معرفی ۱۰ انیمه که پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک اثر لایو اکشن سینمایی دارند
تا زمان اکران فیلمهایی چون Alita: Battle Angel و «روح در صدف» بسیاری از طرفداران عقیده داشتند ساخت اقتباس لایو اکشن از انیمه نمیتواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد. این دسته از افراد دلیل ...
تا زمان اکران فیلمهایی چون Alita: Battle Angel و «روح در صدف» بسیاری از طرفداران عقیده داشتند ساخت اقتباس لایو اکشن از انیمه نمیتواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد. این دسته از افراد دلیل قانع کنندهای نیز برای اثبات ادعای خود داشتند. تا پیش از جدیدترین ساخته رابرت رودریگز، تعداد بسیار کمی اقتباس لایو اکشن با کیفیت از انیمهها ساخته شده بود که اکثر آنها نیز محصول استودیوهای فیلمسازی ژاپنی بودند. Rurouni، Kenshin، Death Note، Bleach و Parasyte انیمههایی هستند که اقتباسهای لایو اکشن آنها ارزش وقت گذاشتن را دارند و برخی دیگر هم مانند Oldboy و Ichi the Killer آنقدر آثار خوبی بودند که طرفداران فراموش کردند که روزگاری مانگا بودهاند.
شرایط در آمریکا مقداری متفاوت است. همین تعداد انگشت شمار اقتباسهای لایو اکشن با کیفیت از انیمهها نیز وجود ندارد. اخیرترین اقتباسهای سینمای هالیوود از انیمهها یا مانگاها Ghost in the Shell و Alita: Battle Angel بودند که علیرغم بحث برانگیزی در موضوع کیفیت، بدون شک از اقتباسهای آمریکایی Dragonball Evolution، Fist of the North Star و حتی برخی اقتباسهای ژاپنی از جمله فیلم Death Note بهتر بودند؛ هرچند بازهم در سطح ماندگاری قرار نمیگیرند اما حالا که به اقتباسهای ناموفق آمریکایی اشاره شد، بد نیست تا به فیلمهای Attack on Titan، Fullmetal Alchemist و Devilman اشاره شود که توسط استودیوهای ژاپنی ساخته شده و دستِ کمی از آثار فاجعه بار آمریکایی ندارند. در شرایط کنونی که تمایل برای ساخت لایو اکشن افزایش یافته، وبسایت Screen Rant تصمیم گرفت تا به معرفی ۱۰ انیمهای بپردازد که پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک اثر لایو اکشن دارند.
Akira
اگر سخت گیر نباشیم، میتوان گفت نسخه لایو اکشن انیمه Akira به اندازه Alita: Battle Angel در دست ساخت بوده، با این تفاوت که Alita بالاخره روی پرده نقرهای سینما رفت اما Akira همچنان در برزخ تولید گیر افتاده است. عاملی که باعث میشود تا ساخت لایو اکشن Akira برای هر فردی وسوسه انگیز باشد، نقش انیمه آن و میزان تاثیر گذاریاش رویفرهنگ عامه است. Akira که در سال ۱۹۸۸ اکران شد، یکی از اولین انیمههایی بود که مورد توجه مخاطبان آمریکایی قرار گرفت و به آنها نشان داد این محصولات برخلاف دیدگاه اولیه آمریکاییها میتوانند برای بزرگسالان نیز مناسب باشند.
جدا از این موضوع، Akira فیلم بسیار خوبی از آب در آمده و برای فضاسازی آن بهطور مستقیم از غرب الگو برداری خواهد شد. در نتیجه، مخاطبان آمریکایی برای درک این اثر تخیلی، آخر الزمانی و سایبرپانکی با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد. طبق آخرین جزئیات منتشر شده، تایکا وایتیتی (کارگردان فیلم Thor: Ragnarok) در حال حاضر به عنوان کارگردان انتخاب شده و روند کار روی اقتباس لایو اکشن را شروع کرده است. با اینحال، بهتر است تا زمانی که نسخه لایو اکشن روی پرده سینما نیامد، ساخته شدن آن را باور نکنید، زیرا تا حالا کارگردانهای زیادی به پروژه اضافه شدند و پس از مدتی کنار کشیدند.
Cowboy Bebop
Cowboy Bebop ، یکی دیگر از لایو اکشنهایی که برای مدت طولانی در برزخ تولید گیر کرده، بالاخره قرار است ساخته شود. این لایو اکشن که یک سریال خواهد بود، توسط مدیران نتفلیکس چراغ سبز را دریافت کرده تا فصل اولش ۱۰ قسمت داشته باشد. انتخاب این انیمه به عنوان منبع الهام تصمیم کاملاً منطقی است، زیرا برای ساخت لایو اکشن به تغییرات قابل توجه و هزینه بری نیاز ندارد. انیمه سریال Cowboy Bebop درباره یک گروه جایزه بگیر متشکل از یک عضو سابق مافیا، یک دختر جوان فریبکار، افسر سابق ISSP و یک نوجوان هکر است. به این جمع، باید یک سگ بسیار باهوش را هم اضافه کرد که پس از اتمام علمیات، مدارک مربوط به تبهکاران را جمع آوری میکند تا برای دریافت جایزه تحویل دهند.
آثار لایو اکشن زیادی در غرب وجود دارد که به انیمه سریالی Cowboy Bebop شبیه هستند، در نتیجه یک کارگردان غربی احتمالاً در اقتباس داستانی مناسب برای ساخت لایو اکشن به مشکل برنخواهد خورد. شاید عجیب باشد اما احتمالاً چالش برانگیزترین بخش ساخت سریال لایو اکشن، موسیقی متن آن باشد. بالاخره موسیقی که یوکو کانو با همکاری باند موسیقی سیتبلتز برای سریال ساختند یکی از بهترینها محسوب میشود. در نتیجه، طرفداران حداقل انتظارشان این است موسیقی متن لایو اکشن نیز چنین کیفیتی داشته باشد.
Ouran High School Host Club
اکثر مردم انیمه را با مبارزات طولانی و سکانسهای اکشن پر زد و خورد میشناسند اما واقعیت این است که تعداد قابل توجهی از بهترین انیمه ها اصلاً شامل سکانسهای اکشن نمیشوند. برای اثبات این ادعا، میتوان به انیمه سریالی Ouran High School Host Club اشاره کرد که یکی از محبوبترین آثار ساخته شده در زیر ژانر شوجو محسوب میشود. این سریال درباره دختری فقیر اما با استعداد به نام هارویی است که در مدرسه اوران پذیرفته میشود؛ مدرسهای که تنها خانوادههای خرپول فرزندانشان را به آنجا میفرستند. به دلایلی، هارویی در بدو ورود به مدرسه با یک پسر اشتباه گرفته میشود.
آثاری در زیرژانر شوجو قرار میگیرند که درباره یک دختر ۱۰ الی ۱۸ ساله بوده و المانهای ژانر عاشقانه و کمدی نیز در آنها دیده میشود. انیمه سریالی Ouran High School Host Club اما به جای موضوعات عاشقانه، تمرکز اصلی خود را روی کمدی قرار داده است. با اینحال، پس از گذشت حدوداً ۱۳ سال همچنان یکی از محبوبترین و شناخته شدهترین انیمههای سریالی محسوب میشود.
Inuyasha
Inuyasha که اثری حماسی و فانتزی درباره سفر در زمان، شیاطین و جمع کردن جواهرات قیمتی است، یکی از دیگر انیمههای کلاسیک و اکشن محسوب میشود که پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به لایو اکشن دارد. رومیکو تاکاهاشی که یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ صنعت انیمه و مانگا است، این اثر را ساخته و از قضا محبوبترینش نیز هست. دوبله انگلیسی سریال Inuyasha از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ از شبکه کارتون نتورک پخش شد و در خارج از ژاپن نیز طرفداران بیشماری پیدا کرد.
Inuyasha در میان مخاطبان انیمه و مانگا بسیار محبوب است. با اینحال، به نظر میرسد کوتاه کردن داستان و ساخت یک سه گانه توسط یک استودیو ژاپنی تصمیم عاقلانهتری به نظر برسد؛ زیرا سبک هنری ژاپنی این اثر از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر هم استودیویی آمریکا میخواهد آن را بسازد، باید تحت نظارت و با مشورت مستقیم هنرمندان ژاپنی باشد تا اثری وفادار به منبع نتیجه کار شود. برای مثال، فرض کنید یه تهیه کننده آمریکایی بخواهد بجای ساموراییها و شیاطین گرگ نما، از شوالیهها و اژدها استفاده کند. بدون شک با اثری فاجعه بار طرف خواهیم بود!
Berserk
Berserk، بدون هیچ شک و شبهای بهترین حماسه فانتزی ژاپن است که تنها تعداد بسیار کمی از مانگاها میتوانند در بحث عظمت و قدرت تاثیر گذاری با آن رقابت کنند. این مانگا درباره یک مزدور با نام گاتس است که برای گروههای مختلف میجنگد اما ملاقات او با گروه Band of the Hawk مسیر زندگیاش را برای همیشه تغییر میدهد. گریفیتس، رهبر گروه که رویاهای بزرگی را در سر میپروراند، در نهایت اعضای گروه را در یک مراسم مذهبی فدا میکند تا به قدرت بیشتری برسد.
