در قسمت اول به سراغ برخی از محبوبترین بازیهای ویدیویی رفتیم که راهشان را به دنیای بردگیم و بازیهای رومیزی هم باز کردهاند. اما آنها تنها بازیهایی نبودند که لیاقت حضور در چنین لیستی را دارند. بر خلاف تصور، بازیهای رومیزی اقتباس شده از بازیهای ویدیویی کم نیستند و اتفاقا اکثر آنها هم کیفیت خوبی دارند.
اگر قسمت اول این سری مقاله را مطالعه نکردید، پیشنهاد میکنم ابتدا به سراغ آن بروید؛ به خصوص اگر به بازیهای نقشآفرینی علاقه دارید. در این مقاله هم به سراغ ۶ تا دیگر از این بازیها میرویم، از بردگیم نسخه آخر و تحسین شده سری Bioshock تا فال اوت که به طرز عجیبی تجربه تک نفره آن حتی لذتبخشتر از تجربه گروهی آن است. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
اکس کام از آن دست بازیهایی است که به دلیل نوبتی بودن گیم پلیاش به طور ذاتی نسخه ویدیویی آن هم شباهتهای زیادی به یک بازی رومیزی دارد. ولی در بازی رومیزی آن شاهد هستیم که اریک لنگ، سبک جدیدی را برای روایت مبارزه نیرویهای زمینی با فضاییهای خونخوار در نظر گرفته است. این عنوان نقطه برعکس بازی ویدیوییاش شد و از یک بازی استراتژی نوبتی به یک بازی زمان حقیقی (Real-time) تبدیل شد.
بازی از یک اپ موبایلی بهره میبرد که ماموریتها و وظایف بازیکنان را شرح میدهد و خودش به طور برنامه ریزی شده سناریوها را روایت میکند و حتی نوع و مکان دشمنها را هم برنامه به شما میگوید. در زمان داده شده توسط اپلیکیشن بازیکنان باید ماموریت محول شده را به پایان برسانند وگرنه بازنده خواهند بود.
برای به پیروزی رسیدن در این بازی به سطح بالایی از هماهنگی و استراتژی تیمی نیاز است که البته زمان محدود بازیکنان چالش بیشتری را به بازی تزریق میکند که میتواند بسیار هیجان انگیز باشد. البته آرت بازی به خصوص صفحه آن میتوانست بهتر کار شود ولی در کل اکس کام میتواند یک تجربه چند نفره جالب برای یک جمع علاقه مند به بازی ویدیویی آن باشد.
بازی بعدی لیست ما هم در سبک زمان واقعی دسته بندی میشود. ترکیب این المان با عناصر استراتژیک محصولی را ارائه داده به نام استارکرفت که از بازی ویدیویی به همین نام گرفته شده است. در کنار سیر روایتی و سناریو جنگها و مدیریت منابع، این که تمام اینها در دل یک کمپین فوقالعاده قرار گرفتهاند، نکته بسیار روشنی است. بازیکنها بر روی صفحات ماژولار و نقشه متغیر با گروههای مختص به خود با یک دیگر به مبارزه میپردازند.
متاسفانه سالها است که پس از تیراژ اولیه دیگر این بازی پرینت نشده و نسخههای موجود در eBay و سایت مشابه میتواند اشک شما را درآورد. البته نکته خوبی که وجود دارد این است که میتوانید بازی را در قالب و اتمسفر جدیدی تجربه کنید چرا که ناشر بازی ایدههای این عنوان را در اثری به اسم Forbidden Stars پیاده سازی کرده که در دنیای وارهمر 40000 روایت میشود.
البته این بازی هم دیگر پرینت نمیشود ولی هنوز نسخههایی از آن در فروشگاههای خرده فروش اینترنتی پیدا میشود؛ پس اگر به دنبال تجربه این عنوان هستید تا دیر نشده است و قیمتهای آن همانند استارکرفت سر به آسمان نزده یک نسخه از آن تهیه کنید.
به طور تعجب برانگیزی بازی رومیزی لیگ آو لجندز توسط خود شرکت سازنده بازی یعنی Riot Games منتشر شد و ساخت و انتشار آن به شرکت متخصص در زمینه بازی های رومیزی سپرده نشد. البته این نکته بدی نیست، چرا که محصول خروجی یک بازی خوب با اجزای فوق العاده است. سکههای فلزی، یاردلهای رنگ شده و جمهای پلاستیکی و صد فیگور زیبا در بستههای بازی وجود دارند.
بیشتر بخوانید:
این بازی هم در سبک همکاری مشترک است. البته سبک بازی کمی متفاوت است چرا که نمیتوانید فیگورهایتان را مستقیم تکان دهید و باید به آنها یک زنجیره دستوری بدهید تا بر اساس آنها برنامه ریزی شده عمل کنند البته تا زمانی که وقت باقی مانده باشد. این بازی هم دارای یک تیراژ محدود است پس اگر به آن علاقهمند هستید، میتواند یک سرمایه گذاری خوب در کنار لذت بردن از گیم پلی آن باشد.
در بازی رومیزی بایوشاک بازیکنان در نقش دو جبهه Founders و یا Vox Populi قرار میگیرند و با ساخت ارتش سعی بر گرفتن کلمبیا را دارند و باید ماموریت مهمی را به پایان برسانند. در همین زمان، باید از نفوذشان استفاده کنند تا در برابر مشکلات پیش آمده مقابله کنند. هم چنین بازیکنان باید با بوکر و الیزابت که مشغول خرابکاری در جای جای کلمبیا هستند سر و کله بزنند.
