ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

آیا Assassin’s Creed: Odyssey برای فرزند من مناسب است؟

«فرزندم دست از سرم برنمی‎داره، Assassin's Creed: Odyssey بخرم یا نخرم!؟»

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۰

بازی Assassin's Creed: Odyssey تازه‎ترین نسخه از سری Assassin's Creed به حساب می‎آید که برای سالیان متوالی توسط شرکت یوبیسافت ساخته شده. این بازی با رده‎بندی سنی «بزرگسال» یا «+17 سال»، بازیکن را در نقش یکی از دو شخصیت «الکسیوس» (مرد) یا «کاساندرا» (زن) قرار می‎دهد؛ شخصیت‎های مزدور که به دنبال انتقام‎جویی هستند.

بازیکن در اساسینز کرید: ادیسه قادر به گشت و گذار در جهانی عظیم است که براساس یونان باستان ساخته شده و در این مسیر با شخصیت‎های مختلف تعامل دارد، به پایگاه‎های دشمن نفوذ می‎کند و دشمنان را به قتل می‎رساند.

به عنوان یک قاتل، شخصیت‎ اصلی بازی قادر به استفاده از تجهیزات گوناگون مانند شمشیر، نیزه و کمان در مبارزات تن به تن و کشتن دشمنان است. حملات مخفیانه بخش مهمی از بازی به حساب می‎آیند و در اکثر مواقع، از بازیکن خواسته می‎شود که با خنجر، دشمنان را به شکلی بی سر و صدا از پای درآورد؛ به هنگام این قتل‎ها نیز از افکت‎های اغراق‎آمیز برای نمایش پاشیده شدن خون استفاده می‎شود.

انتقام‎جویی و قتل اصلی‎ترین موضوعات داستان بازی هستند و به این ترتیب، برخی از میان‎پرده‎های بازی به شکلی عریان روی این مسائل دست می‎گذارند. به عنوان مثال در برخی از آن‎ها باید منتظر اتفاقات شدیداً خشونت‎آمیزی چون فرو کردن چاقو به سر یا گردن یک شخص، پرت شدن یک شخصیت از دره و قطع و پرتاب شدن دست یک مرد باشید.  ضمناً جهان بزرگ بازی، شامل نقاط مختلفی است که در بعضی از آن‎ها باید منتظر نمایش نسبتاً عریان اجساد و تکه‎های بدن انسان بود.

گذشته از خشونت، بازی اشاراتی هم به مسائل جنسی دارد. با این همه، چنین ارتباطاتی هیچوقت به صورت واضح نمایش داده نمی‎شوند و عمدتاً در مکالمات به آن‎ها اشاره می‎شود. با توجه به اینکه انتخاب جنسیت شخصیت اصلی به بازیکن بستگی دارد، می‎توان در بازی با تعداد انگشت‎شماری از شخصیت‎های فرعی زن و مرد نیز ارتباط نزدیک داشت.

به عنوان یک بازی بزرگ‎سالانه، فحاشی هم مکرراً در بازی اتفاق می‎افتد و نوشیدن مشروبات الکلی هم جزو مسائلی است که نمایش داده می‎شود؛ اما هیچوقت این آزادی عمل وجود ندارد که خود بازیکن دست به چنین کاری بزند.

مثل بسیاری از بازی‎های امروزی، Assassin's Creed Odyssey از یک فروشگاه داخلی بهره‎مند شده که به بازیکن اجازه می‎دهد محصولاتی را که زیبایی ظاهری دارند یا به نوعی باعث برتری در روند بازی می‎شوند را خریداری کند. اگر اکانتی که بازی با آن خریده شده به کارت‎های اعتباری نظیر پی‎پال یا مسترکارت متصل باشد یا در ازای هزینه مشخصی شارژ شده باشد، بازیکن قادر به خرید آزادانه این محصولات خواهد بود. البته در نسخه‎های غیرقانونی بازی خبری از قابلیت اتصال به اینترنت و دسترسی به این فروشگاه وجود ندارد.

