با ۱۲ تا از بهترین ریمسترها در دنیای بازیها آشنا شوید
این روزها در دنیای ویدئوگیم واژهای را پرتکرارتر از هر زمان دیگری میشنویم. ریمستر. مفهومی که میتوانیم آن را از زوایای مختلف و البته مثبت و منفی نگاه کنیم. اینکه آنها عاملی زیانبار هستند یا ...
این روزها در دنیای ویدئوگیم واژهای را پرتکرارتر از هر زمان دیگری میشنویم. ریمستر. مفهومی که میتوانیم آن را از زوایای مختلف و البته مثبت و منفی نگاه کنیم. اینکه آنها عاملی زیانبار هستند یا نه مشخصا به نگاه و متنی مستقل نیاز دارد. اما به هر ترتیب قصد داریم در اینجا بهترین ریمسترهایی که تاکنون ساخته و منتشر شدند را به شما معرفی کنیم. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
اما پیش از شروع بخش اصلی متن باید به مواردی اشاره داشته باشیم. اول از همه اینکه ما اخیرا داریم به کرات این واژه را میشنویم به این معنی نیست که مفهوم ریمستر به تازگی خلق شده باشد. ریمستر مفهومی است که همیشه و در تمام آثار هنری در طول تاریخ دیده شده. درحقیقت ریمستر همان باز آفرینی یک اثر است که گاها در بعضی زمینهها با اسمی متفاوت صدا زده میشود. و البته آنچه که مسلم است قطعا در هر زمینهای هم میتوانیم لیستی به نام بهترین ریمسترها را آماده کنیم.
اما جدای از هرچیزی بیایید کمی تخصصیتر نگاه کنیم به مسئله. در دنیای ویدئوگیم هم مثل باقی زمینهها مفهوم ریمستر چیز تازهای نیست و سونی استفاده از آن را روی کنسولهایش بهطور خیلی جدی و تجاری از سال ۲۰۰۹ شروع کرده. پیش از شروع سونی و از دهه 80 میلادی هم بارها و بارها عناوین ریمستر شده زیادی دیده شدند که شاید تعداد قابل توجهی از آنها به شهرتی که بازیهای ریمستر در دنیا امروز دارند نرسیدند. بلکه آنها را با همان اسم اصلی خودشان شناختیم. سونی با معرفی ریمسترهای God of War در حقیقت مفهوم ریمستر را باز تعریف کرد. طبق این تعریف جدید، همه چیز صرفا در بهبود و بازسازی بخش بصری بازی خلاصه نمیشود و گاها محتویاتی جزئی، البته نه آنقدری که ریمیک یا دفنتیو نام بگیرند، هم به آن اضافه میشوند.
- 1 ۱۲ - Uncharted: The Nathan Drake Collection
- 2 ۱۱ - Mass Effect Legendary Edition
- 3 ۱۰ - The Last Of Us: Remastered
- 4 ۹ - The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
- 5 ۸ - ...NieR Replicant Ver.1.22474487139
- 6 ۷ - Resident Evil
- 7 ۶ - Final Fantasy XII: The Zodiac Age
- 8 ۵ - Shadow of the Colossus
- 9 ۴ - Kingdom Hearts: The Story So Far
- 10 ۳ - Persona 4 Golden
- 11 ۲ - The Elder Scrolls V: Skyrim
- 12 ۱ - Halo: The Master Chief Collection
- 13 سوالات پرتکرار
۱۲ - Uncharted: The Nathan Drake Collection
آنچارتد همیشه از دسته بازیهایی بوده که آن را با جلوههای بصری جذابش شناختیم. مسئلهای که از همان اولین روزهای انتشار و بازی Uncharted: Drake's Fortune هم شاهد آن بودیم. علاوهبر درخشش در زمینه موارد یاد شده این عنوان از همان ابتدا موفق به جذب توجههای زیادی به خودش شد و موفقیتهای متعددی هم کسب کرد. همین درخشش و موفقیت هم سبب شد تا پرچمدار جدیدی به خانواده سونی اضافه شود. و حتی با گذشت مدت زمانی نسبتا طولانی شاهد انتشار نسخه ریمستر آن هم باشیم. آن هم ریمستری که موفق شد تا در لیست بهترین ریمسترها قرار گیرد.
