بهترین بازیهای Ratchet and Clank به ترتیب کدام عناوین هستند؟
هجده سال است که رچت (موجودی از گونه جانوری لومبکس که یک گونه جانوری من درآوردی در این سری به شمار میرود) به همراه دوست عقل کلاش که البته یک روبات کوچک است یعنی کلنک ...
هجده سال است که رچت (موجودی از گونه جانوری لومبکس که یک گونه جانوری من درآوردی در این سری به شمار میرود) به همراه دوست عقل کلاش که البته یک روبات کوچک است یعنی کلنک در بازیهای مختلفی نقشآفرینی میکنند و دل گیمرها را میربایند. آنها از روز اولی که ظاهر شدند تا امروز توانستند گامهای موفقیت را یک به یک بردارند و تقریبا هیچ یک از بازیهای این فرنچایز جزو عناوین ضعیف حساب نمیشود و همگی برای خودشان حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
میتوان گفت ۱۶ بازی از این سری تاکنون برای پلتفرمهای مختلف و گوشیهای موبایل عرضه شده و البته در برخی بازیها نیز این دو کاراکتر حضور افتخاری داشتهاند. از بین این ۱۶ بازی، شش عنوان به عنوان بازیهای اصلی به شمار میروند و الباقی بازیهای فرعی هستند که البته برخی از همین بازیهای فرعی برای خودشان یک پا شاهکار به حساب میآیند!
چند پیش بود که جدیدترین نسخه از این بازیها به طور اختصاصی برای پلی استیشن ۵ عرضه شد و توانست با اقبال بسیار خوبی چه از سوی جامعه منتقدین گیمها و چه خود گیمرها روبرو شود و به فروش هنگفتی نیز دست پیدا کند. بازی Rift Apart به معنای واقعی یک بازی نسل بعدی به شمار میرفت و با گیم پلی درگیر کننده و گرافیک خیره کننده خود توانست واقعا درخشان ظاهر شود.
به همین مناسبت نگاهی موجز به تاریخچه این سری خواهیم داشت و بهترین بازیهای رچت و کلنک در تاریخ ۱۸ سالهشان را با هم بررسی خواهیم کرد؛ عناوینی که هنوز هم میتوان با آنها انس گرفت و از آن لذت برد و به هیچ وجه رنگ و بوی کهنگی نمیدهند! این فرنچایز قدرتمند در سبک پلتفرمر توانسته هم گیمرهای کژوال و هم گیمرهای حرفهای را در طول این سالها به خود جلب کند و برای هر دو قشر جذاب باشد.
نکته مهم در تهیه این لیستُ این است که الزاما کاری به نمرات بازی در سایتهایی نظیر متاکریتیک نداشتیم و سعی کردیم لیستی تهیه کنیم که واقعا به نظرمان بهترینهای این سری به ترتیب باشد؛ هرچند بازهم تاکید میکنیم که تمامی این عناوین برای خودشان ارج و قرب خاصی دارند و قرار گرفتن در انتهای لیست بدین معنا نیست که با یک بازی بدی روبرو هستید، بلکه تمامیشان جواهرات نابی در دنیای گیم هستند که برخی کمتر و برخی بیشتر میدرخشند.
برای خرید بازی Ratchet & Clank Rift Apart و دیگر بازیها و کنسولها به وبسایت www.p4game.ir مراجعه کنید.
- 1 16. Ratchet & Clank: Before The Nexus
- 2 15. Ratchet & Clank: Full Frontal Assault
- 3 14. Ratchet & Clank: All 4 One
- 4 13. Secret Agent Clank
- 5 12. Ratchet & Clank: Into the Nexus
- 6 11. Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
- 7 10. Ratchet & Clank: Going Mobile
- 8 9. Ratchet: Deadlocked
- 9 8. Ratchet & Clank: Size Matters
- 10 7. Ratchet & Clank (2016)
- 11 6. Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
- 12 5. Ratchet and Clank
- 13 4. Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
- 14 3. Ratchet & Clank: Going Commando
- 15 2. Ratchet & Clank: Up Your Arsenal
- 16 1. Ratchet & Clank: Rift Apart
16. Ratchet & Clank: Before The Nexus
تنها عنوانی از این سری به شمار میرود که برای گوشیهای هوشمند عرضه شده و در واقع یک اسپین آف برای نسخه Into The Nexus به شمار میرود. بازی در حد و اندازه یک بازی گوشی موبایل به خوبی ظاهر شده اما فرسنگها با نسخههای به شدت جذاب کنسولی فاصله دارد.
