انیمه هایی که یک ژانر را نابود کردند
با توجه به محبوبیت و تاثیرگذاری قدرتمند مشابه همدیگر، به این سادگی نمیتوان یک ژانر انیمه را از بین برد. هرچند، بعضی از انیمهها چنان بد یا فوق العاده بودند که ژانری را که بخشی ...
با توجه به محبوبیت و تاثیرگذاری قدرتمند مشابه همدیگر، به این سادگی نمیتوان یک ژانر انیمه را از بین برد. هرچند، بعضی از انیمهها چنان بد یا فوق العاده بودند که ژانری را که بخشی از آن بودند را کشتند. بعضی از این ژانرها در قالبهای دیگری ادامه یافتند، در حالی که بقیهشان ظاهراً یک شبه بر خلاف محبوبیت قبلیشان، ناپدید شدهاند.
همچنین شما میتوانید از طریق این لینک به لیستی جامع از بهترین انیمه های ترسناک تاریخ درسترسی داشته باشید.
در بهترین حالت، ژانر خاصی از انیمه نابود شده است. این ژانرها همچنان در صحنه حضور دارند، اما سخت است که مانند قبلاً بتوان آنها را جدی گرفت. در بدترین حالت ممکن، ژانر مربوطه منقرض شده است. این ژانرها امروزه به عنوان یک سری موضوع تاریخی (مربوط به انیمه) حضور دارند یا به صورت ارجاعاتی مبهم که کمتر کسی، در صورت امکان، میتواند متوجه آنها شود. همراه ویجیاتو باشید با معرفی انیمه هایی که یک ژانر را نابود کردند.
The Eminence In Shadow
چه ژانری را نابود کرد؟ | ادجی ایسکای و ایسکای پارادوی (Edgy Isekai & Isekai Parody) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | افراطیگراییهای این ژانر را به سخره گرفت و به طرز غافلگیرکنندهای فوق العاده عمل کرد |
در نگاه اول، The Eminence In Shadow یک انیمه "ساختار شکن" دیگری بود که دوران نوجوانی را با دیگر زیرژانرهای ژانر مربوطه تلفیق کرد. در حالی که انیمه تا به اینجا خودش را تعریف کرده، The Eminence In Shadow همچنین پارادویی از ژانر ایسکای و ساختار شکنیهای پرمدعاگونه آنان است. به طور خلاصه، این انیمه دو شکل مختلف از ژانر ایسکای را نابود کرد.
The Eminence in Shadow خودسرانگیهای ادجی ایسکای را تا نقطه فروپاشی آنان پیش برد. به لطف نویسندگی زیرکانه، سید کاگنو، ضدقهرمانی که به طرز خندهداری تاریک است و انیمیشنی که به طرز غافلگیر کنندهای خوب است، از هر جکی که انیمههای ادجی ایسکای میتوانند بگویند، به طور کامل استفاده میکند. زود است برای گفتن اینکه انیمه مد نظر، برای همیشه زیرژانرهای ایسکای را نابود کرده، اما حال برایشان سختتر شده که بتوانند تا این حد انتظارات را برآورده کنند.
Tokyo Ghoul
چه ژانری را نابود کرد؟ | ترسناک (Horror) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | با سطح پایین نشان دادن دیگر انیمهها و دنبالههای بدش |
منصف باشیم، Tokyo Ghoul حتی قبل از آنکه به روی آنتن برود در موقعیتی نامطمئن قرار داشت. بنابراین، انیمه (و مخصوصاً دنباله آن Root A) چنان اقتباس و به تنهایی، سریال بدی بود که شهرت مانگایش و ژانر ترسناک را خراب کرد. چه خوب و چه بد، Tokyo Ghoul نقطه اوج ژانر خودش بود. (و محتملاً همچنان است.)
مانند دیگر انیمههای ترسناک، Tokyo Ghoul لحظات ترسناک ملال آورش را با خشونت بیش از حد و تصویرسازیهای مشوش کننده جبران کرده است. به لطف پرستیژ بالایش، کمک کرد که این آگاهی درباره اینکه همه انیمههای ترسناک صرفاً فستیوالی از خون و خون ریزیهای سطح پایین هستند، زمینه چینی شود. تا زمانی که انیمه ترسناک بهتر و متفاوتی به جریان اصلی راه پیدا کند، Tokyo Ghoul همچنان محبوب به نماینده بودن این ژانر ادامه خواهد داد.
