آیا استفاده از یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی برای گیمرها ضروری است؟
استفاده از یک مانیتور باکیفیت امروزه تبدیل به یکی از بزرگترین دغدغههای گیمرها شده است. از طرفی تنوع فوقالعاده زیاد محصولات و مانیتورهایی که هرکدام امکانات بسیاری را در اختیار شما قرار میدهند، مبحث خرید ...
استفاده از یک مانیتور باکیفیت امروزه تبدیل به یکی از بزرگترین دغدغههای گیمرها شده است. از طرفی تنوع فوقالعاده زیاد محصولات و مانیتورهایی که هرکدام امکانات بسیاری را در اختیار شما قرار میدهند، مبحث خرید یک مانیتور خوب را پیچیدهتر کردهاند. همراه ویجیاتو باشید تا باهم سری به دنیای جذاب مانیتورها گیمینگ بزنیم و ببینم که کدام مانیتور، مناسب شماست.
احتمالا یکی از سوالهایی ذهن گیمرها را مشغول خود کرده است، تفاوت میان یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی و یک مانیتور ۱۴۴ هرتزی است. طبعا یک مانیتور باکیفیت باید از نرخ تازه سازی خوبی برخوردار باشد. اما آیا خرید یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی منطقی است؟
چشم انسان به صورت غیر مسلح نمیتواند تفاوت میان یک مانیتور ۲۴۰ و ۱۴۴ هرتزی را تشخیص دهد. اما این بدان معنا نیست که استفاده از یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی غیرمنطقی است، بلکه استفاده از مانیتورها لذتی بسیار زیاد در تماشای محتوای ویدیویی را برای شما پدید خواهند آورد. از طرفی تفاوت میان این دو آنقدر زیاد نیست، بلکه یک مانیتور ۱۴۴ هرتزی نیز به خوبی میتواند شما را راضی کند و تجربهای دوست داشتنی برای شما با قیمتی پایینتر به ارمغان بیاورد. در واقع انتخاب میان این دو وابسته به بودجه و سلیقه شماست.
در این مقاله ما سعی میکنیم که به تفاوت میان مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی و مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی بپردازیم و در نهایت به شما بگوییم که کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد.
منظور از نرخ تازه سازی یا Refresh Rate چیست؟
پیش از آنکه به سراغ مقایسه این مانیتورها برویم، اجازه دهید که نگاهی دوباره به مفهوم نرخ تازه سازی تصویر بیندازیم و بار دیگر آن را مرور کنیم.
اساسا نرخ تازه سازی تصویر به میزان فریمی که مانیتور میتواند در یک ثانیه نشان دهد، گفته میشود و سرعت تازه سازی تصویر، ارتباط مستقیمی باکیفیت آن یا حداکثر FPS که یک مانیتور میتواند در زمان واقعی نشان دهد، دارد. مانیتورها به صورت عادی و استاندارد به صورت ۶۰ هرتزی عرضه میشوند که عمدتا کاربری ساده و معمولی دارند. اما اگر بخواهیم وارد مبحث مانیتورهای گیمینگ شویم، نرخ تازه سازی در این مانیتورها اکثر به صورت استاندارد ۱۴۴ هرتزی عرضه میشوند اما برخی از آنها قابلیت پشتیبانی از ۲۴۰ یا حتی ۳۶۰ هرتز را نیز دارند.
ما در مطلب به برخی از معایب و مزایای مانیتورهای ۱۴۴ و ۲۴۰ هرتزی خواهیم پرداخت و سعی خواهیم کرد که تمامی آنچیزی که نیاز است بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.
مزایای مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم نرخ تازه سازی تصویر ارتباط مستقیمی با میزان FPS مانتیور دارد و فریم ریت بالا یکی از مزایای بسیار خوب این مانیتورها محسوب میشود که علاوه بر پدید آوردن تجربهای لذت بخش در اجرای بازیها و تماشای محتوای ویدیویی، باعث سریع و روانتر شدن انیمیشنها نیز میشود. با این اوصاف، موارد زیر مزایای مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی به حساب میآیند:
- روانتر شدن انیمیشنها، تجربهای جذاب به هنگام بازیهای ویدیویی و همچنین کاهش motion blur
- افزایش سرعت عملکرد به هنگام اجرای بازیها و سریعتر شدن واکنشات در بازیهای آنلاین و رقابتی
به طبع این دو ویژگی برای گیمرها بسیار حائز اهمیت هستند و میتوانند تجربهای جذاب برای آنها پدید بیاورند. اما این مانیتورها در کنار مزایای خود، معایبی نیز دارند که میتوانند بر روند بازی شما تاثیر منفی بگذارند.
