ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقالات

بک روم؛ یکی از معروف‌ترین کریپی پاستاها از کجا پیدا شد؟ | آیس برگ

انسان قوه‌ی تخیل قوی‌ای دارد؛ آن قدر قوی که تنها از روی یک عکس که در نگاه اول شاید آن قدر چیز خاصی نباشد، می‌تواند داستان‌های بی‌شماری خلق کند. بک روم هم همچین داستانی دارد ...

مریم خواجوی
نوشته شده توسط مریم خواجوی | ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

انسان قوه‌ی تخیل قوی‌ای دارد؛ آن قدر قوی که تنها از روی یک عکس که در نگاه اول شاید آن قدر چیز خاصی نباشد، می‌تواند داستان‌های بی‌شماری خلق کند. بک روم هم همچین داستانی دارد و در حال حاضر یکی از معروف‌ترین کریپی پاستاهای اینترنت شناخته می‌شود. ولی ریشه‌ی این موضوع به کجا برمی‌گردد؟

البته قبل از هر چیزی باید بدانیم که کریپی پاستا چیست. کریپی پاستا مضمونی است که برای توصیف عکس‌ها، داستان‌ها، اسطوره‌ها، ویدیوها و صداهای ضبط شده به کار می‌رود. هر قالبی که باشد مهم نیست، بلکه چیزی که مهم است حس ترس، ناامنی و ناخوشایندی است که به انسان می‌دهند. انگار که یک چیزی سر جایش نیست. حالا داستان بک روم از آن مواردی بود که با انتشار یک عکس آغاز شد.

ماجرای اولین عکس بک روم

عکس اورجینال بک روم

۲۲ آوریل سال ۲۰۱۸؛ یک عکس عجیب (تصویر بالا) در سایت 4Chan در شاخه‌ی عکس‌های نفرین‌شده آپلود شد. درست یک سال بعد از این ماجرا، در تاریخ ۱۲ مه ۲۰۱۹، یک کاربر ناشناس دیگر در همین انجمن موضوعی را شروع کرد و از مردم خواست عکس‌هایی را به اشتراک بگذارند که انگار یک چیزی در آن‌ها سر جایش نیست. درست همین‌جا بود که همان عکس، با همان نام و رزولوشن دوباره به اشتراک گذاشته شد. یکی از کاربرها در جواب در مورد این پرسید. در جواب به این سوال یک کاربر پاسخ داد:

اگه زیاد مراقب نباشی و از دنیای واقعی وارد مکان‌های اشتباه بشی به اصطلاح نو کلیپ کنی یعنی از دیوار و در رد شی یا تلپورت کنی، نهایتا به بک روم ها میرسی. جایی که بوی بد فرش مرطوب همه جا رو گرفته و همه جا رنگ زرده و نورها در شدیدترین حالت ممکنن و تقریبا ۱ کیلومتر و نیم مربع اتاق‌های رندوم خالی که داخلشون گیر میفتی. خدا کمک کنه که اگه تو چیزی بشنوی که اون اطراف پرسه میزنه. به خاطر اینکه مطمئن باش صداتو شنیده

نوکلیپ در دنیای ویدیو گیم به حالتی گفته می‌شود که شما بتوانید به کمک کد تقلب یا هک از اشیا و دیوار عبور کنید. در دنیای واقعی این اتفاق در صورتی رخ می‌‌دهد که سرعت حرکت شما بیش از حد زیاد باشد. نوکلیپ روش اصلی برای جابه‌جایی بین طبقه‌های مختلف بک روم است.

این کاربر ناشناس به عنوان خالق بک روم شناخته می‌شود. همانطور که انتظار می‌رود، هویت این کاربر همچنان ناشناخته باقی مانده و انتظار نمی‌رود که تغییری در این وضعیت ایجاد شود. ناگفته نماند که در همین بخش یک عکس از طبقه‌ی ۱۸۸ بک رومز هم آپلود شد.

طبقه ۱۸۸ بک رومز

به اینجای داستان که می‌رسیم، دیگر بک روم‌ ها به عنوان یک کریپی پاستا شناخته می‌شدند. با این حال هنوز آنقدر سر و صدا نکرده بودند. این موضوع به زودی دستخوش تغییر شد وقتی که یک کاربر عکسی که در مورد آن صحبت می‌کنیم را با متن آن کاربر ناشناس کنار هم گذاشت و آن‌ها را بازنشر کرد. دیگر همه‌ جای اینترنت صحبتی از بک رومز بود و حتی به میم هم تبدیل شد.

