بازی Command & Conquer: Rivals؛ تجربه فرنچایز ژنرال روی موبایل
اگر طرفدار بازیهای استراتژی موبایلی هستید، در این مطلب با بررسی بازی iOS و اندروید Command & Conquer: Rivals همراه ویجیاتو باشید. بازیهای استراتژی در طی چندسال اخیر دچار پسرفتهای بسیاری شدند. روزی روزگاری این ...
اگر طرفدار بازیهای استراتژی موبایلی هستید، در این مطلب با بررسی بازی iOS و اندروید Command & Conquer: Rivals همراه ویجیاتو باشید.
بازیهای استراتژی در طی چندسال اخیر دچار پسرفتهای بسیاری شدند. روزی روزگاری این بازیها جزو پر طرفدارترین سبکهای بازیسازی بودند و هرکسی علاقهمند به تجربه این بازیها بود. فرقی هم نمیکرد که روی صحبت شما با کاربران پلتفرم موبایل است، یا طرفداران عناوین کامپیوترهای شخصی؛ بازیهای استراتژی فصلی جدید از بازیهای ویدیویی را شروع کرده بودند و همهچیز رویایی بود. منتهی یک اشتباه مرگبار، باعث شد تا سلطنت بازیهای استراتژی با سر به زمین برخورد کند و دیگر این بازیها آنطوری که باید دیده نمیشدند. بنابراین اگر طرفدار بازیهای استراتژی هستید، متاسفانه امروزه دیگر خبر چندانی از بازیهای استراتژی بزرگ و شناخته شده نیست که بخواهید به سراغ تجربهشان بروید.
یکی از عمده دلایلی که باعث نادیده گرفته شدن بازیهای استراتژی شد، پیشرفت گرافیکی و افزایش محبوبیت کنسولهای خانگی بود. بطوری که وقتی صحبت از بازیهای استراتژی میشد، کنسولهای خانگی ابدا نماینده شایستهای نداشتند که بخواهد مخاطبان را راضی نگه دارد. همچنین از آنجایی که بازیهای استراتژی عموما به دوربین و دید ایزومتریک ساخته میشدند؛ گرافیک در دنیای عناوین استراتژی چندان حائز اهمیت نبود؛ منتهی ایراد بزرگی که در این بین وجود داشت این بود که طرفداران بازیهای ویدیویی عناوین استراتژی را با دیگر بازیها مقایسه میکردند و وقتی یک بازی استراتژی آن کیفیت مورد نیاز را نداشت؛ با شکست مواجه میشد و نمیتوانست به مسیر خودش ادامه دهد.
منتهی با تمام این توضیحات، هنوز هم نمیتوان گفت که بازیهای استراتژی به پایان راهشان رسیدهاند. اگرچه این بازیها روی پلتفرمهای اصلی طرفداران زیادی ندارد؛ منتهی روی پلتفرم موبایل همهچیز متفاوت است و بازیهای ژانر استراتژی جزو پرطرفدارترینها هستند. بنابراین اگر طرفدار بازیهای استراتژی هستید، این مطلب درست همانجایی است که میتواند امیدهای شما را یکبار دیگر برای تجربه یک بازی استراتژی موبایلی باکیفیت، زنده کند.
سری بازیهای Command and Conquer و یا Red Alert جزو محبوبترین فرنچایزهای بازیهای استراتژی هستند که در بین کاربران ایرانی نیز از جایگاه ویژهای برخوردارند. بطوری که نسخه Command and Conquer: Generals – Zero Hour هنوز هم پس ازگذشت چیزی نزدیک به ۲۰ سال از انتشارش؛ بین بازیکنان ایرانی پرطرفدار است. منتهی متاسفانه پای این فرنچایز هرگز آنطوری که باید به دنیای پلتفرم موبایل باز نشد، تا اینکه در سال ۲۰۱۸ استودیوی الکترونیک آرتز به سراغ بازی موبایلی Command & Conquer: Rivals رفت تا بتواند افسانه از دست رفته فرنچایز ژنرال را یکبار دیگر روی پلتفرمی که پتانسیلهای بالایی داشت، زنده کند.
شاید یکی از دلایلی که شما هرگز نام Command & Conquer: Rivals را نشنیدهاید، این است که این بازی در زمان نادرست منتشر شد. استودیوی الکترونیک آرتز هرگز نتوانست که این بازی را آنطوری که باید تبلیغ کند و Command & Conquer: Rivals با تمامی پتانسیلهایش تبدیل به یک شکست بزرگ شد. البته این بازی به خودی خود بد نیست و موفق شد تا به امتیاز متای ۷۱ نیز دست پیدا کند؛ اما سوالی که مطرح میشود، این است که آیا Command & Conquer: Rivals هنوز هم به ریشههای اصلی خودش پایبند است؟ یا صرفا یک بازی برای درآمدزایی هرچه بیشتر استودیوی الکترونیک آرتز است؟
متاسفانه این بازی بیش از هرچیزی؛ یک توهین به طرفداران فرنچایز ژانرال است. اگر شما نیز مانند من خاطرات کودکیتان را با عناوینی چون جنگهای صلیبی؛ وارکرفت و یا ژنرال سپری کرده باشید؛ Command & Conquer: Rivals ابدا خوشحالتان نخواهد کرد. این بازی اگرچه سعی میکند که خودش را یک بازی استراتژی نشان دهد؛ اما این موضوع که استودیوی الکترونیک آرتز Command & Conquer: Rivals را به پایان رسانده؛ غیرقابل انکار است و Command & Conquer: Rivals حتی قابل رقابت با نسخههای اولیه فرنچایز Command and Conquer نیست!