معایب مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی
دقیقا همانند مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی، مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی نیز باید فرایندهای بسیاری را انجام دهند تا به این نرخ تازه سازی برسند. اجازه دهید که پیش ذکر معایب این مانیتورها، نگاهی به فناوری و ساختار آنها بیندازیم.
اکثر مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی از پنلهای TN استفاده میکنند. این پنلهای به دلیل بهرهمندی از زاویه دید مناسب، تجربهای جذاب را از بازی کردن برای شما پدید خواهند آورد. از طرفی مانتیورهای ۲۴۰ هرتزی با پنلهای IPS نیز وجود دارند که رنگهای دقیقتر و غنیتری اما با قیمتی گرانتر از پنلهای TN، به شما ارائه میدهند.
پنلهای VA را نیز نباید فراموش کرد. از لحاظ کیفیت این پنلها در بین پنلهای IPS و TN قرار میگیرند. اگرچه این پنلها کیفیت خوبی را به شما ارائه اما به دلیل ایرادات و باگهایی که دارند عمدتا در ساخت مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی از آنها کمتر استفاده میشود.
مسئله جایی مطرح میشود که هرچقدر فریم ریت بالاتر میرود، امکان تشخیص آن برای چشم انسان سختتر میشود. تقاوت میان ۱۴۴ هرتز و ۲۴۰ هرتز آنقدر زیاد نیست که چشم انسان بتواند آن را تشخیص دهد. مگر اینکه این دو مانیتور را به صورت مستقیم کنار یکدیگر مقایسه کنید.
یکی دیگر از ایرادات بزرگ مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی، پشتیبانی از کیفیت ۱۰۸۰ است، این بدان معنا است که شما علنا کیفیت را قربانی علمکرد و فریم ریت میکنید و این تصمیم در دراز مدت بر بینایی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. هرچند که اکثر پلیرهای حرفهای فریم ریت بیشتر را، بیش از کیفیت مانتیور دوست دارند.
با این حال تفاوت میان ۱۴۴ هرتز و ۲۴۰ هرتز بسیار کم است اما آیا شما واقعا میخواهید با خرید یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی آن هم در سال ۲۰۲۱، خود را به وضوح تصویری پایینتری محدود کنید؟ مسلما مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی وجود دارند که از کیفیت ۱۴۴۰p پشتیبانی میکنند، اما همانطور که احتمالا حدس زدید قیمت بسیار گرانی دارند که خرید آنها چندان منطقی بنظر نمیرسد.
جمع بندی – آیا یک مانیتور ۲۴۰ هرتز ارزش خرید دارد؟
برگردیم سر اصل مطلب، با در نظر گرفتن تمامی توضیحات بالا آیا استفاده از یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی تفاوت بسیاری در بازی شما ایجاد خواهد کرد؟
برای پاسخ، ابتدا باید تکلیفتان را مشخص کنید! اگر عملکرد مانیتور برای شما اولویت دارد بدون هیچ شکی به سراغ یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی بروید. توجه داشته باشید که اکثر مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی از کیفیت ۱۰۸۰ استفاده میکنند و تنها مدلهای کمی، قابلیت پشتیبانی از کیفیت ۱۴۴۰p را دارند که بسیار گران قیمت و کمیاب هستند.
اما اگر شما کاربری معمولی هستید، خرید یک مانیتور ۱۴۴ هرتز به دلیل عملکرد و کیفیت بهتر انتخاب منطقیتری برای شما میتواند باشد و شما تجربهای دوست داشتنی از کار کردن با آن خواهید داشت.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من مانیتور ۶۰ هرتز رو هم بزور دارم بعد میگین ۲۴۰ یا ۳۶۰ هرتز نمیگین من سکته میکنم
144 4k رو ترجیح میدم (نیست که جفتشونو دارم تو خوابم??)
البته الان دیگه tn رو تو تولیدات شرکت های درست و حسابی خیلی کم میبینیم و یا ips هستن یا va
ضروری که نیست ولی قطعا همه میخوان?