معرفی بهترین سریالهای ابرقهرمانی تاریخ
به عقیدهی بسیاری از منتقدان، نقطه آغاز سریالهای ابرقهرمانی به سال 1949 و پخش سریال The Lone Ranger باز میگردد. از آن زمان تاکنون، سریالهای ابر قهرمانی بسیاری به نمایش در آمدند و تعداد آنها ...
به عقیدهی بسیاری از منتقدان، نقطه آغاز سریال های ابرقهرمانی به سال 1949 و پخش سریال The Lone Ranger باز میگردد. از آن زمان تاکنون، سریال های ابرقهرمانی متعددی به نمایش در آمدند و تعداد آنها در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری است؛ موضوعی که به هیچ وجه عجیب نیست،. امروزه دنیای سینمایی مارول و دی سی بیش از هر زمان دیگری گسترش یافتهاند و کاملاً منطقی است که تهیه کنندگان سعی کنند تا از پتانسیلهای موجود در دنیای تلویزیون نیز برای افزایش میزان درآمد خود بهره ببرند.
نه تنها تعداد سریال های ابرقهرمانی که این روزها از شبکههای تلویزیونی پخش میشوند بیشتر از هر زمان دیگری است، بلکه تنوع بسیاری نیز در آنها وجود دارد. مهم نیست طرفدار آثار ابرقهرمانی واقع گرایانه یا علمی تخیلی باشید، از کمدی خوشتان بیاید یا به دنبال خشونت بی حد و مرز باشید، در هر صورت میتوانید با نگاهی به لیست، سریال مورد علاقهی خودتان را به سرعت پیدا کنید.
بهترین سریال های ابرقهرمانی که تاکنون به نمایش درآمدهاند، یک ویژگی مشترک داشتند: همگی آنها «کاراکتر محور» بودند. سازندگان چنین آثاری سعی میکردند در خلال ماجراجوییها، ابرقهرمان قصه را به مخاطبان خود بشناسانند. علاوه بر این، تلاش خود را به کار میگیرند تا اشاراتی نیز به مشکلات جوامع واقعی داشته باشند.
تعداد زیادی از سریال های ابرقهرمانی که از ابتدای به وجود آمدن ژانر تا به امروز پخش شدند چنین ویژگیهایی را شامل میشوند. همین مسئله باعث شده است تا انتخاب بهترین سریال های ابرقهرمانی کار بسیار سختی باشد.
10- ماموران شیلد (Agents of S.H.I.E.L.D)
سریال ماموران شیلد که از سال 2013 روی آنتن رفته، دربارهی گروهی از کارآگاهان از سراسر جهان به فرماندهی مأمور فیل کولسن (یکی از شخصیتهای دنیای سینمایی مارول) است که هدف خود را محافظت از مردم عادی قرار دادهاند. محبوبیت این سریال در میان طرفداران به حدی است که با گذشت 5 سال از شروع پخش، شرکت مارول آن را برای فصلهای ششم و هفتم تمدید کرده است. از نقاط قوت ماموران شیلد میتوان به بازیگران توانمند آن اشاره کرد که طی سالهای اخیر به خوبی در نقش خود فرو رفتهاند و هم قدم با شخصیتهایشان در داخل سریال پیشرفت کردهاند. جدای از این موضوع، سریال از تنوع خوبی برخوردار است، به گونهای که برخی اوقات به یک سریال در ژانر ماوراطبیعی و برخی اوقات نیز به اثری در ژانر علمی تخیلی تبدیل میشود تا طیف وسیعی از مخاطبان را به خود جلب کند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که دو فصل آغازین سریال ارتباط تناتنگی با دنیای سینمایی مارول داشتند که این مسئله با پخش فصلهای بیشتر به مرور کم رنگ و کم رنگ تر شد. به طوری که اکنون میتوان ماموران شیلد را یک محصول کاملاً مستقل محسوب کرد که ریشههای داستانی مختص به خود را دارد.