بازی در سبک و سیاق بازیهای Running موبایل است با این تفاوت که که شخصیتهای محبوب رچت و کلنک در آن حضور دارند و بخشی از داستان بازی نیز در اینجا فاش میشود که برای هواداران دو آتشه قطعا جذاب خواهد بود.
15. Ratchet & Clank: Full Frontal Assault
این بازی با نام QForce هم در برخی بازارها شناخته میشود و اگر با این نام آن را تجربه کردید، تعجب نکنید. بازی به مناسبت ده سالگی این سری عرضه شد و تنها چند ماه پیش از عرضه رسمی از سوی ناشر و سازنده بازی معرفی شد که به نوعی یک سورپرایز برای هواداران به حساب میآمد. با این حال باید اعتراف کرد که QForce آن هدیه مناسبی که همه برای ده سالگی این فرنچایز انتظارش را داشتنند نبود و Insomniac Games این کادو را از سرش باز کرد!
بازی در سبک و سیاق Tower Defence ساخته شده بود که برای گیمرهای موبایلی احتمالا خیلی آشناست هرچند این ژانر با نبردهای پلتفرمر بازی ادغام شده بود و مخلوط عجیبی درست شده بود که به مزاج برخی از گیمرها خوش نیامد. بازی به جز پلی استیشن ۳ برای کنسول دستی پلی استیشن ویتا هم عرضه شده است. بازی به قول برخی از منتقدین از بیهویتی رنج میبرد و انصافا این بهترین صفتی است که میتوان برای آن گذاشت چرا که تمامی بازیهای این سری امضای شخصی فرنچایز را با خود به همراه دارند به جز این عنوان.
14. Ratchet & Clank: All 4 One
در گیمزکام ۲۰۱۰ بود که این بازی معرفی شد، یک بازی رچت و کلنکی چند نفره که هم به صورت آنلاین قابل بازی بود و هم به صورت آفلاین ۴ نفره. این موضوع هیجان انگیزی برای هواداران به حساب میآمد و گیم پلی بازی نیز روی موضوع تیمی پیش رفتن بسیار تمرکز داشت. ۴ شخصیت از این سری در بازی گنجانده شده بود و هرکس با انتخاب یکی از این کاراکترها وارد دنیای بازی میشد و قابلیتهای خاص خودش را هم داشت.
گیم پلی بازی آن درگیرکنندگی همیشه را در خود ندارد و کمی سادهتر از همیشه ظاهر شده و طراحی مراحل نیز به درخشانی همیشگی نیست و کمی ضعف دارد؛ هرچند هنوز هم برای یک تجربه چند نفره از جنس رچت و کلنکی بهترین گزینه به شمار میرود.
این عنوان تنها برای پلی استیشن ۳ عرضه شد.
13. Secret Agent Clank
در مراسم توکیو گیم شو ۲۰۰۷ بود که یک بازی عجیب و غریب از سوی سازندگان معرفی شد؛ هرچند معرفی بازی پس از عرضه بازی Ratchet:Deadlocked چندان دور از ذهن نبود؛ بخصوص که رقیب این سری (فرنچایز جک و دکستر) نیز یک بازی مستقل از روی شخصیت دکستر ساخته بود و به موفقیت رسیده بود.
بازی تنها روی شخصیت کلنک تمرکز داشت و این بار خبری از قهرمان اصلی و همیشگی این سری یعنی رچت به عنوان یک شخصیت قابل بازی نبود. اساسا رچت کمترین نقش را حتی در بخش داستانی بازی داشت و حول محوریت داستان نیز روی خود مامور مخفی ما یعنی کلنک بود. گیم پلی بازی تفاوتهای اساسی با سایر بازیهای این سری داشت و در برخی مواقع حتی حال و هوای مخفی کاری به خود میگرفت و صدالبته که پازلهای بیشتری در بازی وجود داشت و از بار اکشن بودن بازی کاسته شده بود.
بازی مستقل کلنک برای کنسول دستی PSP و البته بعدها برای پلی استیشن ۲ عرضه شد.
12. Ratchet & Clank: Into the Nexus
تریلوژی سری «آینده» رچت و کلنک قرار بود با بازی A Crack In Time به اتمام برسد اما در نهایت بازی یک دنباله نهایی هم پیدا کرد که Into The Nexus نام گرفت.
