چگونه نرخ بروزرسانی مانیتور را چک کنیم؟
نرخ بروزرسانی تأثیر انکار نشدنی بر تجربه بصری گیمرها از بازی دارد. همواره بازیکنان برای ایجاد برتری نسبت به رقبا و تجربهای بهتر، به دنبال نرخ بروزرسانی بالاتر بودند. امروزه مانیتورهای گیمینگ برای فراهم کردن ...
نرخ بروزرسانی تأثیر انکار نشدنی بر تجربه بصری گیمرها از بازی دارد. همواره بازیکنان برای ایجاد برتری نسبت به رقبا و تجربهای بهتر، به دنبال نرخ بروزرسانی بالاتر بودند. امروزه مانیتورهای گیمینگ برای فراهم کردن تجربه بصری بهبود یافته، از نرخهای بروزرسانی ۶۰ تا ۲۴۰ هرتز استفاده میکنند.
برای پیسی گیمرها و دارندگان کنسولهای نسل نهم، استفاده نمایشگر مخصوص بازی با نرخ نوسازی بیشتر از ۶۰ هرتز پیشنهاد میشود. در این مقاله از ویجیاتو به چگونگی بررسی نرخبروزرسانی نمایشگر میپردازیم.
نرخ بروزرسانی چیست؟
نرخ بروزرسانی (Refresh Rate) یک نمایشگر به معنی میزان سرعت آن نمایشگر در تازهسازی تصویر است. میزان بروزرسانی تصویر نمایشگر، با واحد هرتز (Hz) اندازهگیری میشود. به زبان ساده به تعداد تصاویر قابل نمایش توسط مانیتور در هر ثانیه نرخ بروزرسانی میگویند.
اکثر نمایشگرهای مدرن از نرخهای بروزرسانی بیشتر از ۶۰ هرتز مانند ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز بهره میبرند. بالاتر بودن نرخ تازهسازی تصویر در نمایشگرها باعث نمایش روانتر تصاویر میشوند. همچنین بهره گیری از نرخ نوسازی بالا در بازیهای رقابتی مزیت بزرگی محسوب میشود.
نرخ بروزرسانی تصویر، تأثیر مسقیم بر تعداد فریمهای قابل نمایش دارد. برای مثال اگر کامپیوتر شما قادر به اجرای بازی با ۱۲۰ فریم بر ثانیه باشد، ولی از مانیتور ۶۰ هرتز استفاده کنید، تنها ۶۰ فریم نمایش داده میشود. به این دلیل انتخاب نمایشگر مناسب برای گیمرها امری حیاطی است.
چک کردن نرخ بروزرسانی نمایشگر
برای انجام بازیهای چند نفره و رقابتی استفاده از نمایشگرهایی با نرخ نوسازی بالا توصیه میشود. زیرا استفاده از نرخ بروزرسانی بالا سبب نمایش بهتر تصاویر و ایجاد برتری نسبت رقبا میشود. اگر نمایشگر خود را به تازگی تهیه کردید، احتمال پشتیبانی آن از نرخهای بروزرسانی بیشتر از ۶۰ هرتز وجود دارد.
بررسی نرخ بروزرسانی در کامپیوترهای شخصی
برای بررسی نرخ تازهسازی تصویر در کامپیوترهای ویندوزی، ابتدا وارد تنضیمات شوید و از بین گزیههای موجود، وارد گزینه اول Display شوید. سپس به انتهای صفحه بروید و بر روی Advanced display کلیک کنید. با وارد شدن به این قست میتوانید نرخ بروزرسانی نمایشگر خود را مشاهده کنید.
اما برای دسترسی به تنظیمات بیشتر ابتدا نمایشگر مورد نظر را انتخاب کنید و وارد گزینه display adapter properties شوید. با وارد شدن به این صفحه، از قسمت بالای صفحه گزینه Monitor را انتخاب کنید. در قسمت Screen refresh rate لیستی از تمامی نرخهای بروزرسانی مانیتور، در دسترس است.
بررسی نرخ نوسازی در کنسولهای نسل نهم پلیاستیشن
کنسول نسل نهمی پلیاستیشن (PlayStation) قابلیت اجرای برخی از بازیها به صورت ۱۲۰ فریم را دارد. همانطور که گفتیم برای نمایش خروجی ۱۲۰ فریم باید از مانیتورهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یا بیشتر استفاده کرد.
برای چک کردن نرخ نوسازی نمایشگر در کنسول Ps5 ابتدا وارد تنظیمات کنسول بشوید. با وارد شدن به این صفحه با گزینههای مختلفی مواجه میشوید. ابتدا گزینه Screen and Video را انتخاب کنید. سپس با وارد شدن به این صفحه گزینه Video Output را انتخاب کنید. اگر گزینه 120 Hz Output برای شما فعال باشد به این معنی است که نمایشگر شما از خروجی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند.
بررسی نرخ نوسازی در کنسولهای نسل نهم ایکس باکس
مانند کنسولهای نسل نهمی شرکت سونی، کنسول ایکس باکس (Xbox) سری ایکس توانایی اجرای بازیها به صورت ۱۲۰ هرتز را دارد. برای بهرهگیری از این قابلیت باید از نمایشگرهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یا بیشتر استفاده کرد.
برای بررسی این ویژگی ابتدا قسمت تنظیمات کنسول خود را باز کنید. سپس وارد قسمت General شوید و گزینه TV & display options انتخاب کنید. از بین گزینههای این صفحه 4k TV details را انتخاب کنید. فعال بودن گزینه 120Hz به معنی پشتیبانی نمایشگر شما از خروجی ۱۲۰ هرتز است.
سخن پایانی
در این مقاله آموزشی به بررسی نرخ بروزرسانی نمایشگر، در کامپیوترها و کنسولهای خانگی پرداختیم. استفاده از یک نمایشگر مخصوص بازی با نرخ بروزرسانی مناسب میتواند تأثیر شایانی در تجربه گیمرها از بازی داشته باشد. همچنین بهره گیری از تنظیمات مناسب برای نمایشگر نیز تأثیر قابل توجهی دارد.
میزان سرعت نمایشگر در تازهسازی و نمایش تصویر است.
استفاده از نرخ بروزرسانی بالا سبب نمایش بهتر تصاویر و ایجاد برتری نسبت رقبا میشود.
میزان بروزرسانی تصویر نمایشگر، با واحد هرتز (Hz) اندازهگیری میشود.
خیر، انتخاب نمایشگر باید با توجه به نوع استفاده کاربر صورت گیرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مقاله کوتاه و مفیدی بود
آقایون داداشای ادمین یه دفعه چند تا سایت گذاشتین که از یوتیوب بدون فیلتر شدن میشد استریم کرد یا دانلود کرد ویدئو ها رو
میشه دوباره بذارین؟