از این مراسم تنها گاتس و معشوقهاش، کاسکا جان سالم بدر میبرند. البته گاتس بازوی چپ و چشم راستش و کاسکا نیز حافظهاش را از دست میدهد. این مورد تنها یکی از پیچشهای داستانی مانگای Berserk بود و انیمه سریالی ساخته شده براساس آن نیز تنها همین مورد را به تصویر کشید. باقی بخشهای مانگا هرگز به مدیوم سریال یا فیلم راه پیدا نکردند. حال و با به پایان رسیدن سریال Game of thrones، اقتباس سریالی و لایو اکشن Berserk میتواند جایگزین خوبی برای سرگرم کردن مخاطبان باشد.
Yuri on Ice
انیمه سریالی Yuri on Ice که در ژانر ورزشی ساخته شده، یکی از آن مواردی است که به شدت دست کم گرفته شده و کمتر کسی درباره ساخت یک اقتباس لایو اکشن از آن صحبت میکند. این انیمه که تنها ۱۲ قسمت داشته، درباره یک ورزشکار با نام یوری کاتسوکی است که در رشته اسکیت نمایشی فعالیت میکند. پس از عدم موفقیت در مسابقات Grand Prix Final و شکست در چندین رقابت دیگر، یوری احساسات مبهمی نسبت به ادامه فعالیتش پیدا کرده و تصمیم میگیرد تا به شهر محل تولدش بازگردد. در یکی از روزها که یوری مشغول تقلید حرکات ویکتور نیکیفورو، اسکیت باز بازنشسته روسی، بوده فردی حرکات او را مخفیانه ضبط کرده و در سطح اینترنت پخش میکند. این ویدیو توجه ویکتور را به خود جلب کرده و او نیز پس از اطلاع از شرایط یوری، تصمیم میگیرد تا به ژاپن سفر کرده و مربیگری او را بر عهده بگیرد.
به چند دلیل ساخت لایو اکشن سریالی Yuri on Ice میتواند تصمیم عاقلانه باشد: نخست اینکه داستان درباره ورزش اسکیت نمایشی است، در نتیجه بودجه زیادی برای ساخت آن نیاز نیست؛ دوم اینکه میتوان برای بازیگران از نژادهای مختلف استفاده کرد که تاثیر قابل توجهی روی مخاطبان دارد؛ در نهایت اینکه داستان این انیمه به شکل عمیقی به موضوع اضطراب پرداخته است. با وجود این موارد، عجیب است که فردی برای ساخت لایو اکشن آن تمایل نشان نمیدهد.
Fruits Basket
انیمه سریالی Fruits Basket براساس یک مانگای درام و فانتزی ساخته شده که یکی از پرفروشترینهای زیرژانر شوجو نیز محسوب میشود. داستان درباره دختر یتیمی با نام تورو هوندا است که بهطور اتفاقی با یوکی، کایو و شیگوره سوما ملاقات کرده و متوجه میشود دوازده عضو خانواده سوما همگی طلسم شده و در اثر در آغوش گرفته شده توسط جنس مخالف به حالت حیوانیشان تبدیل میشوند؛ حالاتی که از گاه شماری حیوانی چینی الگو برداری شده است. تورو که از درد و رنج آنها مطلع شده، به آنها کمک میکند تا از شر طلسم خلاص شوند. در این مسیر، تورو نه تنها بیشتر با اعضای خانواده مرموز سوما آشنا میشود، بلکه بیشتر درباره خودش یاد گرفته و متوجه میشود چقدر دیگران برایش اهمیت دارند.
از ویژگیهای سریال Fruits Basket میتوان به شخصیتهای دوست داشتنی، شاد و سرزنده بودن و تاثیر گذاری بالا اشاره کرد. با توجه به داستانی که روایت میشود، به نظر نمیرسد برای ساخت یک فیلم سینمایی مناسب باشد. احتمالاً ساخت یک سریال با بودجه متوسط انتخاب منطقیتری برای ساخت اقتباس لایو اکشن باشد.
Sailor Moon
داستان درباره اوساگی سوکینو، دختری تنبل است که سادهترین اتفاق میتواند او را به گریه بیندازد اما در مقابل، بسیار شاداب و پرانرژی است. اوساگی روزی با یک گربه سیاه و سخنگو ملاقات میکند. گربه به او میگوید به عنوان یکی از سیلور مونها انتخاب شده و باید در کنار دیگر دختران جوان از زمین در برابر نیروهای شیطانی، بیگانگان و موجودات دیگر بعدها محافظت کند.
