تمامی اشارات فصل سوم سریال Stranger Things به فیلمهای دهه هشتاد میلادی
فصل سوم سریال Stranger Things منتشر شده و طی تماشای آن، میتوانیم شاهد اشارات زیادی به فیلمهای دهه هشتاد میلادی باشیم. یکی از دلایل موفقیت این سریال، فاکتور نوستالژی است که در فصل سوم با ...
فصل سوم سریال Stranger Things منتشر شده و طی تماشای آن، میتوانیم شاهد اشارات زیادی به فیلمهای دهه هشتاد میلادی باشیم. یکی از دلایل موفقیت این سریال، فاکتور نوستالژی است که در فصل سوم با الهامگیری از عناوین آن دهه به اوج خود رسیده است. این اشارات پیرامون «جان کارپنتر» و «استیفن کینگ» تا عناوین استاروارز و دیگر موارد مختلف هستند.
فصل سوم سریال Stranger Things که از ۴ جولای یا همان ۱۳ تیر پخش شده، در سال ۱۹۸۵ جریان دارد و شخصیتهای «الون» با بازی «میلی بابی براون»، «مایک» با بازی «فین ولفهارد»، «ویل» با بازی «نوآ اشنپ» و دیگر اعضای گروه به جنگ Mind Flayer از Upside Down میروند و در همین حال، با چالشهای رشد و بلوغشان نیز مواجه هستند.
ایستراگها (Easter egg) و اشاراتی خاصی در فصل سوم استرنجر تینگز هستند که شامل حضور New Coke، موسیقی Corey Hart و فیلمهای دهه هشتاد میلادی میشوند. در ادامه آنها را مرور میکنیم.
- 1 Day of the Dead
- 2 Back to the Future
- 3 The Thing
- 4 The Blob
- 5 The Terminator
- 6 Red Dawn
- 7 THE EMPIRE STRIKES BACK/RETURN OF THE JEDI
- 8 THE KARATE KID
- 9 THE BREAKFAST CLUB
- 10 نسخه اول و دوم Evil Dead
- 11 RAMBO
- 12 THE NEVERENDING STORY
- 13 FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH
- 14 DIE HARD
- 15 CHRISTINE
- 16 GREMLINS
- 17 NATIONAL LAMPOON'S VACATION
- 18 اشارات سالن سینمای سریال Stranger Things
- 19 اشارات فروشگاه Family Video
Day of the Dead
اثر «جرج ای. رومرو» روی فصل سوم سریال Stranger Things تأثیر زیادی داشته. آن هم با تبدیل شدن قربانیان مایند فلیر به موجوداتی زامبیمانند. این مورد جزو اولین اشارات این فصل به فیلمهای دهه هشتاد محسوب میشود. مایک و ویل برای دیدن این فیلم به Starcourt Mall میروند و در آنجا با مشاهده زامبیها و هیولاها حضور مجدد مایند فلیر حس میشود.
سومین فیلم از سری Night of the Living Dead، با نام «روز مردهها» در تاریخ ۱۹ جولای ۱۹۸۵ اکران شد، اما در تاریخ ۳ جولای نیز نسخه پیشنمایش قابل مشاهده بود. به همین دلیل در استرنجر تینگز امکان دیدن این فیلم در تاریخ ۴ جولای وجود داشت.
Back to the Future
عنوان Back to the Future یکی از برترین فیلمهای سال ۱۹۸۵ بود و وجود اشاراتی به آن در فصل سوم سریال Stranger Things منطقی به نظر میرسد. اولین اشاره قبل از رفتن به سینما برای دیدن فیلم Day of the Dead به صورت یک پوستر دیده میشود. هنگامی شاهد دومین اشاره هستیم که داستین، اریکا، استیو و رابین در سالنی که این فیلم را پخش میکند، مخفی میشوند. همچنین این موضوع که وقایع بعد از آن صحنه نیز در پارکینگ فروشگاه به وقوع میپیوندند نیز مانند یک ادای دین میماند.
The Thing
«جان کارپنتر» تأثیر بسیار زیادی روی استرنجر تینگز داشته و شاهد اشاراتی به موسیقی و فیلمهای او از جمله The Thing در سرتاسر این عنوان هستیم. پوستری از فیلم The Thing در اوایل فصل سوم دیده میشود و در ادامه نیز به این موضوع پرداخته شد.
نه تنها در هفتمین قسمت بحثی در این مورد که کدام نسخه از این فیلم بهتر است، مطرح شده، بلکه طراحی هیولا در این فصل نیز شباهت زیادی به The Thing دارد.
The Blob
طراحی موجودات فصل سوم سریال Stranger Things نه تنها اشاراتی به The Thing دارد، بلکه از یک فیلم دیگر با دو نسخه نیز مواردی به ارث برده: The Blob. صحنهای که در آن موش به سمت ماده تنفرانگیزی در قفس خود میرود، از میان میلهها عبور میکند و به فرم مایند فلیر در میآید، یادآور هر دو نسخه ۱۹۵۸ و ۱۹۸۸ فیلم The Blob است.
