نگاهی به قسمت اول گیسو – عاشقانه ۲
منوچهر هادی در سریال سازی سابقه درخشانی ندارد و عناوین ضعیفی چون عاشقانه و دل در کارنامه او به چشم میخورند. سریالهایی با فضایی شبیه به سریالهای ترکی و پر از زرقوبرق که در آنها ...
منوچهر هادی در سریال سازی سابقه درخشانی ندارد و عناوین ضعیفی چون عاشقانه و دل در کارنامه او به چشم میخورند. سریالهایی با فضایی شبیه به سریالهای ترکی و پر از زرقوبرق که در آنها نه داستان جذابی عرضه شد و نه بازیگری یک هنرنمایی ماندگار از خود برجای گذاشت. برای دانلود قسمت اول سریال گیسو و نقد این قسمت همراه ویجیاتو باشید.
عاشقانه بلافاصله پس از موفقیت فصل اول سریال شهرزاد روانه شبکه خانگی شد و با ترکیبی از ستارههای سینمایی توجه مخاطبان را به خود جلب کرد: محمدرضا گلزار، مهناز افشار، ساره بیات، هومن سیدی، حسین یاری، مسعود رایگان، پانتهآ بهرام و… . این ترکیب بازیگران در هر پروژهای میتوانست وسوسهبرانگیز باشد اما آنچه این کنجکاوی و وسوسه را برای تماشای اپیزودهای بعدی سریال نیز تقویت کرد فضای متفاوت وقوع داستان بود که بیش از فیلمها و سریالهای ایرانی آثار مشابه ترکی را به یاد میآورد؛ با تاکید روی لوکیشنهای جذاب و تماشایی، و همینطور سرمایهگذاری روی ستارهها.
منوچهر هادی پس از ۴ سال دنباله عاشقانه را در قالب سریالی با نام گیسو ساخته است. مهناز افشار که حالا ذره ذره امکان برگشتش به ایران کمتر میشود و در آنسوی مرزها مشغول داوری پرشین گات تلنت در کنار ابی و آرش است طبیعتا در نقش سابق خود حضور نداشته و جایگزین او هانیه توسلی شده است.
گیسو دقیقا ادامه وقایع سریال عاشقانه است و بدون اینکه هیچ توضیحی درباره وقایع سریال نخست بدهد آغاز میشود. اگر بیننده سریال قبلی را ندیده باشد اصلا نمیتواند بفهمد در گیسو چه خبر است و به نظر میرسد به ذهن هیچکس از تیم فیلمسازی گیسو هم خطور نکرده که این مشکل را به راحتی برطرف کنند.
ساخت یک خلاصه سریال در قالب یک اپیزود (کاری که شهرزاد کرد) و یا بازگویی آنچه گذشت در ابتدای سریال میتوانست این نقص سریال را به راحتی برطرف کند. به هرحال نباید یادمان برود که عاشقانه زمانی پخش شد که سریالهای نمایش خانگی عمدتا به صورت دیسک در دست مردم بود و هنوز تماشای آنها از پلتفرمهای VOD آنچنان باب نشده بود.
گیسو به یکباره و چند ماه پس از وقایع پایان قسمت نخست فصل پیشین شروع میشود. همه چیز هم رنگ و بوی کارهای هادی منوچهری را میدهد؛ او نبض مخاطب عام را به دست آورده و طبیعتا تا وقتی کارهایش مورد استقبال این قشر قرار بگیرد قصد ندارد در این سبک فیلمسازی تغییری ایجاد کند.
قسمت نخست سریال گیسو وقایع خاصی را به ما نشان نمیدهد و صرفا تماشاگر را به دیدن ادامه سرنوشت کاراکترها پس از تمام شدن فصل پیشین دعوت میکند. متوجه میشود گیسو برخلاف تصورش زنده است و دو قاتل اجیر میکند تا او را بکشند و حسین یاری هم همسرش مهتاب با بازی پانتهآ بهرام را از دست میدهد (به نظر میرسد اختلاف نظر پانتهآ بهرام و منوچهر هادی باعث شده او در فصل دوم حضور نداشته باشد).
شخصیت سهیل با بازی گلزار نیز درگیر و دار طلاق با همسرش پگاه است و با بدبختی و بی پولی خود سرمیکند. در واقع سریال میخواهد در فصل اول توضیح بدهد که چرا یک سری بازیگران هستند و یک سری بازیگران نیستند تا کار خودش را آغاز کند.