Noblesse
چه ژانری را نابود کرد؟ | مانهوا (Manhwa) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | فشرده کردن داستانی طولانی در قالب سیزده قسمت |
به سال ۲۰۲۰ برگردیم، به نظر میرسید که اقتباسات از مانهوا قرار است ترند بزرگ بعدی انیمه باشند. نسخه انیمهای از Noblesse بسیار محبوب، رهبر این جنبش شد. متاسفانه، بزرگترین انیمه مانهوا، تقریباً در همان سال نتوانست انتظارات را برآورده کند. شکست Noblesse هیجان ژانر مانهوا را قبل از آنکه شروع شود را کشت.
Noblesse برای فشرده کردن منبع طولانیاش در قالب سیزده قسمت، تلاش کرد و شکست خورد. انیمیشن بیروح انیمه نیز نکات زیادی را برای بحث باقی گذاشت. Noblesse نه تنها ژانر مانهوا را نابود کرد، بلکه انیمههای اورجینال کرانچیرول (Crunchyroll) را از چشم بسیاری انداخت. انیمه مانهوا شاید بتواند در آینده شانسی برای قوت گرفتن داشته باشد، اما Noblesse این جریان را فعلاً نابود کرده است.
Mobile Suit Victory Gundam
چه ژانری را نابود کرد؟ | رئال روبوت (Real Robot) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | به بزرگترین شکست فرنچایزش تبدیل شد |
Mobile Suit Gundam، به طرز کنایه آمیزی، ژانر رئال روبوت را خلق و سپس نابود کرد. این سقوط میتواند به پای Victory Gundam نوشته شود. نه تنها ژانر در آن زمان بیش از حد اشباع شده بود، بلکه Victory اولین شکست بزرگ سری Gundam بود. شکست Victory باعث ریبوت سری Gundam و حذف شدن آن حال و هوای تاریک خاصش و قرن جهانی (Universal Century) از فرنچایزش شد.
Gundam با ریبوت فوق العاده نوستالژیک و نجات دهنده فرنچایزش، Mobile Fighter G Gundam، به صحنه برگشت. انیمه مکا نیز از این روش پیروی و مرگ تدریجی ژانرش را تضمین کرد. جانشینی Neon Genesis Evangelion به عنوان اولین انیمه مکا نیز به Gundam نتوانست کمکی کند. تاثیرات ژانر رئال روبوت تا به امروز ملموس است، اما دیگر مانند روزهای اولش آن قدرتمندی خودش را ندارد.
The Melancholy Of Haruhi Suzumiya
چه ژانری را نابود کرد؟ | زندگی مدرسهای (School Life) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | به لطف آرک Endless Eight |
به لطف آرک بحث برانگیز Endless Eight، انیمه The Melancholy Of Haruhi Suzumiya هم هیجانی که برای خودش بود و محتملاً هیجان برای ژانر زندگی مدرسهای را از بین برد. انیمههای زندگی مدرسهای درباره گروهی از دبیرستانیهایی با ویژگیهای خاص هستند (که معمولاً دختری مشتاق رهبری آنان را بر عهده دارد) و در دهه ۲۰۰۰ حکمرانی میکردند. تقریباً تمامی این انیمهها وجود خود را مدیون Haruhi هستند.
اما زمانی که Haruhi Suzumiya از چشمها افتاد، به دنبالش روزهای مرگ انیمه نیز فرا رسید. انیمههایی با محوریت دبیرستان همچنان در حال ساخت هستند، اما بسیار تغییر کردهاند. انیمههای زندگی مدرسهای که بعد از Haruhi Suzumiya کلاسیک ساخته شدند، یا پارادویی از این ژانر بودند یا ساختارهایش را میشکاندند. نوع مدرن این ژانر، فرمی از عاشقانههای دبیرستانی را به تصویر کشانده است.
