ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استاپ موشن
فیلم و سریال

معرفی بهترین انیمیشن‌های استاپ موشن – فریم به فریم خلاقیت و نبوغ

استاپ موشن ژانر متمایزی در صنعت انیمیشن‌سازی است که علاوه بر دقت و مهارت فراوان، نسبت به دیگر انواع فیلم و انیمیشن زمان خیلی بیشتری از سازندگان می‌گیرد. تکنیک استاپ موشن نخستین بار در قرن ...

محمدجواد مبین‌زاده
نوشته شده توسط محمدجواد مبین‌زاده | ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

استاپ موشن ژانر متمایزی در صنعت انیمیشن‌سازی است که علاوه بر دقت و مهارت فراوان، نسبت به دیگر انواع فیلم و انیمیشن زمان خیلی بیشتری از سازندگان می‌گیرد. تکنیک استاپ موشن نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی مورد استفاده قرار گرفت و «سیرک هامپتی دامپتی» (The Humpty Dumpty Circus) محصول ۱۸۹۸ به عنوان اولین انیمیشن تاریخ استاپ موشن شناخته می‌شود.

در حالی که دشواری و محدودیت‌های مختلف استاپ موشن و همچنین سهولت و آزادی عملِ کار با کامپیوتر انیمیشن‌های CG را رایج‌تر کرده، دلیل نمی‌شود استاپ موشن را یک ژانر مرده و فراموش‌شده تلقی کنیم. در ادامه این مقاله به ۱۰ انیمیشن استاپ موشن برتر از نگاه راتن تومیتوز می‌پردازیم. با ما همراه باشید.


از مجموعه سریال‌های فراموش‌شده در ویجیاتو بخوانید:


۱۰. The Year Without a Santa Claus (محصول ۱۹۷۴)

نمره: ۹۰

استاپ موشن

فیلم‌های تک قسمتی در تلویزیون از دوران گذشته طرفداران بسیاری داشتند و برای خیلی از کودکان خاطره‌سازی کرده‌اند. یکی از این موارد در سال ۱۹۷۴ با قسمت ویژه و ۵۱ دقیقه‌ای The Year Without a Santa Claus از شبکه ABC رخ داد. این عنوان چنان محبوب و موفق شد که پس از آن زمان، ABC هر سال کریسمس یک قسمت جدید از آن پخش می‌کند و این مورد تاکنون ادامه دارد.

۹. Coraline (محصول ۲۰۰۹)

نمره: ۹۰

استاپ موشن

هنری سیلیک احتمالا شناخته‌شده‌ترین چهره‌ای است که در ژانر استاپ موشن می‌شناسیم. حال یکی از چندین و چند انیمیشن موفق و محبوبی که وی ساخته همین Coraline است. این انیمیشن سومین استاپ موشن پرفروش تاریخ محسوب می‌شود و دو رقیب اصلی آن Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit و Chicken Run هستند.

در حالی که Coraline آنطور که باید و شاید ترس‌های رمان کوتاه نیل گیمن (انتشار در ۲۰۰۲) را به تصویر نمی‌کشد، هوش و استعداد سیلیک به اندازه کافی شگفت‌انگیز بوده تا با ده‌ها نقطه قوت دیگر این ضعف نه چندان بزرگ را بپوشاند.

۸. James And The Giant Peach (محصول ۱۹۹۶)

نمره: ۹۱

استاپ موشن

وقتی والت دیزنی و هنری سیلیک دست به همکاری بزنند، نتیجه آن یک شاهکار مثل James And The Giant Peach می‌شود. این استاپ موشن به طرق مختلفی خود را از بقیه آثار جدا کرده و با ترفندهای منحصر به فردی تکنیک‌های این سبک و لایو اکشن را باهم ترکیب می‌کند.

رولد دال نویسنده James and the Giant Peach در طول حیات خود چندین پیشنهاد از سوی دیزنی برای ساخت این اقتباس انیمیشنی را رد کرده بود. در همین راستا، وقتی دال از دنیا می‌رود دیزنی به سراغ همسرش رفته و با پیشنهادی وسوسه‌انگیز این حقوق را به دست می‌آورد.

