۱۰ بازی ویدئویی برتر که بیشترین مدت زمان ساخت را داشتند
صنعت بازیهای ویدئویی صنعتی رو به رشد و غیرقابل پیشبینی است. درست از همان روزهای اولیهای که بازیهای ویدئویی متولد شدند، گیمرها خیلی خوب میدانستند که باید خودشان را برای رو به رو شدن با ...
صنعت بازیهای ویدئویی صنعتی رو به رشد و غیرقابل پیشبینی است. درست از همان روزهای اولیهای که بازیهای ویدئویی متولد شدند، گیمرها خیلی خوب میدانستند که باید خودشان را برای رو به رو شدن با هرچیزی آمده کنند. از بازیهای دوست داشتنی بگیرید، تا استودیوهایی که شگفتیساز بودند. اما قرار نیست که دنیای بازیهای ویدئویی مملو از اتفاقات خوب باشد. گاه یک بازی ویدئویی میتواند مسیر پر فراز و نشیبی را برای تبدیل شدن به آنچیزی که باید، طی کند و در این راه نیز؛ با چالشهای متعددی رو به رو شود.
از همینرو؛ ما در این مقاله از ویجیاتو سعی کردهایم تا نگاهی متفاوتتر به دنیای بازیهای ویدئویی داشته باشیم. بازیهایی که امروزه تبدیل به یکی از محبوبترین چیزها در میان گیمرها شدهاند و تجربهشان نیز ابدا خالی از لطف نیست. پس بنابراین اگر طرفدار این سبک از بازیها هستید، در این مقاله همراه ویجیاتو باشید تا نیمنگاهی به دنیای ویدیوگیم داشته باشیم و سری به ۱۰ مورد از برترینب بازیهایی که بیشتر مدت زمان ساخت را داشتند، بزنیم.
Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
- مدت زمان ساخت بازی: ۶ سال
یک بازی لاوکرفتی با المانهای ترسناک و چاشنی معماهای رازآلود، جذاب بنظر میرسد. استودیوی Headfirst Productions درست در اواخر سال ۱۹۹۹ بود که به سراغ یک فرنچایز محبوب به نام Call of Cthulhu رفت و کار بر روی آن را شروع کرد. یک بازی در سبک عناوین اکشن – ماجراجویی که در ابتدا قرار بود یک بازی کوآپ باشد. جاییکه شما به همراه ۴ نفر دیگر؛ باید در دنیای این بازی هیولا شکار میکردید.
متاسفانه زمان انتشار این بازی به سبب سختافزار محدود آن دوره؛ بارها و بارها به تاخیر خورد. بازی دوست داشتنی Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth قرار بود که در سال ۱۹۹۹ منتشر شود؛ اما در نهایت این بازی درست در سال ۲۰۰۵ برای پیسی و ایکس باکس اورجینال معرفی شد و با امتیاز متاکریتیک ۷۶؛ به مسیر خودش پایان داد.
Alan Wake
- مدت زمان ساخت بازی: ۶ سال
این روزها که نسخه جدید بازی Alan Wake همهجا سر و صدا کرده، بد نیست که اشارهای به نسخه کلاسیک و اول این بازی داشته باشیم. Alan Wake یک بازی دوست داشتنی سبک بقا به همراه چاشنی ترس و وحشت است. وقتی این بازی منتشر شد، گیمرها به معنای واقعی کلمه عاشق این بازی شده بودند. همهچیز در Alan Wake عالی بود. از داستانی حماسی و درگیرکننده بگیرید، تا گرافیک و گیمپلی این بازی! اما شاید جالب باشد بدانید که این بازی در ابتدا قرار بود که در سال ۲۰۰۵ منتشر شود.
منتهی از آنجایی که استودیوی رمدی درگیر ساخت فرنچایز مکسپین بود و آنها نمیخواستند تا مکسپین سبب کاهش کیفیت سری الن ویک شود، تصمیم گرفتند تا روند ساخت این بازی را به تعویق بیندازند تا نهایتا نسخه اول بازی الن ویک در سال ۲۰۱۰ منتشر شود. اما این صرفا تمام ماجرا نبود. زیراکه نسخه دوم این بازی نیز با فاصلهای ۱۳ ساله از راه رسید و گیمرهای این سری به این تاخیرها عادت دارند.
نسخه کلاسیک بازی Resident Evil 4
- مدت زمان ساخت بازی: ۶ سال
نسخه کلاسیک بازی محبوب رزیدنت اویل چهار که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد، چالشهای بسیاری پیش رو داشت. شاید جالب باشد بدانید که داستان این بازی در ابتدا قرار نبود که اینطور روایت شود. داستان این بازی کاملا متفاوت بود و شخصیتهای جدیدی نیز را به خط داستانی سری رزیدنت اویل اضافه میکرد. اما بنا به دلایلی؛ کپکام تصمیم گرفت تا این داستان را در فرنچایز دیگر خودش یعنی Devil May Cry روایت کند و داستان جدیدی را مجددا برای Resident Evil 4 ساخت.