سالها قبل چندین بار تلاش شد تا سریالهای لایو اکشنی براساس انیمه Sailor Moon بسازند اما هر بار به دلایل مختلفی آن پروژهها به سرانجام نرسیدند. حتی شایعه شده بود که دیزنی قصد داشت تا با حضور چند ستاره سینما یک فیلم سینمایی لایو اکشن براساس آن بسازد که هرگز خبر رسمی در این رابطه منتشر نشد. با در نظر گرفتن شرایط کنونی سینما که ابرقهرمانان زن از جمله کاپیتان مارول و زن شگفت انگیز مورد استقبال منتقدان و مخاطبان قرار گرفتهاند، ساخت فیلمی سینمایی در ژانر ابرقهرمانی با بودجه بالا میتواند تصمیم درستی باشد.
My Hero Academia
انیمه My Hero Academia ایده جالبی دارد. داستان درباره پسری با نام ایزوکو میدوریاست که بدون هیچ قدرت ابرانسانی به دنیا میآید، در حالی که به تولد ابرقهرمانها به یک اتفاق عادی در جهان تبدیل شده است. با اینحال، ایزوکو رویای ابرقهرمان شدن را در سرش میپروراند و آرزو دارد روزی مانند الگوی ابرقهرمانش باشد. طی اتفاقاتی، ایزوکو با الگویش که قدرتمندترین ابرقهرمان جهان نیز هست ملاقات میکند. در جریان این ملاقات، ابرقهرمان قصه متوجه پتانسیل موجود در ایزوکو شده و تلاش خود را به کار میگیرد تا این پسر نوجوان به آرزویش برسد.
فرض کنید نویسندهای بیاید و دنیای هری پاتر و سری فیلمهای دنیای سینمایی مارول را با یکدیگر ترکیب کند. نتیجه کار انیمه My Hero Academia است که به شدت برای تبدیل شدن به یک اقتباس لایو اکشن و اکران روی پرده نقرهای سینما مناسب است. به واسطه تفاوتهای زیادی که در این انیمه نسبت به آثار ابرقهرمانی این روزهای سینما وجود دارد، احتمال مورد استقبال قرار گرفتن بسیار بالاست. به خصوص اگر کارگردان کاردرستی وظیفه ساخت آن را بر عهده بگیرد.
Neon Genesis Evangelion
در سال ۲۰۰۰ رویدادی که با نام «دومین برخورد» شناخته شده رخ داده و در نتیجه نیمی از جمعیت کره زمین از بین میروند. پانزده سال بعد، هیولاهایی با نام فرشتگان ظهور میکنند که از قدرت بسیار بالایی برخوردارند. بهطوری که تنها هیولاهای بیومکانیکی تحت عنوان اونگلیون میتوانند از پس آنها بربیایند؛ موجوداتی که تنها کودکان قادر به کنترلشان هستند. خلاصهای که تا به اینجای کار خواندید اما اصل ماجرا نیست.
شینجی ایکاری رابطه چندان خوبی با پدرش ندارد و انتخاب شدنش به عنوان یکی از خلبانان اونگلیون باعث تغییر در مسیر زندگیاش شده است. شینجی اکنون امیدوار است که بتواند دلیلی برای زندگی بیابد. این انیمه علمی تخیلی و بحث برانگیز درباره موضوعات مهمی از جمله تکامل بشر، هویت انسان، ذهن و خودآگاهی است و از محبوبترین آثار انیمه ژاپنی به حساب میآید و تبدیل آن به یک فیلم سینمایی نیازمند یکی مثل واچوفسکیها است تا بتواند فلسفه عمیق درون آن را نیز در بیاورد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
پس چرا لایو اکشن وان پیس اسمی نیومده گفتن که ساخته میشه
حالا صد رحمت به لايواكشن هاي آمريكايي لايو اكشن هاي ژاپني كه فقط يه مشت كاسپلير ريختن توش
پس vinland saga کو
درسته. وینلند ساگا پتانسیل سریال شدن رو داره به نظرم.
کسی می دونه بالاخره آخر berserk چی می شه ؟؟؟
مانگا هنوز ادامه داره...
نزدیک 30 سال شده فک کنم :))))
هیچ لایواکشنی نباید از رو انیمه ساخته بشه
هرچقدر هم خوب و خوش ساخت باشه اثر بازم نمیتونه مثل انیمه بشه
دقیقا. فعلا هیچ لایواکشنی نتونسته حق مطلب رو ادا کنه