ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیاره کریپتون - Banner
کمیک بوک

چه کسی سیاره کریپتون را نابود کرد؟

سیاره کریپتون (Krypton)، جواهر تمدن در کیهان. محل تولد یکی از بزرگ‌ترین قهرمانان دنیای دی‌سی. و محکوم به نابودی، از همان اولین پنل اولین داستان سوپرمن در شماره ۱ کمیک Action Comics. اما واقعاً چقدر ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۹ دی ۱۴۰۰ | ۱۹:۰۰

سیاره کریپتون (Krypton)، جواهر تمدن در کیهان. محل تولد یکی از بزرگ‌ترین قهرمانان دنیای دی‌سی. و محکوم به نابودی، از همان اولین پنل اولین داستان سوپرمن در شماره ۱ کمیک Action Comics.

اما واقعاً چقدر از نابودی کریپتون اطلاعات وجود دارد؟ و از آن مهم‌تر، چه کسی مسئول این نابودی است؟ در این مطلب، چند تن از مقصران احتمالی نابودی کریپتون را معرفی می‌کنیم.


شورای علمی کریپتون

هیئت حاکم سیاره کریپتون در فیلم Man of Steel

اولین بار که کریپتون را در کمیک‌ها می‌بینیم، در حالی که سفینه کال ال (Kal-El) کوچک در فضا به زمینِ نسبتاً امن سفر می‌کند، در حال انفجار است. با این وجود اما ماجرای معروف رد شدن خبر شوم جور ال (Jor-El) درباره سرنوشت کریپتون توسط شورای علمی کریپتون تا سال ۱۹۴۵ بخشی از داستان سوپرمن نبود؛ حدود ۷ سال پس از نابودی سیاره در شماره ۱ کمیک Action Comics.

شاید حتی تعجب برانگیزتر به نظر برسد که این بخش مهم داستان سرگذشت سوپرمن نه توسط جری سیگل (Jerry Siegel) و جو شوستر (Joe Shuster) به عنوان خالقان این شخصیت، بلکه توسط بیل فینگر (Bill Finger)، یکی از خالقان بتمن، به همراه وین بورینگ (Wayne Boring) به وجود آمده است.

شورای علمی که در واقع به عنوان هیئت حاکم کریپتون فعالیت می‌کرد، احتمالاً به صورت مستقیم مسئول نابودی سیاره نباشد؛ چرا که جور ال نیز مشخص می‌کند که هسته در حال متزلزل شدن خود سیاره مسئول انفجار بوده است.

اما با غفلت در قبول حقیقت تلخ و عدم تلاش در تغییر شرایط، شورای علمی هشدارهای جور ال را درباره سرنوشت سیاره رد و ساکنانش را محکوم به نابودی کرد. بدون این که نه برنامه نجاتی بچیند یا حتی اجازه طراحی یک نقشه نجات دهد.

اردیکیتر

چهار شخصیت را می‌توان نام برد که پس از کشته شدن سوپرمن به دست دومزدی (Doomsday)، جایگزین او شدند. سوپربوی (Superboy) که به عنوان یک کلون از سوپرمن معرفی شد. استیل (Steel)، یک مهندس در زرهی فلزی و چکشی بزرگ. سایبورگ سوپرمن (Cyborg Superman) که در واقع هنک هنشاو (Henshaw) بود؛ یکی از ویلن‌های متنفر از سوپرمن که کوست سیتی (Coast City) را نابود کرد.

در نهایت هم اردیکیتر (The Eradicator) بود. شاید بتوان او را سوپرمنی با محافظ چشم زرد رنگ توصیف کرد. در بین تمام این وارثان سوپرمن، اردیکیتر مرموزترین بود. اما او سرگذشتی دارد که تا خود کریپتون ادامه پیدا می‌کند.

اولین بار با اردیکیتر در سال ۱۹۸۹ و داستان Memories of Krypton’s Past در شماره ۲ کمیک Action Comics Annual آشنا شدیم. در این داستان، مشخص شد که ۲۰۰ هزار سال پیش، کم ال (Kem-L) که دانشمندی بیگانه‌هراس بود، اردیکیتر را به وجود آورد تا برای جلوگیری از از دست رفتن فرهنگ کریپتونی، فیزیولوژی کریپتونی‌ها را تغییر دهد تا اگر آن‌ها بیش از حد از سیاره دور شوند، از بین بروند.

پیش از تولد پسرش، جور ال خودش را درمان کرد تا پسرش این نقص را نداشته باشد. با وجود اردیکیتر، شاید قابل درک باشد که چرا شورای علمی به دنبال تخلیه سیاره نبود؛ چرا که در هر صورت کریپتونی‌ها محکوم به نابودی بودند.



