
بازی استارفیلد و No Man’s Sky چه شباهتها و تقاوتهایی دارند؟
در این مقاله قصد داریم تا به شباهتها و تفاوتهای میان No Man's Sky و انحصاری پیشروی مایکروسافت یعنی Starfield بپردازیم، همراه ویجیاتو باشید. این روزها همه از Starfield، ساخته جدید بتسدا و یکی از ...

در این مقاله قصد داریم تا به شباهتها و تفاوتهای میان No Man's Sky و انحصاری پیشروی مایکروسافت یعنی Starfield بپردازیم، همراه ویجیاتو باشید.
این روزها همه از Starfield، ساخته جدید بتسدا و یکی از بزرگترین عناوین انحصاری مایکروسافت میگویند. با وجود آن که نظرات مختلفی حول استارفیلد در جریان است، اما نمیتوان منکر پتانسیلهای بسیار بازی شد.
با این وجود، جالب است بدانید که تمام ایدههای استارفیلد لزوما تازه و نو نیستند و سالها قبل، اثری به اسم No Man's Sky معرفی شد که قصد داشت به اهدافی مشابه استارفیلد دست پیدا کند که با وجود شکست اولیهی خود به یکی از پرطرفدارترین بازیهای بقا-ماجراجویی تبدیل شد.
تا قبل از مراسم اکسباکس و استارفیلد دایرکت، یک سوال بزرگ ذهن گیمرها را درگیر کرده بود. آیا بازی دقیقا قصد کپیبرداری از No Man's Sky را داشته است؟ پس از تماشای نمایش این بازی، راحتتر میتوانیم در این رابطه نظر بدهیم. بگذارید برای شروع، نکات مشابه و متفاوت این دو بازی را کنار هم بگذاریم تا بعد تصمیمگیری کنیم.
قبل از مطالعهی این مقاله، میتوانید تریلر جدید استارفیلد را در ویجیاتو تماشا کنید.
- 1 شباهت: کلیت سیستم ماجراجویی و سفر به سیارات مختلف
- 2 تفاوت: مبارزات
- 3 شباهت: جمعآوری منابع
- 4 تفاوت: سیستم طراحی سفینه در استارفیلد
- 5 شباهت: وجود ملتها و بقا در برخی از سیارات
- 6 تفاوت: وجود فرهنگ، حکومت و موجودات متنوع در سیارات استارفیلد
- 7 شباهت: سیستم ساخت و ساز پایگاه
- 8 تفاوت: سبک و سیاق دوبازی و تکنولوژی به کار رفته در استارفیلد
- 8.1 در نهایت:
شباهت: کلیت سیستم ماجراجویی و سفر به سیارات مختلف

سالها قبل بود که استودیوی هلوگیمز، تریلری از یک بازی بسیار بزرگ و عجیب را به نمایش گذاشت. اثری که ۱۸ کوینتیلیون سیاره را در خود جای داده بود و بازیکن میتوانست به صورت آزادانه میانها سفر کرده و به اکتشاف رمز و رازهایشان بپردازد.
در واقع، شما سفینهای داشتید که با پر کردن سوخت آن و مجهز کردنش، به شکلی کاملا آزادانه در فضا سفر میکردید و در این بین سیارات مختلف با زیستبومهای به خصوص و پوششهای گیاهی منحصر به فردشان را کشف میکردید.
برخی از این سیارات جوی سمی داشتند و برخی دیگر در معرض باران شهابی قرار میگرفتند و خلاصه آن که سفر کردن در بازی حتی در نسخههای ابتدایی که ضعفهای چشمگیری در ارائهی محتوا داشتند لذتبخش و سرگرمکننده بود.
بازی استارفیلد نیز کم و بیش قصد دارد چنین ماجراجویی بزرگی را به شکلی حسابشده و واقعگرایانه به تصویر بکشد. این بازی هزاران سیاره داشته که هر یک قمرها و ویژگیهای مخصوص به خود را دارند و از بازیکن خواسته میشود تا به اکتشاف آنها پرداخته و رمز و راز هر یک را کشف کند.
تفاوت: مبارزات