زمانی که در سال ۲۰۱۶ بازی Uncharted 4: A Thief's End منتشر شد، بهنظر میرسید که مخاطبان زیادی به آن جذب شدند که خیلی اطلاعی از آنچه در گذشته این فرانچایز رخ داده ندارد. از طرف دیگر هم سن آنها آنقدری نیست که امکان دسترسی به نسخه اصلی بازی را داشته باشند. همین مسئله بستری ایدهآل فراهم آورد تا درنهایت ناتی داگز در همکاری بلو پوینت گیمز سه گانه اصلی فرانچایز آنچارتد را به همراه امکاناتی جدید به پلی استیشن 4 آورد. امکانات جدید شامل اضافه شدن حالت فوتو مود، اضافه شدن یک درجه سختی جدید با نام Brutal و حالتی به نام اسپید ران میشدند. جدای از این موارد جلوههای بصری نسخه Uncharted: Drake's Fortune نیز ارتقاء چشم گیری داشت و سیستم مبارزات و برخی مشکلات آن نیز برطرف شد.
۱۱ - Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect Legendary Edition هم مانند The Nathan Drake Collection مجموعهای از سهگانه نمادین و اصلی فرانچایز Mass Effect بوده که بازسازی و در یک نسخه آماده شده است. با وجود این نسخه گیمرها اکنون این فرصت را دارند تا داستان کامل و نهایی شپرد و عوامل تحت فرمانش را تجربه کنند. ششمین بازی لیست بهترین ریمسترها هم همانند دیگر نمونهش، کالکشن نیتن دریک، با جلوههای بصری جذابتر و کمی بروزرسانی در گیمپلی منتشر شد. باتوجه به انتشار این بازی روی کنسولهای جدید بخشهای مختلف بازی نیز بروز شدند. این موارد شامل مواردی چون بهبود زمان لودینگ بازی و دیگر جزئیاتی از این دست هستند.
۱۰ - The Last Of Us: Remastered
در جایگاه دهم بهترین ریمسترها به سراغ اثر به یادماندنی ناتی داگز میرویم. نسخه ریمستر The Last Of Us بهترین مثال از یک عنوان بازسازی شده موفق و درعین حال محتاطانه است. همانطور که میدانید در ابتدا این بازی برای پلیاستیشن 3 توسعه داده و منتشر شد. نسخه ریمستر این عنوان هم برای پلیاستیشن 4 ساخته شد. اما علیرغم تلاشهای تیم سازنده، انتشار The Witcher 3 و تبلیغات پیش از انتشار آن سایهای بزرگ روی آن انداخت. به عبارت بهتر اصلا خیلیها متوجه نشدند که ریمستری در کار بوده و صرفا آن را به عنوان یک پورت شده روی کنسول جدید سونی میدانستند. همه چیز درمورد این بازی در سکوت ماند تا زمانی که زمزمههای انتشار و ساخت The Last of Us Part II به میان آمد و به مرور بازیکنان با The Last Of Us: Remastered آشنا شدند.
بازی The Last Of Us: Remastered در زمینه جلوههای بصری و جزئیات صوتی پیشرفتهایی داشت. به همین نسبت هم نرخ پخش یا همان فریم ریت بازی هم بهبود پیدا کرده بود. همچنین باتوجه به کنترلر جدیدی که پلی استیشن 4 داشت تغییراتی نیز متناسب با آن روی بازی اعمال شد تا گیمرها بتوانند تجربه نوتری داشته باشند. بسته الحاقی Left Behind هم از جمله مواردی بود که به این نسخه اضافه شد. فوتو مود و امکان تجربه بازی از قول نیل دراکمن، تروی بیکر و اشلی جانسون هم مجموعهای از تغییرات بودند که عنوان دهم لیست بهترین ریمسترها در خود جای داده است.