این عکس از کجا آمده؟

اما این عکس از کجا آمده بود؟ این سوالی بود که ذهن خیلی‌ها را مشغول کرده بود. افراد زیادی سعی کردند منشا این عکس را پیدا کنند اما چندان موفق نبودند. این ناکامی‌ها باعث شد خیلی‌ها گمان کنند که شاید این عکس ساختگی و در نرم‌افزاری مثل بلندر درست شده باشد. بعضی‌ها هم گمان می‌کردند که شاید در فلیکر (منتشر شده و سپس از دیتابیس آن پاک شده باشد.

به هر حال، هنوز هم کسی نمی‌داند که واقعا این عکس مال یک مکان خاص و واقعا وجود دارد یا ساخته‌ی دست انسان است. فقط تئوری است و تئوری. البته اگر فکرش را بکنیم این قضیه به مرموز بودن بک رومز اضافه کرده و درست مثل خالقش ناشناخته باقی مانده است.

اما بیاید عکس اورجینال بک روم را کنار تصویر بالا قرار دهیم. کاملا مشخص است که عکس دوم ساختگی است. اما آیا می‌توان همچین چیزی را برای عکس اول گفت؟ برای ساختگی بودن زیادی با جزئیات است!

طبقه‌های مختلف خلق شدند

تصویری از بازی Inside the Backrooms

بعد از اینکه بک رومز در سال ۲۰۱۹ کلی سر و صدا کرد، خیلی‌ها زیاد جذبش نشدند و از طرف دیگر خیلی‌ها حسابی از آن استقبال کردند. این عده داستان‌های خودشان را از بک رومز روایت می‌کردند و از آن‌ها به عنوان طبقه‌های مختلف بک رومز یاد می‌کردند.

همان عکسی که برای اولین بار منتشر شد به عنوان طبقه‌ی صفر یا لابی شناخته می‌شود. بدون شک افراد شیفته‌ی بک رومز شروع به پر و بال دادن به آن کردند و الان دقیقا می‌دانیم که چگونه می‌توان به آن وارد شد، چه اتفاقاتی در آن‌جا انتظارمان را می‌کشند و آیا راهی برای خروج از آن هست یا نه.

در حال حاضر دو سایت در ارتباط با بک رومز وجود دارد؛ فندوم و ویکیدات. هر یک از این سایت‌ها توصیفاتی در مورد بک رومز وجود دارد که شاید در دیگری نبینیم و خیلی جاها هم جزئیات شبیه هم بیان شده‌اند. مثلا اگر بخواهیم به طور دقیق روی طبقه صفر تمرکز کنیم، شباهت‌های زیادی می‌بینیم با چند تفاوت جزئی. 

طبقه صفر بک روم چه شکلی است؟

در توصیف طبقه‌ی صفر بک روم (که به آن لابی هم گفته می‌شود) در سایت فندوم گفته شده که کاملا امن است و هیچ موجودی داخل آن قرار ندارد. این طبقه پر از اتاق‌هایی با دیوارهای رنگ و یک‌دست است که با اینکه شباهت زیادی به هم دارند ولی کاملا عین هم نیستند. در کل طبقه نور فلورسنتی شدیدی در حال تابیدن است و خبری از تاریکی نیست.

همیشه یاد گرفتیم که از تاریکی بترسیم و خیلی از آثار ترسناک هم سعی کردند که با استفاده از تاریکی حس ترس را در ما بیشتر کنند. اما تا حالا حتی به ترس از روشنایی فکر هم کرده‌اید؟ در واقع یکی از دلایلی که بک رومز حس ناخوشایندی در خیلی‌ها پدید می‌آورند همین است که کسی در روشنایی حس ناامنی نمی‌کند. اما اینجا همه چیز برعکس است. همچنین نکته‌ی دیگری که در مورد این نورها وجود دارد این است که دائما صدای وز وز شدیدی از خود تولید می‌کنند که حتی می‌تواند باعث سردرد شود.

گفته می‌شود که گشتن توی اتاق‌های طبقه‌ی صفر خیلی سخت است؛ چرا که اینجا به هیچ قانون فیزیکی‌ای پایبند نیست. اگه شما شروع کنید توی یک خط راست راه رفتن، به همان‌جایی برمی‌گردید که از آن شروع کرده بودید. در کل به خاطر شباهت زیاد اتاق‌ها به هم خیلی زود هم احتمالا راه خود را گم می‌کنید. همانطوری هم که انتظار می‌رود در بک رومز خبری از جی پی اس نیست و هیچ وسیله الکترونیکی‌ای در آن‌‌جا کار نمی‌کند.

