ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Hellblade 2 Metahuman Tech demo
اخبار و مقالات

متاهیومن چگونه مسیر توسعه بازی‌ها را تغییر می‌دهد؟

آنریل انجین ۵ یکی از بزرگترین اتفاقات نسل جدید دنیای بازی‌ها است. کمتر از دو سال است که دسترسی به این موتور گرافیکی آزاد شده و در طول همین مدت، ویدیوها و تصاویر زیادی منتشر ...

علیرضا طالقانی
نوشته شده توسط علیرضا طالقانی | ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

آنریل انجین ۵ یکی از بزرگترین اتفاقات نسل جدید دنیای بازی‌ها است. کمتر از دو سال است که دسترسی به این موتور گرافیکی آزاد شده و در طول همین مدت، ویدیوها و تصاویر زیادی منتشر شده که از قدرت بالای آنریل انجین پرده برمی‌دارد. ابزار متاهیومن به قدری عظیم است که به یک تکنولوژی مستقل هم تبدیل شده و یکی از ویژگی‌هایی‌ست که بر عملکرد آنریل انجین تاثیر زیادی خواهد گذاشت.

اخیرا در رویداد Game Developer Conference (اغلب از آن به عنوان کنفرانس GDC یاد می‌شود) اپیک گیمز تحلیلی عمیق از محصولاتش داشت. به همین سبب از Unreal Engine 5.2 و انیماتور پیشرفته Metahuman رونمایی شد. واکنش‌ها به تک دمو (Tech Demo) منتشر شده از متاهیومن بسیار زیاد بود. یکی از نمایش‌ها هم مربوط به تریلر جدید و کوتاه بازی Senua Saga: Hellblade II بود.

در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم تا به تاثیری که ابزار متاهیومن بر مسیر توسعه بازی‌ها می‌گذارد بپردازیم. ابزاری که با استفاده از فناوری‌های روز دنیا، ساخت بازی‌های ویدیویی را وارد دوره جدیدی خواهد کرد. با ما همراه بمانید.

متاهیومن چیست؟


متاهیومن چیست

شاید در ابتدا این سوال برای‌ شما ایجاد شده باشد که اصلا این ابزار متاهیومن (Metahuman) چیست. از این ابزار در حقیقت برای طراحی سه‌بعدی انسان‌های دیجیتالی استفاده می‌شود. یکی از دلایل جذابیت این ابزار آن است که محیط کاربری آن به قدری ساده و مفهومی‌ست که هر کاربری بدون ذره‌ای دانش از طراحی چهره‌ و انیمیشن می‌تواند با این ابزار کار کند. کاربر می‌تواند در هشت سطح مختلف، انسان دیجیتالی خودش را طراحی کند. از نوع صدا گرفته تا ریزترین جزئیات صورت مثل چین و چروک‌های دور چشم.

اما شاید با خودتان بگویید که این ابزار چه تاثیری بر کار توسعه‌دهنده خواهد گذاشت. این سوالی‌ست که پاسخ آن را در رویداد امسال GDC دریافت کردیم. به طور کلی متاهیومن طراحی سه‌بعدی کاراکتر را وارد مرحله جدیدی کرده است. این ابزار باعث می‌شود که دیزاینر یا همان طراح، با طراحی کاراکتر سه‌بعدی در بستری جداگانه و مستقل، آن را وارد محیط آنریل انجین کند؛ بدون اینکه با مشکلات مهندسی انجین روبرو شود.

یکی از ویژگی‌های متاهیومن آن بود که به طور پیش‌فرض مدل‌های مختلفی از کاراکترها را داشت که کاربر می‌توانست آن‌ها را شخصی‌سازی کند. البته که برای دیزاینرها و کاربران حرفه‌ای، امکان طراحی یک کاراکتر از پایه وجود داشت.

