۵ بازی مستقل برتر سال ۲۰۲۰
سال ۲۰۲۰ پر بود از بازیهای بزرگ و پر هزینه. اما درست در همین زمانی که ما درگیر تاریخ انتشار همین نامهای بزرگ بودیم، آثار مستقل فوقالعادهای عرضه شدند که ارزش برخی از آنها از ...
سال ۲۰۲۰ پر بود از بازیهای بزرگ و پر هزینه. اما درست در همین زمانی که ما درگیر تاریخ انتشار همین نامهای بزرگ بودیم، آثار مستقل فوقالعادهای عرضه شدند که ارزش برخی از آنها از اکثر همین بازیهای کلان بودجه هم بیشتر بود. در ادامه به سراغ همین موضوع رفتم و از ۵ بازی مستقل برتر سال ۲۰۲۰ برایتان گفتم. با ویجیاتو همراه باشید.
5) Lair of the Clockwork God
Lair of the Clockwork God به معنی واقعی کلمه یکی از بهترین اکشن پلتفرمرهای سال ۲۰۲۰ بود. بازی با آن گرافیک پیکسلی رنگارنگ و اکشن نابش، یک تجربه فوقالعاده برای افرادی است که عاشق بازیهای پر زد و خورد و سریعی مثل هاتلاین میامی هستند. اما نکته اینجاست که قصه بازی مثل چنین آثار خشنی، خیلی تیره و تار نیست و تیم سازنده به جای این کار، مسیری کاملا متفاوت را در پیش گرفته و قصه Lair of the Clockwork God را با کلی شوخی بامزه و به جا پر کرده. قصهای که با طنازی نویسنده بازی تا آخرین لحظه ادامه پیدا میکند و باعث میشود تا Lair of the Clockwork God از یک اکشن پلتفرمر معمولی، به یکی از بهترین بازیهای مستقل سال ۲۰۲۰ تبدیل شود.
4) Spiritfarer
قصه سفر دریایی Spiritfarer یکی از جذابترین تجربههایی بود که میتوانستید در سال ۲۰۲۰ داشته باشید. بازی به لطف پازلها جذاب، پلتفرمینگ روان، دنیای نسبتا مترویدوانیایی رنگارنگ و موسیقیهای دلنشینش، به اثری تبدیل شده که هیچکس نباید خودش را از تجربهاش محروم کند. جدای از همه اینها Spiritfarer یک قصهگوی فوقالعاده هم هست و بازی موقعی که دارید برای بهبود وضعیت کشتی خود تلاش میکنید، آنقدر داستان جذاب از زبان کاراکترهای مختلف برایتان روایت میکند تا مخاطب تا آخرین لحظه میخکوب تصویر باقی بماند و از پای بازی تحت هیچ شرایطی بلند نشود.
3) Inmost
Inmost شاید یکی از کاملترین بازیهای مستقلی نباشد که در بازار امروز ویدیو گیم میتوانید پیدا کنید. اما ساخته استودیو هیدن لِیِر به قدری قصه عمیق و عجیبی دارد که نمونهاش در کمتر ویدیو گیمی پیدا میشود. Inmost در سه زمان مختلف به روایت قصه سه کاراکتر کاملا متفاوت میپردازد و به قدری زیبا این سه داستان را به هم وصل میکند تا مخاطب بعد از پایان بازی چیزی به جز تعریف و تمجید برای گفتن نداشته باشد. Inmost یک اثر داستان محور فوقالعاده است و خوراک آن دسته از افرادی است که عاشق شنیدن قصههای جذاب هستند.
2) Ori and the Will of the Wisps
Ori and the Blind Forest به معنی واقعی کلمه یک اثر هنری ناب و خالص بود و در تکتک ثانیههایش با موسیقی، طراحیها و حتی گیمپلی محشرش این را به مخاطبش ثابت میکرد. حال تصور کنید که موون استودیو همین بازی خوشساخت را چندین مرتبه ارتقا داده و نتیجهاش شده Ori and the Will of the Wisps. اثری که قطعا یکی از کاملترین و بینقصترین بازیهای مستقل حال حاضر است و میتوان آن را به راحتی جزو بهترین بازیهای سال ۲۰۲۰ نیز قرار داد.
1) Hades
از خوبیهای Hades هر چه بگویم، کم گفتهام. بازی نه تنها یک روگلایک انقلابی است و کلی المان مختلف و تاثیر گذار به این ژانر اضافه کرده، بلکه در امر قصهگویی نیز یک شیوه متفاوت را در پیش گرفته که هم جدید است و هم جذاب. بازی قصهاش را به صورت کاملا رندوم برای مخاطبش روایت میکند و آنقدر با دیالوگهای نامتناهی کاراکترهایش به جزئیات آن میپردازد که هیچ حفرهای در داستان حس نکنید. جدای از این، بازی چشم و گوشتان را هم با جلوههای بصری پرجزئیات و رنگارنگ و موسیقیهایی که متناسب با جریان گیمپلی تنظیم شدهاند، نوازش میدهد و کاری میکند که از لحظه لحظه تجربه Hades لذت ببرید.
