تفاوت پردازنده لپتاپ با پردازنده کامپیوتر رومیزی چیست؟
اگر یک پیسی گیمر هستید، احتمالا حداقل یک بار به خرید یک لپتاپ گیمینگ فکر کردهاید. به هر حال ایده یک پیسی قدرتمند قابل حملی که میتوانید دائم همراه خود داشته باشید بسیار جذاب است. ...
اگر یک پیسی گیمر هستید، احتمالا حداقل یک بار به خرید یک لپتاپ گیمینگ فکر کردهاید. به هر حال ایده یک پیسی قدرتمند قابل حملی که میتوانید دائم همراه خود داشته باشید بسیار جذاب است. اما متاسفانه حقیقت این است که لپتاپهای گیمینگ از نظر راندمان فنی نمیتوانند در سطح یک پیسی ظاهر شوند، هرچقدر که قابل حمل بودنشان کاربردی باشد. چندین دلیل برای این حقیقت وجود دارد و یکیشان این است که پردازنده لپتاپ با مدلهای مخصوص پیسی متفاوت است.
در این راهنما میخواهیم بررسی کنیم که پردازنده لپتاپ چقدر با پردازنده کامپیوتر رومیزی تفاوت دارد. با ما در ویجیاتو همراه باشید.
از آنجایی که CPUهای لپتاپ مخصوص این دستگاهها ساخته شدهاند، این پردازندهها حالا باید چند فاکتور در نظر بگیرند که در مدلهای مخصوص دسکتاپ وجود ندارند.
اول از همه، پردازندههای لپتاپ علاوه بر راندمان فنی باید مصرف برق را هم در نظر بگیرند. از آنجایی که برق لپتاپ با باتری تامین میشود و دستگاه دائما به یک منبع برق وصل نیست، یک پردازنده لپتاپ نمیتواند به اندازه مدلهای دسکتاپی برق مصرف کند. مسئله دوم خنککنندگی است. تولیدکنندگان باید یک کامپیوتر کامل را در برنه کوچکی جا بدهند، که باعث میشود خنککنندگی به یک پروسه طولانیتر نسبت به یک کامپیوتر رومیزی با چندین فن و هیتسینک بزرگ تبدیل شود.
دو مورد بالا باعث میشوند که CPUهای لپتاپ معمولا تعداد هسته و همچنین سرعت کلاک و توان طراحی حرارتی بسیار پایینتری داشته باشند. بدین ترتیب، یک پردازنده مخصوص لپتاپ مصرف برق و گرمای تولیدی پایینتری پیدا میکند. البته این مسئله راجع به همه CPUها صدق نمیکند و مدلهایی وجود دارند که راندمانشان بسیار به یک پردازنده دسکتاپ نزدیک است. مثلا در CPUهایی که اینتل برای لپتاپ تولید میکند، آنهایی که حرف H در انتهای شماره مدلشان نوشته شده مدلهای راندمان بالا هستند. در حالی که مدلهای U و Y مدلهایی با مصرف برق پایین هستند.
لپتاپها بدون شک از نظر راندمان کلی مقابل دسکتاپ کم میآورند، چون CPU و GPU آنها برای کاهش مصرف برق و تولید گرما ضعیفتر ساخته میشود. اما این نقاط ضعف با مزایای دیگر جبران میشوند. مهمترین مزیت قطعا قابل حمل بودن است. حتی بزرگترین لپتاپها هم نسبت به یک کامپیوتر رومیزی بسیار قابل حملترند.
به غیر از قابل حمل بودند، راههای دیگری برای جبران نقاط ضعف لپتاپ وجود دارد. مثلا یک کولینگ پد میتواند جریان هوا را بهبود ببخشد و یک کارت گرافیک اکسترنال هم میتواند راندمان GPU را افزایش و گرمای تولید شده داخلی را کاهش دهد. تازه حتی میتوانید لپتاپ را به یک صفحه نمایش بزرگتر وصل کنید.
یک لپتاپ گیمینگ برای کسانی که به قابل حمل بودن کامپیوترشان نیاز دارد انتخاب بسیار خوبی است. اما باید در نظر داشته باشید که یک لپتاپ گیمینگ در نهایت گرانتر آب میخورد و یک کامپیوتر رومیزی نسبت به پولی که برایش خرج میکنید راندمان بیشتری ارائه میدهد.
پس در کل، یک پردازنده موبایل نسخه ضعیفتر مدلهای مخصوص دسکتاپ است و معمولا تعداد هسته، سرعت کلاک و توان طراحی حرارتی پایینتری دارد. اما این ضعفها با مصرف برق پایینتر و گرمای تولیدی کمتر جبران میشوند. اگر فکر میکنید مزایای یک لپتاپ معایبش را جبران میکند، خرید یک لپتاپ گیمینگ پیشنهاد خوبی است.
منبع: Gamingscan
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ممنون از شما آقای زجاجی