از آن‌جایی ک در طبقه صفر هیچ موجودی وجود ندارد نهایتا مردم از بی‌آبی و گرسنگی جان خودشان را از دست می‌دهند. طبق توصیفات سایت فندوم حتی اگر موجودی در این طبقه حضور داشته باشد، خیلی حضور کم‌رنگی دارند.

شاید برایتان سوال شده باشد که اگر همه مردمی که وارد بک روم می‌شوند در نهایت جان خودشان را از دست می‌دهند، پس چه کسی این اطلاعات را در اختیار ما گذاشته؟ گروهی به نام MEG که مخفف Major Explorers Group است. آن‌ها طبقه‌های مختلف بک روم و موجودات داخل آن‌ها را مطالعه می‌کنند.

راه های خروج از طبقه صفر

برای خروج از طبقه صفر بک روم چهار راه مختلف داریم. در روش اول که به دلیل نامشخصی صورت می‌گیرد، مردم ناگهان از طبقه‌ی صفر به یک تلپورت می‌شوند. طبقه‌ی یک، انباری بی‌انتهاست.

روش بعدی که ما را از طبقه‌ی صفر خارج می‌کند، نوکلیپ کردن از راه‌ دیوار‌هاست. به این ترتیب ما به طبقه منفی یک می‌رسیم که راهرویی بی‌انتها از درهایی است که دو طرف آن قرار گرفته‌اند. هر در به یک طبقه از بک روم راه دارد.

طبقه ۲۷ بک روم

روش بعدی بدترین روش برای خروج از طبقه صفر است. اگر کسی موفق شود که از طریق کف زمین نوکلیپ کند یا حتی زمین را بشکافد به طبقه ۲۷ می‌رسد. از این طبقه به عنوان طبقه‌ی روح‌های زجردیده یاد می‌شود و مجموعه‌ای بی‌انتها از مارپیچ‌های چوبی است. البته یکی دیگر از مکان‌هایی که ممکن است از طریق عبور از کف زمین به آن برسید، Void است. همانطور که از اسم این مکان می‌توانید حدس بزنید، هیچی جز سیاهی مطلق در آن نیست. حتی یک طبقه هم نیست؛ بلکه مکانی بین طبقه‌ها است و احتمالا بدترین جایی است که می‌توانید در آن حضور داشته باشید.

حالا اگر هیچکدام از این کارها را انجام نداده و مدت زیادی در بک روم بگردید، به اتاق مانیل می‌رسید. اتاق مانیل روزنامه دیواری‌هایی مشابه با اتاق‌های بک روم را دارد ولی رنگ آن مایل به سفید است. در این اتاق هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد و همین! تنها یک اتاق خالی است.

این‌ها همه توصیفاتی بود که در مورد طبقه صفر بک رومز در سایت فندوم نوشته شده است. متاسفم؛ اگر دنبال راهی برای خروج از طبقه صفر بک روم به دنیای واقعی می‌گردید، باید بگویم که غیرممکن است. البته یک راه عجیب برای خروج از بک روم وجود دارد که آن هم از یک طبقه‌ی عجیب است و در صورتی که زنده بمانید. شاید یک روز در مورد آن با هم صحبت کردیم!

برویم سراغ ویژگی‌های طبقه صفر بک روم در سایت ویکیدات. در این سایت آمده که در واقع طبقه صفر کاملا هم امن نیست و تعدادی از موجودات خطرناک در آنجا حضور دارند. برای همین است جسد افرادی که در آنجا جان خودشان را از دست داده‌اند هیچ‌گاه پیدا نشده.

همچنین گفته می‌شود حتی اگر به صورت گروهی نوکلیپ کنید، باز هم در بک روم از هم جدا می‌شوید. چون بک روم یک تجربه‌ی منفردانه است. احتمالا اینجا هر کسی تجربه‌ی خاص خودش را از بک روم دارد و دوستش در یک بک روم موازی همه چیز را تجربه می‌کند.

طبق توصیفات ویکیدات ظاهرا دو راه برای ورود به طبقه صفر داریم؛ از دنیای واقعی و از طبقه ۲۸۲. راه‌های خروج از آن هم ما را نهایتا یا به طبقه یک یا اتاق مانیل می‌رساند.

در نهایت باید بگویم که بک روم تنها از یک عکس نشات می‌گیرد و همه چیزهای دیگری که در مورد آن می‌دانیم ناشی از قوه‌ی تخیل قوی آدمیزاد است. با این وجود بک روم باز هم ترسناک است. چون بحث اصلا در مورد واقعی یا تخیلی بودن آن نیست؛ بلکه ترس خاصی است که این مضمون به ما می‌دهد. یه مکان به شدت وسیع با اتاق‌های شبیه به هم، با موجودات غیرزمینی و احتمالا دنیای واقعی‌ای که هیچ‌گاه آن را نخواهیم دید.

