رک شبکه، مرکز ثقل تجهیزات شبکه
سرور ها و تجهیزات شبکه ای برای هر کسب و کار مدرنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. این تجهیزات دیتا های مختلف را ذخیره می کنند، اطلاعات بین کاربران را در خود جای می ...
سرور ها و تجهیزات شبکه ای برای هر کسب و کار مدرنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. این تجهیزات دیتا های مختلف را ذخیره می کنند، اطلاعات بین کاربران را در خود جای می دهند و منابع مختلف را در اختیار تمامی کارکنان یک کسب و کار قرار می دهند.
با توجه به اهمیتی که این لوازم دارند، خیلی مهم است که بتوانیم از امنیت آنها مطمئن شویم و بدانیم که به خوبی از آنها نگه داری می شود. یکی از بهترین راه ها برای انجام این کار این است که از یک رک شبکه استفاده کنیم.
درست است که برخی از کسب و کار ها تجهیزات خود را در یک قفسه ی ساده و یا روی یک میز قرار می دهند، اما برای کسب و کار هایی که شبکه ی آنها درحال رشد است، استفاده از یک رک شبکه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در این مقاله، آی تی شبکه قصد دارد تا یک نگاه کلی به رک شبکه، انواع آن، اندازه ها و سایز های آن بیندازیم.
- 1 رک شبکه چیست؟
- 2 انواع رک شبکه
- 2.1 رک فریم بسته
- 2.2 رک دیواری
- 2.3 رک ایستاده
- 2.4 رک دو طرفه
- 2.5 رک های چهار طرفه
- 3 تماس برای خرید فوری : 1547 408 0922
- 3.1 ابعاد و اندازه های رک شبکه
- 3.1.1 طول رک شبکه
- 3.1.2 عمق رک شبکه
- 3.1.3 عرض رک های شبکه
- 3.2 رک شبکه خود را به آی تی شبکه بسپارید
- 4 تلفن های تماس با آی تی شبکه
- 5 نشانی پست الکترونیکی آی تی شبکه
رک شبکه چیست؟
رک شبکه دستگاهی است که ظاهری شبیه به یک جعبه ی بزرگ و بسیار محکم دارد که طراحی شده تا تجهیزات شبکه ای مهم مانند روتر ها، سوئیچ ها، هاب شبکه و البته سرور ها را در خود جای می دهد و از آنها محافظت می کند.
رک شبکه به شما این امکان را می دهد تا تجهیزات شبکه ای خود را در یک مکان مشخص و متمرکز قرار بدهید. رک های شبکه ای معمولا توسط کسب و کار ها مورد استفاده قرار می گیرند و در دیتا سنتر ها و یا اتاق های سرور نگه داشته می شوند.
انواع رک شبکه
رک های شبکه در دسته ها و انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. اگر بخواهیم رک ها را از نظر قالب یا فرِیم دسته بندی کنیم می توان آنها را در دو دسته قرار داد:
رک فریم باز
رک شبکه فریم باز به رک هایی گفته می شود که ظاهر آنها شبیه به «کمد» نیست و در واقع هیچ دیواره یا درب خاصی وجود ندارد که محفظه ی آنها را بسته نگه دارد. این رک ها توسط پایه ها نگه داشته می شوند و با استفاده از سینی های رک از تجهیزات محافظت می کنند.
رک فریم بسته
این رک ها نقطه مقابل رک های فریم باز هستند. رک فریم بسته دیواره و درب محافظتی است که فضای بسته ی قالب آن را مورد محافظت قرار می دهد. این رک ها دارای یک درب محافظتی شیشه ای یا محفظه دار هستند که معمولا قابل قفل شدن بوده و از دسترسی افراد متفرقه به داخل رک جلوگیری می کنند.