بازی بازیکنان را در برابر یکدیگر قرار میدهد، آنها ماموریتها را ازهم دیگ میدزدند، رهبران یک دیگر را ترور میکنند، سنگرهای مقاومتی یک دیگر را نابود میکنند و برای به دست گرفتن کنترل مناطق مختلف شرط بندی میکنند. اولین گروهی که به امتیاز 10 برسد برنده بازی است. بازی چون که دارای دو گروه است میتواند به عنوان یک دوئل شناخته شود ولی امکان این هست که دو بازیکن در هر جناح قرار بگیرند و بازی به صورت 4 نفره نیز بازی شود.
فالوت عنوانی عالی است؛ به شرط این که تک نفره بازی شود. سیستمی که در بازی وجود دارد، زمانی که چند نفر مشغول به بازی میشوند، طوری عمل میکند که ممکن است جواب عمل و نتیجه ماموریت یک بازیکن را کس دیگری به دست آورد. همین عدم بالانس بودن نتایج انتخابها باعث میشود تا بازی برای حالت تک نفره بهترین باشد.
در کل برد گیم فالوت بازی خوبی است ولی میتوانست بسیار بهتر از چیزی که هست باشد. از نظر بصری اما بازی چیزی کم ندارد و روی میز بسیار زیبا است. کامپوننتها نیز به بهترین شکل طراحی شدهاند و فضای بازی را به خوبی منتقل میکنند. حتی نوع ماموریت گرفتن و پیش برد آن ها بسیار جذاب است. روایت ماموریتها میتوانست بی نقص باشد اگر مشکلی که در قسمت قبل به آن اشاره داشت، وجود نداشت.
بازی حالت نیمه همکاری دارد و بازیکنان نمیتوانند مستقیم با یک دیگر مقابله کنند ولی در آخر تنها یک نفر برنده خواهد شد؛ البته اگر قبل از پایان بازی قلع و قمع نشوید و بتوانید به سلامت بازی را به پایان برسانید!
بازی رومیزی ویچر در دنیای بازیهای ویدیویی آن روایت میشوند. دنیای پر جزییات، غنی که بر پایه داستانهایی از اندره ساپکووسکی (Andrzej Sapkowski) بازسازی شدهاند و بر اساس تغییرات سه گانه بازیهای ویدویی آن شکل گرفتهاند.
بازیکنان در نقش شخصیتهای این سری قرار میگیرند: گرالت ریویا، شکارچی هیولا؛ تریس مریگلد، ساحره؛ یارپن زیگرین، جنگجوی دوارف؛ و داندلیون، شاعر مشهور. هر شخصیت قابلیتهای مختص به خودش را دارد و راههای متعددی برای مقابله با مشکلات میتوانند پیش بگیرند. البته این تصمیم شما است که چگونه بازی را پیش ببرید؛ راه خود را با جنگیدن به سوی پیروزی ببرید؟ با استفاده از زبان چرب و نرم و دیپلماسی؟ انتخاب، انتخاب شما است. میتوانید با گرالت شروع به کشتن هیولاها و دشمنان بکنید و یا با استفاده از داندلیون آنها را گول بزنید و یا رشوه دهید.
اگه مشکلی پیش آمد که نیاز به زور بازوی زیادی داشت، یارپن ارتش کوچکی از دوارف ها را میتواند به منطقه بیاورد و تریس هم با استفاده از جادو موقعیتهای مختلف را کنترل کند.
ویچر بازی زیبایی است، بسیار زیبا. ولی از نظر گیمپلی کاستیهای زیادی دارد ولی با این حال میتواند طرفداران بازی ویدیویی را راضی نگه دارد. ولی مشکل گرز آو وار باز هم برای ویچر پیش آمده و قیمتهای بازی در حال حاضر تا 500 دلارهم میرسد.
اگر خود این بازی ها راحت تر اینجا در دسترس بود، ارزش این مقالات هم خیلی بیشتر می شد! الان یه نفر علاوه بر این که خیلی باید پول داشته باشه، خیلی هم باید خوش شانس باشه که یکی از این بازی ها رو به صورت اتفاقی تو یه فروشگاه پیدا کنه.
مگر این که سفارش بده از اون طرف بیارن، که بازم هزینش بیشتر میشه.
خصوصا برا یکی مثل من که یک نفر همبازی رو هم به زور می تونه پیدا کنه، ارزش خرید همچین بازی هایی خیلی میاد پایین.
مثلا یک میلیون و خورده ای خرج کنم که شااااید یه روزی چی بشه، همه دور هم جمع بشن، بعدشم افتخار بدن که یه بورد گیمم بزنیم! تازه اگر حوصله کنن، برد گیمو اول یاد بگیرن!
البته برا کسایی که زیاد دور هم جمع می شن و از اینجور بازیا زیاد می کنن، خیلی هم ارزشمند و لذت بخشه! ولی من بیشتر حسرتشو می خورم که فرصت بازیش پیش نمیاد!
این بازیا اصلا تو ایران موجود هست؟!
البته اگر هم باشه قیمت فضاییه!
سلام ، من بشدت دنبال این بازیها هستم اما پیدا نمیکنم ، اگر توانایی کمک به من برای تهیه بازیها رو دارید لطفا به تلگرام من پیغام بدید @the_ali_dal
شهر کتاب، یا باغ کتاب