Sword Art Online
چه ژانری را نابود کرد؟ | ایسکای کلاسیک (Classic Isekai) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | روایت داستانهایی مبتذل و هدر دادن پتانسیل ژانرش |
Sword Art Online اولین انیمهی ایسکایی نبود که در دنیای ویدئوگیمی داستانش را روایت میکرد، اما قطعاً تاثیرگذارترینشان بود. این انیمه جریانی را در انیمههای ایسکای ویدئوگیمی شده ایجاد کرد، انیمههایی که در دهه پیش اشباع شده بودند. حتی با وجود اینکه این ژانر دچار ریزشی شده است، این ترند همچنان قوی به کار خود ادامه میدهد. هرچند ایسکای بازی سازی شده، پتانسیل زیادی را از ژانر ایسکای را تلف کرد.
هدف ژانر ایسکای، پوشش دادن داستانهای مختلف در دنیاهای متفاوت است. محبوبیت Sword Art Online محبوبیت ژانر را در راستایی بد پیش برد و آن را در پاور فانتزیهای مبتذلی روایت شده در دنیای ویدئو گیمی محدود کرد. تقریباً غیرممکن است که این روزها انیمه ایسکای مدرنی را پیدا کنید که دارای قلمروها و کلیشههای فانتزی تکراری و مشخصی نباشد.
Neon Genesis Evangelion
چه ژانری را نابود کرد؟ | مکای کلاسیک (Classic Mecha) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | ساختارشکنیهای بسیار خوب بیش از حد |
برای بسیاری از هواداران، Neon Genesis Evangelion یک تکذیب تمام عیار بر مسخره بودن زیرژانر سوپر روبوت (Super Robot) بود. چیزی که هواداران ترجیح میدهند به فراموشی بسپارند، این است که این Evangelion برای زیرژانر سوپر روبوت که در آن زمان برای خود حکمفرمایی میکرد، نابودی به بار آورد. Evangelion آنقدر در رسیدن به اهداف ساختارشکن خود خوب بود که در نهایت، دو تا از بزرگترین فرمهای ژانر مکا را از بین برد.
قبل از آن، انیمههای مکا در راه خروج خود در سال ۱۹۹۵ بودند. Evangelion این خروج را تثبیت کرد و نوع جدیدی از این ژانر را آغاز کرد. در بیشتر روزهای دهه ۹۰ و ۲۰۰۰، ژانر مکا از فاکتورهای تاریک، خودشناسی و خشن (اما دست کم گرفته شده) Evangelion پیروی میکرد. در نهایت اگر به لطف Tengen Toppa Gurren Lagann نبود، سوپر روباتهای خفن به صحنه باز نمیگشتند.
Puella Magi Madoka Magica
چه ژانری را نابود کرد؟ | مدرن مجیکال گرل (Modern Magical Girl) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | شکستن ساختار ژانر مجیکال گرل و روایت آن در قالبی جدید |
Puella Magi Madoka Magica به این مشهور است که در ژانر مدرن مجیکال گرل ساختارشکنی کرد و ماجراجوییهایشان را در داستانهای وحشت کیهانی به همراه مفاهیم خودشناسی تاریکی به نمایش گذاشت. از زمان موفقیت Madoka ژانر مجیکال گرل در بهترین حالت ساختارشکن و در بدترین حالت، بیش از حد تاریک شد. این اتفاق، نقطه پایانی بر ژانر مجیکال گرل شد.
به جز اینکه این انیمه مخصوصاً برای دختران جوان ساخته شد، انیمههای مجیکال گرل در فرم و حالت معصومانه و خارقالعادهای همانند Sailor Moon امروزه نیز کمیاب هستند. انیمههای مجیکال گرل ساختارشکن آنقدر رایج شدند که خشونت و فرا ساختارشکنیها، جز نمونههای قدیمی این ژانر محسوب میشوند. انیمههای مجیکال گرل تاریک حتی امروزه به یک نوع جک زننده برای هواداران انیمه تبدیل شدهاند.
Sailor Moon
چه ژانری را نابود کرد؟ | اورجینال مجیکال گرل (Original Magical Girl) |
چگونه این ژانر را نابود کرد؟ | شکستن کلیشههای موجود در ژانر |
قبل از آنکه Sailor Moon پرچمدار ژانر مدرن مجیکال گرل شود، این ژانر از فاکتور جادویی بودنش را به معنای واقعی کلمه استفاده میکرد. قبل از این، دختران جادویی تنها جادوگران و سلبریتیها بودند. آنها کلیشه "دخترانه بودن" و همچنین پاور فانتزیهای بچگانه را به حد اعلای خود رساندند. اما وقتی Sailor Moon پا به عرصه میدان گذاشت، جایگزین ترندهای تاریخ گذشته دختران جادویی مبارز شد.