9- لژیون (Legion)
سریال لژیون، ساختهی نوآ هاولی است و میتوان آن را اقتباسی آزاد از یکی از شخصیتهای مردان ایکس با نام دیوید هالر دانست. هالر از کودکی به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا شده و قابلیت تشخیص واقعیت از خیال را از دست داده است. به واسطهی همین بیماری نیز او به قدرتهای ویژهای دست یافته است. سریال سعی میکند تا دنیای خود را از منظر هالر به تصویر بکشد که همین مسئله از نقاط قوت آن است؛ در جریان داستان، مخاطب باید فرق میان واقعیت و خیال را متوجه شده و تشخیص دهد چه چیزی واقعی است و چه چیزی در ذهن ابرقهرمان داستان رخ میدهد. از دیگر نکات مثبت سریال، میتوان به استفاده از کلیشههای رایج آثار سریال های ابرقهرمانی به صورت هوشمندانه و غیر منتظره اشاره کرد که باعث شده است تا در هنگام تماشای سریال حس تکراری بودن به مخاطب دست ندهد. تاکنون 2 فصل از این سریال پخش شده است و در آینده نیز شاهد پخش فصل سوم (فصل پایانی) خواهیم بود. در این فصل، شخصیت پرفسور چارلز خاویر ( یا پروفسور ایکس) به داستان اضافه خواهد شد که در واقع پدر دیوید هالر است.
8- لویس و کلارک: ماجراجوییهای تازهی سوپرمن (Lois & Clark: The New Adventures of Superman)
سریال لویس و کلارک: ماجراجوییهای تازهی سوپرمن با نقش آفرینی رادین کاین و تری هچر به عنوان کلارک کنت/سوپرمن و لویس لین را میتوان اقتباسی شگفت انگیز از سری کمیکهای Man of Steel نوشتهی جان بیرن دانست. معمولاً سریال های ابرقهرمانی تمرکز اصلی خود را روی ماجراجوییهای قهرمان قصه میگذارند اما سازندگان این سریال رویهای متفاوت را در پیش گرفتند. در نتیجه، سریال لویس و کلارک به همان اندازه که یک سریال ابرقهرمانی است، یک سریال عاشقانه نیز هست. البته رابطهی عاشقانه دو شخصیت اصلی آنقدر فراز و نشیبهای داشت که جشن عروسی آنها در اپیزود سوم فصل چهار به نمایش در آمد. تغییرات اما این عجایب به همین مورد ختم نمیشود و سازندگان سریال از چهرهی جدید سوپرمن نیز رونمایی کردند؛ معمولاً موهای سوپرمن به سمت پایین است اما در این سریال به سمت پشت سر کشیده شده بودند. این سریال از سال 1993 تا 1997 پخش میشد.
7- تایتانهای نوجوان (Teen Titans)
تایتانهای نوجوان نه تنها یکی از بهترین انیمیشنهای سریالی ابرقهرمانی، بلکه میتوان آن را یکی از بهترین انیمیشنهای سریالی تاریخ تلویزیون دانست. با توجه به آمارهای غیر رسمی منتشر شده، این سریال با گذشت 13 سال از به پایان رسیدن، همچنان در لیست پرطرفدار ترین سریالهای تلویزیونی قرار دارد. این سریال که توسط گلن موراکامی ساخته شده، اقتباسی آزاد از سری کمیکهای New Teen Titans نوشتهی مارو ولفمن و جورج پرز است. شرکت کارتون نتورک در ابتدا تنها 4 فصل از آن را برنامه ریزی کرده بود اما به دلیل کسب محبوبیت فراوان، آن را برای فصل پنجم تمدید کرد. حتی یک فیلم سینمایی بر اساس این سریال با نام Teen Titans: Trouble in Tokyo ساخته شد که پایان بندی سریال محسوب میشود. از دلایل محبوبیت و نمرات بالای این سریال از سوی منتقدان میتوان به تکامل شخصیتها به مرور زمان و پرداختن به موضوعات مرتبط با بزرگسالان اشاره کرد.