ممکن است به نظر برسد که No Man's Sky فارق از هرگونه درگیری بوده، اما بازی شامل مبارزاتی بعضا محدود میشود. برای مثال، هنگامی که به گشت و گذار در فضا میپردازید این امکان وجود دارد که تحت حملهی دزدان فضایی قرار بگیرید و یک سری درگیری در این بین شکل بگیرد.
همچنین در طول بازی، تعدادی سلاح در دسترس شما قرار میگیرد که میتواند در برابر مزدوران فضایی و البته جانوران وحشی مختلف جوابگو باشد. این اثر اما، آنقدری شما را در معرض مبارزه قرار نمیدهد و راستش را بخواهید سیستم شوتینگ آن نیز چندان تعریفی ندارد.
اما دلیل این امر کاملا مشخص است، مبارزات هیچگاه هدف اصلی No Man's Sky نبودهاند و بازی بیش از هرچیز روی اکتشاف تمرکز کرده است.
این مسئله در رابطه با استارفیلد که یک تجربهی نقشآفرینی تمام و کمال است صدق نمیکند. قرار است طیف وسیعی از سلاحهای مختلف در دسترس بازیکن قرار گیرد تا حسابی دمار از روزگار مزدوران و دشمنان خود در بیاورید.
در نمایشهای بازی حتی شاهد یک سری مبارزات تن به تن و حتی دوئلهای فضایی بودیم و بازی تمرکز بسیاری روی تیراندازی و درگیریها نشان میداد و مبارزات فضایی نیز، از عمق بسیار خوبی برخوردار بودند.
استارفیلد علاوه بر مبارزات مستقیم، دست بازیکن را باز میگذارد تا از روشهای مخفیکارانه و دیگر استراتژیهای جنگی برای شرکت در مبارزات استفاده کند. این ویژگی که در No Man's Sky مشابه آن را ندیدهایم، به نوعی امضای آثار بتسدا به شمار میرود.
شباهت: جمعآوری منابع

یکی از جذابترین ویژگیهای موجود در No Man's Sky، قابلیت استخراج عناصر مختلف از گیاهان، سنگها و دیگر آبجکتهای بازی به شمار میرود. در طول تجربهی این اثر میتوانید با استفاده از ابزار مخصوصی که در دست دارید، کربن را از دل چوب و فلزات مختلف را از دل سنگ استخراج کنید و به کمک این عناصر اولیه، سازههای دلخواه خود را خلق کرده و یا سوخت موشک خود را تامین کنید.
جالب است بدانید که سیستم جذب و استخراج عناصر به شکل کاملا مشابهی به نمایش گذاشته شد. در این بازی نیز به کمک یک سری ابزار به خصوص میتوانید فلزاتی چون آهن را استخراج کنید و در طول مسیر خود به استفاده از آن بپردازید.
تفاوت: سیستم طراحی سفینه در استارفیلد

شاید بتوان بخش طراحی سفینه را یکی از بهترین قسمتهای استارفیلد دایرکت اخیر دانست. ادیتوری که در این نمایش دیدیم، به ما اجازهی طراحی تک به تک اجزای سفینههای موجود در بازی را میدهد و حتی میتوانیم یک کشتی فضایی به شکل آپتیموس پرایم طراحی کنیم!
گویا سازندگان حسابی دست بازیکن را بازگذاشتهاند که از «الف» تا «ی» سفینهاش را خود طراحی کند و این بینظیر است. حتی از شگفتیهای این بخش میتوان به قابلیتهای شخصیسازی گستردهی این ادیتور اشاره کرد که این امکان را میدهد تا از رنگ تا طراحی بدنه سفینه را به صورت کامل شخصیسازی کنید.
در No Man's Sky نیز شاهد یک سری سفینهی جذاب بودیم که میتوانستید از فروشگاههای موجود داخل مراکز میانستارهای خریداری کنید. جالب است بدانید که حتی یک سری سفینهی قدیمی در سیارهها پیدا میشد که با تعمیرشان به آن دسترسی پیدا میکردید.
در کل، المانهای شخصیسازی قابل قبولی نیز در بازی وجود داشت و بازیکن میتوانست یک سری از بخشهای سفینهی خود را تغییر دهد. با این وجود، هیچگاه یک ادیتور مخصوص برای این بخش که به بازیکن امکان انتخاب تک به تک اجزای بدنه را دهد وجود نداشت.
در واقع، شاید وجود چنین سیستمی را بتوان تنها در عناوین شبیهسازی چون Kerbal Space Program پیدا کرد. به همین دلیل، میتوان این ویژگی را یک ایدهی منحصر به فرد در استارفیلد دانست.
شباهت: وجود ملتها و بقا در برخی از سیارات