با توجه به پس‎زمینه داستانی بازی که در یونان می‎گذرد، اشارات زیادی به ایران و ایرانیان می‎شود و در عمده موارد، این اشارات به خصومت‎های یونان با ایران اشاره دارند. دقایق ابتدایی بازی نیز از دید لئونیداس، فرمانده یونانی و در جریان نبرد ترموپیل دنبال می‎شود و بازیکن موظف است سربازان ایرانی را که شبیه به آنچه فیلم 300 پیشتر ترسیم کرده بود هستند، به قتل برساند. با این همه، اشارات منفی‎بافانه نسبت به ایرانیان به ندرت در بازی وجود دارد و حتی در یکی از بسته‎های اضافه بازی که به صورت جداگانه قابل خریداری است، می‎توان با یک شخصیت ایرانی که حضورش در داستان نیز اهمیت دارد تعامل مستقیم داشت.

نتیجه‎گیری

Assassin's Creed: Odyssey اگرچه یک بازی کاملاً جدی و واقع‎گرایانه نیست، اما به اشکال گوناگون روی مسائلی مانند آدم‎کشی در ازای پول، انتقام‎جویی (حتی از اعضای خانواده) و فساد سیاست‎مداران دست می‎گذارد. مبارزات بازی شکلی فانتزی و غیر واقعی دارند اما خشونتی یکپارچه را تصویر سازی می‎کنند که قطعاً روی افراد کم سن و سال‎تر تاثیرگذار است.

اگرچه ویجیاتو تجربه این بازی را برای افراد پایین‎تر از 17 سال توصیه نمی‎کند، اما Assassin's Creed Odyssey عناصری هم دارد که شاید نظر شما والدین را تغییر دهد. با وجود داستان کاملاً فانتزی بازی، سری اساسینز کرید همواره در تصویرسازی قلمروهای باستانی بی‎رقیب بوده و از این نظر می‎تواند نقش یک کلاس درس تاریخ تمام عیار را ایفا کند. بسیاری از بناهای تاریخی یونان به شکلی کاملاً دقیق بازسازی شده‎اند و قرارگیری در چنین محیطی می‎تواند برای مخاطبان کم‎سن‎وسال‎تر بسیار جادویی باشد. اما تصمیمش با شماست که چنین تجربه‎ای، ارزش نمایش خشونت نسبی به فرزندتان را دارد یا خیر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • امین
    امین | ۷ مهر ۱۳۹۹

    تورو خدا بگین این بازی چیز های بد نشون میده یا نمیده؟ آخه میخوام بخرم و اگه بابام ببینه پارم میکنه

  • غضنفر
    غضنفر | ۲۵ مرداد ۱۳۹۹

    اون قسمت رابطش رو میشه فهمید یا باید زبان آدم خوب باشه تا قبول نکنه؟

  • امیر
    امیر | ۸ مرداد ۱۳۹۹

    آدم گیمری نیستم که بخوام بگم آره منم اینکاره ام و بیشتر برای تفریح بازی میکنم تو اوقات فراغتم ولی از نظرم من اودیسی بهترین بازی هستش که تا حالا بازی کردم ( نظر کاملا شخصیه ) بیشتر از 170 ساعت بازی کردم، یه بار تا level 50 و یه بارم از اول تا آخر که شامل هر دو dlc ها میشه.
    در کنار اودیسی، اسپایدرمن، هورایزن: زیرو داوون، اساسینز کرید: اوریجینز و چند تا بازی کوچیک دیگه رو بازی کردم ولی اون حس و حالی که من با شخصیت بازی ( کاساندرا ?) ، داستانش، پس زمینه اش و گیم پلی اودیسی گرفتم با بقیه بازیا نگرفتم، اگرچه دوست دارم بازیای بیشتر بازی کنم، مثل جی تی ای، گاد او وار، گوست او سوشیما، اساسینز کرید: والهالا. واچ داگز لجیون! که شاید اونا تجربه ی همسان یا بهتر از اودیسی رو بهم بدن!
    یاحق ✌️

    • 01icy_Frame10
      01icy_Frame10 | ۹ اسفند ۱۴۰۰

      عوضش چشم،اعصاب و روان،دست،کله آن نابود میشه :shrug:

مطالب پیشنهادی