6- پیکان (کمان) (Arrow)
وقتی گرگ برلانتی، اندرو کریزبرگ و مارک گوگنهایم نخستین قسمت از سریال پیکان را در سال 2012 روی آنتن میبردند، به هیچ وجه انتظار نداشتند محصول مشترکشان اینگونه مورد توجه قرار گرفته و پروژه شان در این حد گسترش یابد. این سریال ابرقهرمانی دربارهی میلیاردری با نام اًلیور کویین (با نقش آفرینی استفن آمِل) است که مجبور میشود به خاطر غرق شدن کشتیاش، 5 سال از زندگی خود را در یک جزیره دورافتاده بگذراند. زندگی در آن شرایط کویین را برای همیشه تغییر داد و او را از فردی عیاش به شخصیتی مسئولیت پذیر تبدیل کرد. به همین دلیل پس از بازگشت به شهر خود، تصمیم میگیرد تا با پوشیدن لباس مبدل به مبارزه با ظلم و فساد بپردازد. سریال پیکان همچنان در حال پخش است و شبکه CW براساس آن یک دنیای تلویزیونی خلق کرده است. از نقاط قوت این سریال میتوان به نقش آفرینی آمل به عنوان قهرمان قصه و داستانهای پر پیچ و خم آن اشاره کرد که به راحتی میتواند در جلب نظر مخاطب موفق عمل کند. البته یک ایراد بزرگ به این سریال وارد است که جای هیچ گونه دفاعی ندارد: سازندگان بیش از اینکه از کمیکهای پیکان برای نوشتن داستانها استفاده کرده باشند، از کمیکهای بتمن استفاده کردهاند.
5- فلش (The Flash)
یکی دیگر از محصولات شبکهی CW که طرفداران بسیاری دارد، سریال فلش است که گرانت گاستین را به عنوان بازیگر نقش اصلی خود میبیند. این سریال که نخستین بار در سال 2014 پخش شد و در حال حاضر نیز فصل پنجم خود را پشت سر میگذارد، نخستین اسپین آف سریال پیکان است. فضای سریال به خاطر حضور شخصیت فلش به عنوان قهرمان اصلی، نسبتاً شاد و طنز آلود است که همین مسئله باعث شده تا علاوه برطرفداران سریال های ابرقهرمانی، دیگر مخاطبان نیز نظر مثبتی نسبت به آن داشته باشند. البته این سریال گهگاهی نیز دارای تم تاریک میشود. در کنار اینها، نمیتوان از عملکرد بازیگران غافل شد. گرانت گاستین در حال حاضر همانند هیو جکمن برای طرفداران ولورین است و تجسم فلش بدون او برای مخاطبان اصلی سریال مقداری سخت است. علاوه برگاستین، بازیگران نقشهای مکمل از جمله دانیل پانابیکر و کارلوس والدز نیز از نقاط قوت اصلی فیلم محسوب میشوند.
4- بیباک (Daredevil)
سریال بیباک را میتوان پرچمدار شرکت مارول و نتفلیکس در زمینهی تولید سریال های ابرقهرمانی نامید که از به تصویر کشیدن خشونت هیچ ابایی ندارد و شخصیت محور نیز هست. این سریال دربارهی مت مورداک/بیباک با نقش آفرینی چارلی چاکس است که روزها یک وکیل مدافع است و شبها هم به مبارزه با جنایتکاران میپردازد. تاکنون 3 فصل از این سریال روی آنتن رفته است که از لحاظ کیفی در سطح بسیار بالایی قرار داشتند. همچنین به وضوح میتوان تاثیر کتابهای کمیک بیباک نوشتهی فرانک میلر را روی داستانهای این سریال مشاهده کرد. یکی از اتفاقات جالب داستانی که در جریان فصل دوم رخ داد، اضافه شدن شخصیت پانیشر با نقش آفرینی جان برنثال به لیست شخصیتهای سریال بود که بازخوردهای بسیار مثبتی را دریافت کرد. این بازخوردها آنقدر تاثیر گذار بودند که مارول و نتفلیکس تصمیم گرفتند تا بر اساس این شخصیت، یک سریال اسپین آف تولید کنند. متاسفانه چندی پیش همکاری این دو شرکت به پایان رسید و در نتیجه ساخت ادامهی سریال بیباک لغو شد. بر خلاف دیگر محصولات مشترک این دو، سریال بیباک در پایان فصل سوم به یک جمع بندی رسیده بود و سرنوشت اکثر خطهای داستانی آن مشخص شده بودند.
