۱۰ فیلم ابرقهرمانی که برترین جلوههای ویژه را دارند
اکنون حدود ۵۰ سال است که فیلمهای ابرقهرمانی توانستهاند جای خود را در سینماها و قلب طرفداران خاص خود باز کنند. در این میان وجود CGI یا همان جلوههای ویژه نقش کلیدی و اصلی را ...
اکنون حدود ۵۰ سال است که فیلمهای ابرقهرمانی توانستهاند جای خود را در سینماها و قلب طرفداران خاص خود باز کنند. در این میان وجود CGI یا همان جلوههای ویژه نقش کلیدی و اصلی را در این فیلمها ایفا میکند. فیلمسازان نیز به روشهای مختلف مانند استفاده از بدلکار، ترفندهایی با دوربین و همچنین تکنولوژی پرده سبز به فیلمهای ابرقهرمانی جان دوبارهای بخشیدند.
با رسیدن قرن ۲۱، تکنولوژیهای رایانهای و گرافیکی به پیشرفت چشمگیری رسید و از همین رو مخاطبان توانستند بسیاری از قهرمانان دنیای کامیک بوکها را در آثار سینمایی، پرده سینماها و قاب تلویزیون ببیند. اما اخیرا وابستگی فیلمهای ابرقهرمانی به استفاده از جلوههای ویژه بیش از حد معمول شده و بعضا باعث میشود به جای پرداختن به داستان اصلی، بیشتر روی این جنبه فیلم تمرکز داشته باشند.
با این حال هستند عناوینی که در این دام نیفتادند و با عملکرد بسیار خوب در هر دو زمینه، یعنی روایت داستان به بهترین نحو و بهکارگیری جلوههای ویژه عالی مورد تحسین منتقدان و طرفداران قرار گرفتند. بر همین اساس، طرفداران حساب ویژهای روی این فیلمها باز کرده و معتقدند که این شخصیتها لایق توجه و ارزشگذاری زیادی هستند.
در ادامه این مطلب به فیلمهای ابرقهرمانی که برترین جلوههای ویژه را داشتند نگاهی خواهیم داشت، پس با ویجیاتو همراه باشید.
- 1 ۱۰. X-Men: Days Of Future Past (2014)
- 2 ۹. (2014) The Amazing Spider-Man 2
- 3 ۸. (2017) Wonder Woman
- 4 ۷. (2021) Zack Snyder's Justice League
- 5 ۶. (2016) Captain America: Civil War
- 6 ۵. (2008) The Dark Knight
- 7 ۴. (2018) Avengers: Infinity War
- 8 ۳. (2019) Avengers: Endgame
- 9 ۲. (2017) Thor: Ragnarok
- 10 ۱. ( 2012) The Avengers
۱۰. X-Men: Days Of Future Past (2014)
نمیتوان منکر این قضیه شد که فرانچایز فیلم مردان ایکس فراز و نشیبهای زیادی داشته است. از آثار درجه یک و موفقی نظیر X2 و لوگان گرفته تا فیلمهای نهچندان خوب و ناامیدکننده مانند X-Men Origins: Wolverine و X-Men: Apocalypse، این فرانچایز روزهای تاریک و روشنی را پشت سر گذاشته.
اما در این میان فیلم X-Men: Days Of Future Past که به کارگردانی برایان سینگر در سال ۲۰۱۴ اکران شد و با گنجاندن ۲ خط داستانی ایکس من در یک داستان اصلی و مرکزی، عملکرد بسیار راضیکنندهای از خود برجای گذاشت. این فیلم شامل چندین ابرقهرمان و ویلن و مهمترین آنها سنتینلها میشد. تعداد زیادی از کاراکترها از فیلمهای قبلی برگشته بودند، اما این به نوعی یک لایو اکشن مخصوص رباتهای سنتینل محسوب میشد و جلوههای ویژه آن در هر دو خط زمانی گذشته و حال بسیار شگفتانگیز بود.
۹. (2014) The Amazing Spider-Man 2
فیلم مرد عنکبوتی شگفتانگیز (The Amazing Spider-Man) به نوعی به عنوان بازسازی فرانچایز مرد عنکبوتی برای طرفداران اسپایدی عمل کرد. با اینکه تعداد شخصیتها در فیلمهای مرد عنکبوتی شاید بیش از حد انتظار بوده، اما اندرو گارفیلد در نقش اسپایدی و اما استون در نقش گوئن استیسی عملکرد بسیار فوقالعادهای داشتند.