Sailor Moon به معنای واقعی کلمه، سبب رشد ژانر مجیکال گرل شد. نه تنها، هم اکنون دختران جادویی به جای کودکان، نوجوانان هستند بلکه به مشکلات مهمی میپرداختند و مبارزات خطرناکی را به نمایش میگذاشتند. دختران جادویی Sailor Moon که کمی بیش از حد بها داده شده در نظر گرفته میشوند، به پیش فرض این ژانر تبدیل شدند. جادوگران جوان و آیدلها دوباره خودشان را نشان دادهاند، اما بیشتر در ژانرهایی مانند مدرسهای و آیدل انیمه ظاهر میشوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
قرار نیست هر انیمه ای داخل همه چیز خوب یا بد باشه پس نمیشه گفت فلان انیمه کاملا خوبه یا فلان انیمه کاملا بده.
خواهشاً کمتر چرت و پرت بنویس انیمه هایی که گذاشتین که خراب کردن تازه خوب هم بودن
هر چیزی خوبه قرار نیست داخل همه چیز خوب باشه همیشه یه اشکالی هست مثل Sao که به نظر من اگه به جای کار کردن رو صحنه های مبتذل ساده تر نشونشون میداد بهتر بود
قرار نیست هر انیمه ای کاملا خوب یا بد باشه. پس نه میشه از جلد یک کتاب اون رو قضاوت کرد نا با خوندن نصف کتاب باید کتاب رو بخونی کامل بعد نظر بدی.
توکیو غول چرته به تمام معنا وقتی که (اسپویل) دیدم رفته تو پلیسا کلا ولش کردم
پیشنهاد میکنم به خاطر یه تیکه یه داستان رو بیخیال نشی چون هر فیلم یا انیمه ای ممکن در یک جای داستان ضعف داشته باشه
چند ماه دیگه قسمت آخر Attack on Titan پخش میشه و این لیست آپدیت میشه و فصل آخر و قسمت آخرش ژانر این انیمه رو هم نابود میکنه و تمامی طرفدارانش کتمان میکنند یه زمانی فکر میکردند بهترین انیمه تاریخ هست
فصل اول توکیو غول بشدت عالی بود.مثل فصل اول اتک او تایتان.
بین انیمه ها از موارد استثنا بلیچ هست که هر فصل پیشرفت میکنه و پسرفت نمیکنه
دلیلش این بوده که بلیچ مانگاش از اول عالی بود اتک مانگاش هم بد تموم شد توکیو غول رو بد ساختن وریسک کردن پس اصلا این چند تا انیمه رو نباید با هم مقایسه کرد و بلیچ استثنا نیست
در مورد ساخت انیمه با منبع اقتباس مانهواهای کرهای، به نظر میاد که این ترند رو به رشده. درسته که چندتا تجربه اول (Nobless، God of High School و Tower of God) شکست خورده یا استقبال ضعیفی ازشون صورت گرفت، اما اگر زمان حاضر رو نگاه کنیم، در فصل بهار یک انیمه با منبع اقتباس کرهای رو داشتیم (Why Raeliana Ended Up at the Duke's Mansion) و تریلر دو عنوان Solo Leveling و ARMSBS هم تازگیها نمایش داده شدهاند. با این احتساب احتمالا انیمههای بیشتری رو با منبع کرهای شاهد خواهیم بود.
ترغیب شدم The Eminence In Shadowـو ببینم
انیمه نسبتا جالبیه، اما ترجیحا منبع اقتباس (لایتناول) رو بخونید بهتره.
من خودم sowrd art online رو دیدم عجیبه که مانگا و لایت ناوله خوبی داشت ولی انیمش فیلر داشت با وجوده اینکه فقط ٤ فصل از لایت ناول رو فکر کنم ساختم ولی بجای ادامه دادن لایت ناول فیلر های بی معنی رو ساختن و تو فصل ٣ و ٤ کلا از انیمه انگار جدا شد
داستان اصلی اصلا تو فصل اول تموم میشه بقیه فصلاش کلا فیلرن
داش فیلر نیستن ولی سازنده اومده با حذف یکسری چیز و نزاشتن کامل لایت ناول گند زد به این اثر