برینیاک

برینیاک (Brainiac) که اکثراً به عنوان دومین ویلن برتر سوپرمن در نظر گرفته می‌شود، همیشه ارتباط نزدیکی با کریپتون داشته است. از همان اولین حضورش در شماره ۲۴۲ کمیک Action Comics در سال ۱۹۵۸، برینیاک مسئول کوچک سازی و دزدیدن شهر کریپتونی کاندور (Kandor) شناخته می‌شد.

اما در اقتباس‌ها و روایت‌های متعدد از گذشته کریپتون، افسانه برینیاک به همراه این ایده که مرد پولادین در برابر دشمنی قرار بگیرد که مسئول اوریجین تراژیکش باشد، گسترش پیدا کرده است. با رابطه از قبل موجود برینیاک با سیاره کریپتون، این ویلن بهترین شخصیتی بود که می‌توانست چنین جایگاهی را بین دشمنان سوپرمن داشته باشد.

در سریال انیمیشی Superman: The Animated Series، برینیاک به عنوان کامپیوتر جور ال معرفی شد که آگاهی پیدا کرده و نقشه‌های فرار از کریپتون پدر سوپرمن را خراب کرده بود تا بتواند به اهداف خودش برسد. در سریال Smallville نیز برینیاک در نهایت به عنوان مسئول نابودی کریپتون معرفی شد. هر چند تلاش‌های جنگی ژنرال زاد (Zod) و فعالیت‌های استخراج معادن برادر جور ال، زور ال (Zor-El) هم به همان میزان تأثیرگذار بودند.

در سریال Krypton، مشخص شد که دزدیدن کاندور از کریپتون، ۲۰۰ سال پیش از نابودی سیاره باعث شروع ناپایداری هسته کریپتون شده بود. در بازی ویدیویی Injustice 2 و همچنین فیلم انیمیشنی Superman: Unbound، برینیاک به طور مستقیم پس از دزدیدن کاندور، کریپتون را نابود کرد.

ارتش گرین لنترن‌ها

تومر ره فرصت نجات سیاره کریپتون را از دست داد

بگذارید یک نگاه جامع به بنیاد اصلی ارتش گرین لنترن‌ها (Green Lantern Corps) بیندازیم. میلیاردها سال پیش، تعدادی از ملتاسیان‌ها (Maltusian) خودشان را به عنوان نگهبانان دنیا معرفی کردند و گرین لنترن‌ها را برای نجات تمام زندگی‌ها از خطرات در هستی به وجود آوردند. آیا نابودی یکی از سیاره‌های بسیار متمدن دنیا برای چنین وضعیتی جور در نمی‌آید؟ وقتی این اتفاق افتاد، چه کسی در حال انجام وظیفه خود بود؟

در شماره ۲۵۷ کمیک Superman سال ۱۹۷۲ مشخص می‌شود که پاسخ این پرسش تومر ره (Tomar-Re) است. محافظ زادریِ (Xudar) بخش ۲۸۱۳ که شبیه به یک پرنده به نظر می‌رسد.

ظاهراً، در روز نابودی کریپتون، تومر ره در مسیر بود تا سیاره را با محموله‌ای از استلریوم (Stellarium) که به ثبات هسته‌اش کمک می‌کرد، نجات دهد. اما قبل از این که بتواند به آن جا برسد، یک شراره خورشیدی او را به دردسر انداخت تا فرصت نجات سیاره را از دست دهد. شکستی که برای باقی دوران خدمتش او را تسخیر کرد.

اما آیا باید تومر را سرزنش کرد یا نگهبانان کهکشان مقصر هستند؟ در سری کمیک Injustice: Year Two، مشخص می‌شود که جور ال نه تنها به شورای علمی، بلکه به نگهبانان کهکشان نیز گزارش وضعیت داد. نگهبانان اما به جور ال می‌گویند که از قبل از سرنوشت محکوم به نابودی کریپتون آگاه هستند اما انتخاب کرده‌اند تا به آن توجه نکنند. از دید آن‌ها، نابودی کریپتون به تقدیر گره خورده است و نباید تغییر کند.



حلقه

روگول زار در بین اعضای حلقه (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)
روگول زار در بین اعضای حلقه (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک کنید)

وقتی برایان مایکل بندیس (Brian Michael Bendis) مسئول داستان‌های سوپرمن در سال ۲۰۱۸ شد، مفهومی را قرض گرفت که سریال‌ها و بازی‌های ویدیویی در آن مقطع روی برینیاک پیاده کرده بودند: دادن یک چهره به نابودی کریپتون. اما به جای این که چنین چیزی را روی یک ویلن از قبل توسعه داده شده اعمال کند، بندیس یک ویلن تازه برای این کار خلق کرد؛ روگول زار (Rogol Zaar). یک نیروی بزرگ نابودگرد سیاره‌ها که به دنبال از بین بردن تمام کریپتونی‌ها بود.

