چرا Spider-Man با یک خط پیوند نوشته میشود؟
آیا تا کنون به عبارت انگلیسی Spider-Man دقت کردهاید؟ نامی که در زبان خودمان به شکلهای مرد عنکبوتی و اسپایدرمن مینویسیم در شکل انگلیسی خود یک خط پیوند در میانهاش دارد. میدانید دلیل وجود این ...
آیا تا کنون به عبارت انگلیسی Spider-Man دقت کردهاید؟ نامی که در زبان خودمان به شکلهای مرد عنکبوتی و اسپایدرمن مینویسیم در شکل انگلیسی خود یک خط پیوند در میانهاش دارد. میدانید دلیل وجود این خط پیوند چیست؟ اگر نه، در این نوشتار به شما خواهیم گفت که چرا Spider-Man با یک خط پیوند نوشته میشود.
مرد عنکبوتی شخصیتی به شمار میآید که به دست دو نفر از افسانهایترین پدیدآورندگان مارول یعنی استن لی و استیو دیتکو خلق شد. این دو خالق در سال ۱۹۶۲ و شمارهی ۱۵ کمیک Amazing Fantasy از اسپایدرمن رونمایی کردند.
نام Spider-Man به این دلیل با یک خط پیوند نوشته میشود چرا که ظاهراً لی و دیتکو به دنبال این بودند تا شخصیت خود را از سوپرمن که به شکل Superman نوشته میشود متمایز کنند. در همین راستا نیز استن لی در ۲۴ فوریهی سال ۲۰۱۰ در توییتر در این باره توضیحی را ارائه کرد.
اسم رسمی اسپایدی یه خط پیوند داره--- «اسپایدر-من.» میدونید چرا؟ زمانی که نخستین بار رویاپردازیش کردم نمیخواستم کسی اونو با سوپرمن اشتباه بگیره!
توضیح استن لی در توییتر دربارهی خط پیوند داشتن نام Spider-Manبا این وجود نکتهای است که باید به آن اشاره کرد. نخستین بار که از این شخصیت در شمارهی ۱۵ کمیک Amazing Fantasy رونمایی شد، نامش روی کاور این کمیک در واقع با دو واژه و به شکل SPIDER MAN نوشته شده بود. شاید دلیل دیگری که مارول به سراغ استفاده از خط پیوند رفت نیز به این خاطر باشد که از نقض علائم تجاری با دیسی برای نام بدون خط پیوند Superman دوری بجوید.
ولی شاید جالب باشد که بدانید Spider-Man (چه با خط پیوند و بدون آن) پیش از پدیدآمدن این قهرمان مارول استفاده میشد. نخستین اشارهای که دیکشنری انگلیسی آکسفورد از این نام به ثبت رسانده مربوط به Britannica Book of the Year سال ۱۹۵۵ میشود: «اسپایدرمن، یک برپا کنندهی سازههای ساختمانی.» توضیح دیکشنری انگلیسی آکسفورد برای spider-man (که با خط پیوند نوشته میشود) این چنین است: «کسی که برای کار روی سازههای بلند به کار گرفته میشود؛ یک استیپلجک».
در پایان نیز به سراغ یک نقل قول از رادیو تایمز سال ۱۹۵۸ میرویم؛ روزنامهای بریتانیایی که لیست برنامههای پخش را در خود جای میدهد: «این اسپایدر-منها و برپاکنندگان-فلز در ارتفاعات بالایی کار میکنند، بیشتر در جایی که روشی برای محافظت ندارند. آنها در امتداد تیرآهنها در ارتفاعات سرگیجهآوری گام برمیدارند انگار که در مسیر پیکدیلی قدم میزنند».
البته که مرد عنکبوتی تنها شخصیت مارول (و به طور کلی دنیای کمیکها) نیست که از یک خط پیوند در نام خود بهره میبرد. برای اشاره میتوان به سراغ نام X-Men و شخصیتهایی همچون Ant-Man و Man-Thing (از خود مارول)، Man-Bat (از دیسی) و حتی Omni-Man (از ایمیج و سری کمیک Invincible) برویم که همگی خط پیوند دارند. به این ترتیب، عملاً همواره در برگردان این نامها به زبان خودمان دچار اشتباه کوچکی هستیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بالاخره یکی از مهمترین سوالات و مشکلاتم در رابطه با دنیای کامیک حل شد 🙃
ممنون بابت اطلاعات
فکر میکردم دلیلش اینه که معنی مرد عنکبوتی نمیده و در واقع عنکبوت-مرده یا نصف انسان و نصف عنکیوت
منم همین فکر رو میکردم تا اینکه مقاله رو خوندم
فکر کنم همه همچین فکری میکردن
واقعا فکر نمیکردم دلیل دیگه ای داشته باشه