این دو دسته بندی در خصوص قالب های رک های شبکه بود. اما بیایید به انواع رک های شبکه از نظر کاربرد نیز نگاهی بیندازیم:
رک دیواری
همانطور که از اسمشان پیداست، این نوع از رک های شبکه بر روی دیوار نصب می شوند و نگه داری از تجهیزات شبکه روی دیوار انجام می شود. این رک ها در چند سال اخیر توانسته اند محبوبیت بسیار زیادی پیدا کنند، چرا که خرید رک دیواری می تواند تا حد زیادی به شما در حفظ و صرفه جویی فضا کمک کرده و فضای داخل دیتا سنتر شما را کمتر اشغال کند.
این رک ها که معمولا در دسته رک های فریم بسته قرار می گیرند، می توانند از 68 کیلوگرم تا 113 کیلوگرم را تحمل کنند.
رک ایستاده
بر خلاف رک های دیواری، این رک ها با استفاده از پیچ و مهره بر روی زمین نصب و محکم می شوند. بسیاری از افراد معتقدند این رک ها که جزء رک های بسته قرار می گیرند از امنیت بیش تری برخوردار هستند، چرا که شانس افتادن رک های دیواری بر روی زمین، در صورت بروز حوادثی مثل زمین لرزه بیش تر است.
البته نمی توان گفت که این عقیده ی درستی است، چرا که رک های با کیفیت مانند رک هایی که توسط فروشگاه آی تی شبکه ارائه می شوند نه تنها از پیچ و مهره های محکم و با کیفیتی برای نصب روی دیوار استفاده می کنند، بلکه جنس بدنه ی آنها نیز بسیار با کیفیت است و حتی در صورت افتادن رک بر روی زمین نیز احتمال به بار آمدن خسارت جبران ناپذیر بسیار پایین خواهد بود.
البته گفتنی است که رک های ایستاده معمولا می توانند ظرفیت وزنی بیش تری را تحمل کنند، و بسته به نوع و کیفیت ساختشان می توان گفت که آنها تقریبا از 400 تا 500 کیلوگرم را تحمل می کنند.
رک دو طرفه
رک های دو طرفه نوع دیگری از رک های شبکه ای به حساب می آیند، و در دسته رک های فریم باز قرار می گیرند. این رک ها توسط دو پایه ی نگه دارنده و پیچ و مهره ها روی زمین نصب می شوند، و با استفاده از سینی های رک حفاظت از تجهیزات شبکه را انجام می دهند.
رک های دو طرفه می توانند تجهیزاتی تا وزن 200 تا 300 کیلوگرم را روی خود تحمل کنند.
رک های چهار طرفه
رک های شبکه ای چهار طرفه از نظر ظاهری شباهت زیادی به رک های دو طرفه دارند، با این تفاوت که بجای 2 پایه، پایه اصلی در چهار گوشه ی این رک ها قرار دارد که رک شبکه را نگه می دارند.
این رک ها دارای دو پایه در جلو و دو پایه در عقب خود هستند، و این امر باعث می شود که دسترسی به آنها از چهار طرف انجام شود. لازم به ذکر نیست که به دلیل داشتن دو پایه اضافی، این رک ها از استحکام بیش تری برخوردار هستند و می توانند وزنی معادل 370 کیلوگرم را تحمل کنند.
تماس برای خرید فوری : 1547 408 0922
ابعاد و اندازه های رک شبکه
هر کدام از رک های شبکه دارای ارتفاع، عمق و عرض خاصی هستند که در ادامه ی متن آنها را معرفی می کنیم.
طول رک شبکه
طول رک شبکه یکی از رایج ترین راه ها برای اندازه گیری رک شبکه به حساب می آید. افراد معمولا رک های خود را با طول های خاصی مثل «رک شبکه 42 یونیت یا 42U» معرفی می کنند.
کلمه ی U کوتاه شده ی یونیت رک (Rack Unit) است که برابر با 1.75 اینچ می باشد که در سال 1992 توسط شرکت AT&T معرفی شده است. معمولا در بسیاری از مواقع رک 42 یونیت یا 48 یونیت به عنوان رک های استاندارد شناخته می شوند، چرا که این رک ها دارای فضای کافی برای قرار دادن تجهیزات شبکه ای می باشد.