اما کیفیتی که متاهیومن ارائه می‌دهد، جهشی بزرگ برای توسعه بازی‌ها محسوب می‌شود. متاهیومن با استفاده از ویژگی‌های جدید موتور آنریل انجین ۵ یعنی ویژگی ننایت (Nanite) و لومن (Lumen) قدمی بزرگ در طراحی کاراکترهای سه‌بعدی برداشته است. تعداد پالیگان‌هایی که آنریل انجین ۵ می‌تواند در لحظه رندر (Render) کند، دلیل اصلی افزایش جزئیات و کیفیت طراحی کاراکترها می‌شود. البته که ویژگی جدید این موتور گرافیکی یعنی ساب‌استریت (Substrate) هم اتفاق بزرگی‌ست. قابلیتی که به دولوپر اجازه می‌دهد تا برای طراحی یک شی از چندین لایه مختلف استفاده کند و در عین حال این لایه‌ها می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. این قابلیت هم کمک بزرگی در طراحی کاراکترها خواهد داشت. اما ویژگی‌های متاهیومن به این نقطه محدود نمی‌شود.

جهشی بزرگ در توسعه بازی‌ها


Hellblade 2 Trailer and Metahuman

در رویداد اخیر اپیک گیمز در کنفرانس GDC شاهد بررسی عمیقی از ابزار متاهیومن بودیم. دقایقی از این کنفرانس، بازیگر و صداپیشه کاراکتر سنوئا در بازی Hellblade یعنی ملینا یورگنز (Melina Juergens) در کنار یکی از مهندسان ابزار متاهیومن حاضر شد تا از قابلیت‌های جدید این ابزار رونمایی کنند.

هدف اصلی این بخش آن بود تا تاثیری که متاهیومن در کاهش زمان توسعه بازی‌ها دارد را نشان دهند. در این کنفرانس هم ذکر شد که متاهیومن، در زمینه دیزاین کاراکترها قدم بزرگی برداشته اما کارهای انیمیشن و طراحی حرکات صورت کاراکترها به شکلی واقع‌گرایانه و در لحظه (به اصطلاح Real Time) در محیط بازی همچنان کار راحتی نبوده است. اینجاست که اپیک گیمز باز هم قدمی رو به جلو برداشته است. این ابزار افزوده Metahuman Animator نام دارد.

برای استفاده از این ابزار در آینده لزوما نیازی نیست تا از لباس‌های عجیب موشن کپچر و ابزار مورد نیاز اسکن صورت استفاده شود. تمامی تجهیزاتی که احتمالا در پشت صحنه‌ ساخت بازی‌ها (به خصوص در زمینه طراحی کات‌سین‌ها یا انیمیشن‌های صورت کاراکتر در بازی) وجود داشتند، جای خودشان را در آینده‌ای نزدیک به یک گوشی هوشمند مثل IPhone 14 می‌دهند. البته که سازندگان نام‌دار قاعدتا همچنان از پیشرفته‌ترین ابزارها استفاده خواهند کرد.

نتیجه کاری که در چند دقیقه و تنها با استفاده از یک گوشی هوشمند iPhone 14 به دست آمد

اما در همین کنفرانس هم ملینا یورگنز برای تست این قابلیت، ویدیویی کوتاه با  استفاده از آیفون 14 ضبط کرد. این ویدیو در اختیار یکی از تکنسین‌ها قرار گرفت. این تکنسین با استفاده از این ویدیو در محیط توسعه، به راحتی توانست چشم‌ها و حرکات لب و دهان بازیگر را اسکن کند و این دیتا را به انیمیشن تبدیل کند. این بازیگر برای ضبط این ویدیو، سه حالت عصبانی، ترسیده و لبخند را اجرا کرد. متاهیومن تمامی این حرکات را به صورت مستقیم دریافت و اسکن کرد. این ویدیو در کمتر از پنج دقیقه وارد محیط متاهیومن شد و در مرحله بعد وارد مرحله اجرایی بازی شد.

پیش از این جهش بزرگ، سازندگان باید تمامی این حرکات و حالت‌های صورت را به صورت جداگانه ضبط می‌کردند تا تمامی جزئیات صورت کاراکتر را در محیط In Game طراحی کنند. این فرآیند نیازمند تجهیزات موشن کپچر بود و شاید چند روزی از وقت توسعه‌دهنده‌ها را می‌گرفت. حالا پروسه این طراحی به چندین دقیقه رسیده است. از طرفی پیش از متاهیومن، هر کاراکتر نیاز به یک طراحی کاملا مستقل داشت.

