهر تکنولوژیکی پیشرفته که در آن جا انسان‌ها و ربات‌ها با همدیگر زندگی می‌کنند.

داستان این انیمه در مورد کاراگاهی به اسم اویاجی هیگه (Oyaji Hige)، مشهور به شیسالی بن (Shimsali Ban)، و برادرزاده‌اش کنیچی شیکیشیما (Kenichi Shikishima) است.

کنیچی یک دختر به نام تیما (Tima) را که دچار فراموشی شده از آزمایشگاهی نجات می‌دهد و با این دختر از دست دوک رد (Duke Red)، حاکم متروپلیس، فرار می‌کند. کنیچی هر کاری که از دستش بر بیاید برای محافظت از تیما در فرارشان در متروپلیس انجام می‌دهد.


۶. Ergo Proxy

Ergo Proxy یک انیمه روان‌شناسانه و معمایی است که شروع انتشارش در زمستان سال ۲۰۰۶ بود. اتفاقات این انیمه در مکانی به اسم رومدو (Romdo) جریان دارد؛ شهری که در یک گنبد قرار گرفته است. زندگی خارج از گنبد از بین رفته و آخرین بازمانده‌های بشریت درون آن هستند.

آتورایوز (AutoReiv) در این گنبد برای کمک به انسان‌ها و اطمینان خاطر پیدا کردن از بقای بشریت ساخته شدند. آتورایوز ربات‌هایی به شکل انسان‌ها هستند اما ویروسی به نام کاگیتو (Cogito) آن‌ها را آلوده می‌کند. این ویروس باعث می‌شود تا این ربات‌ها قابلیت‌های انسانی مثل تفکر برای خودشان و آگاه بودن از محیط اطراف را به دست آورند.

ری آی مِیِر (Re-I Mayer) مسئول تحقیق در مورد ویروس کاگیتو می‌شود که موجوداتی مرموز به نام پراکسی‌ها (Proxy) را کشف می‌کند. Ergo Proxy یک انیمه ۲۳ قسمتی است که در یک فصل منتشر شده است.


۵. Blame!

Blame! انیمه سینمایی علمی تخیلی است که در ۲۰ می سال ۲۰۱۷ منتشر شد. این انیمه در آینده‌ای اتفاق می‌افتد که تکنولوژی‌ها بسیار پیشرفته‌تر از زمان حال حاضر هستند. دنیا تماماً ماشینی شده اما یک ویروس باعث می‌شود تا تمام دستگاه‌های خودکار درون شهر کنترل خود را از دست دهند.

سیف‌گارد (Safeguard) سیستم دفاعی شهر است که وظیفه محافظت از آن را بر عهده دارد. با فساد دستگاه‌های خودکار حالا اگر سیف‌گارد حضور انسانی را حس کند، یک دسته ربات آدمکش می‌فرست تا آن‌ها را نابود کنند.

کیلی سرگردان (Killy the Wanderer)، شخصیت اصلی انیمه Blame! است و به دنبال نت ترمینال جنز (Net Terminal Genes) می‌گردد تا بتواند شهر را به وضعیت سابقش بازگرداند.


۴. Akira

با انتشار در ۱۶ جولای سال ۱۹۸۸، Akira تبدیل به یکی از محبوب‌ترین انیمه‌های سایبرپانک شده که تا به حال به انتشار رسیده است. وقایع این فیلم در ژاپن سال ۱۹۸۸ اتفاق می‌افتد که در آن، انفجاری باعث ایجاد اختلالات در شهر توکیو و آغاز جنگ جهانی سوم می‌شود. دلیل این انفجار را پسری جوان با قدرت‌های ذهنی می‌داند.

حالا در توکیوی سال ۲۰۱۹ که با عنوان نئو توکیو شناخته می‌شود، تروریسم و خشونت‌های گروه‌های خلافکاری به اوج خود رسیده است. شوتارو کاندا (Shoutarou Kaneda) رهبر یک گروه متورسواری به نام کپسولز (The Capsules) است. در این گروه، فردی به نام تاتسئو شیما (Tetsuo Shima) وجود دارد که بعد از یک صانحه به مرور توانایی‌های ذهنی به دست می‌آورد.

Akira در سال ۱۹۹۲ در فستیوال فیلم ایمجینِ آمستردام برنده جایزه سیلور اسکرین شد و در سال ۲۰۰۷ نامزد بهترین انیمه در جوایز انیمه آمریکا بود.