در ابتدای عرضه، No Man's Sky بازی بسیار خشکی به نظر میرسید. متاسفانه، هدف بازیکن آن چندان مشخص نبود و بازی شما را در دنیای خود رها میکرد تا خود به دنبال رمز و رازها و مناطق مختلفش بروید و آنها را کشف کنید.
با وجود واکنشهای ابتدایی بعضا منفی منتقدان، سازندگان دست روی دست نگذاشتند و با ارائهی آپدیتهایی بزرگ، ویژگیهای جدیدی را به مرور زمان اضافه کردند. در این مورد به خصوص، قصد داریم در مورد ملتها و موجودات فضایی این دو اثر صحبت کنیم.
No Man's Sky موجودات مختلفی را در خود جای داده که در برخی از سیارات جنبههای حیوانی دارند و در برخی از سیارات شهروندانی هوشمند به شمار میروند. در کل، یک سری قبیلهی کوچک در اثر وجود دارد که با سفر به آنها میتوانید تجارت کرده و یا آن که از آنها ماموریت دریافت کنید.
سیارات خالی از سکنه و یا قبایل و کشورهای مختلف استارفیلد نیز، با رویکردی مشابه طراحی شده و شما میتوانید با مردم این قبایل تجارت کرده، از آنها ماموریت دریافت کنید و در نهایت با کمی شیطنت به آنها دستبرد بزنید!
تفاوت: وجود فرهنگ، حکومت و موجودات متنوع در سیارات استارفیلد

گفتیم که هر دو بازی، موجودات هوشمندی را در خود جای دادهاند، اما استارفیلد پای خود را بسیار فراتر از رقیب خود گذاشته است. با وجود آن که موجودات و قبایل مختلفی در No Man's Sky وجود دارد، اما بیشتر آنها در اکثر سیارات تکرار شدهاند.
در واقع یک سری گونهی واقعا محدود در بازی وجود دارد و نمیتوان جز یک یا دو مورد به خصوص تفاوت خاصی میان فرهنگ آنها در نظر گرفت. در استارفیلد اوضاع کاملا متفاوت است و هر یک از سیارات مردم، فرهنگها و قومیت خاص خودشان را دارند.
برخی از سیارات تمی سایبرپانگ گونه داشته و برخی دیگر در حال و هوای غرب وحشی قرار دارند. مردم هر سیاره ویژگیهای خاص خود را داشته و از فرهنگی متفاوت پیروی میکنند. این ویژگی باعث میشود که بازیکن مشتاق کشف سیارات هوشمند و ارتباط با مردم آنها شود.
بد نیست از حیات وحش پویای استارفیلد بگوییم که در آن حیوانات به شکار یک دیگر میپردازند. جالب است بدانید که با وجود طبیعت وحشی در سیارات No Man's Sky این گونه جزئیات به راحتی در آن یافت نمیشود.
شباهت: سیستم ساخت و ساز پایگاه

گفتیم که هر دو بازی این امکان را به شما میدهند که با استفاده از ابزاری مخصوص، عناصر مختلف را استخراج کنید. از طرفی میدانیم که سیارات بسیاری در هر دو بازی وجود دارد که برخی از آنها کاملا خالی از سکنه هستند.
حال برای آن که بتوانید در این سیارات به گشت و گذار بپردازید و محیطی امن داشته باشید، هر دو عنوان این امکان را به شما میدهند که با استفاده از منابع جمعآوری شده، یکسری پایگاه برای خود طراحی کنید.
برای مثال، No Man's Sky این امکان را به شما میدهد که به صورت کاملا Sandbox روی زمین و محیط تغییراتی اعمال کنید. یا مثلا میتوانید با استفاده از منابع خود یک سازههایی مثل ژنراتور، مزرعه و غیره را طراحی کرده و به کمک آنها پایگاه تشکیل دهید.
سیستم طراحی پایگاه استارفیلد نیز در نمایشها شباهت بسیاری به No Man's Sky داشت و برخلاف بخش طراحی سفینه که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، حداقل در نمایشهای اخیر شاهد مورد جدیدی نبودیم. بازی این امکان را میدهند که از سازههای مختلفی در پایگاه خود استفاده کنید و یک خانهی رویایی در سیارهای دورافتاده خلق کنید.
تفاوت: سبک و سیاق دوبازی و تکنولوژی به کار رفته در استارفیلد

