آشنایی با موتورهای بازیسازی رایج
در این قسمت به صورت خلاصه مروری خواهیم داشت بر موتورهای بازی سازی مشهوری که میتوانید برای ساخت بازی از آن ها استفاده کنید. این که برای ساخت چه بازیهایی میتوان از آن ها استفاده ...
وارد شدن به صنعت بازی و شغل گیم دیزاین برای تازهکاران میتواند دردسرهای خاص خودش را داشته باشد. برای افراد تازهکار صحبتهای تیم های بازیسازی ممکن است کاملا مثل یک زبان دیگر به نظر برسد. برای ورود به این زمینه بهتر است اول با اصطلاحات و نام ابزارهایی که در بازی سازی به کار میرود آشنا شد. چرا که شما برای ساخت بازی اول باید بتوانید زبان آن را صحبت کنید. برای کمک به برداشتن قدمهای اولیه در صنعت بازی سازی مقالاتی تحت عنوان « آشنایی با عبارات و اصطلاحات رایج در بازی سازی» آماده کردهایم که به ترتیب از ابتدایی ترین مفاهیم شروع شده و به تدریج اصطلاحات پیچیدهتر نیز گفته میشود.
در این قسمت به صورت خلاصه مروری خواهیم داشت بر موتورهای بازیسازی مشهوری که میتوانید برای ساخت بازی از آنها استفاده کنید؛ این که برای ساخت چه بازیهایی میتوان از آنها بهره گرفت و شرایط استفاده از هریک چگونه است.
Unity
یونیتی در سال ۲۰۰۵ با هدف دموکراتیزه کردن صنعت بازیسازی منتشر شد. اکنون پنجاه درصد بازیهای موبایل و ۶۰ درصد بازی های واقعیت مجازی با یونیتی ساخته میشود. بیش از یک میلیون نفر به کمک آن بازی میسازند. با موتور یونیتی میتوان برای ۲۷ پلتفرم مختلف به صورت دوبعدی یا سهبعدی بازی ساخت. برای استفاده از آن نیز میتوان از ویندوز یا مک استفاده کرد. به نظر میآید سازندگان آن به خوبی به هدف خود رسیدهاند.
استفاده از یونیتی ساده است و در عین حال عمق و پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. مطالب آموزشی یادگیری یونیتی بیشتر از هر موتور دیگری وجود دارد. همچنین یونیتی هفتمین رشد شغلی در سال ۲۰۱۷ را داشته است. با یادگیری یونیتی میتوانید مشاغل پردرآمدی در صنعت بازیسازی پیدا کنید. خبر بهتر این که استفاده از یونیتی مجانی است؛ البته تا زمانی که سودی کمتر از ۱۰۰ هزار دلار در سال داشته باشید. به همین دلیل، یونیتی یکی از اولین انتخابهای بازیسازان مستقل است.
Unreal Engine
آنریل انجین در سال ۱۹۹۸ توسط شرکت Epic Games منتشر شد. هدف اصلی این موتور ساخت بازیهای اول شخص بوده و از آن زمان تاکنون بازی های مختلفی از جمله بازیهای ژانر سومشخص و مسابقهای نیز با آنریل ساخته شدهاند. استفاده از آنریل انجین ۴ رایگان است؛ البته تا زمانی که سود شخص یا شرکت کمتر از ۳ هزار دلار در سه ماه باشد. در غیر این صورت باید ۵ درصد از سود بازی را به شرکت سازنده بدهید. آنریل نیز مانند یونیتی از پلتفرمهای مختلفی پشتیبانی میکند. قابل ذکر است یکی از رقیبان جدی یونیتی در بازی های واقعیت مجازی، این موتور است. حتی بازی های واقعیت مجازی ساخته شده با آنریل انجین سود بیشتری از بازیهای یونیتی داشتهاند.