با این حال ویلنهای آن چندان درخشان نبودند و داستانهای اولیهشان خیلی پر زرق و برق نبود. برخلاف اینکه داستان سرایی مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲ آنقدر که انتظار میرفت قوی نبود، اما از لحاظ جلوههای ویژه جزو بهترین فیلم مرد عنکبوتی تا آن زمان (سال ۲۰۱۴) بود.
CGI بهکار رفته برای نشان دادن انفجارهای الکترو و پروازهای گابلین طوری به نظر میرسیدند که انگار مستقیما آن را از کتابهای کامیک آوردهاند. صحنههای تار اندازی و مبارزه مرد عنکبوتی کاملاً واقعی به نظر می رسید، به طوری طرفداران احساس می کردند خودشان در حال چرخیدن در شهر نیویورک هستند.
۸. (2017) Wonder Woman
آخرین فیلم واندروومن، یعنی Wonder Woman 1984 که در سال ۲۰۲۰ اکران شد، یکی از شکستهای بزرگ دی سی محسوب میشود. با این حال، فیلم نخست واندروومن که در سال ۲۰۱۷ به کارگردانی پتی جنکینز اکران شد، بسیار سرگرمکنندهتر بود.
گل گدوت در اولین فیلم مستقل خود در نقش پرنسس دایانا / واندر وومن بسیار تاثیرگذار بود و توانست واندروومن را به جمع اصلی ابرقهرمانهایی نظیر بتمن و سوپرمن وارد کند. اگرچه داستان همان چیزی که بیشتر طرفداران را به فیلم جذب میکند، اما نمیتوان منکر جلوههای ویژه در صحنههای نبرد عظیم شد که همین موضوع باعث شد Wonder Woman بسیار موفق ظاهر شود.
هنگامی که واندروومن در طول جنگ جهانی اول از No Man's Land عبور میکند تا افراد بیگناه را نجات دهد و به نیروهای بالا دست خود فرمان میدهد، این صحنه به تنهایی اعتبار فیلم را به خود اختصاص میدهد.
۷. (2021) Zack Snyder's Justice League
یکی دیگر از شکستهای دنیای دیسی فیلم Justice League بود که به کارگردانی جاس ویدون در سال ۲۰۱۷ منتشر شد. وی در واقع جایگزین زک اسنایدر شد که ناچارا به دلیل مشکلات خانوادگی از پروژه جدا شده بود.
پس از سالها تلاش طرفداران و زک اسنایدر، سرانجام برادران وارنر به سازنده فیلم Man of Steel چراغ سبز نشان داد و بر همین اساس نسخه لیگ عدالت زک اسنایدر در مارس ۲۰۲۱ در HBO منتشر شد. با اینکه که مدت زمان این فیلم (که بیش از ۴ ساعت بود) روایت داستان و جلوههای ویژه آن نسبت به نسخههای قبلی بهبود قابل توجهی پیدا کرده بود.
Zack Snyder's Justice League خود را به عنوان یکی از بهترین فیلمهای دنیای دیسی تثبیت کرد که در آن شاهد حضور سوپرمن با لباس مشکی، دارکساید، ظاهر جدیدی از استپنولف، و پیشزمینههای داستانی پر جزییات برای سایبورگ و فلش بود.
۶. (2016) Captain America: Civil War
درحالی که برخی از طرفداران مارول تصور میکنند به فیلم ابر قهرمانی Captain America: Civil War بیش از حد توجه شده، تعداد زیادی هم هستند که با این دیدگاه مخالف بوده و معتقدند این فیلم یکی از بزرگترین آثار دنیای سینمایی مارول است.
این فیلم که بر اساس کتاب کامیک آن به همین نام ساخته شده، مرد آهنی را در مقابل دوست و همتیمیاش، یعنی کاپیتان آمریکا قرار میدهد و در واقع درگیری بین اعضای The Avengers به وجود میآید. در پی این اتفاق، هرکدام تیمهایی را تشکیل میدهند تا سعی کنند بر یکدیگر غلبه کنند. این درگیری منجر به مبارزه بزرگ ابرقهرمانان در یک فرودگاه اروپایی میشود.
معرفی مرد عنکبوتی به دنیای سینمایی مارول و تبدیل مرد مورچهای به جاینت من (هنک پیم) از جمله اتفاقات جالب توجه آن بود، به طوری به نظر میرسید واقعا با یک مرد غول پیکر در جلوی صفحه روبهرو هستیم.
۵. (2008) The Dark Knight
هرکدام از طرفداران فیلمهای ساخته شده بر اساس داستانهای کامیک بوکی قطعا با این حرف موافقند که فیلم «شوالیه تاریکی» به کارگردانی کریستوفر نولان جزو یکی از بهترین فیلمهای تمام دوران به شمار میرود.