شاید بتوان مهمترین تفاوت میان دو اثر را در سبک آنها دانست. ممکن است در نگاه اول خیال کنید که این دو اثر کاملا شبیه هم به نظر میرسند، اما تفاوتهای بسیاری در این بین وجود دارد.
No Man's Sky یک اثر بقا-محور و ماجراجویانهای بوده که بازیکنان میتوانند به همراه دوستانشان به اکتشاف بپردازند. در آن سو، استارفیلد یک تجربهی نقشآفرینی و داستان محور بوده که شاید المانهای اکتشافی مشابهی داشته باشد، اما هدف دیگری را دنبال میکند.
در استارفیلد میتوانید با NPCها تعامل کنید، عاشق شوید(!)، غذا تهیه کنید، خدمه استخدام کنید و به مهارتهای کاراکترتان بپرداید. لوت کردن و قابلیت تعامل فوقالعادهی اثر با محیط نیز نباید در این بین فراموش شود.
بازی تجربهای کاملا تکنفره بوده و روی جزئیات تمرکز بسیاری داشته است. داستان در استارفیلد نقش بسیار مهمتری را ایفا میکند و المانهای نقشآفرینی بازی بر ساختار بقای بازی غلبه میکند و در کل شاهد تجربهای به مراتب بزرگتر و پیچیدهتر خواهیم بود.
همچنین نباید از تکنولوژی بکاررفته در ساخت استارفیلد چشمپوشی کرد. جزئیات نورپردازی استارفیلد فوقالعاده به نظر میرسد و جالب است بدانید که حالت نور بسته به جو سیاره تغییر میکند.
تفاوت گرانش هر سیاره ملموس بوده و بر خلاف No Man's Sky، بسیاری از بخشهای بازی به صورت دستی و با دقت طراحی شدهاند. جالب است بدانید که رفتارهای شما بر جهان استارفیلد تاثیرگذار خواهند بود و چنین چیزی را به این صورت در No Man's Sky شاهد نبودیم.
فرضا شما در سیارهای جرمی را مرتکب شدهاید و در صورتی که نیروهای امنیتی سیاره از آن بو ببرند، ممکن است تحت تعقیب قرار بگیرید. المانهای نقشآفرینی موجود در بازیهایی چون Fallout و اسکایریم به شکلی پرجزئیات در این اثر نیز بازگشتهاند و خلاصه آن که محتوای بسیاری در استارفیلد وجود دارد که به مانند آن در No Man's Sky یافت نمیشود.
در نهایت:
ایدهبرداری از یک اثر و پروش آن ایدهها در راستای خلق المانهای جدید مطلقا چیز بدی نیست. در واقع این مسئله تا جایی مورد قبول است که این ایدهبرداری به کپیبرداری تبدیل نشود.
با توجه به مواردی که در این مقاله بررسی کردیم، درست نیست اگر استارفیلد را یک تجربهی کپی برابر اصل بدانیم. با وجود آن که بسیاری از مکانیزمهای No Man's Sky و دیگر بازیهای علمیتخیلی در استارفیلد نیز دیده میشود، اما سازندگان سعی داشتهاند تا با پرورش این ایدهها، یک تجربهی سرگرمکننده و پرجزئیات را خلق کنند.
در این بین ایدههای بسیار جدیدی نیز یافت میشود که قبلا در هیچ اثری یافت نمیشد. برای مثال ادیتور طراحی سفینهی بازی یک بخش کاملا جدید بوده و کمتر عنوانی پیدا میکنید که سیاراتی مختلف با فرهنگها و سازههای گوناگون تحویل مخاطب دهد.
با این وجود هنوز برای تصمیمگیری زود است و باید تا انتشار این اثر جاهطلبانه کمی بیشتر صبر کنیم. اما نظر شما در رابطه با این بازی و نمایش اخیر آن چیست؟ آیا استارفیلد را یک اثر نوآورانه میدانید؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مهمترین تفاوت
استارفیلد انحصاریه ولی نومنز اسکای نیست
باز یه سری دلقک میان میگن استارفیلد ریمستر نو منز اسکای هست ... بعد اگه استارفیلد معرفی نمیشد تا دو هزار سال سیاه قرار نبود بفهمن بازی به اسم نو منز اسکای وجود داره ، این کجا و اون کجا