گروه بازیگری نیز متشکل از همان تیم بازیگری سابق است و متاسفانه کماکان این تیم بدترین بازیها را از خود ارائه میدهند. گلزار که از دوران سوپراستاری خود در سینمای ایران هم گذر کرده مانند همیشه؛ ضعیف بازی میکند و هنرپیشگان بهتری همچون مسعود رایگان و حسین یاری نیز به واسطه نقشهای به شدت ضغیفشان نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
در این میان ساره بیات با نقش کمی متفاوتتر از بقیه ظاهر شده است. فیلمنامه به طور ناشیانه میخواهد خصلتهای رفتاری او را نشان دهد و در این کار بسیار مبتدی رفتار میکند. قرار است ما بعنوان تماشاگر بفهمیم که بیات چقدر مغرور و خودخواه است و دیگران را زاویه دار نگاه میکند و این موضوع از طریق یک سری دیالوگ به شدت کلیشهای و بچهگانه منتقل میشود
از آنجایی که چهره گیسو به تماشاگران در قالب مهناز افشار نمایش داده میشود (در واقع اصرار خاصی به نمایش چهره افشار در قالب گیسو وجود دارد با اینکه او در این فصل بازیگر این نقش نیست) به نظر میرسد که قرار است با فرمول کلیشه «عمل کردن صورت برای زنده ماندن» یا چیزی مشابه روبرو باشیم که گیسو را در کالبد هانیه توسلی به تماشاگر نشان دهند! هر چند امیدوارم که این جزو فیلمنامه نباشد و گیسو بتواند رو دست بهتری به مخاطب بزند. به هر حال اعلام شده که فیلمنامه این سریال بیش از ۱۰ بار بازنویسی شده و همچنان بازنویسی طرح نهایی آن در حال انجام است و ده بار بازنویسی قاعدتا ایدههای بهتری را رو میکند.
گیسو تازه در آغاز راه خود است و مانند فصل پیشین انبوهی از ستارگان سینمایی را در خود جای داده است. هرچند باید گفت ساخت عناوینی چون گلشیفته و رقص روی شیشه نشان داد که ساخت سریال با گروهی از ستارگان لزوما به موفقیت آن منجر نمیشود. گیسو با پشتوانه این تیم بازیگری نمیتواند راهی از پیش ببرد اما منوچهر هادی تا جایی که میدانیم؛ راه و چاه را خوب میشناسد و سبک روایتش فعلا هنوز هواخواه دارد.
باید دید گیسو در ادامه چه مسیری را طی میکند و آیا قرار است کت و شلوارهایی پرزرق و برقتر و آرایشهایی غلیظتر ببینیم که در میانشان یک قصه مثلا سیاسی اجتماعی مانند پولشویی هم روایت میشود (هادی به سادهترین زبان ممکن انتقادات سیاسی در آثارش مطرح میکند که جای تقدیر دارد) . یا شاید هم سریال مانند عناوین اخیری که در حال ساخت است قصد دارد کمی دز معمایی را بالاتر ببرد و عنوانی متفاوتتر نسبت به فصل پیشین باشد.
از آنجایی که سریال با نام گیسو ساخته شده؛ بعید نیست که سازندگان تصمیم گرفته باشند از سایه سریال عاشقانه خودشان را رها کنند و با همین اسم گذاری نشان دهند که قصد روایت جدید و نوینی دارند. باید دید در آینده چه پیش میآید.
پینوشت: آهنگ پایانی تیتراژ یکی از بدترین آهنگهایی است که برای یک سریال ساخته شده؛ پیشنهاد میکنم اگر به پای گیسو نشستید؛ لطفی به خودتان کرده و حتما این بخش را رد کنید!
برای دانلود قانونی سریال گیسو میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تا میای از یک سریال ایرانی ایراد بگیری سریع میان میگن که میخوای ادای خاص بودن رو دربیاری و اگه سلیقت نیست کسی مجبورت نکرده ببینی.همون طور که سریالای منوچهر هادی هیچ منطق خاصی رو دنبال نمیکنن ظاهرا طرفدارهای سریالای ایشون هم دنبال منطق خاصی نیستن و فقط میخوان ثابت کنن مخالفین این مدل سریالا اشتباه میکنن.
هر چقدر هم اصرار به خوب بودن کارهای منوچهر هادی داشته باشید باز هم واقعیت عوض شدنی نیست.تمام کارهای ایشون به شدت ضعیف و تکراری هستن
درسته که فعلا فصل دوم هیچ سناریویی رو نکرده و صرفا وضعیت کنونی پیمان . سهیل و ....
میخواد نشون بده اما نمیدانم چرا اینقدر نسبت به فیلم های سریال های ایرانی ایراد میگیرد. درسته از هر ۱۰ فیلم ایرانی یکیش خوبه اما عاشقانه (سری ۱) هیچ مشکلی نداشت . مشکل اینجاست که خیلی دیر اقدام به ساخت سری دوم کردند . اگه همان اوایل ساخته میشد مخاطب اشتیاق بیشتری برای تماشای ادامه سریال داست
عاشقانه سری ۱ یکی از بدترین سریالهای تاریخ نمایش خانگی بود سامان جان.
عالی نبود ولی خدایی خوب بود.