این بازی که به نوعی یک بازی سفارشی از سوی سونی به کمپانی به حساب میآمد همانطور که حدس زده میشد نتوانست مانند سه برادر بزرگتر خود رفتار کند و ضعیفترین عنوان در سری «آینده» به حساب میآید. این سری مستقل که داستانی خارج از بازیهای اصلی دارند شامل ۴ بازی میشوند و Into The Nexus که آخرین آنها به شمار میرود از نظر داستانی ضعفهای زیادی دارد هرچند از منظر وجود اسلحههای عجیب و غریب (المان همیشگی این سری و امضای ثابت آن) و طراحی مراحل شاهد یک شاهکار تمام عیار هستیم.
بازی از گرافیک بالایی هم برخوردار بود و ناگفته نماند که این بازی آخرین عنوانی از این سری بود که برای پلی استیشن ۳ عرضه شد.
11. Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
Quest for Booty دومین عنوان از سری «آینده» است که بازی نسبتا کوتاهی نیز در بین عناوین این فرنچایز به شمار میرود. بازی در سال ۲۰۰۸ برای پلی استیشن ۳ عرضه شد و دقیقا دنباله داستان بازی قبلی را روایت میکرد و شما در نقش رچت بید به دنبال کلنک گمشده میبودید.
بازی بیشتر از آنکه یک عنوان مستقل کامل به حساب بیاید شبیه به یک بسته الحاقی بزرگ برای بازی قبلی بود چرا که تفاوتهای چندانی با برادر بزرگتر خود نداشت و همانطور که گفتم یک بازی کوتاه محسوب میشد به طوری که میتوانستید آن را در عرض ۳ ساعت هم به اتمام برسانید!
10. Ratchet & Clank: Going Mobile
این اولین بازی موبایلی ساخته شده از روی این کاراکترها بود که برای موبایل عرضه شد؛ آنهم در سال ۲۰۰۵ که هنوز گوشیهای هوشمند آنچنان باب نبودند و بازی برای گوشیهای با سیستم عامل جاوا عرضه شده بود.
بازی برای یک عنوان موبایلی که بیش از ۱۵ سال پیش عرضه شده بسیار جذاب بود و در زمانه خود یک عنوان متفاوت به حساب میآمد که هر گیمری آرزو داشت تا آن را روی موبایلش تجربه کند. اسلحههای زیاد و عجیب و غریب و مراحل مختلفی که در بازی وجود داشت و داستان خوبی که این بازی داشت؛ همه و همه باعث شد که بازی در بین گیمرها بسیار جذاب به نظر برسد.
9. Ratchet: Deadlocked
ریسکی که سازندگان بازی برای ساخت این عنوان بر خود محتمل شدند بسیار بالا بود. آنها که دو شخصیت دوست داشتنی داشتند و همیشه این دو کاراکتر را در کنار هم به نمایش در آورده بودند، تصمیم گرفتند که یک بازی را با محوریت تنها یک قهرمان پیش ببرند و خبری از کلنک نباشد.
این اتفاقا در اواخر عمر این بازیها در کنسول پلی استیشن ۲ و در اوج محبوبیت این زوج افتاد و با وجود حذف کلنک، بازی به شدت اکشن محور شده بود. در واقع میتوان بازی را نوعی بازی اکشن صرف به حساب آورد که شما در آن با اسلحههای جذاب و عجیب و غریب دائما در حال نابود کردن موج دشمنان هستید و از یک منطقه به یک منطقه دیگر پیش میروید و حس ماجراجویی بازی بسیار کاسته شده بود؛ موضوعی که به دل برخی طرفداران اصلا خوش نیامد.
ناگفته نماند در این بازی قابلیت چند نفره پیشروی کردن در فرنچایز رچت و کلنک نیز پیاده سازی شد که بعدها در بازیهای دیگر رشد و توسعه پیدا کرد.
بازی برای پلی استیشن ۲ عرضه شد و در برخی مناطق با نام Gladiator نیز شناخته میشود.
8. Ratchet & Clank: Size Matters
بازی توسط استودیو دیگری به نم High Imapct Games تهیه و تولید شد و توانست روی PSP آنچنان بدرخشد که به تنهایی دلیلی برای خریدن این کنسول دستی سونی باشد. این ناشر توانست یک تجربه کنسولی را به راحتی وارد یک تجربه کنسول دستی کند و یک داستان قدرتمند برای بازی بیافریند تا ارزش آن ند برابر شود. بازی به حدی موفق آمیز بود که در نهایت برای کنسول خانگی پلی استیشن ۲ هم عرضه شد تا هواداران از آن بی نصیب نمانند.
این آخرین عنوان از این سری بود که برای پلی استیشن ۲ عرضه شد.
7. Ratchet & Clank (2016)
پس از سالها سکوت و بیخبری از رچت و کلنک و قحطی وجود یک بازی اکشن پلتفرمر خوب برای کنسول سونی، در نهایت قرار بر این شد تا بازی اول این سری بار دیگر به صورت کامل بازآفرینی و عرضه شود. بازی فراتر از یک ریمیک ساده بود و کلا کن فیکون شده بود! با توجه به اکران انیمیشن بازی سعی شده بود تا داستانی غنیتر برای آن در نظر گرفته شود و به کاراکترها بعد بیشتری داده شود تا بهتر بتوان با آنها ارتباط برقرار کرد. چندین مرحله و اسلحه جدید برای بازی ساخته شد و نقدهای بسیار مثبتی پیرامون آن صورت گرفت به طوری که چراغ سبز دنباله سازی رچت و کلنک پس از سالها خاموشی صادر شد.
بازی دارای گرافیک خیرهکنندهای بود و گیم پلی به شدت درگیر کنندهای داشت به طوری که تمامی گیمرها چه هواداران قدیمی و چه گیمرهای جدید و ناآشنا با سری را به خود جلب میکرد. مبارزه باس فایتها به زیبایی طرحی شده بود و بازی یک نسخه کامل امروزی از یک عنوان کلاسیک درخشان محسوب میشد.
این عنوان برای کنسول پلی استیشن ۴ عرضه شد.
6. Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
سومین بازی از سری «آینده» رچت و کلنک توانست نقاط ضعفی که نسخه دوم این سری داشت را بپوشاند و به صورت یک بازی تمام و کمال و قدرتمند ظاهر شود. این بازی پایانی حماسی بر این سه گانه را رقم میزند و میتوانست حسن ختام خوبی برای این سری جدید باشد هرچند در نهایت عنوان ضعیفتری به نام In The Nexus کار را تمام کرد اما شخصا همیشه دوست دارم تصور کنم که پایان این سری «آینده» (که برای پلی استیشن ۳ عرضه شد) در همین نسخه کرک این تایم رقم خورده است.
بازی داستان بسیار قدرتمندی داشت و المانهای جدیدی که وارد گیم پلی کرده بود به شدت زیاد بودند و آزادی عمل بیشتری به گیمر برای خلق صحنههای اکشن داده بود. بازی بسیار درخشید و توانست یاد و خاطره عنوان اول سری «آینده» را رقم بزند که در زمان عرضه واقعا ترکاند!
5. Ratchet and Clank
نوبتی هم که باشد به خود نسخه اصلی بازی میرسیم که تمامی این خاطرات برای اولین بار با شروع آن رقم خورد.
بازی در سال ۲۰۰۲ به طور انحصاری برای پلی استیشن ۲ عرضه شد و یک عنوان پلتفرمر تمام عیار به شمار میرفت و توانست سرآغاز راهی باشد که هجده سال تمام ادامه داشته باشد. Insomniac Games با ساخت سری بازی اسپایرو مهارت خودش را در خلق بازیهای موفق نشان داده بود و در سال ۲۰۰۲ بار دیگر این موضوع را با عرضه بازی رچت و کلنک اثبات کرد. شخصیتهای بامزه و دوست داشتنی و گیم پلی به شدت جذاب و ترکیبی جالب از بازیهای شوتر و پلتفرمر باهمدیگر در آن زمان یک حرکت نو و مدرن به حساب میآمد؛ به تمام این موارد وجود مینی گیمهای متعدد و گرافیک بالا را اضافه کنید تا بفهمید را این بازی به شدت با اقبال موجه شد.
4. Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
اولین بازی از سری «آینده» که در واقع اولین حضور رچت و کلنک روی کنسول پلی استیشن ۳ نیز به حساب میآید یک شاهکار تمام عیار است که هنوز هم جذاب و دیدنی است.
این سری فرعی که ربطی به داستان اصلی بازی ندارد، یک داستان جداگانه را روایت میکند و توانست از قدرت گرافیکی کنسول پلی استیشن ۳ حد نهایت استفاده خود را بکند. گیم پلی بازی به شدت جذاب و هیجان انگیز بود و ورود اسلحههای بیشتر به دنیای دیوانه وار بازی، آن را به شدت جذاب ساخته بود. این اثر به عنوان یکی از بهترین بازیهای کنسول پلی استیشن ۳ شناخته میشود و تجربه نکردن آن واقعا ظلم به خودتان است!
3. Ratchet & Clank: Going Commando
دومین سری از این بازی که برای پلی استیشن ۲ عرضه شد توانست از نسخه اصلی هم بهتر ظاهر شود و یک دنباله شگفت انگیز به حساب بیاید. بازی در سال ۲۰۰۳ عرضه شد و طراحی مراحل بینظیری داشت، موفقیت قسمت اول دست سازندگان بازی را باز گذاشته بود و آنها خلاقیتهای بیشتری از خودشان در بازی گنجاندند و با بودجه بیشتری کارشان را پیش بردند و نتیجه چیزی شد که بسیار موفق از آب در آمد. در این بازی بود که برای اولین بار اسلحههای عجیب و غریب این سری بازیها مجهز به سیستم آپگرید شدند و ویژگیهای جدیدی در طول بازی دریافت میکردند و همین موضوع باعث شده بود که ارزش تکرار بازی بسیار بالاتر برود.
2. Ratchet & Clank: Up Your Arsenal
سومین بازی رچت و کلنک برای کنسول PS2 نسبت به دو برادر بزرگتر بهتر ظاهر شد و دنباله سازی را به حد اعلای خود رساند. سازندگان رسما نشان دادند که جنبه شهرت و فروش را دارند و برای بازی جدیدشان باز هم مواردی در آستین داشتند که هواداران را از خود بیخود کنند.
بازی با اینکه تنها یک سال پس از عرضه بازی قبلی عرضه شد ولی آنچنان کامل و متفاوت بود که گویی سالها روی آن وقت گذاشته شده بود. گیم پلی چندان با بازیهای قبلی تفاوت نداشت اما قابلیت چند نفره که به بازی اضافه شده کاری کرد که به شدت محبوب شود. در واقع این اولین بار بود که میشد یک بازی از این سری را هم به صورت آفلاین و هم آنلاین به طور چند نفره بازی کرد و این موضوع بسیار جذاب بود!
اسلحهها بسیار کاربردیتر شده بودند و مینی گیم ها نیز به شدت جذابتر شده بودند و همه چیز به حد تمام و کمال خود رسیده بود.
1. Ratchet & Clank: Rift Apart
آخرین نسخه که از سری رچت و کلنک عرضه شده به معنای واقعی بهترین بازی از میان تمامی بازیهای این سری به شمار میرود. این اثر یک گیم پلی به شدت درگیر کننده را به نمایش میگذارد که شخصا تا امروز مانند آن را در هیچ بازی از نسل جدید کنسولها ندیدم. استفاده از قابلیتها و ویژگیهای کنترلر جدید پلی استیشن ۵ و گرافیک بینظیر آن هم بدون ثانیهای لودینگ کاری کرده که بازی از منظر فنی واقعا بدرخشد و نتوان به آن ایرادی گرفت.
وجود دو شخصیت کاملا جدید در بازی و اضافه کردن قهرمانان تازه نفس به این سری جانی دوباره به فرنچایز بخشیده و کاری کرده که تنوع بازی بیش از پیش بشود. اسلحههای بینظیر و دشمنان متفاوت و طراحی مراحل زیبا جزو دیگر عناصری هستند که ریفت اپارت را به بهترین بازی از این سری و یکی از بهترین بازیهای حال حاضر کنسول جدید خانگی سونی تبدیل میکند.
دیدار مجدد رچت و کلنک در یک بازی کاملا جدید با داستانی که ادامه راه بازیهای قبلی بود امری بود که بالاخره پس از چند سال وقفه رخ داد و تیم سازنده بازی توانستند این سری بازی را به زیبایی هرچه تمامتر احیا کنند.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این اینسامنیاک خیلی کارش درسته لعتی تو این چند سال هرچی بازی داده ترکونده.ممنون از اقای پارساپور ولی ایکاش نمرات متاکریتیک رو مینوشتید کنار بازی ها ولی مقاله عالی بود خسته نباشید
این همه ازش تعریف کردی آخر با "لعنتی" نابودش کردی?
Rift Apart قطعا لیاقت بودن توی جایگاه اول رو داره