The Terminator
در قسمت سوم با گریگوری که توسط «اندری ایوکنکو» بازی شده، آشنا میشویم که شباهت زیادی به «آرنولد شوارتزنگر» دارد. این موضوع فقط به ظاهر او مربوط نیست و در اعمال او نیز چنین موضوعی مشاهده میشود. گریگوری سوار موتور میشود، در تعقیب هوپر کاملا بیرحم، بسیار قوی و در مبارزات نیز آموزشدیده است. این موضوع به طرز آشنایی ساخته شده، اما شاهد زیادهروی و نوعی اغراق نیز رد آ» هستیم.
Red Dawn
فیلم رد داون که در سال ۱۹۸۴ اکران شده، داستان تاریخی نبرد آمریکا با شوروی و یاران آن، یعنی کوبا و نیکاراگوئه را بیان میکند. بیشتر فیلمنامه اما مربوط به نوجوانانی دبیرستانی است که سعی میکنند با استفاده از جنگ چریکی در برابر اشغالگران مقابله کنند.
اگر این موضوع آشنا به نظر میرسد، به این دلیل است که بخش زیادی از داستان فصل سوم سریال Stranger Things را شکل میدهد. این موضوع از اشاره بیشتر است و در اصل اقتباس مستقیمی از فیلمنامه رد داون محسوب میشود.
THE EMPIRE STRIKES BACK/RETURN OF THE JEDI
کودکان سریال استرنجر تینگز از استاروارز خوششان میآید، بنابراین این موضوع جای تعجب ندارد که در فصل سوم شاهد اشاراتی به آن باشیم. در اولین قسمت، داستین یک اسباببازی R2-D2 دارد و خود را «رهبر طلا» مینامد که یادآوری ارتباطات مخابراتی «لاندو کالریشن» در Return of the Jedi است. در قسمت آخر این فصل نیز شاهد این هستیم که استیو استاروارز را یکی از سه فیلم موردعلاقه خود میداند و به نسخهای با حضور عروسکهای خرسی اشاره میکند که منظورش همان «Ewok» است.
با اینکه این موضوع آشکار نیست، حس میشود ستونبندی داستانی فصل سوم سریال Stranger Things بر اساس The Empire Strikes Back بنا شده. اینکه شخصیتهای داستان به گروههای مختلف تقسیم میشوند و صحنهای که هوپر و جویس در کنار هم هستند، یادآور این فیلم به شمار میروند و ما را به یاد صحنه هان و لیا در استاروارز میاندازد.
THE KARATE KID
فیلم بچه کاراتهکار در سال ۱۹۸۴ اکران شد و این موضوع باعث شده به صورت فرهنگی تأثیراتی روی فصل سوم استرنجر تینگز بگذارد. شخصیت الون در این فصل نسبت به «رالف مچیو» روی کاور یکی از مجلات مکس ابراز علاقه میکند. این اشاره بامزه است و زمان ارتباط آنها را بیشتر میکند. در ادامه نیز شاهد هستیم که لوکاس لباس بچه کاراتهکار را پوشیده که نه تنها به محبوبیت فیلم اشاره دارد، بلکه نشانه علاقه او به ستاره فیلم کلاسیک نیز محسوب میشود.
THE BREAKFAST CLUB
ساختن سریالی تلویزیونی درباره کودکان که در دهه هشتاد میلادی جریان دارد، بدون اشاره به اثر «جان هیوز» بسیار سخت است. در این فصل از استرنچر تینگز شاهد اشارههایی به «باشگاه صبحانه» هستیم. وقتی استیو و رابین در حال درد و دل هستند و رابین از علاقه خود به او میگوید، شاهد شباهتهایی به دینامیک بین شخصیتهای باشگاه صبحانه به خصوص رابطه اندرو و الیسون هستیم؛ آن هم هنگامی که رابین و استیو در نهایت در کنار هم قرار میگیرند، رابین همجنسگرا بودن خود را اعلام میکند و رابطه به دوستی ساده ختم میشود.
نسخه اول و دوم Evil Dead
در فصل سوم سریال Stranger Things بچهها هنگامی که توسط مایند فلیر مورد حمله واقع شدهاند، خود را در کابین هوپر گیر افتاده میبینند و این صحنه ما را به یاد دو نسخه ابتدایی Evil Dead از «سم ریمی» میاندازد. هر دوی این نسخهها شامل افرادی میشوند که برای نجات جان خود در کابینی چوبی تلاش میکنند. بنابراین نمیشود این اشاره را نادیده گرفت.
RAMBO
دو فیلم از سری عناوین Rambo تا زمان داستان استرنجر تینگز عرضه شده بودند و نسخه دوم نیز فقط چندین ماه قبل از آن اکران شده بود، به همین دلیل بعید به نظر میرسید شاهد اشارهای به این فیلمها نباشیم. این اشاره کوتاه اما بسیار بامزه است. هنگامی که هوپر با یک تفنگ حرکت میکند، الکسی او را «رمبوی چاق» میخواند. مشخصا الکسی هنوز بازسازی جدید هلبوی را ندیده.