با این حال، رک های شبکه در اندازه های 4، 6، 8، 12، 16، 32، 37، 42 و 48 یونیت طراحی و ساخته می شوند.
عمق رک شبکه
بر خلاف طول، عمق رک شبکه معمولا در اینچ ارائه می شود و دارای تنوع کمتری از نظر سایز و اندازه است. عمق رک های شبکه از 0 تا 50 اینچ متغیر هستند، اما معمولا در اندازه های 24 و 48 اینچ ساخته دیده می شوند.
یک رک 29 اینچ که اندازه ی استانداردی برای رک های فریم باز است می تواند با انواع مختلفی از سرور ها مانند Dell، HP، IBM، سیسکو و ... سازگار باشد. عمق های بیش تر از آن را می توان برای تجهیزات بزرگ تر، و یا برای مدیریت کابل ها و دیگر تجهیزات داخل رک استفاده کرد.
عرض رک های شبکه
رایج ترین و استاندارد ترین عرض برای رک های شبکه 19 اینچ است. اکثر تجهیزات شبکه ای که داخل رک قرار می گیرند، بخصوص سرور ها دارای عرضی برابر با 10 اینچ می باشند، بنا بر این رک شما باید حداقل 19 اینچ باشد تا تجهیزات شما به خوبی در آن قرار بگیرد.
با این حال، رک های شبکه معمولا دارای یک عمق بیرونی نیز هستند که ممکن است برابر با 19 اینچ نباشد و در عوض برابر با 24 اینچ باشد. این امر باعث می شود که شما فضای کافی برای مدیریت کابل ها و تجهیزات اضافه در داخل رک خود را داشته باشید.
رک شبکه خود را به آی تی شبکه بسپارید
آی تی شبکه جزء شرکت هایی به حساب می آید که با استفاده از تجربه ی 10 ساله ی خود، توانسته است به این دانش دست پیدا کند که کسب و کار های ایرانی دقیقا چه انتظاراتی از شبکه ی خود دارند و می خواهند تجهیزات شبکه ای آنها چه ویژگی ها و خدماتی را به آنها ارائه کند.
کار هایی نظیر نصب و راه اندازی شبکه و فروش تجهیزات شبکه مانند روتر ها، سوئیچ ها، مودم، هاب شبکه، انواع و اقسام کابل های شبکه، خدمات و محصولات فیبر نوری، فروش و راه اندازی تلفن های تحت شبکه یا ویپ (VoIP) تنها بخشی از خدماتی هستند که آی تی شبکه به مشتریان خود ارائه می کنند.
کیفیت عالی و قیمت پایین این خدمات و اجناس باعث شده تا آی تی شبکه به یک مرکز مورد اطمینان برای کسب و کار هایی تبدیل شود که مایلند با استفاده از تکنولوژی های بروز دنیا چندین قدم از رقبای کاری خود جلوتر باشند.
شما عزیزان نیز می توانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در خصوص امور شبکه ای، و پرسیدن هرگونه سوال در این زمینه با مشاوران آی تی شبکه در تماس باشید.
در نهایت از شما دوستان عزیز بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید متشکریم و امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید.
تلفن های تماس با آی تی شبکه
نشانی پست الکترونیکی آی تی شبکه
ارتباط با بخش فروش :sales@ITshabake.com
ارتباط با روابط عمومی :public@ITshabake.com
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ما از رک های شبکه فریم باز استفاده می کنیم چون تهویه هوای خوبی دارن که باعث میشه تجهیزات شبکه داغ نکنن
بنظرم رک های شبکه دیواری خیلی بهتر از رک های ایستاده هستن، چون رک های ایستاده معمولا جای زیادی میگیرد ولی رک دیواری رو راحت میشه روی دیوار نصب کرد
رک شبکه واقعا وسیله ی مهمیه، بخصوص با قیمت بالای این روز های تجهیزات شبکه استفاده از یه رک خوب ضروریه. ما از رک 42 یونیت آی تی شبکه استفاده کردیم که نسبت به قیمتش کیفیت عالی داره