نولان پس از موفقیت فوقالعاده فیلم Batman Begins به شهر گاتهام بازگشت و ویلنهای افسانهای کامیک بوکی نظیر Two-Face (دو چهره) با بازی آرون اکهارت و جوکر ( با بازی هیث لجر فقید) را معرفی کرد. درحالی که بار اکشن این فیلم زیاد بود، کریستوفر نولان سعی کرده بود بیشتر از جلوههای فیزیکی (بدون تصاویر کامپیوتری یا سایر تکنیکها) استفاده کند، اما برخی از صحنهها به CGI نیاز داشتند.
به عنوان مثال در صحنهای که جوکر بیمارستان را منفجر کرد یا صورت سوخته دو چهره (هاروی دنت) بخاطر عملکرد فوقالعاده جلوههای ویژه تا حدی به واقعیت نزدیک بود که باعث شد The Dark Knight یکی از بهترین فیلمهای ابرقهرمانی تا به امروز لقب بگیرد.
۴. (2018) Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War به نوعی نقطه عطف ۱۰ سال روایت داستانی دنیای سینمایی مارول است که چندین تن از ابرقهرمانان را گرد هم آورد تا جهان را از دست تانوس نجات دهند.
شاید شما هم احساس کرده باشید که چندان نمیتوان روی جلوههای ویژه به کار رفته در فیلمهای اخیر MCU (دنیای سینمایی مارول) حساب کرد، اما پر واضح است که فیلم «انتقام جویان: جنگ ابدیت» در تمامی جنبههای CGI گل کاشته و از همین رو آن را به عنوان یکی از قویترین عناوین MCU در آن زمان تثبیت کرد.
چه نبرد نهایی در واکاندا باشد و چه جنگ همزمان در تایتان، همه شخصیتها واقعی به نظر میرسیدند. حضور ثور، راکت و گروت در واکاندا، به لطف امتیاز نمادین و واقعگرایی جلوههای ویژه، یکی از حماسیترین لحظات تاریخ MCU است.
۳. (2019) Avengers: Endgame
پس از ویرانیهایی که تانوس در Infinity War بهوجود آورد، Endgame تمام ابرقهرمانان باقی مانده دنیای سینمایی مارول را دوباره متحد کرد. آنها در زمان به عقب برگشتند تا همه کسانی را که توسط تانوس نابود شده بودند نجات دهند.
برادران روسو در Endgame بهترین استفاده را از جلوههای ویژه داشتند و به همین دلیل بازگشت به عقب به گذشته و زمانهای دیگر MCU برای براردان روسو که از جلوههای فیزیکی و CGI فوقالعاده استفاده میکردند، چالش بزرگی نبود. این باعث شد طرفداران حس کنند که به سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بازگشتهاند.
شاید بهترین صحنه CGI در MCU در Endgame اتفاق بیفتد، با نبردی عظیم بین هر انتقامجو و ارتش تانوس. گردآوری صدها شخصیت در یک صحنه بزرگ چالشی برای فیلمبرداری و تدوین بود. با این حال، محصول نهایی زیبا به نظر میرسید و حماسه ابدیت را به پایانی به یاد ماندنی نزدیک کرد.
۲. (2017) Thor: Ragnarok
ثور: رگناروک یکی از بی نظیرترین فیلمهای ابرقهرمانی است که تا به حال ساخته شده. این فیلم نشان داد که خدای رعد با دوباره با هالک در ساکار متحد شده است.
هالک و ثور پس از نبرد با یکدیگر در یک مسابقه گلادیاتوری، کدورتها را کنار گذاشته و گروه کوچکی از انتقامجویان را در کنار لوکی، کورگ و والکری تشکیل میدهند. آنها با بازگشت به آسگارد موافقت میکنند تا مردم را از هلا (الهه مرگ) نجات دهند. تایکا وایتیتی، کارگردان این فیلم آسگارد و دیگر سیارات بیگانه را با به کارگیری جلوههای ویژه و تعداد زیادی شخصیت رنگارنگ جان بخشیده است.
صحنه مبارزه آخر در آسگارد به زیبایی فیلمبرداری شده و شامل نبرد به یاد ماندنی ثور و هلا بر روی پل رنگین کمان، و همچنین ویرانی سیاره سورتور غول پیکر بود.
۱. ( 2012) The Avengers
هیچ شک و تردیدی در موفقیت بیسابقه دو فیلم Infinity War و Endgame وجود ندارد. با این حال، بدون اکران انتقامجویان در سال ۲۰۱۲، تشکیل تیمهای ابرقهرمانی تنها یکبار اتفاق میافتاد و به احتمال زیاد اتحاد ابرقهرمانها مانند امروز به یک اتفاق عادی تبدیل نمیشد.