3- مردان ایکس: سریال انیمیشنی (X-Men: The Animated Series)
سریال مردان ایکس روند تولید پر فراز و نشیب داشت. مارگارت لوش که خالق سری است، در آن زمان تلاش بسیار زیادی کرد تا به مدیران شبکهی فاکس اثبات کند که فرنچایز مردان ایکس پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک انیمیشن سریالی دارد. در نهایت، موفق به اینکار شد و اجازهی ساخت را دریافت کرد. برای ساخت این سریال که نخستین قسمت آن در سال 1992 پخش شد، از طراحیهای جیمن لی و داستانهای کریس کلرمونت الهام گرفته شد و نتیجه، اثری بود که تا فصل پنجم تمدید شد. از آنجایی که در ابتدا موفقیت سریال از دید مدیران در هالهای ابهام قرار داشت، بودجهی چندانی به آن اختصاص نیافت. به همین دلیل لوش مجبور شد تا علیرغم انتخاب یک تیم خلاق برای ساخت، از صدا پیشههای ناشناخته برای صدا گذاری شخصیتهااستفاده کند؛ گروهی که به خوبی توانستند از پس وظیفهی خود بربیایند. متاسفانه کیفیت سریال پس از مدتی در سراشیبی سقوط قرار گرفت. با وجود اینکه فصل پنجم از برخی جهات بسیار جذاب بود اما به طور کلی تاثیر گذاری فصلهای گذشته را روی مخاطبان خود نداشت.
2- بافی قاتل خون آشامها (Buffy the Vampire Slayer)
احتمالاً دیدن اسم بافی قاتل خون آشامها در این لیست شما را متعجب کرده است. ساختهی جاس ویدون اقتباسی از کتابهای کمیک نیست اما نباید فراموش کرد که ویدون برای خلق شخصیت اصلی خود از کیتی پراید، یکی از شخصیتهای مردان ایکس، الهام گرفته است و در نتیجه، شباهتهای بسیاری میان آن دو وجود دارد. همچنین پس از پخش سریال و جلب توجه مخاطبان، کمیکهایی بر اساس بافی عرضه شد که انتشار نسخههای جدید آن همچنان ادامه دارد. بنابراین قرار گرفتن این سریال در لیست چندان هم عجیب نیست. یکی از نقاط قوت سریال، مفاهیم قرار گرفته در لا به لای داستان است. برای مثال، قدرتهای ابرقهرمانی و ماورا طبیعی که شخصیت اصلی داستان از آنها بهره میبرد، در واقع استعارههایی از خشم و دیگر چالشهایی هستند که دختران جوان در این سن با آنها مواجه میشوند. همچنین این سریال را میتوان یک محصول فمینیستی دانست که پس از لغو ساخت ادامه، مقداری برای ویدون مشکل ساز شد. به عقیدهی برخی، برخلاف آنچه که به نظر میرسد ویدون چندان هم اعتقادی به فمینیسم ندارد و رفتارهای او در پشت صحنه سریال بافی گواهی بر این ادعا هستند. جدای از این موارد، نمیتوان بازیگران مستعد و فوق العادهی سریال نادیده گرفت که نقش بسزایی در موفقیت آن داشتهاند.
1- بتمن (Batman: The Animated Series)
اگر به لیست سریال های ابرقهرمانی نگاه کنیم، هیچ گزینهی بهتری از سریال بتمن پیدا نخواهیم کرد. بتمن که از سالهای 1992 تا 1995 پخش میشد، به خاطر سبک طراحی فوق العاده که از فیلمهایی سینمایی بتمن ساختهی تیم برتون الهام گرفته شده بودند و صد البته داستانهایی جناییاش مورد تحسین قرار گرفت. برای ساخت این سریال، از صدا پیشههای شناخته شده استفاده شد که از میان آنها میتوان به کوین کانروی در نقش بتمن، باب هیستینگز در نقش کمیسر گوردون، مارول همیل در نقش جوکر و آدرین باربو در نقش زن گربهای اشاره کرد. این سریال تاثیرات بسیاری روی دنیای کتابهای کمیک ابرقهرمانی گذاشت که از مهم ترین آنها میتوان به معرفی شخصیت هارلی کویین اشاره کرد؛ شخصیتی که امروزه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و در لیست شخصیتهای حاضر در دنیای سینمایی دی سی نیز قرار دارد. همچنین بر اساس این سریال، فیلمهای سینمایی Batman: Mask of the Phantasm و Batman & Mr. Freeze: SubZero ساخته شدند که در واقع اسپین آف آن بودند و از جمله بهترین آثار انیمیشنی کمیک بوکی در تاریخ حساب میشوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مرد عنکبوتی خارق العاده و مجموعه سریالی کووووو؟؟
گاتهام کو؟؟؟؟