یه سری نکته جالب و طولانی
+بازی ۱۰۰۰ تا سیاره داره که با توجه به ۲۵ سال مسیر ساخت قرار نیست همش مثل no mans sky رندوم جنریت بشه.
+بازی با توجه به نوع سیاره و جو اش، رنگ خورشید منظومه و فاصله اش با سیاره نور خاصی رو در اختیار مخاطب میزاره این عمل قراره ۴k 30 fps اجرا بشه پس کاملا طبیعیه.
+بازی حد اقل قراره ۵ یا ۶ شهر بزرگ داشته باشه که تازه روی یه سیاره هستن و هر کدوم جو خودشونو دارن.
+بازی قراره کلی ایستگاه فضایی با ابعاد شهر ها داشته باشه که هر کدوم متفاورت ان.
+هیچ بازی جهان بازی نبوده که اجازه بده پلیر با کشتی ها پهلو گیری داشته باشه
+چهره کاراکتر ها آرت استایلی مثل چهره کاراکتر ها در فالوت ۴ داره.(قابل توجه اتون که دیسانرد هم توی ۳ تا نسخه ای که داد (۲ نسخه اصلی و یک dlc)همچین آرت استایلی برای کاراکتر ها داشت. و قرار نیست فقط به جزئیات کرک روی صورت مثل هورایزن فوربیدن وست اهمیت بده
+اصلحه ها و جزئیات استفاده ازشون تغییرات چشم گیری داشته.(مثل اصلحه های بالستیک معمولی که توی جاذبه صفر شما رو به عقب هل میدن.
+طبق اطلاعات رو شده قراره شخصیت اصلی مثل دراگونبورن در اسکایریم قدرت های خاص داشته باشه(خودم کشف کردم)
+ و نکته مورد علاقه خودم اینه که شما میتونید توی این بازی قاچاقچی بین سیاره ای بشید ( مث شروع بازی کالیستو پروتوکول )
+نور پردازی بافت ها و کیفیت تکسچر ها هم به شدت پولیش شده.
واقعا دلیل این همه هیت رو متوجه نیستم
به نظرم واقعا شباهت بزرگی ندارن
بزرگترین وجه اشتراک ، اون دستگاه جمع آوری منابع هست
اون رو لامصب حتی به شکل دیگه هم درست نکردن تو استارفیلد همون رو آوردن تو بازی:/
وگرنه به نظرم خیلی متفاوت هست
تنها چیزی که به نظرم استارفیلد باید روش کار کنه کان پلی هست
یکم باید ویژوال تر و لذت بخش تر باشه
مقاله خوبی بود الان لازم بود واقعا
خسته نباشید 🤝
زنده باشی
هنوزم به نظرم اگه کمپانی سازنده نو منز اسکای به اندازه سازنده استارفیلد پول داشت از استارفیلد الان بهتر میساختش
راست میگی منم همینو میخواستم بگم
مطمئن باش که اینطور نیست بازی نو منز اسکای از همون اول هدفش این بود بازی قرار نبود هیچ وقت پیشرفته تر باشه ولی استارفیلد یه ترکیب از مکانیزم های مختلفه که نتیجه تلاش های تیمش روی بازیه اونا میخواستن یکی از بهترین بازی هارو دوباره خلق کنن که بخ نظر میرسه موفق شدن و نو منز اسکای شاید مکانیزم پایه این بازی باشه اما تفاوت ها به اندازه کافی زیاد هست
شباهت :هر دو بازی هستن
تفاوت :استارفیلد ار پی جیه نو منز اسکای سوروایول😐
no mans sky بیشتر یه بازی ادونچر هست که گشت و گذار هدف اصلی هست
هسته بازی بقا هستش
من نمی دونم چرا شباهت این دو بازی از اول معرفی تا الآن ، اینقدر حساسیت ایجاد کرده ؟؟
مگه ملت تا حالا دو بازی شبیه هم رو یا حتی کپی هم رو تا حالا ندیده ؟!
سلام، امیدوارم حالت خوب باشه. از اون جایی که استارفیلد یکی از بزرگترین پروژههای مایکروسافت به شمار میره طبیعتا حواشی زیادی پیرامونش ایجاد میشه. از طرفی یک سری بازی رو کاملا نوآورانه میدونن و ادعا دارن که تمامی مکانیزمهای بازی جدید هستن که این اشتباه هست.