دورانی به اهمیت یک زندگی؛ معرفی بهترین فیلمهای سینمایی با موضوع دوران بلوغ
بدون شک «دوران بلوغ» را میتوان یکی از سخت ترین بازههای زندگی هر فردی دانست. در این دوره، افراد مختلف دست به کارهای متفاوتی میزنند؛ برخی تصمیم میگیرند تا شبها را کنار دوستانشان بگذرانند، برخی ...
بدون شک «دوران بلوغ» را میتوان یکی از سخت ترین بازههای زندگی هر فردی دانست. در این دوره، افراد مختلف دست به کارهای متفاوتی میزنند؛ برخی تصمیم میگیرند تا شبها را کنار دوستانشان بگذرانند، برخی به دنبال خودشناسی میروند و برخی نیز تصمیم میگیرند تا زندگی تازهای را در شهری جدید بسازند.
قابل توجه ترین تاثیری که فیلمهای سینمایی با موضوع دوران بلوغ میتواند داشته باشد، کمک به درک بهتر شرایط در این دوران است. یک نوجوان در این دوران مهم باید تصمیم بگیرد که از زندگی چه چیزی میخواهد و چه چیزی نمیخواهد؛ چه کسی قابل اعتماد است و میتوان به نصیحتهایش گوش کرد و بودن در کنار چه افرادی احساس امنیت را در او به وجود میآورد. در ادامه لیست بهترین فیلمهای سینمایی با موضوع دوران بلوغ قرار داده شده است که تماشای آنها خالی از لطف نیست.
(Eighth Grade (2018
علیرغم اینکه کایلا (با نقش آفرینی السی فیشر) برای ورود به دوران بلوغ هنوز بچه است و در کلاس هشتم درس میخواند اما پروسه به بلوغ رسیدن در او هم اکنون آغاز شده است. همانطور که انتظار میرود، کایلا در نهایت دوران راهنمایی را پشت سر میگذارد و دوستان جدیدی پیدا میکند که او را درک میکنند. تماشای او در باتلاقی به نام دوران راهنمایی در عین حال که آزار دهنده است، حس شیرینی را نیز به مخاطب منتقل میکند.
(The Florida Project (2017
مونی (با نقش آفرینی بروکلین پرینس)، دختری 6 سالهای است که به همراه مادر مجردش، هالی (با نقش آفرینی بریا ونیت)، در یک متل قدیمی در خارج از دیزنی وُرلد زندگی میکند. در حالی که مونی وقتهای خود را با ماجراجوییهای دو نفره به همراه یکی دیگری از بچههای متل میگذارند، هالی مجبور است تا با تلاش زیاد مخارج زندگی را تامین کند. نکته جالب توجه ماجرا اینجاست که خود هالی نیز سن و سال زیادی ندارد اما به خاطر شرایطی که در آن قرار دارد، مجبور است تا همانند یک بزرگسال رفتار کند. مونی نیز شرایط مشابهی دارد و در پایان فیلم او را میبینیم که از لحاظ اخلاقی سریعتر از یک دختر 6 ساله رشد میکند.
(The Royal Tenenbaums (2001
به عنوان چند کودک، چاس (با نقش آفرینی بن استیلر)، ریچی ( با نقش آفرینی لوک ویلسون) و مارگات (با نقش آفرینی گوئِنِث پالترو) در زمینههای مورد علاقه شان استعدادهای فراوانی دارند و نابغه محسوب میشوند. قدرتهای استثناییشان اما همزمان با رسیدن به دوران بزرگسالی ناپدید میشود. اکنون که این سه، به بزرگسالانی ناکارآمد تبدیل شدهاند، باید با رفتارهای عجیب و غریب والدینشان و این حقیقت که رویاهایشان آنطور که باید و شاید به حقیقت نپیوست کنار بیایند. نوشتن داستان خنده دار و مالیخولیایی که این فیلم روایت میکند، تنها از پس نویسندهای همچون وِس اندرسون بر میآید.
(Boyz n the Hood (1991
پس از یک مبارزهی خشن در مدرسه، تری ( با نقش آفرینی کیوبا گودینگ) به لس آنجلس فرستاده میشود تا با پدرش (با نقش آفرینی لاورِنس فیش بورن) زندگی کند. پدر سعی میکند تا مشکلات زندگی در محلههای پر از جرم و جنایت را به تری یاد دهد تا در صورت روبرویی با آنها، بداند که چطور واکنش نشان دهد. به خصوص اینکه جنایت، بخشی جدا نشدنی از زندگی در محلههای این چنینی است. فیلم Boyz in the Hood بر اساس دوران کودکی جان سینگاتون، کارگردان و فیلمنامه نویس این اثر، ساخته شده است.
