ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

معرفی بهترین انیمیشن‌های زیر 90 دقیقه

مطمئناً بسترسازی و البته فضاسازی بخشی اساسی در هر انیمیشن داستانی است، اما گاهی ارتباط گیری با مخاطب کودک و نوجوان نیاز به اختصار و جذابیت دارد. حالا ما در ویجیاتو قصد داریم برای راحتی ...

امیر پریمی
نوشته شده توسط امیر پریمی | ۵ مهر ۱۴۰۰ | ۲۰:۲۹

مطمئناً بسترسازی و البته فضاسازی بخشی اساسی در هر انیمیشن داستانی است، اما گاهی ارتباط گیری با مخاطب کودک و نوجوان نیاز به اختصار و جذابیت دارد. حالا ما در ویجیاتو قصد داریم برای راحتی مخاطب در انتخاب یک انیمیشن نسبتاً کوتاه اما جذاب، نگاهی به بهترین انیمیشن‌های زیر 90 دقیقه موجود در جهان داشته باشیم. (لازم به ذکر است این لیست شامل رتبه بندی نمی‌باشد)

انیمیشن ۹‌ (نُه)

مدت زمان: ۷۹ دقیقه - این انیمیشن علمی تخیلی یکی از اصلی ترین فیلم‌های پسا آخرالزمانی است که در سال‌های اخیر نمایش داده شده است. انیمیشن ۹ با کارتون‌های رنگی و شاد فرق زیادی دارد و بعید نیست که مخاطب اصلی سازندگانش نه کودکان بلکه بزرگسالان باشد. انیمشن ۹ اقتباسی از انیمیشن کوتاهی به همین نام است که در سال ۲۰۰۵ کاندید اسکار شد. ایده و داستان جالب این فیلم کوتاه از دید تیم برتون ارزش یک فیلم بلند سینمایی را داشت و از همین رو در سال ۲۰۰۹ انیمیشن بلندی با همین نام به کارگردانی شان آکر (کارگردان همان انیمشن کوتاه) ساخته و عرضه شد.

کیفیت و گرافیک بالا به همراه داستان خلاقانه از انیمشن ۹ اثری قوی ساخته که دیدنش را الزامی می‌کند. اما آنچه انیمشن ۹ را از کارتونی تفریحی خارج و شاید به فیلمی معنا گرا تبدیل کند داستان فیلم است. داستان ۹ پر از کلیدهایی است که بایستی توسط بیننده رمزگشایی شوند. در پس روبات‌های کوچک و داستان آخرالزمانی این انیمیشن می‌توان شباهت زیاد داستان را با زندگی بشر (به‌خصوص بشر امروز که اسیر دنیای ماشینی است) و معانی و داستان‌های مذهبی دید.

روباه و سگ شکاری

مدت زمان: ۸۳ دقیقه - این انیمیشن از سری انیمیشن‌های کلاسیک شرکت والت دیزنی است. این کارتون حاصل ورود استعدادهای جدید به استودیو والت دیزنی در سال ۱۹۷۷ است. در تولید کارتون ۱۸۰ نفر از جمله ۲۰ انیماتور مشغول بودند. کارتون «روباه و سگ شکاری» از دل ۳۶۰ هزار طرح، ۱۱۰ هزار تصویر نقاشی شده و ۱۱۰۰ پس‌زمینه خلق شد. این کارتون که در ژانرهای کمدی، خانوادگی و درام قوت گرفته بود بر اساس رمانی نوشتهٔ دانیل.پ.منکس ساخته شد.

این انیمیشن یکی از عمیق ترین آثار دیزنی است. با همه ویژگی‌های آشنا، این اثر نقطه عطفی برای استودیوی دیزنی است و حرکت آن در جهت رشد بیننده ستودنی است. در واقع این اثر از آن ویژگی‌های نسبتاً کمیاب دیزنی است که حاوی درس مفیدی برای مخاطبان جوانتر است. در واقع این اثر فقط حاوی حیوانات زیبا و ماجراهای ترسناک و پایان خوش نیست. بلکه یک مدیتیشن نسبتاً متفکرانه است که چگونگی رفتار ما را در جامعه نقد می‌کند.



عروس مرده

مدت زمان: ۷۷ دقیقه - در انیمیشن عروس مرده، داستانی قدیمی به قدمت قرن‌ها، به شکل و شمایل امروزی درآمده است. این داستان در مورد زندگی، مرگ، و فداکاری است. این فیلم در شلوغ‌ترین دوره‌ی زندگی کارگردان آن، تیم برتون ساخته شده است و ساخت طاقت‌فرسا و نفس‌گیر آن، بیش از ده سال به طول انجامید. ولی این همه سختی و عذاب، ارزشش را داشت. زیرا پس از آن‌که این فیلم اکران شد، تمامی منتقدان متفق‌القول و یک‌صدا آن را تحسین کردند. در ضمن یک نامزدی جایزه اسکار را هم باید به لیست موفقیت‌های این انیمیشن اضافه کرد.

انیمیشن عروس مرده یکی از جذاب‌ترین انیمیشن‌هایی است که ژانر ترسناک، موزیکال و کمدی را ترکیب کرده و داستانی سرشار از ماجرا‌های دوست‌داشتنی را شکل داده‌است. این انیمیشن که با سبک استاپ‌موشن ساخته‌شده، امضای ویژه‌ی برتون را دارا بوده و در برخی نقاط حتی از دیگر آثار این کارگردان برتری پیدا می‌کند. در واقع این اثر در زمان خودش غوغایی در صنعت سینما به‌پا کرد و برای همیشه در زمره فیلم‌های انیمیشنی قرار گرفت که می‌توانیم بارها و بارها تماشایش کنیم و از دیدنش لذت ببریم.

آقای فاکس شگفت‌انگیز

مدت زمان: ۸۷ دقیقه - آقای فاکس شگفت انگیز، اولین فیلم استاپ موشن وس اندرسون است که براساس کتاب رمان کودکانه‌ای به همین نام ساخته شد. این انیمیشن ماجراجویی، کمدی، جنایی، درام و خانوادگی، محصول سال ۲۰۰۹ کشور آمریکا می‌باشد. تجربه شیرین ساخت استاپ موشن توسط اندرسون باعث شد تا او چند سال بعد از این اثر دومین فیلم خود را نیز با کمک همین تکنیک و با نام جزیره سگ ها (Isle of Dogs) بسازد که در سال 2018 اکران گردید.

این انیمیشن با الهام از داستان کلاسیک رولد دال به موفقیتی مهم و تجاری رسید و از سوی طیف گسترده‌ای مورد ستایش قرار گرفت. هزینه‌ی تولید فیلم حدودا ۴۰ میلیون دلار بود و در نهایت فروش گیشه ۴۶٫۴ میلیون دلار را تجربه کرد. این انیمیشن داستان روباهی به نام فاکس را روایت می کند که بسیار خانواده دوست است ولی ذاتا خوی وحشی گری دارد و همین باعث می شود تا از مزارع اطراف دزدی کند. کشاورزان، محل زندگی او را پیدا می کنند و سعی در انتقام دارند. بقیه ی حیوانات منطقه نیز دچار ضرر می شوند و سعی دارند در کنار هم با کشاورزان ترسناک مقابله کنند.

همسایه من توتورو

مدت زمان: ۸۷ دقیقه - سالم و احساسی بودن بدون گمراه شدن در ایجاد احساسات کار دشواری است، اما استودیو جیبلی و هایائو میازاکی افرادی هستند که بارها و بارها با چنین روشی بیننده را میخکوب خود کرده‌اند. حالا انیمیشن همسایه من توتورو نمونه بارز این سبک است. با دیدن این فیلم می شود فهمید که چرا کشور ژاپن با وجودی که از لحاظ تکنولوژی و مدرنیته در سطح اول دنیا قرار دارد، هرگز به ورطه فساد، پوچی و تنهایی انسانها (آن چنان که در دنیای غرب رایج است) نیفتاده است. آنچه استاد میازاکی با هنرمندی در همسایه ام توتورو به تصویر کشیده این است که انسان هرچقدر هم پیشرفت کند، باز هم مقهور طبیعت است و با احترام گذاشتن به طبیعت است که می‌تواند به پیشرفت خود در طولانی مدت ادامه بدهد.

همسایه من توتورو یکی از شیرین ترین، صمیمانه ترین و روان ترین آثار استاد هایائو میازاکی است. داستان فیلم درباره مهاجرت یک خانواده ساکن توکیو به مناطق روستایی اطراف و درگیری‌های دو دختر خردسال خانواده با محیط جدید است. این دو دختر کوچک چنان زنده و واقعی و شیرین از کار درآمده اند که می‌خواهید آنها را بغل کنید. دلیل این قضیه فقط ظاهر دوست داشتنی آنها نیست. میازاکی با قدرتمندی عادتها، دلخوشی‌ها و دغدغه گ‌های این دو کودک را به تصویر کشیده است. استاد به درستی می داند که دخترهایی با این سن سال کجا می‌خندند، کجا گریه می‌کنند، کجا حسادت می‌کنند، کجا عصبانی می‌شوند و…

پورکو روسو

مدت زمان: ۹۰ دقیقه - نام هایائو میازاکی در صنعت انیمیشن سازی جهان آن قدری بزرگ هست که اگر سلطان انیمیشن غرب را والت دیزنی بدانیم باید سلطان انیمیشن سازی شرق را میازاکی در نظر بگیریم. فردی که از اولین اثر خود تاکنون همواره توانسته است با آثاری که تولید می‌کند به جهان نشان دهد که هنر انیمیشن سازی دو بعدی هنوز زنده است و استودیو جیبلی همچون پیشرانه‌ای قدرتمند پیکره این صنعت را رو به جلو هل می‌دهد. 

این انیمیشن یکی از معدود فیلم‌های استودیو جیبلی است که می‌تواند در دسته‌ی آثار اکشن ماجراجویی قرار بگیرد. این فیلم بر اساس مانگایی از میازاکی و به کارگردانی این استاد ساخته شده است. فیلم داستان شخصیتی به نام مارکو پاگوت است که نفرین شده و به یک خوک قرمز تبدیل می‌شود. پورکو روسو یکی از به یادماندنی‌ترین شخصیت‌های جیبلی است، نمونه‌ای خوب از یک فیلم ماجراجویی کلاسیک. صحنه‌های پرواز پورکو روسو بر فراز دریا از نظر فنی این فیلم را در میان تحسین‌برانگیزترین آثار آن دوران جیبلی قرار می‌دهد.

شیرشاه

مدت زمان: ۸۹ دقیقه - مطمئن نیستم که واقعاً چقدر باید در مورد این یکی بگوییم. زیرا این انیمیشن را می‌توان دوست داشتنی ترین فیلم دیزنی در تمام دوران دانست، همچنین این اثر شامل یکی از غم انگیزترین صحنه‌های مرگ در هر فیلم اکشن زنده یا انیمیشن تاریخ سینما است.

شیرشاه تراژدی دوران کودکی امثال من و هم نسل‌های من است، دورانی که نگاه و حس ناب کودکی تجربه دیدن هر اثری را می‌توانست بی مانند جلوه دهد. حالا بزرگ شدیم یا حداقل فکر می‌کنیم که اینگونه است! اما هنوز هم آن شروع حماسی و شعرگونه‌اش در یادمان است آن موسیقی هانس زیمر که نمی‌دانستیم کیست و برایمان فرقی‌هم نمی‌کرد، مهم این است که تیمون و پومبایش همچنان ما را به خنده  وادار می‌کند و همچنان از مرگ موفاسا ناراحت می‌شویم هرچند نه به اندازه سال‌هایی که اشک ریزان نگاهش می‌کردیم.

داستان اسباب‌بازی‌

مدت زمان: ۸۱ دقیقه - داستان اسباب‌بازی نخستین انیمیشن بلند تماما کامپیوتری است که پیکسار در سال ۱۹۹۵ آن را ساخت و پس از «شیرشاه» و «علاالدین» سومین انیمیشن پرفروش تاریخ نام گرفت. محصولی که کارگردانی آن را جان لستر بر عهده داشت و تام هنکس و تیم آلن در آن به عنوان صداپیشه حضور داشتند. تام هنکس در آن سال‌ها در اوج محبوبیت بود و پس از بازی در «فارست گامپ» حضور در این پروژه را پذیرفته بود و مانند دیگر انیمیشن‌های موفق پیکسار، این بار نیز تیمی قدرتمند و کاربلد حضور داشتند تا اولین پروژه‌ی تماما کامپیوتری تاریخ را به موفقیتی اعجاب‌انگیز برسانند.

انیمیشن داستان اسباب‌بازی فاکتورهای زیادی برای موفق شدن، ماندگار شدن و انتخاب به عنوان یکی از بهترین انیمیشن‌های تاریخ را درون خود دارد. داستان جذاب، شخصیت‌های به یاد‌ماندنی و فیلمنامه‌ای درجه‌یک که می‌تواند نمونه‌ای خوب، حتی برای فیلمسازی باشد. فیلمنامه‌ای با رعایت الگوهای قدیمی و موفق و دربرگیری ابعاد مختلفی از ژانرها و گونه‌های سینمایی که با کارگردانی خوب و دقیق همراه شده و نتیجه‌اش نیز قطعا رضایت‌بخش خواهد بود.



بدنم را گم کردم

مدت زمان: ۸۱ دقیقه - بدنم را گم کردم پویانمایی بزرگسالان فرانسوی در ژانر درام و خیال‌پردازی به کارگردانی ژرمی کلاپین است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. این فیلم در نود و دومین دوره جوایز اسکار نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم پویانمایی شده‌است.

مضمون این انیمیشن فرانسوی را می‌شود در یک جمله خلاصه کرد: «آدمیزاد قدرت پرش دارد؛ از وضعِ پیش‌آمده‌ بد به وضعی که می‌خواهد». وقتی تار و پودِ درام، تصویر و صدا به شکل «عجیب و غریبی» به هم بافته شده باشد طوریکه بتواند یک مضمون کلی و سخت را به زبان «هنر: حس و ادراک» ترجمه کند، یعنی با یک اثرِ معمولی طرف نیستیم.

انیمیشن «I lost my body» یک روایت جذاب و دیدنی است از کشمکش درونی یک پسر مهاجر و یتیم در تقابل با زندگی سخت خویش، کشمکشی کا با روایتی خلاقانه، شما را سرگرم می‌کند و با پایانِ جذابش، بر شما تاثیر می‌گذارد.

پارانورمن

مدت زمان: ۹۰ دقیقه - پارانورمن انیمیشنی به شدت غیر معمولی و ترسناک است، که اگر بخواهیم جریان آن را در چند کلمه خلاصه کنیم، باید بگوییم: ارواح، زامبی ها، مردگان از قبر بیرون آمده، جادوگر خشمگین و پسر بچه‌ای که می‌تواند با همۀ این‌ها ارتباط برقرار کند. پارانورمن، موفق‌ترین استاپ‌موشن شرکت لایکا، داستان پسری جوان به نام نورمن (با صداپیشگی کُدی اسمیت-مک‌فی) را روایت می‌کند که همانند بروس ویلیس در فیلم سینمایی حس ششم قدرت دیدن ارواح را دارد و داستان جذابش باعث شده در فهرست ۳۰ انیمیشن برتر دهه ۲۰۱۰ قرار بگیرد.

«پارانورمن» مضامین بسیاری را در دل خود جای داده است؛ تمثیلی در مورد خطرات و تأثیرات زورگویی، یک ماجراجویی مهیج در دنیای ماوراءالطبیعه که شباهت زیادی به فیلم‌های استیون اسپیلبرگ در دهه ۱۹۸۰ دارد و پندی در مورد اینکه نحوه درک ما از تاریخ ممکن است بسیار تاریک و ترسناک باشد. موسیقی متن فوق‌العاده جان براین تأثیر زیادی بر ترسناک شدن این انیمیشن داشته است. پارانورمن سندی است که قدرت پویانمایی شرکت لایکا را گواهی می‌دهد و اینکه چطور می‌توان از تکنیک استاپ‌موشن برای تزئین و پیشبرد روایت داستان استفاده کرد. زامبی‌هایی که با استفاده از استاپ‌موشن خلق شده‌اند، بسیار باورپذیر هستند.