صحنههای بیشماری وجود دارد که بسیار خودنمایی می کند. از نبرد هلی کریر The S.H.I.E.L.D. گرفته تا مبارزه در نیویورک بیشترین شخصیتها را به نمایش میگذاشت که به طرز چشمگیری واقعی به نظر میرسیدند.
هالک در نهایت با عملکرد عالی مارک رافلو عدالت را رعایت کرد. با استفاده از انیمیشن موشن کپچر، دقیقل یک کتاب کامیک Jade Giant بر روی صفحه نمایش بزرگ شکسته شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فیلم شوالیه تاریکی دقیقا این ایده رو که جلوههای ویژهای که هر چقدر واقعیتر باشن و کمتر از تکنیکهای کامپیوتری استفاده بشه، بهترن رو ثابت میکنه. که البته یه جا خونده بودم که یکی از بدلکارای فیلم سر صحنه تعقیب و گریز بتموبیل فوت شده بوده.
پ.ن: چرا تو عکس فیلم اونجرز هالک پوشتش به ماست ??
بنظرم فیلمای دی سی خیلی خوبن .
دی سی در انیمیشن هم خداس و از همه بهتره.
مارول اصلا نمیتونه یک انیمیشن خوب بسازه میاد بسازه گند میزنه توش
و دی سی هم که بتمن جدیدش عالی شده ببینید
الان هم همه منتقد ها شوالیه تاریکی رو برترین فیلم ابرقهرمانی میدونن
من خودم عاشق ۳ گانه بتمن نولان بودم یعنی لامصب اصلا عالی بود
حرف نداشت
ولی این آخری اصلا باهاش نتونستم ارتباط برقرار کنم و برام جالب نبود
شایدم من بد دیدمش اما خب سلیقه ای هست
دوستان عزیز هم اکنون دیسی فن
جای راهی به خانه نیست خیلی خالیه و جلوه های بیشتری نسبت به آمازینگ اسپایدرمن داشت
دور از خانه هم جلوه های ویژه ی زیادی داشت (توهمات مستریو)
و اونجرز یک رو خیلی قبول ندارم
چون جزو اولین فیلم های ابرقهرمانی بود و نسبت به فیلم های جدید مارول جلوه های ویژه کمتری داشت
عزیزم منظور از جلوه کیفیت نیست لحظه های خوب و جالبه و ماندگار مثل جمع شدن اونجرز دور هم
جای گادرنز آو گلکسی خالی بود
با واندروومن مخالفم . آرس اصلا خوب نبود کاستومش و جلوه ویژه زیادی هم نداشت
بنظرم endgame باید اول باشه
اگه به جلوه ویژست ماتریکس از همه اینا انقلابی تره✌?✌?
ماتریکس:ابرقهرمانی نیستم?
به جلوه های ویژه کاری ندارم ولی به نظر من civil war از لحاظ فیلمنامه از بقیه اونجرا قوی تر بود
مردعنکبوتی شگفت انگیز ۱ هست ، ولی مردعنکبوتی ۲ (سم ریمی) نیست
جل الخالق
داستان رو نمیگه جلوه های ویژه ?
برادر من می دونم
ولی اون صحنه مبازه روی قطار رو شما ببین
نسبت به اون موقع معرکه نیست ؟
نسبت به اون موقع که آره
ولی در کل این مطلب داره میگه
نه نسبت به زمان
اسپایدرمن دور از خانه هم خیلی خوب بود
درسته که این جلوه ها واقعا هیجان انگیز و زیبا هست اما تویجه بیش از حد به این جلوه ها کاری میکنه که توجه به بقیه قسمت های فیلم به خصوص داستان و شخصیت پردازی کم شه و این فیلم رو نابود میکنه کاری که الان مارول میکنه همینه. به خاطر همینه مت زیاد فیلم های مارول رو نمیبینم (نه فقط مارول کلا فیلم های ابر قهرمانی زیاد نمیبینم) چون داستان و شخصیت پردازی برام مهم هست.
یادش بخیر اونجرز ۱ هییییی واقعا یادش بخیر
اون موقع جلوه های ویژه اش خدا بود
من که همه فیلم های مارول رو تو شیش ماه اخیر دیدم. اما به نسبت ۲۰۱۲ خیلی چیز خاصیه
هنوز هم وقتی هر چهار تا اونجرز رو کنار هم میذارم هیچی به پای اولیش نمیرسه هنوز هم خیلی کلاسیک و خوبه
داستان پردازی خیلی خوبی داشت اما جلوه های ویژش از فیلم های جدید کمتر بود
سلطنت مارول بر جلوه های ویژه بصری
بدترین هم بزارید