آشنایی با عبارات و اصطلاحات رایج در بازیسازی – مفاهیم بازیهای مولتیپلیر
وارد شدن به صنعت بازی و شغل طراحی بازی برای تازهکاران میتواند دردسرهای خاص خودش را داشته باشد. برای افراد تازهکار صحبتهای تیمهای بازیسازی ممکن است کاملا مثل یک زبان دیگر به نظر برسد. برای ...
وارد شدن به صنعت بازی و شغل طراحی بازی برای تازهکاران میتواند دردسرهای خاص خودش را داشته باشد. برای افراد تازهکار صحبتهای تیمهای بازیسازی ممکن است کاملا مثل یک زبان دیگر به نظر برسد. برای وارد شدن در این زمینه بهتر است اول با اصطلاحات و نام ابزارهایی که در بازیسازی به کار میرود آشنا شد. چرا که شما برای ساخت بازی اول باید بتوانید زبان آن را صحبت کنید.
برای کمک به برداشتن قدمهای اولیه در صنعت بازی سازی مقالاتی تحت عنوان « آشنایی با عبارات و اصطلاحات رایج در بازی سازی» آماده کردهایم که به ترتیب از ابتدایی ترین مفاهیم شروع شده و به تدریج اصطلاحات پیچیدهتر نیز گفته میشود.
برای استفاده بهتر، این مقالات را به دو دسته مقدماتی و متوسط دستهبندی کردهایم و سعی کردهایم در اول هر مقاله توضیح دهیم که چه حوزهای از این عبارات را خواهیم گفت.
در مقالات قبلی با اصطلاحات ابتدایی و اولیه آشنا شدید. در این قسمت قصد داریم یک سری از واژگانی که در بازیهای مولتیپلیر به کار میرود را معرفی کنیم. اگر به بازیهای آنلاین علاقه دارید یا میخواهید بازیساز شوید بهتر است با این عبارات آشنا باشید.
AFK: مخفف کلمهی Away From Keyboard به معنای دور از کیبورد است. در بازی آنلاین چند نفره وقتی بازیکنی میخواهد بگوید که شاید برای چند لحظه پشت کامپیوتر نباشد، مینویسد AFK که به معنی در دسترس نبودن است.
Camp: کمپ کردن به معنای ثابت ماندن یا نشستن در یک جای خاص از بازی و کشتن دشمنان از همان نقطه است. معمولا این حرکت در بازیهایی مثل کانتر و Call of Duty مکروه است چرا که نشان از توانایی پایین بازیکن دارد.
Crash: وقتی کامپیوتر یا کنسولتان متوقف شود (دچار باگ شود) و تا زمان خاموش روشن کردن آن نیز مشکل حل نشود. در این صورت میگویند سیستم کرش کرده است.
FPS: مخفف کلمه Frame Per Second به معنی فریم در ثانیه است. هر بازی با توجه به قدرت نرمافزاری خودش و سختافزار شما در هر ثانیه تعدادی فریم خروجی میدهد. معمولا در بازیهای آنلاین تنظیمات گرافیکی را پایین میآورند تا FPS بالاتری بگیرند و دقت بیشتری داشته باشند. از FPS برای اشاره به سبک شوتر اولشخص نیز استفاده میشود.
Gank: گنک شدن به معنای کشتهشدن در یک رقابت غیر منصفانه از لحاظ تعداد رقیبان است. برای مثال شما به صورت تکی در حال گشت و گذار هستید و توسط ۳ بازیکن حریف گنک میشوید.
Grind: انجام یک سری کارهای تکراری برای به دست آوردن پول و لولآپ. معمولا در بازیهای MMORPG و به تازگی در بتل رویالها باید گرایند کرد تا به درجات بالاتر یا شرایط بهتر در بازی رسید. برای مثال با گشتن صندوقهای مختلف در یک محیط یا کشتن حیوانات ضعیف.
HP: مخفف Hit Points و به معنای تحت الفظی نقاط ضربه خوردن است. اما معنای آن همان جان است؛ مقدار ضرباتی که باید به یک کاراکتر وارد شود تا بمیرد.
Mana: مانا یک نیروی درونی است که قابلیت اجرای جادو را میدهد. چیزی شبیه به انرژی فیزیکی اما برای چیزهای ماورایی. در بازیهای آنلاین غیر واقع گرا معمولا انجام جادوها و قدرتهای خاص نیاز به مصرف مقدار خاصی مانا دارد.
Noob: نوب به کسی گفته میشود که تازهکار است. مثلا یک فرد که تازه وارد بازی کانتر شده در این بازی نوب است.
Spawn: به زنده شدن یا ظاهر شدن در بازی گفته میشود.
Spawn Point: محلی که بازیکنان اسپاون میشوند.
Spawn Camp: به کمپ کردن در کنار محل ظاهر شدن بازیکنان گفته میشود. این کار نیز مانند کمپ کردن در بازیهای مولتیپلیر مکروه است.
Tank: تنک یا تانک به کاراکتری گفته میشود که میتواند بیشتر از بقیه مورد حمله قرار بگیرد و همچنان زنده بماند. این کاراکتر ها معمولا HP و Armor بالایی دارند.
XP: مخفف Experience Points و به معنای امتیازات تجربه است. در بازیهای آنلاین یا نقشآفرینی با انجام یک سری کار میتوانید تجربه کسب کنید و با جمع کردن این امتیازات به مراحل بعدی دست یابید.
AoE: مخفف Area of Effect است و به محیطی گفته میشود که تحت تاثیر یک جادو قرار میگیرد.
KS: مخفف Kill Steal به معنای دزدیدن کشتن است. در بازیهای آنلاین معمولا با کشتن حریف، امتیاز و تجربه کسب میکنید. اگر فرد دیگری طعمهای که شما برای کشتن آماده کرده بودید را بکشد به اصطلاح KS کرده است.
Buff: به یک قدرت یا ویژگی خوب گفته میشود که به کاراکتر اضافه میشود. برای مثال باف بیشتر شدن سرعت یا بیشتر شدن قدرت ضربات.
Camper: کسی که کمپ میکند.
Fog of War: به معنی مه جنگ است. وقتی دشمن در مه جنگ باشد شما نمیتوانید او را ببینید و فقط نقشه یا محیط را میبینید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی.همیشه از این جور مقاله ها بذارید
ممنون، تلاش میکنیم این سری مقاله رو تکمیل کنیم به مرور.