(My Friend Dahmer (2017
My Friend Dahmer را نمیتوان فیلمی درباره دوران بلوغ دانست، بلکه فیلمی با موضوع تبدیل شدن به یک قاتل سریالی است که شخصیت اصلی آن یک نوجوان در سن بلوغ است. فیلم در مورد نوجوانی به نام دِرف بَکدرف است که به همراه دوستش، جفری دمر به مدرسه میرود؛ فردی که تنها مدت کوتاهی پس از فارغ التحصیلی، به قاتلی سریالی تبدیل میشود و مردان جوان را به عنوان هدف انتخاب میکند.
(Lady Bird (2017
در فیلم، دختری با نام کریستین را مشاهده میکنیم که به به دنبال ایجاد تغییراتی در زندگیاش که چندان از آن راضی نیست، نام خود را به لیدی برد تغییر میدهد. لیدی برد سالِ آخر دبیرستانی کاتولیک است و به خاطر شرایطش، مجبور میشود تا پایان دوره تحصیلش در آن بماند. در این فیلم تمامی اتفاقاتی که ممکن است در دوران بلوغ دهد را مشاهده میکنیم. برای مثال، میتوان به روابط دوستانه، روابط عاشقانه و مشکلات با والدین اشاره کرد که به شکل واقع گرایانهای به تصویر کشیده میشوند.
(Okja (2017
فیلم درباره دختر 10 سالهای به نام میجا است که در یکی از مناطق روستایی کره جنوبی به همراه پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکند و در این بین به طور اتفاقی با موجودی عجیب و بزرگ روبرو میشود که به نظر میرسد یک خوک باشد. پس از مدتی، میجا متوجه میشود اوکجا (خوک غول پیکر) در واقع نمونه اولیه خوکهای دستکاری شدهای است که از یک کارخانه عظیم تولید کننده گوشت با نام میراندو فرار کرده است. پس از پی بردن به این موضوع، میجا تصمیم میگیرد تا از اوکجا که اکنون به دوست صمیمیاش تبدیل شده محافظت کند و او را به مسئولان کارخانه تحویل ندهد. در این بین، میجا با واقعیتهای زندگی واقعی و سیستم کاپیتالیسم آشنا میشود که میتواند برای کودکانی در این سن مناسب باشد.
(It (2017
با توجه به بازخوردهای منتقدان و طرفداران فیلمهای سینمایی، فیلم It بدون شک در ترساندن مخاطبان خود موفق عمل میکند. اگر هم احیاناً دلقک پنی وایز نتواند شما را شما از ترس روی صندلیتان میخکوب کند، قطعاً به اتفاقات صمیمانه و طنز آمیزی میخندید که بین شخصیتهای اصلی قصه رخ میدهد. این فیلم را میتوان ترکیبی از سریال Stranger Things، فیلم سینمایی Stand by Me و بدترین کابوسهایی دانست که تاکنون دیدهاید.
شخصیتهای اصلی داستان که در واقع چند کودک هستند، با دوچرخههایشان در اطراف شهر میچرخند و تابستانی رویایی را تجربه میکنند؛ تابستانی بدون قانون و محدودیت، بزرگسال و با احتمال رخ دادن هر اتفاقی ناخوشایندی. به این موارد، باید مشکلات دوران بلوغ را هم اضافه کرد.
(Stand by Me (1986
این فیلم درباره گروهی متشکل از 4 کودک است که برای یافتن یک کودک گمشده دیگر جستجویی را در جنگلهای اطراف شهر آغاز میکنند. درست همانند سریال Stranger Things، شخصیتهای داستان در طول ماجرای خود با واقعیتهای عجیب و ترسناکی از دنیای بزرگسالی مواجه میشوند که زندگیشان را برای همیشه تغییر میدهد و بیش از این نمیتوانند از دوران کودکیشان همانند قبل لذت ببرند.
اگر به عنوان یک بزرگسال به تماشای فیلم بپردازید، بدون شک از آن لذت نخواهید برد. فیلم Stand by Me درباره دوران بلوغ نیست، بلکه درباره تجربه دوباره حس و حال دوران کودکی است. با تماشای این فیلم، دوباره جهان را همانگونه خواهید دید که روزگاری میدیدید.