بک روم اولین قسمت از مجموعه مقالات و ویدیوهای «آیس برگ» بود. آیس برگ‌ها جالب هستند. همانطور که ما تنها نوک آن‌ها را می‌بینیم در حالی که ۷۰ درصد آن‌ها زیر آب است، اینترنت هم جایی است که در کنار چیزهای مختلف و مفیدی که می‌بینیم، این بخش تاریک هم هست. امیدوارم که اولین قسمت آیس برگ را دوست داشته باشید. در قسمت‌های بعد بیشتر در دنیای کریپی پاستاها دقیق می‌شویم. مراقب خودتان باشید که خدایی نکرده در بک روم‌ها گیر نیفتید!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (20 مورد)
  • erfanmorshedi
    erfanmorshedi | ۲۵ فروردین ۱۴۰۳

    نمیدونم چرا هرچی بیشتر میخونم، بیشتر نمیفهمم!

  • rahkhamosh14
    rahkhamosh14 | ۲ فروردین ۱۴۰۳

    نکنه ما خودمون تو یکی از طبقه های بکرومز گیر کرده باشیم

  • smmlto
    smmlto | ۲ مرداد ۱۴۰۲

    این تئوری ها توسط افراد مختلف تو سطح اینترنت مطرح شده و اون سایت ها جمع آوری کردن؟ یا اینکه همش توسط یه نفر پرداخته شده که همون خالق بک روم هست؟ یا اصلا خود سایت ها نوشتنش؟

  • arya23
    arya23 | ۳۱ تیر ۱۴۰۲

    آیا تا به حال کسی به بک رومز نو کلیپ کرده و زنده برگشته؟

    • Matin-Artorias
      Matin-Artorias | ۲۰ مرداد ۱۴۰۲

      من

  • گوست مهربون
    گوست مهربون | ۸ تیر ۱۴۰۲

    بک رومز مودم داره؟

  • Matin-Artorias
    Matin-Artorias | ۲ تیر ۱۴۰۲

    اینطور که شنیدم سامورایی ها میتونن شمشیرشون رو از غلافش نوکلیپ کنن، پس تاریخچه بک‌روم برمیگرده به ژاپن فئودال:))

  • minereza
    minereza | ۲۸ خرداد ۱۴۰۲

    اونجا اینترنت انتن میده؟

    • مریم خواجوی
      مریم خواجوی | ۳۱ خرداد ۱۴۰۲

      نه :))

  • رایدن گودرتمند
    رایدن گودرتمند | ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

    سلام ، راستش اطلاعات جالبی و باحالی بود ممنون که وقت گذاشتی :)

    • رایدن گودرتمند
      رایدن گودرتمند | ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

      f تو کیبورد که کلماتو عوض می‌کنه :/ منظورم جالب بود نه جالبی

    • مریم خواجوی
      مریم خواجوی | ۳۱ خرداد ۱۴۰۲

      مرسی از خودت که وقت گذاشتی و خوندی! 🥰

  • گفتم بس کن
    گفتم بس کن | ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

    سلام من الان گیر افتادم تو بکرومز
    کمک!

  • Amir8797
    Amir8797 | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

    عالی بود

  • alizavin
    alizavin | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

    واقعاً جالب بود مریم جان خیلی موضوع پیچیده بود ولی عالی توضیح دادی

    • مریم خواجوی
      مریم خواجوی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

      خوشحالم 🥰

  • AmirMH
    AmirMH | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

    اوکی ولی چجوری میشه ب بک روم وارد شد؟ نیازمند توضیحات کامل

    • مریم خواجوی
      مریم خواجوی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

      از راه نوکلیپ کردن. توی مقاله توضیح دادم

  • Former Shooter
    Former Shooter | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

    مقاله جالبی بود. به عنوان کسی که تا حد زیادی به نرم افزار بلندر مسلطه، میگم که ساختن این عکس‌ها بیشتر توی بلندر صورت می‌گیره و با دسترسی به کتابخانه مدل‌های اسکن شده و همچنین تغییرات نهایی، رسیدن به چنین سطحی از واقع گرایی ممکنه.

    • مریم خواجوی
      مریم خواجوی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۲

      عاا چه جالب مرسی از توضیحاتت 👌

مطالب پیشنهادی