هاست چیست؟ بررسی انواع هاست و راهنمای خرید
هاست چیزی است که وجود سایت را ممکن میکند؛ یعنی بدون هاست، هیچ سایتی نمیتواند بالا باشد و عملاً اینترنت هم وجود خارجی نخواهد داشت! اینجا میخواهیم نگاهی عمیقتر داشته باشیم به مفهوم هاست (host) ...
هاست چیزی است که وجود سایت را ممکن میکند؛ یعنی بدون هاست، هیچ سایتی نمیتواند بالا باشد و عملاً اینترنت هم وجود خارجی نخواهد داشت!
اینجا میخواهیم نگاهی عمیقتر داشته باشیم به مفهوم هاست (host) و بهصورت مختصر، چیستی این مفهوم را بررسی کنیم.
اول از همه، لازم است تعریفی برای آن داشته باشیم.
- 1 هاست چیست؟
- 2 نگاهی کلی به انواع هاست
- 2.1 1. هاست لینوکس
- 2.2 2. هاست ویندوز
- 2.3 3. هاست اشتراکی
- 2.4 4. هاست مجازی (VPS)
- 2.5 5. هاست اختصاصی
- 2.6 6. هاست وردپرس
- 3 راهنمای خرید هاست مناسب
- 3.1 نیازهای خود را شناسایی کنید
- 3.2 منابع هاست انتخابی را بررسی کنید
- 3.3 هاست ایرانی میخواهید یا خارجی؟
- 4 سراغ هاستینگ خوب بروید و خیال خود را راحت کنید!
هاست چیست؟
سایتها و اپلیکیشنهای اینترنتی هم نیازمند فضایی برای نگهداری هستند! یعنی فایلهایی که محتویات آنها را تشکیل میدهند، باید در فضایی قرار بگیرند تا سایت یا اپلیکیشن برای بازدیدکننده نمایش داده شود.
در دنیای اینترنت، به این فضا هاست یا سرویس میزبانی میگویند. البته این مفهوم گستردهتر از این حرفها است و در جایگاههای مختلف، معنیهای گوناگونی را منتقل میکند.
اما ما وقتی از این عبارت در زبان فارسی استفاده میکنیم، منظورمان همان Web Hosting است که چند خط بالاتر به کاربرد آن اشاره کردیم و اینجا هم میخواهیم بیشتر به آن بپردازیم.
بیایید ساختار یک سایت را زیر ذرهبین ببریم تا بهتر درک کنید هاست چیست. بعد از اینکه برای سایت خود دامنهای مناسب تهیه کردید، باید برای نگهداری از محتویات آن، سرویس میزبانی تهیه کنید.
دامنه همان آدرس سایت است که به مرورگرها کمک میکند سایت را در شبکۀ وسیع اینترنت بیابند. هاست هم که گفتیم فضای نگهدارندۀ محتویات سایت یا اپلیکیشن محسوب میشود.
در واقع، با سرورهایی طرفیم که با هدف انجام چنین کاری پیکربندی و آماده میشوند؛ یعنی با هدف میزبانی از سایتها و ارائۀ صفحات آنها به بازدیدکنندگانی که میخواهند واردشان شوند.
هاستها انواع مختلفی دارند که در بخش بعدی آنها را بررسی خواهیم کرد.
نگاهی کلی به انواع هاست
حتی وقتی تمام تمرکزمان را معطوف به دنیای کامپیوترها میکنیم، میبینیم که عبارت هاست شامل طیف وسیعی از انواع سرویسهای میزبانی میشود. در این بخش، خیلی مختصر شاخصترین انواع هاست را معرفی خواهیم کرد.
1. هاست لینوکس
وقتی سروری که برای میزبانی از سایتها و اپلیکیشنها آماده شده است را به سیستمعامل لینوکس مجهز میکنیم، با هاست لینوکس طرف خواهیم بود.
2. هاست ویندوز
این نوع از انواع هاست، دقیقاً دستهبندی مقابل هاست لینوکس است؛ یعنی بهجای بهره بردن از سیستمعامل متنباز لینوکس، ویندوز که محصول کمپانی مایکروسافت است، روی سرور نصب میشود.
3. هاست اشتراکی
وقتی یک هاست در اختیار چندین سایت و اپلیکیشن قرار میگیرد، هاست اشتراکی ایجاد خواهد شد. کاربران در هاست اشتراکی منابع را با هم شریک میشوند و به همین خاطر، این نوع هاست نمیتواند عملکرد خیلی مطلوبی را برای سایتهای پربازدید به ارمغان بیاورد؛ اما در عوض، قیمت آن از همۀ انواع دیگر هاست ارزانتر است.
4. هاست مجازی (VPS)
در این نوع سرویسهای میزبانی، مجازیسازی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. این تکنولوژی با تقسیم سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی (فضاهای مجازی که ایزوله و مستقل از هم هستند)، VPSهای متعددی را به وجود میآورد.
هرکدام از این VPSها در اختیار یک کاربر قرار میگیرد و منابع هم اختصاصی است؛ یعنی عملکرد کاربران روی یکدیگر اثرگذار نخواهد بود!
5. هاست اختصاصی
هاست اختصاصی، یعنی واگذاری یک سرور تماموکمال با همۀ منابعی که دارد، به یک کاربر! این نوع از انواع سرویسهای میزبانی، هزینۀ بیشتری روی دست صاحب سایت یا اپلیکیشن میگذارد؛ اما خب منابع و توان خیلی بیشتری هم برای او فراهم خواهد شد.
حتی امکان میزبانی از چند سایت و اپلیکیشن بهصورت همزمان هم وجود دارد.
