ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کمیک‌ها + دنیای سینمایی مارول - Banner

۶ بار که کمیک‌ها در دنیای سینمایی مارول دیده شدند

مارول از کمیک‌ها به فیلم‌ها و سریال‌ها و از فیلم‌ها و سریال‌ها به کمیک‌ها

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

دنیای سینمایی مارول که خود بر اساس کمیک‌های این انتشارات ساخته شده است، چند باری هم این کمیک‌ها را به نمایش می‌کشد. از همان Iron Man سال ۲۰۰۸ که آغاز رسمی دنیای سینمایی مارول به شمار می‌آید، مارول استودیوز ایستراگ‌ها و اشاره‌های فراوانی را به خاستگاه الهام ماجراجویی‌های لایو اکشن‌اش در خود جای داده است.

برخی از این اشاره‌ها ریز و کوچک‌اند که بیش‌تر مناسب هواداران سرسخت مارول یا کسانی که به دنبال پژوهش در تاریخ دور و دراز این انتشارات هستند سرگرم‌کننده محسوب می‌شوند. در کنار این اشاره‌های پنهان، شماری هم هستند که از اثرگذاری کمیک‌ها بر این ساخته‌ها به شکل نمایان‌تری پرده برمی‌دارند.

از بین ایستراگ‌های واضح دنیای سینمایی مارول شاید هیچ کدام به آشکاری استفاده از خود کمیک‌ها نباشند. احتمالاً منطقی به نظر آید که در دنیایی پر از ابرقهرمانان، رمان‌های گرافیکی و کمیک‌هایی نیز بر اساس ماجراجویی تواناترین قهرمانان زمین چاپ و منتشر شوند. در دنیای سینمایی مارول چندین بار شاهد استفاده از کمیک‌ها بوده‌ایم که البته بیش‌تر آن‌ها مربوط به چند سال گذشته است. در این نوشتار به سراغ ۶ مورد از زمان‌هایی می‌رویم که کمیک‌ها در دنیای سینمایی مارول دیده شدند.

شماره‌ی ۱ کمیک Captain America Comics

  • فیلم‌های Iron Man 2 و Captain America: The First Avenger

در Captain America: The First Avenger سال ۲۰۱۱ از کریس ایوانز در نقش کاپیتان آمریکا پرده برداشته شد که از دیدگاه زمانی و منظر عمومی نخستین ابرقهرمان دنیا به شمار می‌آید. راجرز با سرم ابرسرباز تبدیل به کاپیتان آمریکا شد و از توانایی‌های تازه‌ی خود برای نبرد با رد اسکال و هایدرا بهره برد. هر چند پیش از تبدیل شدن به یک سرباز راستین راجرز به عنوان کاراکتری برای تبلیغات جنگی استفاده می‌شد که هر چند مایه‌ی آوازه‌اش شد اما از خطوط مقدم نبرد دور نگهش داشت. در طی این زمان، کمیک‌هایی که استیو راجرز را در خود جای داده بودند به فروش می‌رسیدند.

این کمیک‌ها که در فیلم Captain America: The First Avenger دیده شدند در واقع نگارش‌های واقعی شماره‌ی ۱ کمیک Captain America Comics انتشارات مارول بودند که در سال ۱۹۴۱ به چاپ می‌رسیدند. در این کمیک، استیو راجرز و باکی بارنز به دنیا معرفی شدند و همان گونه که Captain America: The First Avenger عمل کرد اوریجین استیو راجرز را به نمایش کشید. همین کمیک را پیش‌تر در فیلم Iron Man 2 سال ۲۰۱۰ در بین متعلقات هاوارد استارک دیدیم که به دست تونی رسیده بودند تا پیش از رونمایی این دو شخصیت در دنیای سینمایی مارول اشاره به پیوند آن‌ها شود.

X-Men

  • فیلم Logan

هر چند فیلم Logan سال ۲۰۱۷ در فرانچایز X-Men فاکس رخ داد ولی کمیک‌ها بخشی خوشایند در واپسین ایفای نقش هیو جکمن و پاتریک استوارت (دست کم در آن زمان) به عنوان ولورین و پروفسور ایکس به شمار می‌آمدند. لورایِ دافنه کین برای رسیدن به ایدن می‌خواست به مرز کانادنا برود؛ جایی که در کمیک‌های انتشارات خیالی X-Men Comics Group به آن اشاره شده بود. جیمز منگولدِ کارگردان در سال ۲۰۱۷ در این باره گفت که بر خلاف کمیک‌هایی که در Captain America: The First Avenger دیده شدند، هیچ کدام از کمیک‌های Logan واقعی نبودند اما به دست جو کسادا و دن پانوسیان که سابقه‌ی کار در انتشارات مارول را دارند پدید آمدند.

باید همه‌شون رو می‌ساختیم. مارول تنها پذیرفت که من این کار رو تا زمانی انجام بدم که از هیچ کمیک واقعیِ مارولی استفاده نکنیم. پس همه‌شون رو الکی ساختیم. ولی شامل کاراکترهای موجود مارول می‌شدن. اما اصلاً نمی‌تونستن کمیک‌های واقعی مارول باشن. باید از مارول بپرسید چرا.