۹ - The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
در نهمین جایگاه مربوط به بهترین ریمسترها به سراغ نمایندهای از نینتندو میرویم. گاهی وقتی عنوانی ریمستر میشود اما تغییرات اعمال شده روی آن خیلی جنبه بصری ندارند و به عبارتی متمرکز بر آنها نیست، توضیح چگونگی ریمستر شدن آن به کاربران امری دشوار به حساب میآید. این توضیح را دادیم اما این توضیحات خیلی ارتباطی به The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ندارند. تنها ارتباط بین این عنوان و توضیحات یاد شده تقریبا بدون تغییر بدون معماری بصری The Legend of Zelda: The Wind Waker HD است. تیم توسعهدهنده به جای هر تغییری دیگری به سراغ HD کردن بازی رفتند و صادقانه باید بگوییم این کار را فوقالعاده انجام دادند. آنقدر زیبا که میتوانید ساعتها به مناظری که این بار HD شدند و کیفیت به مراتب بالاتری دارند خیره شوید و از دیدن آنها لذت ببرید.
با اینکه هواداران The Legend of Zelda امیدوار بودند که تغییرات بیشتری را روی این ریمستر ببینند اما نینتندو انتظارات آنان را برآورده ننمود. تنها تغییرات این نسخه جدای از مسئله HD شدن برطرف کردن دو مشکل بزرگ بازی بود. یکی از آنها به بادبان جدیدی که به جهت دریانوردی سریعترو البته بهتر اضافه شد، مربوط است و دیگری به سادهتر شدن کوئستهای تریفورس (Triforce) اختصاص دارد. شاید بهنظر این موارد شایستگی حضور این بازی را در لیست برترینها کمی دچار تشویش کند اما باید گفت بروزرسانی و به عبارت بهتر همان اچدی شدن بخش بصری بازی آنقدری به درستی انجام شده که میتوانیم این بازی در بین لیست بهترین ریمسترها قرار دهیم.
۸ - ...NieR Replicant Ver.1.22474487139
اتفاق تلخی که برای بسیاری از بازیها افتاده و در لیستی که مورد بررسی قرار دادیم هم کم تعداد نیست، شامل حال عنوان جایگاه هشتم بهترین ریمسترها نیز شده است. زمانی که در سال ۲۰۱۰ نسخهای جدید از NieR منتشر شد، نتوانست به اندازه کافی دیده شود و علیرغم پتانسیلهای بالا موجود در بازی این عنوان نتوانست در زمینههای مختلف و بخصوص فروش موفق عمل کند. با گذشت مدتی و انتشار عناوین فرعی دیگری از این فرانچایز در سال ۲۰۱۷ بازی NieR: Automata منتشر شد. عنوانی که هم از نظر فروش و هم از نظر منتقدین موفقیتهایی کسب کرد. همین بهانهای شد تا نسخه ۲۰۱۰ دوباره به میدان بیاید تا این بار آنطور که شایستگی دارد دیده شود.
درنهایت Nier Replicant براساس نسخه پلی استیشن 3 سری NieR همراه با جزئیات، یا بهتر بگوییم محتویات جدیدتر، حاضر شد. سیستم مبارزاتی جدید و خط داستانی جدید که دنبالهای ازفرانچایز Automata است از مواردی هستند که در …Nier Replicant دیدیم. کیفیت بالا و اضافه شدن جزئیات متعدد و خلاقانه به این بازی سبب شد تا آن را در جایگاه هشتم بهترین ریمسترها قرار دهیم.
۷ - Resident Evil
کمتر کسی است که با دنیای ویدئوگیم آشنا باشد اما حداقل به سراغ تجربه یکی از نسخههای فرانچایز Resident Evil نرفته باشد. با اینکه نسخههای جدید این سری از ریشههایش کمی فاصله گرفته اما به هرحال نمیتوانیم اولین نسخه این خانواده محبوب و قدیمی را نادیده بگیریم. عنوانی که توانست تحولات و نوآوریهای زیادی را با خود به دنیای بازیهای ویدئویی بیاورد. باتوجه به تکنولوژیهای موجود در زمان انتشار Resident Evil 1 جلوههای بصری تا حد امکان با جزئیات طراحی شده بودند. اما با پیشرفت تکنولوژی و همچنین طراحی نسخههای بعدی در جهانی سه بعدی و با دوربینهای جدید سبب شد تا اولین نسخه اصلی با شمایلی کاملا مدرن به میدان بیاید. جلوههای بصری آنچنان دچار تحول شده بودند صرفا میتوانیم لغت عالی را برای آن به کار بگیریم. این بازسازی ویژه سبب شد تا هفتمین لیست بهترین ریمسترها به Resident Evil 1 HD Remaster اختصاص یابد.
۶ - Final Fantasy XII: The Zodiac Age
ششمین جایگاه بهترین ریمسترها به بازی Final Fantasy XII اختصاص دارد. عنوانی که اغلب در بین نسخههای مختلف فرانچایز Final Fantasy کمتر مورد توجه واقع شده است. اما به هرحال میتوانیم بگوییم برای دنبال کنندگان و هواداران فرانچایز Final Fantasy، این بازی عنوانی است که موافقان و مخالفان خودش را دارد. اما بهطور کلی تفاوت نظر این دو گروه آنقدری زیادی نیست که بگوییم یک گروه از آن متنفرند و گروه دیگر دیوانهوار به آن علاقهمندند. بهطور کلی همواره منقدین به داستان و گیمپلی Final Fantasy XII نقدهای زیادی وارد کردند از سوی دیگر صداگذاری و محتوای آن را مورد تقدیر و تحسین قرار دادند.
تیم سازنده درنهایت به دلیل دیده نشدن پتانسیلهای این بازی تصمیم گرفت تا نسخه ریمستر آن را توسعه دهد. البته این بار برای توسعه، آنها از نگاه هواداران کمک گرفتند و تقریبا آنچه که بازیکنان انتظار داشتند را به نمایش گذاشتند. تغییرات بازی از نظر محتوا آنقدر زیاد و قابل قبول بود که توانست تا خودش را در میان بهترین ریمسترها قرار دهد. برخی از محتویات Final Fantasy XII: The Zodiac Age از قبل و به صورت انحصاری برای ژاپنیها در دسترس بودند. استفاده اسکوئر اینکس از محتویاتی که پیشتر آنها را آزموده در این ریمستر نشان میدهد که آنها برنامهریزی دقیقی برای توسعه آن داشته است.
۵ - Shadow of the Colossus
جایگاه پنجم بهترین ریمسترها به کارگردان ژاپنی، فومیتو اوئدا اختصاص دارد. فومیتو اوئدا کارگردانی با آثاری هنری و ماندگار و در عین حال کم کار است. یکی از معروفترین آثار اوئدا افسانهای بازی Shadow of the Colossus است که در ابتدا برای کنسول پلی استیشن 2 منتشر شد. صحبت درمورد این بازی مفصلتر و طولانیتر از مختصر توضیحاتی است که بتوانم در این بخش بنویسم. به همین دلیل هم باید بگویم تنها مدتی کوتاه پس از انتشار The Last Guardian، استودیوی بلوپوینت برای درک بهتر داستان این بازی و همچنین معرفی بازیهای قدیمیتر به مخاطبان جدید، Shadow of the Colossus را به دنیای جدید آورد. باید گفت آنها بدون توجه به اینکه قرار است این عنوانی ریمستر باشد نه یک بازی جدید اینکار را انجام دادند. همه چیز آنقدر خوب از نو ساخته و در بازی قرار داده شده که به جز تحسین هیچ حرف دیگری از نظر زیبایی شناسی باقی نمیماند.
۴ - Kingdom Hearts: The Story So Far
انتشار نسخه ریمستر از Kingdom Hearts مسئلهای عجیب یا جدید نیست. سه ریمستر مختلف در فازهای مختلف از Kingdom Hearts ساخته شده که همه آنها در یک نسخه باندل جمع و Kingdom Hearts: The Story So Far نامیده شدند. کمی بعدتر این ریمستر با Kingdom Hearts 3 باندل شدند و در مجموعهای به نام Kingdom Hearts: All In One Package در دسترس بازیکنان قرار گرفتند. موارد مختلفی در این ریمسترها به بازی اضافه شدند که برخی از آنها مخفی بودند. همانند Final Fantasy XII نسخهای ویژه از این بازی هم تولید شد که هیچگاه برای گیمرهای خارج از ژاپن در دسترس قرار نگرفت.
۳ - Persona 4 Golden
سومین عضو بهترین ریمسترها به عنوانی نام آشنا برای گیمرهای علاقهمند به انیمه و البته سبکهای بازی ژاپنی دارد. دقیقا شبیه به وضعیت The Last Of Us، بازی Persona 4 نیز در آخرین روزهای نسل خودش منتشر شد. به عبارت بهتر بازی یاد شده دقیقا زمانی که پلی استیشن 3 معرفی و وارد بازار شده بود برای پلی استیشن 2 در دسترس قرار گرفت. حضور این بازی روی کنسولی به نسبت قدیمی سبب شد تا بهطور کلی این بازی آنطور که باید دیده نشود. اما با گذشت مدتی، درنهایت با ریمستری شایسته به پلی استیشن ویتا آمد و پس از مدتی هم راهی پلتفرم رایانههای شخصی شد.
اما چرا Persona 4 Golden چرا میتوانیم در جایگاه سوم بهترین ریمسترها قرار دهیم؟ جواب این سوال کاملا مشخص است. سازندگان این ریمستر لیستی بالا بلند از امکانات و جزئیات را آماده و به بازی اضافه نمودند. این جزئیات جدید از کات سینها و انیمیشنها شروع و تا مواردی چون درجه سختی و یا مراحل جدید ادامه پیدا میکند. حتی نسخه رایانههای شخصی Persona 4 Golden از رزولوشن 4K و ۶۰ فریم بر ثانیه نیز پشتیبانی مینماید.
۲ - The Elder Scrolls V: Skyrim
پورتهای زیادی را از The Elder Scrolls V: Skyrim روی کنسولهای مختلف دیدیم. تعداد دفعاتی که این بازی مجددا منتشر شده آنقدری زیاد بوده که حتی بتسدا هم به شوخی عنوان کرد نسخهای از این بازی برای آمازون اکو هم پورت خواهد شد. اما به هرحال اسکایریم توانست تا یک ریمستر واقعی و برخلاف دیگر نسخههایی که قالبا پورت بودند دریافت کند. این ریمستر Skyrim - Special Edition نامیده شد. با این ریمستر که امکان ارتقاء آن هم روی نسخه اصلی فراهم بود، خطاهای نسخه اصلی برطرف، جلوههای بصری و گرافیکی بازی بهتر و دسترسی به مادها روی سراسر نسخههای مختلف و موجود، حتی کنسولها، نیز فراهم شد. اسکایریم را میتوان یکی از عمیقترین ریمسترهای موجود معرفی کرد. به همین دلیل هم میتوانیم آن را به عنوان دومین بازی از لیست بهترین ریمسترها معرفی کنیم.
۱ - Halo: The Master Chief Collection
معمولا بازیهای زیادی ساخته نمیشوند که بتوانند روی ژانری که در آن قرار گرفتند تاثیرگذار باشند. Halo اما توانست همانند دیگر عناوین انگشت شماری که سبکهایشان را باز تعریف کردند، استانداردهای ژانرش را با نوعی متفاوت بازسازی کند. علاوهبراین، هیلو توانست تا ژانرش را به روی کنسولهای خانگی هم ببرد و در آنجا هم حسابی سر و صدا به پا کند. فرانچایز یاد شده آنقدر این کار را استادانه انجام داد که درنهایت موفق شد تا به عنوان یک پلتفرم بزرگ و سطح یک چند نفره آنلاین نیز معرفی شود.
در سال ۲۰۱۴ هم باندلی دیگر از سری هیلو با نام Saga منتشر شد اما بهطور کلی Halo: The Master Chief Collection با مجموعهای شاهکار از ریمسترها و امکاناتی چون تجربه بخش چند نفره آنلاین به میدان آمد. جدای از ارتقاء جلوههای بصری بازی و بروزرسانی نسخههای قدیمیتر خارقالعاده آن شاهد اضافه شدن لایو اکشن The Nightfall هم به این مجموعه بودیم. این ترکیب ایدهآل، کامل و البته خلاقانه سبب شد تا بتوانیم Halo: The Master Chief Collection را به عنوان اولین بازی لیست بهترین ریمسترها به شما معرفی کنیم.
سوالات پرتکرار
اولین بازی ریمستر را میتوانیم Mario Bros بدانیم. این بازی در سال ۱۹۸۳ برای اولینبار منتشر شد و ۵ سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۸ ریمستر شد. عنوان دیگری با نام Ys I: Ancient Ys Vanished نیز در سال ۱۹۸۸ به صورت ریمستر منتشر شد که صرفا در ژاپن در دسترس قرار گرفت و به همین دلیل و بازی Mario Bros را اولین بازی ریمستر میدانیم.