(Mustang (2016
پس از اینکه همسایهها مُچ 5 خواهر یتیم را در هنگام انجام یک بازی خطرناک با پسرها میگیرند، با جریمهای روبرو میشوند که چندان مناسب سن آنها نیست. پس از این اتفاق، مادربزرگشان که به شدت به سنتهای قدیمی پایبند است، آنها را در خانه نگه میدارد تا بتواند پس از مدتی آنها را آماده ازدواج کند. این 5 خواهر که از نقشه آگاه میشوند، تصمیم میگیرند تا خانوادهشان را فریب دهند.
ماجرای این فیلم که توسط کوچکترین خواهر روایت میشود، درباره 5 خواهر است که در آستانه یک تغییر بزرگ و البته وحشتناک قرار دارند؛ تغییری که آنها را وادار میکند تا از دوران کودکیشان فاصله بگیرند.
(Little Women (1994
فیلم دربارهی 4 خواهر با نامهای مگ (با نقش آفرینی ترینی آلوارادو)، جو (با نقش آفرینی وینونا رایدر)، بت (با نقش آفرینی کلیر دینز) و ایمی رومانتیک (با نقش آفرینی کیرستن دانست) است که پدرشان به جنگ رفته و با مادرشان زندگی میکنند. با وجود اینکه شرایط مالی آنها چندان مناسب نیست اما با همراهی مادرشان که زنی عاقل و منطقی است سعی دارند تا مشکلاتشان را حل کنند. همچنین باید اضافه کرد که کریستین بیل جوان نیز در این فیلم حضور دارد.
(Sing Street (2016
پس از اینکه خانواده لالور با مشکلات مالی مواجه میشوند، تصمیم میگیرند تا به جای یک مدرسه گران قیمت، کانر (کوچکترین عضو خانواده) را به یک مدرسه ارزان قیمت تر بفرستند که از قضا مدیرش فردی سخت گیر و منضبط از آب در میآید. در همین بین، رابطه میان پدر و مادر کانر شکر آب میشود و گردن کلفتهای مدرسه نیز تصمیم به اذیت و آزار او میگیرند. در چنین شرایطی، پسری که علاقه بسیاری به موزیک دارد، چه تصمیمی میگیرد؟ درست حدس زدید! یک باند موسیقی تشکیل میدهد تا بدین ترتیب دوران بلوغش را به دورانی جذاب و هیجان انگیز تبدیل کند.
(The Spectacular Now (2013
عشق دوران نوجوانی یا جوانی، موضوع بسیاری از فیلمهای عاشقانهای بوده است که تاکنون ساخته شده است اما هیچ کدام به ظرافت و زیبایی فیلم The Spectacular Now نمیتوانند به این موضوع بپردازند. فیلم درباره پسری به نام ساتر کیلی (با نقش آفرینی مایلز تلر) است که از زندگیاش رضایت کامل دارد اما هیچ هدفی را دنبال نمیکند. به همین دلیل، دوست دخترش ( با نقش آفرینی بری لارسون) او را ترک میکند. ساتر پس از اتفاقاتی با دختری عجیب و غریب (با نقش آفرینی شایلین وودلی) روبرو میشود که زندگیاش را برای همیشه تغییر میدهد. قصه عاشقانه تلر و وودلی آنقدر تاثیر گذار هست که در هنگام تماشای فیلم، دوباره یاد عشق دوران دبیرستان خود خواهید افتاد.
(Mr. Nobody (2009
فیلم Mr. Nobody را میتوان یکی از منحصر بفرد ترین فیلمهای ساخته شده با موضوع دوران بلوغ دانست. نیمو نوبادی (با نقش آفرینی جرد لتو) 118 سال سن دارد و آخرین عضو فانی از نژاد انسانها پس از رسیدن به جاودانگی است. به مناسبت تولدش، تصمیم میگیرد تا ماجراهای مهم دوران کودکیاش را تعریف کند. در فیلم، کودکی را مشاهده میکنیم که سه گزینه پیش روی خود دارد: همراه مادرش سوار قطار شود، همراه پدرش سوار قطار شود یا اینکه تصمیم به فرار بگیرد. از همین نقطه به بعد، مسیر زندگیاش به کلی تغییر میکند.