پس از آمدن به زمین برای نابودی کاندور، سوپرمن و سوپرگرل سعی می‌کنند در مورد حقایق پشت اوریجین روگول زار تحقیق کنند. مشخص می‌شود که او مأمور حلقه (The Circle) است؛ یک ایلومیناتی بین کهکشانی که شامل قدرتمندترین و تأثیرگذارترین افراد در کیهان بودند تا چشم‌انداز سیاسی هستی را دیکته کنند.

روگول زار یک مخلوق زیست‌مهندسی شده بود که توسط حلقه استفاده می‌شد تا سیاره‌های جنگ‌طلب و خشن را از بین ببرند قبل از این که فرصت نابودی‌های بزرگ برای آن‌ها به وجود آید. اگر چنین چیزی برایتان گیج‌کننده است، خب باید همین طور باشد.

البته برای سوپرمن این مسئله ترسناک‌تر نیز است. او می‌فهمد که مخلوق روگول زار کسی نیست جز نماینده کریپتونی حلقه؛ پدر خودش، جور ال. البته خیلی طول نکشید که اعضای حلقه شروع به استفاده از روگول زار علیه یکدیگر کردند تا تأثیر خود را بیش‌تر کنند.

یأس از خانواده اندلس

صحبت یأس و رائو درباره سیاره کریپتون

شاید یکی از جالب‌ترین موارد مربوط به یکی از قدیمی‌ترین موجودات هستی باشد. موجودی که میلیاردها سال پیش از به وجود آمدن کریپتون و کریپتونی‌ها حضور داشت. خوانندگان کمیک The Sandman نیل گیمن (Neil Gaiman) به خوبی با خانواده اندلس (Endless) آشنا هستند؛ یک خانواده باستانی از خواهران و برادرانی که هر کدام از آن‌ها نماینده بخشی از اساس‌های زندگی هستند. خدایانی ورای خدایان: سرنوشت (Destiny)، مرگ (Death)، رویا (Dream)، نابودی (Destruction)، شهوت (Desire)، یأس (Despair)، هذیان (Delirium).

از نظر زمانی، یکی از اولین داستان‌های سری The Sandman داستانی مربوط به سال ۲۰۰۳ با نام Endless Nights است. در این داستان، این خانواده به یک مجلس بزرگ کیهانی می‌روند. در این مهمانی، یأس از خانواده اندلس را می‌توان دید که در حال صحبت با رائو (Rao) است؛ خدای خورشیدی که یک روز به صورت معنوی و فوتونیکی به کریپتون فرمانروایی می‌کند. این جاست که یأس ایده بزرگترین آزمایش اندوه را به رائو می‌دهد.

بهش فکر کن، رائو. حیات دادن به یه سیاره که ذاتاً ناپایداره به زیبایی زندگی اضافه نمی‌کنه؟ اگر تو هر لحظه‌ای احتمالاً منفجر شه... واقعاً، فقط وقتی کاملاً زیبا میشه، یک قطعه هنری بی‌نقص، اگه یه فرم زندگی فرار کنه. یادت باشه، تا سوگواری کنی، تا دچار یأس بشی.

ایده نابودی سیاره کریپتون توسط یأس از خانواده اندلس که به رائو منتقل می‌شود

به این ترتیب، خدایان کهن با هم‌فکری یکدیگر سیاره کریپتون را محکوم به نابودی می‌کنند. همه این‌ها به خاطر این که بی‌چاره‌ترین موجودی که تا به حال به دنیا آمده به وجود آید. با این وجود و بر خلاف خواسته یأس، آن موجود تبدیل به بزرگ‌ترین نماد امید در هستی می‌شود.


به مطالعه درباره سوپرمن ادامه دهید

DC
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (10 مورد)
  • Berserk21
    Berserk21 | ۲۰ دی ۱۴۰۰

    فقط سه مورد اول رو میدونستم
    جالب بود

  • emperorpalpatin
    emperorpalpatin | ۲۰ دی ۱۴۰۰

    همش گناه شورای علمی و پدر سوپرمن بود

  • ironboy134
    ironboy134 | ۲۰ دی ۱۴۰۰

    خودش خودش رو نابود کرد

  • Raptor
    Raptor | ۲۰ دی ۱۴۰۰

    خداوند سیاره کریپتون را نابود کرد ......

  • -Nathan-Drake-
    -Nathan-Drake- | ۱۹ دی ۱۴۰۰

    من نابود کردم

مطالب پیشنهادی