THE NEVERENDING STORY
فیلم «داستان بی پایان» یکی از غافلگیرکنندهترین و بهترین اشارات دهه هشتادی فصل سوم استرنجر تینگز محسوب میشود. وقتی داستین بالاخره با سوزی ارتباط برقرار میکند، سوزی برای کمک کردن درخواستی میکند و آن هم اجرای موسیقی متن این فیلم است.
داستین و سوزی همراه با هم آن را اجرا میکنند، افراد اطرافشان حیرتزده میشوند و اوضاع وحشتناک میشود. این موسیقی توسط «لیمال» ساخته شده و در زمان خود بسیار معروف بود. ممکن است با انتشار این فصل استرنجر تینگز نیز دوباره به محبوبیت برسد.
FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH
فیلم Fast Times at Ridgemont High که در سال ۱۹۸۲ اکران شد، بارها در سومین فصل استرنجر تینگز مورد اشاره واقع شده. استارکورت مال بر اساس مجتمع تجاری این فیلم ساخته شده، لباسهای !Scoops Ahoy استیو و رابین نیز به لباسهای دزد دریایی مانند «جاج رینهولد» در مغازه کاپیتان هوک است. داستین نیز سوزی را با «فوبه کیتس» ستاره این فیلم مقایسه میکند.
بهترین مورد اما زمانی است که بیلی به عنوان غریق نجات کار میکند و زنی به او زل زده. در این موقع موسیقی Moving In Stereo پخش میشود که به صحنه استخر فیلم Fast Times at Ridgemont High اشاره دارد.
DIE HARD
با اینکه فیلم «جان سخت» تا سال ۱۹۸۸ اکران نشده بود، همچنان هم ادای احترامی به آن را در آخرین فصل استرنجر تینگز شاهد هستیم. صحنهای که داستین درون لوله تهویه هوا میرود، از این فیلم ایده گرفته و همان نماها را میبینیم. به این فیلم باز هم در صحنهای که هوپر، گریگوری را به زمین میزند، اشاره شده. با اینکه هوپر تفنگ را به سمت سر او اشاره کرده، گریگوری مطمئن است آسیب نمیبیند و میگوید: «پلیسها قوانینی دارند». این دیالوگ دقیقا با همین سناریو توسط «جان مککلین» در فیلم جان سخت بیان شده.
CHRISTINE
فیلم کریستین که بر اساس رمان «استیفن کینگ» ساخته شده، روی فصل اول استرنجر تینگز تأثیر زیادی داشت و نبود اشارهای به آن بعید به نظر میرسید. هنگامی که بیلی حضور خود در محوطه استارکورت مال را با نور بالا زدن اعلام میکند، یادآور این فیلم است که توسط جان کارپنتر تولید و در سال ۱۹۸۳ اکران شد و درباره ماشینی شیطانی است.
GREMLINS
در فصل دوم استرنجر تینگز اشارههایی به فیلم گرملینز شد و این روند برای فصل سوم این سریال نیز حفظ شده. در کارناوال، عروسک «موگوای» به عنوان جایزه قرار داده شده. همچنین این موضوع به «فوبه کیتس» هم اشاره دارد که در گرملینز ایفای نقش کرده.
NATIONAL LAMPOON'S VACATION
فیلم NATIONAL LAMPOON'S VACATION در سال ۱۹۸۳ اکران شد و گزینه مناسبی برای اشاره کردن در یک سریال دهه هشتادی به شمار میرود. با اینکه شباهتهای زیادی بین این دو عنوان وجود ندارد، داستین در انتهای فصل و طی ارتباط خود از طریق رادیو دیگر افراد را «خانواده گریزوالد» میخواند. به این فیلم در فروشگاه Family Video نیز اشاره شده.
اشارات سالن سینمای سریال Stranger Things
سینمایی مجتمع تجاری استارکورت برای اشاره کردن به دیگر فیلمها بسیار مناسب است. علاوه بر Day of the Dead و Back to the Future، فیلمهای دیگری از سال ۱۹۸۵ نیز تبلیغ شدهاند. پوسترهایی از عناوین Pee-Wee's Big Adventure و اثر دیزنی، The Black Cauldron نیز مشاهده میشوند. همچنین فیلمهای دیگری که پخش میشوند مانند Cocoon، بازگشت به اُز، The Stuff، فِلِچ و D.A.R.Y.L. نیز میبینیم.
اشارات فروشگاه Family Video
هنگامی که رابین و استیو پس از خرابی استارکورت برای کار به فروشگاه Family Video میروند نیز شاهد اشاراتی هستیم. علاوه بر Return of the Jedi و Fast Times at Ridgemont، پوستری از فیلم Firestarter مشاهده میشود که در خلق شخصیت الون تأثیر زیادی داشته. همچنین شاهد اشاراتی به The Breakfast Club، شانزده شمع، The Outsiders و Scarface هستیم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.