متاهیومن به طور کامل تمامی انیمیشن‌های موردنیاز را در اختیار دارد و می‌تواند ویدیوهای ضبط‌ شده را با استفاده پیش‌فرض‌هایش رندر کند. حتی تکنیسین‌ها با استفاده از پیش‌فرض‌ها می‌توانند حالات انیمیشن‌های ضبط شده را تغییر دهند. همچنین لزومی نیست تا انیمیشن ضبط شده به صورت مستقل و منحصر به فرد استفاده شود.

به طور مثال در همین نمایش، ویدیویی که از ملینا ضبط شد در قالب کاراکترهای دیگر عینا اجرا شد. تمامی انیمیشن‌ها و حالات صورت ملینا به طور کامل در قالب یک کاراکتر انیمیشنی هم به حالت اجرا درآمد. این قابلیت هم به واسطه آن است که متاهیومن برای هر فردی که پرفومنس ضبط می‌کند، یک DNA منحصر به آن فرد را خلق می‌کند. این DNA با استفاده از سه زاویه صورت شخص تنها با استفاده از همان ویدیو ضبط شده از گوشی آیفون به دست می‌آید و به صورت 3D در محیط متاهیومن دیده می‌شود. حتی صدای آن کاراکتر هم با استفاده از آن ویدیو به دست می‌آید.

تصویری سه‌بعدی که از اسکن ویدیو به دست آمد در محیط متاهیومن به عنوان DNA یاد می‌شود که منحصر به شخص حاضر در ویدیو است.

تصور کنید این قابلیت‌ها چه تاثیری در کاهش زمان توسعه بازی‌ها خواهد گذاشت. معمولا سازندگان ماه‌ها زمان صرف می‌کنند تا پرفومنس ضبط شده را به حالت اجرای گرافیکی تبدیل کنند و بعدها انیمیشن آن را بهینه می‌کنند. گاها حتی ضبط دیالوگ‌ها به صورت جداگانه اتفاق می‌افتد. اما حالا انیماتور متاهیومن تنها به چند دقیقه نیاز دارد تا هم پرفومنس و هم صدا را در محیط In Game برای دولوپر فراهم کند.

پیشرفت متاهیومن چه تاثیری بر توسعه بازی‌ها می‌گذارد؟


همان‌طور که در بخش قبلی هم ذکر کردیم، اولین تاثیرگذاری که به نظر با متاهیومن اتفاق می‌افتد، کاهش زمان توسعه بازی‌ها است. پروسه چند ماهه ضبط پرفومنس و موشن کپچر در آینده‌ای نزدیک به چند هفته خواهد رسید. از طرفی استفاده از ابزارهایی مانند یک گوشی هوشمند می‌تواند در کاهش هزینه‌های توسعه هم تاثیر زیادی داشته باشد. این موضوع می‌تواند برای سازندگان بازی‌های مستقل یا AA یک اتفاق بزرگ باشد.

به طور مثال اخیرا مشغول تجربه بازی A Plague Tale: Innocence بودم و یکی از ایراداتی که به چشمم آمد، بی‌روح بودن صورت کاراکترها در کات‌سین‌های بازی‌ست. سازنده بازی یعنی Asobo بودجه کمی برای ساخت بازی داشته و طراحی کات‌سین‌ها یک چالش بزرگ بوده است. البته که این استودیو برای ساخت دنباله بازی بودجه بیشتری دریافت کرد و اثر برجسته‌تری را هم تولید کرد. اما تصور کنید حالا با قابلیت‌های جدید متاهیومن و آنریل انجین 5، چند سازنده مستقل و کوچکتر می‌توانند اثر بهتری تولید کنند.