۷. Fantastic Planet (محصول ۱۹۷۳)

نمره: ۹۱

استاپ موشن

در سال ۱۹۷۳، Fantastic Planet نوع متفاوتی از انیمیشن را به وجود آورد؛ سبکی که هنوز هم بعد این سال‌ها منحصر به فرد و جالب توجه به نظر می‌رسد. Fantastic Planet در حقیقت بیشتر از همه به خاطر تماثیل و استعاره‌های مفهومی خود مورد تحسین قرار می‌گیرد و جزو نخستین انیمیشن‌های تاریخ است که «مخصوص کودکان» نبود.

گرچه باید اشاره کرد که این انیمیشن استاپ موشن فقط در بحث مفهومی عالی ظاهر نشده و از نظر بصری نیز یک شاهکار تمام عیار است که به این زودی‌ها از ذهن مخاطبان ارزش‌مدار پاک نمی‌شود.

۶. Fantastic Mr. Fox (محصول ۲۰۰۹)

نمره: ۹۳

استاپ موشن

Fantastic Mr. Fox از وس اندرسن در زمان خود مثل یک الماس پنهان در صنعت انیمیشن بود که از دل انیمشن‌های سه‌بعدی و کامپیوتری تکرار بیرون می‌آمد و نخستین اثر بلند و انیمیشنی اندرسن محسوب می‌شد.

فیلم‌نامه این انیمیشن بر پایه رمان کودکانه‌ای به همین نام اثر رولد دال توسط وس اندرسن و نوآ بامباک نوشته شده‌ است. Fantastic Mr. Fox علاوه بر جلوه‌های فراموش نشدنی و حس شوخ‌طبعی کم‌نظیر، شامل برخی از بهترین صداپیشگان هالیوودی مثل ویلم دفو، بیل مریو مریل استریپ می‌شد.

۵. The Nightmare Before Christmas (محصول ۱۹۹۳)

نمره: ۹۵

استاپ موشن

The Nightmare Before Christmas انیمیشنی است که اغلب طرفداران تیم برتون را به خاطر آن مورد تحسین قرار می‌دهند. اما در حالی که قسمت اعظمی از این تحسین‌ها به جا است و تیم برتون نقش مهمی در این پروژه ایفا نموده، بار اصلی روی دوش هنری سیلیک که آن را کارگردانی کرد.

The Nightmare Before Christmas از زمان اکران در ۱۹۹۳ به بخش مهمی از فرهنگ عامه انیمیشن تبدیل شده و ده‌ها جایزه و دستاورد مهم داشته است.

۴. Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit (محصول ۲۰۰۵)

نمره: ۹۵

استاپ موشن

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit به عنوان یک پارودی و تقلید طنزگونه از فیلم‌های همر پروداکشنز وارد سینماها شد اما ناگهان به موفقیتی دست یافت که هیچکس فکرش را نمی‌کرد. این کمدی از استیو باکس و نیک پارک در سال ۲۰۰۵ جایزه اسکار بهترین انیمیشن بلند را از آن خود کرد.

این انیمیشن دوست داشتنی در واقع بر اساس انیمشین‌های کوتاه Wallace & Gromit ساخته شده و ماجراجویی‌های شخصیت‌های خود از ۳۰ سال پیش را همچنان ادامه می‌دهد.

۳. Kubo And The Two Strings (محصول ۲۰۱۶)

نمره: ۹۷

استاپ موشن

Kubo and the Two Strings داستان عجیبی در باکس آفیس و فضای انیمیشن دارد. این انیمیشن با وجود استقبال کم‌نظیر منتقدان و تحسین بسیاری که از سوی مخاطبان کسب کرد، عملکرد فاجعه‌باری در باکس آفیس داشت و تنها ۷۷ میلیون دلار از سینماها به دست آورد (آن هم با بودجه ۶۰ میلیون دلاری).

علی‌رغم همین شکست تجاری، Kubo and the Two Strings هنوز هم نزد هواداران و صاحب‌نظران انیمیشن جایگاه والا و ویژه‌ای دارد و دلیل اصلی آن طراحی محسورکننده و داستان جذاب است.

۲. My Life As A Zucchini (محصول ۲۰۱۶)

نمره: ۹۹

استاپ موشن

My Life as a Zucchini (یا My Life as a Courgette) نخستین بار در جشنواره کن ۲۰۱۶ به اکران درآمد و از همان زمان لقب یکی از برترین استاپ موشن‌های تاریخ انیمیشن را به دست آورده است.

این کمدی-درام در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار نامزد بهترین انیمیشن بلند شد و در کنار آن انواع و اقسام را در جشنواره‌های مختلف هنری کسب کرد تا نشان دهد کلود باراس یکی از برترین کارگردان انیمیشن کشور سوییس است.

۱. The Tale Of The Fox (محصول ۱۹۳۷)

نمره: ۱۰۰

استاپ موشن

درست هشت ماه پیش از آنکه شخص والت دیزنی انیمیشن تاریخ‌ساز «سفیدبرفی و هفت کوتوله» را منتشر کند، The Tale of the Fox به ششمین اثر کاملا انیمیشنی تاریخ بشر تبدیل شد. درست مثل Fantastic Mr. Fox که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، این انیمیشن نیز تماما شامل شخصیت‌های حیوانی بوده و شخصیت اصلی هم یک روباه است.

اکنون که نزدیک به یک قرن از ساخت و اکران The Tale Of The Fox می‌گذرد اهالی دنیای انیمیشن از آن به عنوان یک اثر تعریف‌کننده و فراموش‌نشدنی یاد می‌کنند که تا ابد جزو تاثیرگذارترین استاپ موشن‌ها خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • Abolfazlcrs15
    Abolfazlcrs15 | ۱۳ تیر ۱۴۰۰

    نظر شخصی : از استاپ موشن متنفرم .

    • Mohsen2288
      Mohsen2288 | ۱۳ تیر ۱۴۰۰

      نظر شخصی: به ع.ن.م

  • Mohsen2288
    Mohsen2288 | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    والاس و گرومیت رو من هر هفته میبینم. لعنتی فوق العادس?

  • Quentin-Tarantino
    Quentin-Tarantino | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    واقعاً موقعی Wallace & Gromit رو دیدم دهنم از خلاقیت باز موند…
    برای من بهترین استاپ موشن عمرم و یکی از سه انیمیشن برتری هست که دیدم.

  • Abolfazl88
    Abolfazl88 | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    انتظار داشتم آقای فاکس بالاتر باشه

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۱۳ تیر ۱۴۰۰

      آنچنان رتبه بندی نشده لیست. همه عالی هستند

  • heh
    heh | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    ernest and celestine رو هم حتما ببینید.

  • AmirMohammd
    AmirMohammd | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    بنظر من یکی از بدترین نوع های ساخته انمیشن استاپ موشن چون تو این نوع هیچ جلوه بصری وجود نداره که بتونه مخاطب رو جذب کنه.

    • Mohsen2288
      Mohsen2288 | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

      با تو بحث نمی کنم چون می دونم جز اون دسته ادم هایی هستی که جلدو میبینی کتابو میخری.

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۱۳ تیر ۱۴۰۰

      خیلی اشتباه میکنی. کابوس پیش از کریسمس یا عروس مردگان مثلا جلوه بصری ندارند؟ بی نظیرن!

  • ARZ86666
    ARZ86666 | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    coraline و chicken run خدا بودن
    یادش بخیر

  • RICK-HUNTER
    RICK-HUNTER | ۱۲ تیر ۱۴۰۰

    آقای فاکس واقعا باش لذت بردم با این که خودم دیده بودمش هر بار که تلویزیون هم پخشش کرد دوباره نگاهش کردم جای این نوع فیلم ها تو این سال های اخير واقعا خالیه...

    • Spongbob-
      Spongbob- | ۱۳ تیر ۱۴۰۰

      کاملا موافقم باهات

مطالب پیشنهادی