۳. Serial Experiments Lain

Serial Experiments Lain که در تابستان سال ۱۹۹۸ منتشر شد، روایتگر داستان روان‌شناسانه و فراطبیعیِ لین ایواکورا (Lain Iwakura) است. لین یک دختر ۱۴ ساله ساکت بوده که سرش با مدرسه گرم است تا این که یک ایمیل از دختری دریافت می‌کند که به تازگی خودکشی کرده و نمی‌داند چگونه این ایمیل به دستش رسیده است.

جواب پرسش لین در وایرد (The Wired) نهفته؛ یک دنیای مجازی از شبکات ارتباطی که شبیه به اینترنت است. لین با مواجه شدن با رازهای سایبریِ بیش‌تر و بیش‌تر، دچار مشکل در تشخیص دنیای واقعی و وایرد می‌شود. انتخاب‌های او بر روی هر دو دنیا تأثیر می‌گذارند اما کم‌کم لین هویتش را گم کرده و فراموش می‌کند که چه کسی است.

Serial Experiments Lain برنده جایزه اکسلنس پرایز در فستیوال هنرهای رسانه‌ای ژاپن در سال ۱۹۹۸ شد. این انیمه ۱۳ قسمت دارد و در یک فصل پخش شده است.


۲. Psycho-Pass

Psycho-Pass انیمه‌ای ساخته شده توسط استودیو پروداکشن آی. جی. است که در پاییز سال ۲۰۱۲ شروع به انتشار کرد. این انیمه در قرن بیست و دوم ژاپن جریان دارد که یک تکنولوژی جدید با نام سیبیل سیستم (Sibyl System) به شهروندان تحمیل شده است. این سیستم، سطح خطر هر شخص نسبت به جامعه را تخمین می‌زند و آن را به عنوان سایکو پاس ارزیابی‌اش می‌کند.

گروهی از افراد با نام اینسپکتورها (Inspector) اطمینان حاصل می‌کند که سطح سایکو پاس دست نخورده باقی می‌ماند. تعدادی از زندانی‌های سابق نیز با عنوان انفورسرها (Enforcer) با اینسپکتورها همکاری می‌کنند.

Psycho-Pass داستان آکانه سونموری (Akane Tsunemori) را دنبال می‌کند که به عنوان یک شهروند الگو شناخته می‌شود. او به نیروی پلیس می‌پیوندد و درباره فساد سیبیل سیستم تحقیق می‌کند. انیمه Psycho-Pass در ۲۲ قسمت و سه فصل به نمایش درآمده است.


۱. Ghost In The Shell: Stand Alone Complex

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex به عنوان آخرین مورد در لیست «برترین انیمه‌های سایبرپانک» در پاییز سال ۲۰۰۲ شروع به پخش کرد و یک روایت در دنیایی آینده‌وارانه را به تصویر کشید. در این دنیا، بشریت به قدری پیشرفت کرده که بتواند پیوند کامل با دستگاه‌ها داشته باشد. این تکنولوژی در دست افراد شرور خطر آفرین خواهد بود. بنابراین سکشن ۹ (Section 9) به عنوان واحد نیروی پلیس مستقل که روی جرایم مربوط به این تکنولوژی متمرکز است، به وجود آمده.

شخصیت اصلی این انیمه و رهبر سکشن ۹ بر عهده شخصیتی با نام موتوکو کوساناگی (Motoko Kusanagi) است. به او مأموریت تقابل با «مرد خندان»؛ هکری که سعی دارد اسم و رسمی برای خود دست و پا کند، محول شده. در فرانچایز Ghost in the Shell می‌توان دنباله‌ها، اسپین‌آف‌ها و داستان‌های جانبی زیادی را پیدا کرد که در این بین Ghost in the Shell: Stand Alone Complex یک انیمه سریالی بیست و شش قسمت است.


به مطالعه ادامه دهید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Vladilena
    Vladilena | ۱۱ دی ۱۴۰۰

    انیمه 86 یا eighty six هم واقعا عالیه و ژانرش نظامی هست

  • Adutrix
    Adutrix | ۳۰ آذر ۱۳۹۹

    ای کاش cowboy bebop هم توی لیستتون میوردید

  • Sajaddidas
    Sajaddidas | ۲۹ آذر ۱۳۹۹

    جدیدا هم akudama drive داره پخش میشه بعد اتک تایتان دومه دیدنش خالی از لطف نیست

مطالب پیشنهادی