حتی شاید ویژگی‌های آنریل انجین 5.2 آینده بازی‌های ایندی را هم برای همیشه تغییر دهد. همان‌طور که در ماه‌های گذشته هم دیدیم که برخی افراد به صورت کاملا مستقل و بدون بودجه توانستند فوتیج‌های واقع‌گرایانه‌ای با آنریل انجین بسازند. از طرفی به نظر می‌آید که دسترسی‌پذیری بالای متاهیومن سبب شده باشد تا سازندگان بزرگ هم به سمت این ابزار بروند. به طور مثال کوجیما پراداکشنز برای دنباله بازی Death Stranding به سراغ تکنولوژی متاهیومن رفته است.

کوجیما برای بازی Death Stranding از بازیگران مشهور سینما استفاده می‌کند و عملکرد گرافیکی و پرفومنس‌های افراد در بازی اول هم بسیار خوب بود. حالا تصور کنید کوجیما از قدرت متاهیومن هم استفاده کند و جلوه‌های گرافیکی واقع‌گرایانه‌تری را هم ارائه دهد. البته همچنان جای سوال است که چگونه متاهیومن با موتور گرافیکی دسیما کار می‌کند و باید منتظر صحبت‌های رسمی سازندگان و دولوپرها بمانیم.

متاهیومن و آنریل انجین 5
نمایش اخیر بازی Hellblade 2 به خوبی قدرت بالای آنریل انجین 5 را نشان می‌دهد

تا به امروز بازی‌های کمی بودند که توانستند از قدرت و قابلیت‌های آنریل انجین 5 استفاده کنند. با این حال استودیوهای زیادی در حال حاضر به سراغ این موتور گرافیکی رفتند و در آینده شاهد عملکرد این موتور گرافیکی خواهیم بود. طبق سابقه می‌توانیم بگوییم که فوتیج‌هایی که از تک‌ دموها می‌بینیم، در بازی‌ها قابل اجراست و حتی فراتر از عملکردهای فنی تک دموها آثاری منتشر خواهند شد. و این حقیقت، انتظارات و هیجانات زیادی برای ما ایجاد می‌کند. حتی جلوه‌های گرافیکی بازی Hellblade II هم نمایش به نمایش بهتر می‌شود و تصور این که کیفیت اثر نهایی چه می‌شود، این بازی را تبدیل به یک اثر موردانتظار می‌کند.

تصور کنید که نسل جدید آنریل انجین اگر با هوش مصنوعی ترکیب شود، به چه نقاطی می‌رسیم. امروزه می‌بینیم که هوش‌های مصنوعی می‌توانند نوشته را به تصویر تبدیل کنند؛ چه می‌شود اگر هوش مصنوعی بتواند نوشته را به یک شی سه‌بعدی در انجین تبدیل کند. چه می‌شود اگر هوش مصنوعی، با استفاده از تصاویر بتواند برای متاهیومن انیمیشن تولید کند. این‌ها موضوعاتی هستند که دیگر دور از ذهن نیستند و شاید در آینده‌ای نزدیک قابل لمس باشند.

آنریل انجین می‌تواند نقطه تحول دنیای بازی‌ها باشد. همین ابزار متاهیومن می‌تواند مسیر تولید بازی‌ها را وارد عصر جدیدی کند یا شاید تولید بازی‌های مستقل و بودجه کمتر را با یک تحول عظیم روبرو کند. آنریل انجین ۵ و متاهیومن می‌تواند بزرگترین دستاورد گرافیکی این نسل باشند و جهان سرگرمی باید آماده این رویداد بزرگ باشد. 

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • یونس
    یونس | ۱۸ فروردین ۱۴۰۲

    چه فوق العادس

  • هدایت واحدی
    هدایت واحدی | ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

    خسته نباشید، مطلب بسیار مفید و جامعی بود

    • علیرضا طالقانی
      علیرضا طالقانی | ۱۳ فروردین ۱۴۰۲

      ممنون هدایت!

  • roozb
    roozb | ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

    این خیلی تو بازی سازی مخصوصا برای بازی ساز های مستقل تاثیر میزاره طراحی سه بعدی صورت انسان خیلی زمانبر و حالا با این قابلیت به راحتی انجام میشه !

  • Death Lake
    Death Lake | ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

    و این تکنولوژی کاملا رایگانه . فقط کافیه از توی اپیک گیمز استور انجین رو دانلود کنید و تمام !

مطالب پیشنهادی