(The Way Way Back (2013
فیلم درباره پسری 14 ساله به نام دانکن است که مجبور میشود در تعطیلات تابستانه به همراه مادر و نامزد جدیدش به سواحل دماغه کانه برود. ترنت (نامزد مادرش) از لحاظ احساسی او را نادیده میگیرد و رفتارهایی را نسبت به دانکن نشان میدهد که چندان خوشایند نیستند. او که از وضعیت موجود خسته شده است، به بیرون از خانه میرود و شغلی را در پارک آبی واتر ویز پیدا میکند. در ادامه شاهد شکل گرفتن رابطهای دوستانه میان دانکن و اووِن (رئیس پارک آبی) هستیم و همین مسئله نیز باعث میشود تا شخصیت اصلی داستان درباره اتفاقات اخیر زندگیاش با او صحبت کند. این فیلم، فراز و نشیبهای دوران نوجوانی را اتفاقاتی دوست داشتنی به تصویر میکشد که نگاه تازهای محسوب میشود. علاوه بر این، نقش آفرینی شخصیت منفی فیلم بر عهده استیو کارل قرار داده اشت که باعث میشود این اثر ارزش تماشا را داشته باشد.
(Y Tu Mamá También (2001
فیلمی که قصد معرفی آن را داریم، یکی از آثار آلفونسو کوارون (کارگردان فیلم Gravity) است که امروزه به عنوان یکی از آثار کلاسیک با محوریت دوران بلوغ محسوب میشود که تاثیر بسیاری روی آثار مشابه داشته است. فیلم قصه دو پسر نوجوان با نامهای تیناچ و جولیو را روایت میکند که تصمیم میگیرند تا به مناطق روستایی کشور مکزیک سفر کنند. در آغاز سفر نیز ناگهان زنی به نام لویزا به جمع این دو اضافه میشود. فیلم روی تنشهایی تمرکز دارد که دو دوست ممکن است در شرایطی مشابه درگیر آن شوند.
(Whale Rider (2002
فیلم درباره دختری با نام پایکا آپیراناست که فرزند رهبر کنونی است. طبق سنتها، رهبری باید به فرزند نخست انتقال یابد اما از آنجایی که پایکا یک دختر است، نمیتواند رهبر شود. البته او یک برادر دوقلو داشته است که در زمان تولد به همراه مادرشان فوت کرد. در چنین شرایطی، پایکا تصمیم میگیرد تا برای اثبات تواناییاش، سوار یک وال شود.
کیشا کَسِل-هیوز برای نقش آفرینی در این فیلم توانست نامزدی جایزه اسکار را بدست آورد. این فیلم به خوبی توانست مشکلات آزار دهنده دوران بلوغ را به قوانین یک قبلیه تشبیه کند. برای بزرگ شدن، پایکا باید قوانین را تغییر بدهد و پایش را فراتر از محدودیتها بگذارد.
(Boyhood (2014
فیلم Boyhood را میتوان یکی از جالب توجه ترین آثار چند سال اخیر دانست. این فیلم که در مدت 12 سال فیلم برداری شده است، داستان پسری به نام میسِن (با نقش آفرینی اِلار کلترین) که در مسیر نوجوانی قدم میگذارد. در پایان، میسِن خانه را برای رفتن به دانشگاه ترک میکند و با آغاز تیتراژ نیز داستان کودکیاش به پایان میرسد.
در طول مدت زمان فیلم که 3 ساعت است، هیچ اتفاق قابل توجهی رخ نمیدهد که مخاطب را تحت تاثیر خود قرار دهد و همین ویژگی نیز آن را ارزشمند کرده است. این فیلم که شباهت بسیاری به رمانهای تربیتی یا بیلدونگسرمان دارد، درباره خود شناسی و صبر و حوصلهای است که رخ دادن آن نیاز دارد.
(Almost Famous (2000
فیلم درباره پسری با نام ویلیام میلر (با نقش آفرینی پاتریک فوگیت) است که به همراه مادر بیوه و خواهرش زندگی میکند. ویلیام شخصیت «نچسبی» دارد، به همین دلیل زمانی که این فرصت را پیدا میکند تا به گروه رولینگ استون بپیوندند، تمام توان خود را به کار میگیرد.
شخصیت اصلی فیلم در ماجراهایی که تجربه میکند، یک درس مهم از زندگی خود میگیرد: اینکه نباید به هیچ فردی اعتماد کرد، حتی اگر این فرد دوست نزدیک باشد.
(Brooklyn (2015
داستان این فیلم درباره مهاجرت است. دختری به نام الیس (با نقش آفرینی سورشا رونان) تصمیم میگیرد تا برخلاف توصیههای مادرش، برای ساختن زندگی بهتر از ایرلند به آمریکا مهاجرت کند. او به محض اینکه کشتی را ترک میکند و برای اولین بار روی خاک آمریکا قدم میگذارد، آماده است تا با رویایی آمریکایی روبرو شود که بارها پیش از این دربارهاش شنیده بود. بر خلاف انتظاراتش، او با شهری غریب و آدمهایی خشن روبرو میشود که او را مجبور میکنند تا غمهایش را پیش خودش نگه دارد. شاید زندگی گذشتهاش چندان راضی کننده نبوده باشد اما بدون شک آن زمان شرایط بهتری از الان داشت.
مدت کوتاهی پس از این اتفاقات، الیس با پسری خوش قیافه به نام تونی (با نقش آفرینی اِموری کوهن) ملاقات میکند که این آشنایی به یک رابطه عاشقانه ختم میشود. در حالی که این دو تصمیم گرفتهاند تا باقی زندگیشان را در کنار یکدیگر بگذرانند، ناگهان تراژدی رخ میدهد و الیس مجبور میشود تا به ایرلند بازگردد.
پس از بازگشت، او با پسر دیگری با نام جیم (با نقش آفرینی دامنل گلیسون) ملاقات میکند که این اتفاق آغازگر سلسله رویدادهایی است که تغییرات رفتاری به وجود آمده در الیس را به خوبی به تصویر میکشد.
(Splendor in The Grass (1961
زمانی که جنی (با نقش آفرینی کری مولیگان) با پسری به نام دیوید ملاقات میکند، دختری شهرستانی است که تنها رویای رفتن به آکسفورد را در سر میپروراند. او دختر باهوشی است و از لحاظ اخلاقی نیز به خوبی ترتیب شده است اما از شرایط کنونی زندگیاش چندان راضی نیست و به یک تغییر روند زندگیاش نیاز دارد. شیمی چندان قابل توجهی میان این دو عاشق و معشوقه وجود ندارد اما هدفی که در پس پرده این رابطه قرار دارد، مخاطب را جذب میکند. دیوید زندگی لاکچری را به جنی نشان و وعده میدهد که او را پاریس میبرد. به همین دلیل، جنی تصمیم میگیرد تا کتابهایش را بفروشد و کفشهای پاشنه دار بخرد.
یک رابطه بزرگسالانه اما نیاز به ویژگیهایی دارد که جنی انتظار نداشته است. همین مسئله نیز باعث میشود در ادامه راه اتفاقاتی رخ دهد که مسیر زندگی او را تغییر میدهند.
(Girlfight (2000
دیانا گازمن (با نقش آفرینی میشل رودریگز)، یک نوجوان دردسرساز است که چندان میانه خوبی با دبیرستان ندارد. او همچنین در کنترل خشم خود مشکل دارد و همین مسئله نیز باعث میشود تا در خانه و مدرسه با مشکلات بسیاری روبرو شود. در چنین شرایطی، دیانا به طور اتفاقی سر از رینگ بوکس در می آورد و در همان چند لحظه حضور، تحت تاثیر قرار میگیرد. خشونت موجود در بوکس از دید او هیجان انگیز به نظر میرسد و باعث میشود تا زندگی آشفتهاش نظم قابل توجهی پیدا کند.
همانطور که اشاره شد، ورزش بوکس توجه دیانا را به خود جلب میکند اما قرار نیست ماجرا به همین سادگی به پایان خود نزدیک شود. در این ورزش، قدرت فیزیکی حرف اول را میزند و به همین دلیل مردهایی که در باشگاه بوکس حضور دارند، احساس رضایت چندانی نسبت به حضور دیانا به عنوان یک دختر ندارند. به بیان دیگر، این فیلم داستان دختری را روایت میکند که در جامعهای مردسالار به دنیا آمده است و میخواهد محدودیتهای پیرامون خود را کنار بزند. او معتقد است که استعدادهایی دارد که باعث میشود عملکرد او در بوکس بهتر از هر مرد دیگری باشد. به همین دلیل، این فیلم تنها درباره بوکس نیست، بلکه درباره مفاهیمی فراتر از آن است.
(The Edge of Seventeen (2016
یکی دیگر از فیلمهایی که مشکلات دوران بلوغ دختران را با ظرافت کامل به تصویر میکشد، فیلم The Edge of Seventeen است؛ احساس نارضایتی از زندگی و تصمیم برای خودکشی، مادری که بین دختر و پسرش فرق میگذارد، مرگ پدری که او را درک میکرد، تنها بخشی از مشکلاتی است که نِیدین در زندگی خود با آنها مواجه شده است.
جدا از این موضوع، هیلی استاینفلد به خوبی توانست از پس نقشش برآید و عملکردی عالی را از خود به نمایش بگذارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا فیلم مزایای گوشه گیر بودن نیست ٔ؟ یکی از بهترین فیلم هایی بود که تا حالا دیدم
کسی زیاد نظر نمی زاره چرا؟ ولی باید بگم لیست خوبی بود تاحدی