جهان جذاب انیمیشن‌ها را با ویجیاتو بشناسید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • Amir-mohammad
    Amir-mohammad | ۷ مهر ۱۴۰۰

    یاد خاطرات قدیم بخیر واقعاً انیمیشن‌های کوتاه ولی قشنگیین

  • Amir234
    Amir234 | ۶ مهر ۱۴۰۰

    اکثریت رو دیدم قبلا

  • W8T8F
    W8T8F | ۶ مهر ۱۴۰۰

    آقای فاکس شگفت انگیز و داستان اسباب بازی ها جزو بهترین انیمیشن هایی هست که دیدنش رو تجربه کردم

  • reza-a-m-p-r
    reza-a-m-p-r | ۶ مهر ۱۴۰۰

    من از بین این لیست {بدنم را گم کرده ام } رو خیلی دوست داشتم . نمیدونم چرا با شخصیت اصلی یعنی نوفل ارتباط نزدیکی گرفتم

  • Uncle-STULIN
    Uncle-STULIN | ۶ مهر ۱۴۰۰

    انیمیشن 9 رو وقتی بچه بودم دیدم و انگار بیشتر انیمشن ترسناکه، مخصوصاً وقتی خیلی سنت کمه ببینیش

  • Dear-Johnny-depp
    Dear-Johnny-depp | ۵ مهر ۱۴۰۰

    من عروس مرده رو خیلی وقت پیش دیدم ولی بخاطر اینکه عروس مرده بود و روی پسره کراش داشت ولی بهش نرسید میدونستم ک اگر ببینمش باهاش گریه میکنم و هیچ وقت ندیدمش
    Toys story هم ک دوست داشتم ولی قسمت ۳ و ۴ رو دوست نداشتم
    Lion King هم ک خدداا لعنننتتتتت کنه دیزنی رو ک من درباره صحننهه مرگ موفاسا رو میبینم گریه میکنم (وقتی try not to cry میا رو دیدم فهمیدم همه همینطوری بودن ولی وقتی با میا دیدمش داشتم از گریه میمردم)
    همسایه من توتورو هم چهل بار دیدمش ولی هیچی ازش نفهمیدم ولی تا حالا rewatch نکردم، ولی جوری ک معلومه باید ببینم

    • MAG11228
      MAG11228 | ۱ خرداد ۱۴۰۱

      ??۱۸ خط ک خلاصه اش با ۵ خط در میومد??

  • leonskenedy
    leonskenedy | ۵ مهر ۱۴۰۰

    عروس مرده واااااااقعا عالیه

    • AGLZMQP
      AGLZMQP | ۶ مهر ۱۴۰۰

      نمیدونم چرا من بدم میاد از این انیمیشن

  • dadash-stalin
    dadash-stalin | ۵ مهر ۱۴۰۰

    همه شاهکار ها توی یک لیست

  • Thunderbolt
    Thunderbolt | ۵ مهر ۱۴۰۰

    منتظر آقای فاکس شگفت انگیز بودم که بود چند تای دیگه هم توی لیست بود که ددم کابر محمد امین هم که معرفی دیدم بسیار توصیه میشود

  • Mohammad Amin
    Mohammad Amin | ۵ مهر ۱۴۰۰

    انیمیشن های زیادی هست که زیر 90 دقیقه باشند. مثلا سیندرلا (1950) ، دیو و دلبر (1991) ، سفید برفی و هفت کوتوله (1937) ، زیبای خفته (1959) ، پینوکیو (1940) ، پیتر پن (1953) ، دامبو (1941) ، گرینچ (2018) ، Animal Farm یا همون قلعه حیوانات (1954) (( البته اگر می خوایید این انیمیشن رو ببینید؛ احتمالا زیاد متوجه داستان نمیشید چون دیالوگ خیلی کمی داره. به خاطر همین پیشنهاد میدم اول رمان به همین اسم نوشته جرج اورول رو بخونید و بعدش خودتون به خاطر جذاب بودن داستان یه سری به این انیمیشن هم میزنید.
    پ.ن: انیمیشن های زیادی هست که کمتر از 90 دقیقه باشه ولی خب همین چند تا رو نوشتم.

مطالب پیشنهادی