6. هاست وردپرس
وردپرس آنقدر پراستفاده است که هاستینگها سرویسی مختص نگهداری از سایتهای ساختهشده با آن ارائه میکنند. این سرویسها با نام هاست وردپرس شناخته میشوند و طوری تنظیم شدهاند که بهترین عملکرد ممکن را برای سایتهای وردپرسی رقم بزنند.
علاوهبر اینها، انواع دیگری از هاستها هم وجود دارند که بیشتر شبیه هاست وردپرس هستند، منتهی با این تفاوت که برای سرویسها و ابزارهای دیگر پیکربندی میشوند. مثلاً هاست پایتون که مختص سایتها و برنامههایی است که با این زبان برنامهنویسی بنا شدهاند.
از آنجایی که شاید گیج شده باشید و ندانید بین این انواع هاست کدام مورد به کار شما میآید، اجازه دهید یک راهنمای کوتاه داشته باشیم و چگونگی انتخاب و خرید هاست مناسب را آموزش دهیم.
راهنمای خرید هاست مناسب
قبل از خرید هاست، بهتر است یک سری اطلاعات درباره این محصول داشته باشید تا بتوانید متناسب با نیازها و شرایط خودتان، بهترین هاست را برای کسب و کار خود تهیه کنید.
نیازهای خود را شناسایی کنید
طبیعتاً اینکه چه نیازی دارید و قرار است چه استفادهای از هاست داشته باشید، روی انتخاب نهایی اثرگذاری زیادی خواهد داشت.
مثلاً اگر با ابزارها و تکنولوژیهای اختصاصی مایکروسافت کار میکنید، هاست ویندوز گزینۀ بهتری محسوب میشود؛ اما در غیر این صورت، معمولاً هاست لینوکس انتخابی است که طیف بسیار گستردهتری از نیازها را پوشش میدهد.
اگر اپلیکیشن یا سایتتان تازه شروع به فعالیت کرده است، هاست اشتراکی کارتان را راه میاندازد و نیازی نیست برای هاست اختصاصی یا VPS هزینۀ بیشتر بپردازید؛ ولی بعد از اینکه تعداد بازدیدکنندگان افزایش یافت، باید برنامۀ مهاجرت به سرویسهای میزبانی با منابع بیشتر را بچینید.
ضمناً، گاهی ممکن است استفاده از هاستهای بهخصوصی مثل هاست وردپرس بهترین انتخاب پیشرویتان باشد. مشخصاً وقتی سایتی وردپرسی دارید که هاست اشتراکی جوابگوی نیازهای آن نیست.
اگر با فایلهای حجیم سروکار دارید، باید تهیۀ هاست دانلود را در کنار سرویس میزبانی مناسب در برنامههایتان داشته باشید؛ یا مثلاً اگر بازاریابی ایمیلی میکنید، بهتر است برای اطمینان از ارسال و دریافت ایمیلها به بهترین شکل ممکن، هاست ایمیل تهیه کنید.
خلاصه که اول از همه، باید ببینید چه میخواهید و با توجه به پاسخ این پرسش، سراغ گزینهای ایده آل برای میزبانی از سایتتان بروید.
منابع هاست انتخابی را بررسی کنید
اجازه دهید اول بگوییم منابع هاست چیست. منظور سختافزارهایی مثل رم، cpu و هارد (همان فضای ذخیرهسازی) است.
طبیعتاً هرچقدر این قطعات بهروزتر و قدرتمندتر باشند، هاست میتواند عملکرد بهینهتری را از خود به نمایش بگذارد.
به همین خاطر است که میگوییم حتماً منابع هاست مد نظر خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید آن سرویس میزبانی بهخصوص، میتواند از پس خواستههای شما و ملزومات سایتتان بربیاید.
هاست ایرانی میخواهید یا خارجی؟
هاست ایرانی بهخاطر نزدیکی به کاربران داخل این مرزوبوم، میتواند محتویات سایت و اپلیکیشن را با سرعت بالایی برای آنها نمایش دهد.
در نقطۀ مقابل، هاست خارجی را داریم که سرورش در دیتاسنتر کشورهای دیگر قرار دارد. اگر حوزۀ فعالیتتان بینالمللی باشد، شاید هاست خارجی را گزینهای بهتر ارزیابی کنید.
در کل که فرق خیلی زیادی بین این دو نوع هاست دیده نمیشود و در هر صورت، همۀ مردم از سراسر کرۀ خاکی میتوانند وارد سایت یا اپلیکیشنتان شوند.
سراغ هاستینگ خوب بروید و خیال خود را راحت کنید!
فارغ از اینکه کدام نوع سرویس میزبانی بیشتر به کارتان میآید، توصیه میکنیم برای اینکه خیالتان از هر جهت راحت باشد، سراغ ارائهدهندهای بروید که تمام استانداردها را رعایت میکند. به این ترتیب، میدانید هاستی که تهیه کردهاید بالاترین کیفیت را دارد و قرار نیست در میزبانی از سایت خود شاهد مشکلات عدیده و پیشبینینشده باشید.
بهطور مشخص، پیشنهاد میکنیم سراغ سرویسهای میزبانی ارائهشده توسط ایرانسرور بروید تا به خدمات یکی از بهترین و بزرگترین هاستینگهای کشور دسترسی پیدا کنید.
برخورداری از کنترلپنلهایی مثل سیپنل که امکان مدیریت همهچیز (از دیتابیسها گرفته تا دامنهها) را فراهم میکنند، امکان مدیریت رکوردهای dns، فراهم آوردن بیشترین مزایا و کمترین معایب، از جمله دلایلی هستند که باعث میشوند سرویسهای ایرانسرور در زمرۀ بهترینها قرار بگیرند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.