دیزنی آرام آرام در حال بلعیدن سینما است
خوب یا بد دیزنی بزرگترین ناشر فیلمهای سینمایی در دنیا محسوب میشود. دیزنی طی سالهای اخیر به جایگاهی بی سابقه در تاریخ خود رسیده که به سرعت رکوردهای منحصربهفرد قبلی خود را ارتقا میدهد. حال ...
خوب یا بد دیزنی بزرگترین ناشر فیلمهای سینمایی در دنیا محسوب میشود. دیزنی طی سالهای اخیر به جایگاهی بی سابقه در تاریخ خود رسیده که به سرعت رکوردهای منحصربهفرد قبلی خود را ارتقا میدهد. حال سوال اصلی اینجاست که این موفقیت به تثبیت جایگاه سینما به عنوان هنر هفتم کمک میکند یا به خلاقیت و نوآوری در این صنعت ضربه خواهد زد.
چند هفته پیش و زمانی که گیشه لایو اکشن شیر و شاه در روزهای ابتدایی اکران خود به رقم ۵۳۱ میلیون دلار رسید، فروش جهانی محصولات سینمایی دیزنی در سال ۲۰۱۹ را به ۷ میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار رساند که رکورد قبلی متعلق به سال ۲۰۱۶ را ارتقا میداد. جالب است بدانید که این اتفاق در حالی رخ داده که هنوز مدت زمان زیادی به پایان سال ۲۰۱۹ باقی مانده و این کمپانی میتواند با دیگر فیلمهایی مثل Frozen 2 و جنگ ستارگان: خیزش اسکای واکر رکورد خود را تا مقدار زیادی بهبود ببخشد.
البته این موفقیت مالی چندان کمکی به سینما نکرده. به جز اونجرز: اندگیم و داستان اسباب بازیهای 4 که آثاری مورد ستایش منتقدان و طرفداران بودند، سایر فیلمهای پرفروش دیزنی تنها بازسازیهایی مو به مو از نمونههای معروف قدیمی هستند. دیزنی امسال لایو اکشنهای دامبو، شیرشاه و علاالدین را در دست اکران داشت که دو مورد آخری به گیشهای بیشتر از ۱ میلیارد دلار رسیدند. به جز به دست آوردن سهم بزرگتری از بازار سینما، نمیتوان دلیل خاص دیگری برای ساخت دوباره ایپیهای ذکر شده این بار در قالب لایو اکشن پیدا کرد.
همه این اتفاقات سهم دیزنی از گیشه هالیوود را به ۴۰ درصد رسانده. جالب است بدانید که رتبههای بعدی به ۲ کمپانی بزرگ برادران وانر و یونیورسال اختصاص دارد که هر دو آنها حدود ۱۳ درصد از بازار سینمای آمریکا طی سال جاری میلادی را به دست آوردهاند.
البته تایم لاین سال آینده دیزنی امیدوار کنندهتر است و در آن فیلمهای متفاوتی مثل پروژه جدید پیکسار یعنی Onward و فیلم ابرقهرمانی مورد انتظار Eternals دیده میشود که هر دو آنها ایپیهای جدیدی هستند. به هر حال، انتظار میرود که با وجود آن دیزنی طی سال ۲۰۲۰ قادر به شکستن رکورد امسال خود نیست، اما همچنان بخش زیادی از درآمد هالیوود را به جیب خواهد زد.
نگه داشتن این جایگاه برای طولانی مدت به معنای بزرگتر شدن دیزنی و گسترش سهم این کمپانی با خرید برندها و استودیوهای مشهور است. البته باید به این سوال پاسخ داد که این خریدها تا چه اندازه برای برند یا استودیوی خریداری شده اتفاق مثبتی محسوب میشوند. برای مثال، بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که پیکسار طی چند سال اخیر از روزهای طلایی خودش به شدت فاصله گرفته و تعداد زیادی از ایپیهای فاکس قرن بیستم هم در برزخ به سر میبرند.
به هر روی، کمپانی بزرگ دیزنی که در حال حاضر به این جایگاه رسیده، با دیدی به شدت اقتصادی در حال کار کردن است و این موضوع قطعا میتواند روی محدود کردن استودیوهایی مثل پیکسار برای کار روی پروژههایی مشخص و کاستن از رده سنی فیلمها برای رسیدن به بازاری بزرگ است.
جدا از این موارد، اخیرا دیزنی سرمایهگذاری سنگینی روی سرویس استریم جدید خود یعنی دیزنی پلاس انجام داده و وارد بازار تلویزیون شده. سرویسی که تعداد پروژههای آن از همین حالا از تعداد انگشتان دو دست فراتر رفته و آِماده رقابت با نتلفیکس و آمازون برای به دست آوردن مقام اول در این صنعت است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.