پروسه ساخت رزیدنت اویل ۴ حتی تا مرز کنسل شدن نیز پیش رفت. اما با مدیریت Shinji Mikami؛ این بازی جانی دوباره گرفت و در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. عنوانی که کپکام در سال ۱۹۹۹ قول ساختش را داده بود و نهایتا بعد از ۶ سال از راه رسید. اما این بازی بقدری خوشساخت شده بود که گیمرها عاشق این بازی شده بودند و رزیدنت اویل ۴؛ تبدیل به یکی از بهترین بازیهای سری شد.
L.A. Noire
- مدت زمان ساخت بازی: ۷ سال
وقتی قرار بود که راکستار در سال ۲۰۰۴ بازی L.A. Noire را بسازد، همه انتظار داشتند که این بازی یک شاهکار باشد. اما هیچکسی باور نمیکرد که پروسه ساخت L.A. Noire نزدیک ۷ سال طول بکشد! این بازی به مدیریت استودیوی Team Bondi ساخته شد و راکستار ماموریت انتشار آن را برعهده گرفت. یک بازی جذاب که در سال ۲۰۱۱ نهایتا به صورت رسمی منتشر شد و به امتیاز متای ۸۹ رسید.
L.A. Noire به جرئت یکی از پرهزینهترین بازیهای آن دوران بود. استودیوی راکستار با بودجه میلیون دلاری بازی L.A. Noire را ساخت. همین موضوع سبب شد تا انتظارات از این بازی به معنای واقعی کلمه بالا برود. گرافیک خوب و حتی استفاده از موشنکپچر در آن زمان؛ سبب شد تا L.A. Noire تبدیل به یکی از عناوینی شود که طولانیترین مدت زمان ساخت را داشتند.
Spore
- مدت زمان ساخت بازی: ۸ سال
تصور کنید که قرار است یک بازی شبیهساز بسازید. جاییکه گیمرها باید به عنوان آدم بدهای بازی؛ ایفای نقش کنند و عنوان شما باید تابوشکنانه باشد. پس چقدر زمان نیاز دارید؟ ۸ سال بنظرتان کافی است؟ این درست همان اتفاقی بود که استودیوی Maxis – یکی از زیر مجموعههای EA – آن را با بازی Spore به تصویر کشید. این بازی به کمک تیمی از سازندگان سری The Sims ساخته شد و انتظارات از آن به شدت بالا بود.
در دنیای Spore شما باید در آزمایشگاه خودتان گونهای جدید از موجودات فرارزمینی را خلق میکردید تا هدف آنها کمک به بشریت، و یا نابودی آن بود. ساخت این بازی با سختافزارهای آن دوره نیاز به تلاش فراوانی داشت و استودیوی Maxis یک پروژه جاهطلبانه را شروع کرد. به همین دلیل هرچند که این بازی در سال ۲۰۰۰ معرفی شد، اما نهایتا در سال ۲۰۰۸ به صورت رسمی از راه رسید.
The Last Guardian
- مدت زمان ساخت بازی: ۹ سال
بازی The Last Guardian جزو آن دسته از انحصاریهای دوست داشتنی پلیاستیشن ۴ است که احتمالا چیزی دربارهاش نشنیدهاید. صرف ۹ سال برای ساخت این بازی؛ سبب شد تا The Last Guardian به دست فراموشی سپرده شود. اما این موضوع چیزی از جذابیتهای این عنوان دوست داشتنی کم نمیکند. The Last Guardian داستانی حماسی و اتمسفری فراموشنشدنی دارد. این بازی در تلاش بود تا تجربهای مشابه بازی Shadow of the Colossus باشد و تا حد زیادی نیز موفق به انجام این امر شد.
وقتی این بازی در سال ۲۰۰۷ معرفی شد، قرار بود که یک انحصاری برای کنسول پلیاستیشن ۳ باشد. اما مشکلات سختافزاری و محدودیتهایی که آن دوران بود؛ باعث شدند تا The Last Guardian بارها و بارها به تاخیر بیوفتد. تا اینکه در مراسم E3 سال ۲۰۱۵؛ بالاخره یکبار دیگر از این بازی یاد شد و حال گیمرها با یک بازی انحصاری برای پلیاستیشن ۴ رو به رو بودند. در نهایت The Last Guardian در سال ۲۰۱۶ از راه رسید و یک بازی دوست داشتنی بود.