یکی از دوست داشتنیترین بخشهای هر بازی استراتژی؛ کمپین آن است. متاسفانه در دنیای Command & Conquer: Rivals هیچ خط داستانی نیست که مخاطب را سرگرم کند و این بازی تماما یک عنوان آنلاین است. الکترونیک آرتز خط داستانی بازی را تا جایی به جلو برده که اینبار رباتهای فضایی؛ عنکبوتهای غولپیکر و تانکهای لیزر دار به دنیای این بازی باز شدهاند و دیگر خبری از آن خط داستانی بازی Command and Conquer: Generals – Zero Hour در این بازی نیست. حالا شما بگوید، آیا بنظرتان این بازی نماینده شایستهای برای فرنچایز افسانهای است؟
برای اجرای بازی موبایلی Command & Conquer: Rivals شما نیاز به دسترسی به اینترنت دارید
به محض تجربه اولین دقایق از گیمپلی این بازی؛ متوجه عمق فاجعه خواهید شد. این بازی ابدا نتوانسته آن انتظاری که از این سری داشتیم را به تصویر بکشد و بجای آن؛ به سراغ ایدههایی رفته که حتی در بازیهای امروزی موبایلی نیز دیگر قابل قبول نیستند! اگر بگویم که Command & Conquer: Rivals یک بازی Pay to Win است؛ ابدا مغلطه نکردهایم. الکترونیک آرتز گیمپلی این بازی را بطوری طراحی کرده که شما مجبورید برای استفاده از لوت باکسها؛ به سراغ پرداختهای دورن برنامهای بازی بروید.
Command & Conquer: Rivals به ناشیانهترین شکل ممکن طراحی شده و مکانیزمهای گیمپلی آن حتی در مقایسه با عناوین مستقل استراتژی موبایلی نیز؛ ضعیف عمل میکند. رقیب مستقیم بازی Command & Conquer: Rivals؛ به نوعی بازی محبوب XCOM 2 از استودیوی 2K Games است که خوشبختانه پورت موبایلی این بازی نیز منتشر شده؛ منتهی اگر این ۲ بازی را در کنار یکدیگر قرار دهیم؛ آنجاست که ایرادات بزرگ و کوچک بازی Command & Conquer: Rivals مشخص خواهند شد. شرایط بقدری بد است که گاهی موقع تجربه این بازی از خودتان میپرسید که چرا همچنان به تجربه این بازی ادامه میدهید!
موضوع دیگر درباره این بازی؛ کارتی بودن آن است. اگر کلش رویال بازی کرده باشید؛ میتوانید که منظورمان از المانهای کارتی چیست! بازی به شما اجازه میدهد که کارتهایتان – که همان سربازانتان هستند – را ارتقا دهید و ترکیب خودتان را بچینید! درکل؛ بازی Command & Conquer: Rivals ابدا تجربه لذتبخشی از فرنچایز ژنرال نیست و ایکاش استودیوی الکترونیک آرتز؛ هرگز این بازی را نمیساخت!
گرافیک بازی نسبت به سال ۲۰۱۸؛ ابدا راضیکننده نیست. حتی سادهترین عناوین موبایلی سال ۲۰۱۸ نیز گرافیک و جلوههای بصری به مراتب جذابتری نسبت به Command & Conquer: Rivals داشتند و از استودیوی الکترونیک آرتز، انتظار چنین چیزی نمیرفت. گرافیک بازی بطوری به تصویر کشیده شده که گاهی تصاویر پیکسلی میشوند و حتی بافتهای ساده تصویر نیز؛ کیفیتشان را از دست میدهند. موسیقیمتن و صداگذاری رباتیک بازی نیز؛ جزو دیگر عوامل روی مخ این بازی است! نمیدانم چرا استودیوی الکترونیک آرتز با ساخت این بازی؛ در راه شکست و از بین بردن این فرنچایز دوست داشتنی قدم برداشته!
پیشنهاد نمیشه!
فرنچایز Command and Conquer یا همان ژنرال؛ یکی از پرطرفدارترین فرنچایزهای استراتژی در دنیای بازیهای ویدیویی است. درست در سال ۲۰۱۸ بود که استودیوی الکترونیک آرتز به سراغ بازی موبایلی Command & Conquer: Rivals رفت تا بتواند سهمی در بازار بازیهای موبایلی داشته باشد. تصمیمی که ابدا برای پلتفرم موبایل و این فرنچایز خوب تمام نشد و ایرادات بزرگ و کوچک این بازی؛ باعث شد تا Command & Conquer: Rivals ارزش تجربه کردن را نداشته باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عین age of empires mobile