برای دیدن لیست بهترین بازیهای سال ویجیاتو روی این لینک کلیک کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اسم هیچکدوم رو نشنیده بودم?
اقای فرشین یه درخواست داشتم که اگه میشه یه مقاله راجب بازی های ایرانی بسازید و سایت هیولا رو معرفی کنید تا از بازی های ایرانی حمایت بشه
حتما.
چون به دکترا کم توجه میشه
نیما ای کاش 5 تا مورد نمیداشت. یه ادیت بزن بیشتر کن اگه میشه...
سروش جان قبول دارم که بازیهای خیلی بهتری هم بودن که میشد بهشون اشاره کرد. ولی چون میخواستم نظر قاطعانهتری داشته باشیم، لیستم رو ۵ تایی بستم. ولی مطمئن باش که قراره کلی بازی ایندی خوب بهتون معرفی کنم توی هفتههای آینده.
آقا نیما یادت رفته بک صداگذاری بازی Hades چقدر عالی کار شده
اینم یه نکته دیگه است که فقط کسایی درکش میکنن که هیدس بازی کردن.
دقیقا
آقا نیما یک لتس پلی هیدز برید بدک نیست
دوست داشته باشید، میرم حتما.
چرا دوست نداشته باشیم
کاش همونقدر هم که به بازی های مستقل یا به قول معروف ایندی (indie) اهمیت داده میشه به فیلم های مستقل هم توجه بشه
قبول دارم حرفت رو. بعضی از فیلمهای مستقل هم خیلی خفنن و بهشون خیلی کم پرداخته میشه.
خیلی دوست دارم بازی hades رو انجام بدم اما متاسفانه با بازی های این چنینی راحت نیستم ( منظورم دوربین بازیه)
به نظرم یه بار برو سراغش شاید نظرت عوض شد.
خودم هم تصمیم دارم این کار رو بکنم بنظرم ارزش تجربه کردن رو داره و شاید حتی از این نوع بازی خوشم اومد بین بازی های این شکلی فرزندان مورتا و هیدیس رو دوست دارم تجربه کنم
دیگه نمیتونم تحمل کنم باید Hades رو باری کنم .
جزو واجباته این بازی.
سیستمی با مشخصات زیر میتونه این بازی هارو اجرا کنه ؟؟؟
ATI RADEONHD 4200
cpu:AMD VISION 2.8
Ram 4
فکر کنم بتونی اکثرشون رو بازی کنی
اوری رو نمیتونی فقط ولی نسخه اول اوری اجرا میشه
ممنون
ببین از لحاظ بصری بازی فرق خاصی نمیکنه. بعدم نکته اینه که روی پلی استیش 4 هم بگیریش، دیگه لازم نیست بازی رو برای پلی استیشن 5 هم بخری. رایگان روی دو تا کنسول قابل اجراست.
شک نکن. فوقالعادهاست این بازی.
مگه بازی های مستقل بازی هایی نیستن که با بودجه کم ساخته میشن و ناشر هم خود استدیو سازنه هست؟ پس اوری چجوری ایندی حساب میشه؟
نه علی جان. موون استودیو، یه استودیو کاملا مستقله و هر چی بسازن هم ایندی به حساب مییاد. این بنده خداها حتی یه دفتر هم ندارن که کنار هم بشینن بازی بسازن. کل پروسه ساخت بازی به صورت دور کاری بوده. مایکروسافت هم صرفا ازشون یه حمایت مالی جزئی کرده و حق انتشار بازی رو برای خودش گرفته. ولی در کل، بازی مستقل حساب میشه و ایندی شاهکاره.
بودجه رو که مایکرو تامین کرده، ولی بازی های ایندی دیگه همچین پشت وانه مالی ای ندارن، من نمیگم اوری بده ولی برام جای سوال داره که بازی ای که ناشرش مایکرو چجوری ایندی حساب میشه.
گفتم دیگه. مهم نیست که ناشر کیه. اکثر بازیهای ایندی هم ناشر دارن. مثلا ۹۹ درصد بازیهای ایندی شاخ رو الان دیوالور دیجیتال که یه ناشر نسبتا بزرگه دار نشر میده. ولی اون بازیها به خاطر اینکه استودیو سازندهاشون کوچیک و مستقل بودن، بازیشون هم مستقل به حساب میاد. اوری هم همینطوره. مایکروسافت یه پولی داده که بازی فقط برای کنسولهای خودش عرضه شه (حالا این وسط واسه سوییچ و پیسی هم دادن بازی رو) ولی کلیت ماجرا اینه که موون استودیو واقعا یه استودیو کوچیکه و متعلق به هیچ شرکت بزرگ دیگهای نیست.
ایده ناب تو هر بستری خودشو نشون میده. حتی بازی دوبعدی که گرافیک خیلی معمولی و حتی پایین داشته باشه
دقیقا. به نظر من کمترین ارزش رو تو ماهیت یه بازی، جلوههای بصریش داره. اصل گیمپلی و داستانه و اگه این دوتا خوب باشن تو هر چیزی رو میتونی تحمل کنی.