Team Fortress 2
- مدت زمان ساخت بازی: ۹ سال
وقتی Team Fortress به عنوان یک ماد برای بازی Quake منتشر شد، هیچکسی انتظار نداشت که این ماد ساده روزی تبدیل به یکی از شاهکارترین شوترهای چندنفره تاریخ شود. پاسخ استودیوی Valve به موفقیت Team Fortress ثبت بود و آنها قول دادند که هرچه سریعتر نسخه دوم ماد را نیز بسازند که حالا قرار بود یک بازی مجزا از Quake باشد.
منتهی این وعده استودیوی Valve نیازمند صرف زمانی طولانی بود. نسخه دوم این بازی با فاصله ۹ ساله از راه رسید. بطوری که بازی Team Fortress 2 در فصل پاییز سال ۲۰۰۷ برای کنسولهای نسل هفتمی و پیسی تحت عنوان یک بازی کاملا رایگان منتشر شد و هنوز هم یکی از محبوبترین بازیهای شوتر آنلاین است.
Too Human
- مدت زمان ساخت بازی: ۹ سال
وقتی استودیوی کانادایی Silicon Knights در سال ۱۹۹۹ بازی Too Human را معرفی کرد، اکثر گیمرها خودشان را برای رو به رو شدن با یک بازی دوست داشتنی آماده کرده بودند. اما متاسفانه این بازی با تاخیر ۹ ساله و درست در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و نتیجه نهایی بازی Too Human؛ ابدا آنچیزی نبود که گیمرها منتظرش بودند. این بازی به صورت انحصاری صرفا برای ایکس باکس ۳۶۰ توسعه یافته بود و به سبب مشکلاتی که داشت، با امتیاز متای ۶۵ به مسیرش پایان داد.
بازی Too Human قرار بود که داستانی اساطیری از افسانههای نورث را در کالبد یک بازی علمی - تخیلی روایت کند. موضوعی که حتی تا به امروز نیز دوست داشتنی است. منتهی متاسفانه استودیوی Silicon Knights نتوانست این بازی را آنطوری که باید بسازد و این بازی به دست فراموشی سپرده شد.
Diablo III
- مدت زمان ساخت بازی: ۱۱ سال
استودیوی بلیزارد درست در سال ۲۰۰۱ بود که خبر ساخت نسخه جدید دیابلو؛ یعنی Diablo 3 را منتشر کرد. اما دقیقا از زمان معرفی این بازی تا لحظه انتشار دیابلو ۳؛ چیزی نزدیک به ۱۱ سال طول کشید. اما مشکلات بسیاری گریانگیر این بازی شدند. عدم انتشار نهایی دیابلو ۳؛ مشکلات سختافزاری، عدم مدیریت درست و یا کمبود نیرو نبود! بلکه ترس از شکست بود که استودیوی بلیزارد را به چالش کشیده بود.
بازی دیابلو ۲ انتظارات را به طرز قابل توجهی بالا برده بود. دیابلو ۲ بقدری دوست داشتنی بود که بلیزارد میترسید تا دیابلو ۳؛ به اندازه نسخه پیشین موفقیتآمیز نباشد و به همین دلیل؛ آنها پروسه ساخت این بازی را حدالامکان طولانی کردند تا با حوصله تمام جزئیات این بازی را طراحی کنند.
Duke Nukem Forever
- مدت زمان ساخت بازی: ۱۵ سال
بله، درست خواندید! بازی Duke Nukem Forever چیزی نزدیک به ۱۵ سال طول کشید تا منتشر شود! عددی شاید بسیاری ازگیمرهای امروزی حتی آن را باور نکنند! Duke Nukem Forever در سال ۲۰۱۱ برای کنسولهای نسل هفتمی و پیسی منتشر شد. اما ابدا چیزی نبود که گیمرها میخواستند و این بازی با امتیاز متاکریتیک ۴۹؛ تبدیل به یکی از بدترین بازیهای این سری شد.
گرافیک واقعا بد، انیمیشنهای ضعیف، گیمپلی کسلکننده و شوخیهای بد این بازی؛ همگی دست به دست هم دادند تا Duke Nukem Forever از استودیوی 2K Games تبدیل یه یک بازی شکستخورده شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
الن ویک ۲ : ۱۳ سال
پونزده سال پاره شی بعد متا ۴۹؟!!!😐
دیگه باید قبرتو بکنی بری توش خودت خودتو دفن کنی🤦😑
GTA VI هم قراره به این لیست اضافه شه.
یه سوال سایبرپانک چند سال در دست توسعه بود؟
واقعا مطلب جالب بود. ممنون.
❤️
هنوز مقاله رو باز نکرده بودم ، فکر کردم قطعا شامل فاینال فانتزی ۱۵ و اسکال اند بونز خواهد بود ولی ...
درود و سپاس
🤗😊