همانطور که در بخش ابتدایی این متن نیز نوشته شده، در این لیست صرفا به بازیهای ریمستر پرداختیم. بازیهای ریمیک یا دفنتیو هم هرکدام میتوانند لیستی از بهترینها به صورت اختصاصی داشته باشند.
این مسئله را میتوان از دو دیدگاه مختلف بررسی کرد. دیدگاه نخست بازگشت بازیهای قدیمی که فراموش شدند و یا دیده شدن عناوین پتانسیلداری که در زمان اولین انتشارشان به هر دلیل دیده نشدند است. اما دیدگاه دوم مسئله تکرار مکررات و نگاه منفعت طلبانه به چنین عناوینی است. بنابراین به اختصار میتوان گفت مسلما هم نکاتی مثبت در جریان است هم نکات منفی که میتوان مفصلتر هم درمورد این نکات صحبت کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
Devil may cry HD collection
(۱ عالی،۲ مدفوع،۳ شاهکار)
واسه ی ps3 اومد
ولی دوباره واسه ی ps4 و ps5 هم منتشر کردن
دارک سولز یک ریمستر بازی رو برای پیسی قابل بازی کرد
جای ریمسترای کالاف دیوتی شدیدا خالیه.
گاد اف وار ریمستر کو؟
مدرن وارفار ۱ ریمستر کو؟(۲۰۱۶)
مدرن وارفار ۲ کمپین ریمستر کو؟
مدرن یک ریمستر شده؟من هرچی گشتم نبود فقط ۲ شده
بنظرم رزیدنت اویل ۱ بیشتر شبیه ریمیکه تا ریمستر
هرچقدر هم که بازی از نظر گرافیکی رشد داشته باشه به نسبت نسخه اصلی اما جزئیات بازی تغییری نکرده باشن همون ریمستر در نظر گرفته میشه.
اسم مقاله رو که خوندم، شماره ۲ و ۵ اومد تو ذهنم.
هر چند این بازی خیلی خوب ظاهر نشد، اما حس میکنم god of war 3 remastered هم میتونست تو این لیست باشه.
ریمستر سینتس رو 3 کجاست ؟
ریمستر کرش بندیکوت ؟ (یادم نمیاد ریمستر بود یا ریمیک)
ریمستر دارک سولز 1 ؟
جای GTA trilogy خیلیییییی خالی بود
کجاش خوب بود؟
بهت پیشنهاد می کنم در مورد کلمه ۴ لغتی (شوخی)تحقیق کنی
با اینکه شبیه شوخی نبود ولی اوکی
چرا هیچ کس تو این سایت شوخی رو نمیفهمه؟؟
اعصاب یوخ
آره بابا مگه نمیدونی جزو بهترین ریمستر هاست
فرق ریمستر دقیقا با نسخه نسل بعدی چیه ؟ مثلا لست او آس محصول ۲۰۱۳ برای ps4 در ۲۰۱۴ با نام ریمستر اومد اما Gta v محصول ۲۰۱۳ برای ps4 در ۲۰۱۴ با همان نام اومد !! در حالی که هر دو شاید ریمستر حساب بشه . کلا از این مثال ها زیاده ، فرقش چیه ؟
جدای از TLOU که مثال زدی باید بگم، اگر یه نسخه از بازی با بهینه سازی روی کنسول دیگهای منتشر بشه، بهش پورت میگن. مثلا دیدیم که خیلی از بازیها برای سوئیچ بهینه و پورت شدن.
saints row the third remastered بدون شک یکی از بهترین ریمسترهای تاریخه
دارک سولز ریمستر چی؟
مسلما بازیهای ریمستر شده خوب زیادی هستن اما مواردی که بررسی شدن تو این مقاله تقریبا همهشون یه سری جزئیات داشتن که همین جزئیات باعث شده که بهتر و بیشتر دیده بشن.
مورد دیگه اینکه شاید یه قسمت دوم هم از این مقاله داشته باشیم و مشخصه که بازیهایی که تو کامنتها بهشون اشاره شدن تو اون لیست جا میگیرن.
?Crash bandicoot n sane trilogy
اون که یه جورایی ریمیکه
چون بهبود گرافیکی که برای پلی استیشن منتشر شد رو بخوای واسه این نسل انجام بدی به این راحتی ها نیست و با ریمیک انجام میشه