از آنریل انجین ۴ میتوان برای ساخت بازیهای سه بعدی استفاده کرد. معمولا بازیسازهای مستقل حرفهایتر از این موتور برای خلق ایدههای بزرگتر خود استفاده میکنند. همچنین قابل ذکر است بازی فورتنایت با قابلیت پشتیبانی از ۱۰۰ کاربر به طور همزمان با این موتور ساخته شده. به زودی بهروزرسانیهای ایجاد شده در موتور آنرین انجین ۴ برای ساخت فورتنایت، به صورت رایگان عرضه میشود.
Game Maker
گیم میکر با هدف ساخت بازی، بدون داشتن دانش زیادی از برنامهنویسی ایجاد شده است. بدین منظور میتوان با استفاده از درگ و دراپ کردن، بسیاری از کارهای لازم برای ساخت یک بازی دوبعدی را در گیم میکر انجام داد. البته اگر بخواهید ویژگیهای بیشتری استفاده کنید باید از کد نویسی هم استفاده کنید. گیم میکر نیز مانند یونیتی و آنریل انجین از پلتفرم های مختلفی پشتیبانی میکند.
اگر میخواهید بازی دو بعدی سادهای بسازید، گیم میکر گزینه خوبی است. همچنین برای کسانی که تجربه زیادی در برنامهنویسی و بازیسازی ندارند، این موتور مناسب است. برای یادگیری میتوانید از گیم میکر به صورت رایگان استفاده کنید.
Godot
موتور بازی سازی گودو توسط گروهی از توسعهدهندگان کشورهای جنوب آمریکا ساخته شد. خوبی این موتور، متنباز (Open Source) بودن آن است. استفاده از این موتور کاملا رایگان بوده و با آن میتوانید بازیهای دوبعدی و سهبعدی بسازید. با استفاده از موتور گودو قادر به ساخت بازی برای کامپیوتر، موبایل و وب خواهید بود.
گرچه این موتور به اندازه یونیتی و دیگر موتورهای تقریبا رایگان قدرت ندارد، اما در حال پیشرفت است. حتی شما نیز میتوانید به توسعه آن کمک کنید. همچنین گودو را میتوانید بر ویندوز، مک یا لینوکس نیز اجرا کنید.
Amazon Lumberyard
شرکت آمازون در سال ۲۰۱۵ موتور بازی سازی Cry Engine را خرید. به لطف این خرید، اکنون شاهد تولد موتور جدیدی به نام لامبریارد هستیم. این موتور بازیسازی با هدف ساخت بازیهای سهبعدی و عمدتاً مولتیپلیر عرضه شده است. حتی امکانات خاصی برای وصل شدن به سرویس توییچ و تعامل با تماشاگران در این موتور وجود دارد. نکته قابل توجه این است که لامبریارد کاملا مجانی است. آمازون قصد دارد از طریق ارائه سرویس به بازیهای چند نفره و محیا کردن سرورهای این بازیها، برای خود درآمدزایی کند.
با استفاده از موتور لامبریارد میتوانید برای کامپیوتر، ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 بازی بسازید. البته پشتیبانی محدودی از iOS و اندروید نیز وجود دارد. قابل ذکر است اگر بازی تکنفره بسازید و یا قصد استفاده از سرورهای آمازون را نداشته باشید نیازی به پرداخت هیچ هزینه نیست.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مطلب جالب و مفیدی بود!
سلام
قوانین اپیک عوض شده بیزحمت آپدیتش کنید الان اگر درآمد به بالای یک ملیون دلار برسه باید درصد به اپیک بدید
یادمه Adobeهم یه موتور بازی سازی داشت.
فکر کنم برای ساخت بازیهای فلش بوده که الان دیگه به کار نمیره.
نه نه یه موتور به روز بود باهاش حتی یه نمونه بازی هم ساختن کاملا ۳بغدی و امروزی
بازم رفتم جست و جو کردم و صفحهی انجینهای Adobe رو نگاه کردم چیز خاصی پیدا نکردم همشون با فلش بودن.
باز اگه تونستی پیدا کنی اسمش رو بگی خوشحال میشم