جیمز منگولد درباره‌ی کمیک‌های استفاده‌شده در فیلم Logan

این کمیک‌ها ماجراجویی‌های ایکس-من را روایت می‌کردند؛ یک گروه ابرقهرمانی که از زمان رویدادهای X-Men: First Class که در سال ۱۹۶۳ رخ می‌دهند برای مردم شناخته شدند. پانوسیان در گفتگویی نمایان کرد که ده کاور برای این کمیک‌های خیالی طراحی و کسادا چهار صفحه را خلق کرد. به این ترتیب هیچ کمیک کاملی پدید نیامد؛ تنها چیزی که برای فیلم نیاز بود. این کمیک‌ها به گونه‌ای طراحی شده بودند تا همچون کمیک‌های دهه‌ی ۸۰ مارول به چشم بیایند تا نشان داده شود دست‌کم از آن زمان به پیش X-Men Comics Group به چاپ کمیک‌ها مشغول بود.

شماره‌ی ۴ کمیک ALF

  • اپیزود ۵ سیزن ۱ سریال I Am Groot

در حالی که Logan جیمز منگولد اجازه نداشت تا هیچ کمیک واقعی مارولی را استفاده کنید ولی سریال انیمیشنی I Am Groot به پیش‌روی از Captain America: The First Avenger شامل یک کمیک حقیقی از مارول بود. در اپیزود Magnum Opus، گروت سرگرم خواندن شماره‌ی ۴ کمیک ALF است که ابتدا در سال ۱۹۸۸ به چاپ رسید؛ همان سالی که پیتر کوئیل کریس پرت به دست یاندو و روجرز از زمین ربوده شد. این کمیک اشاره‌ی دیگری به ریشه‌های زمینی استار-لرد به حساب می‌آید و همچنین اشاره دارد که او نیز همانند آلف است؛ یک بیگانه که توسط خانواده‌ای دور از خانه‌ی راستینش به سرپرستی پذیرفته می‌شود.

شماره‌ی ۴ کمیک Avengers و چندین کمیک دیگر

  • اپیزود ۲ سیزن ۱ سریال She-Hulk: Attorney At Law

هنگامی که جنیفر والترزِ تاتیانا ماسلانی در اپیزود Superhuman Law در دفتر یک شرکت حقوقی قرار دارد، به شکلی گذرا می‌توان دیواری از کمیک‌های مارول را دید. بعضی از این کمیک‌ها در واقع کمیک‌های واقعی انتشارات مارول به شمار می‌آیند. از بین آن‌ها می‌توان به شماره‌ی ۴ کمیک Avengers سال ۱۹۶۴، شماره‌ی ۲۷۴ کمیک Captain America سال ۱۹۸۲، شماره‌ی ۲۸۷ کمیک The Incredible Hulk سال ۱۹۸۳، شماره‌ی ۲۸ کمیک What If…? سال ۱۹۹۱، شماره‌ی ۴۹۴ کمیک Thor سال ۱۹۹۶، شماره‌ی ۶۱۱ کمیک Thor سال ۲۰۱۰ و شماره‌ی ۱ کمیک Agent Carter: SHIELD اشاره کرد.

Captain Marvel

  • فیلم The Marvels

یکی از تازه‌ترین استفاده‌های کمیک‌ها در دنیای سینمایی مارول مربوط به فیلم The Marvels سال ۲۰۲۳ می‌شود. پس از نبرد با سربازان کری، کامالا خانِ ایمان ولانی با نیک فیوری و مونیکا رمبو ملاقات می‌کند. کامالا تن‌پوش ابرقهرمانی‌اش را در می‌آورد و لباس‌های ساده می‌پوشد شامل تیشرتی با تصویری از کمیک Captain Marvel می‌شوند. بر خلاف کمیک‌های پیشین دنیای سینمایی مارول، این کمیک Captain Marvel به طور ویژه برای فیلم The Marvels طراحی شده است.

شماره‌ی ۵ کمیک Secret Wars

  • فیلم Deadpool & Wolverine

یکی از نمادین‌ترین کمیک‌های دنیای مارول به شکل سوپرایزکننده‌ای در نخستین تریلر فیلم Deadpool & Wolverine دیده شد. در این تریلرِ منتشرشده در فوریه‌ی ۲۰۲۴، زمانی که ددپول روی زمین خوابیده است می‌تواند یک نسخه از شماره‌ی ۵ کمیک Secret Wars را در کنارش دید. این کمیک که در سال ۲۰۱۵ به عنوان بخشی از رویداد Secret Wars منتشر شد، شامل ملاقات مولکول من، دکتر استرنج و دکتر دووم با بیاندرز می‌شود که منجر به پدیدآمدن بتلورد شد.

در حالی که قرار است فیلم Deadpool & Wolverine به عنوان بخشی از فاز پنجم دنیای سینمایی مارول اکران شود، این کمیک می‌تواند اشاره‌ای به اقتباس شدن خط داستانی Secret Wars باشد. شماری باور دارند که با نمایش شماره‌ی ۵ کمیک Secret Wars، این فیلم می‌خواهد آغاز پایه‌گذاری بتلورد را به تصویر بکشد که احتمالاً به وُید لوکی در پایان زمان پیوند بخورد. اگر این حقیقت داشته باشد، نخستین باری خواهد بود که مارول استودیوز یک خط داستانی برجسته از دنیای سینمایی مارول را به یک شماره از کمیک‌های مارول مورد اشاره قرار می‌دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی