چگونه بازیهای قدیمی را روی ویندوز 10 اجرا کنیم؟
قطعا یکی از مشکلات پیسی گیمرها این است که نمیتوانند یک بازی قدیمی خود را روی ویندوزهای جدید اجرا کنند. این مشکل عموما برای بازیهایی که بیشتر از ۱۰ سال از تاریخ انتشار آنها میگذرد ...
قطعا یکی از مشکلات پیسی گیمرها این است که نمیتوانند یک بازی قدیمی خود را روی ویندوزهای جدید اجرا کنند. این مشکل عموما برای بازیهایی که بیشتر از ۱۰ سال از تاریخ انتشار آنها میگذرد بیشتر اتفاق میافتد اما قضیه این طور نیست که نمیشود آنها را به هیچ وجه روی سیستم عاملی مثل ویندوز 10 اجرا کرد.
در ویندوز 10 مثل تمام ویندوزهای دیگر حالتی به نام Compatibility Mode وجود دارد که میتوان به کمک آن این مشکل را برطرف کرد. برای پیدا کردن این حالت، کافیست روی آیکون بازی مورد نظر خود راست کلیک کنید و به سراغ گزینه Properties بروید.
با این کار، پنجرهای روی صفحه ظاهر میشود که اگر به آن خوب دقت کنید تب Compatibility را خواهید دید. در این تب گزینه Compatibility Mode را پیدا خواهید کرد که در اغلب موارد غیر فعال است. تیک مقابلش را بزنید تا منوی کشویی زیر آن فعال شود.
در این منوی کشویی نام تمام ورژنهای مختلف ویندوز را خواهید دید. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که باید کدام یک را انتخاب کنیم؟ پاسخ به این سوال هم پیچیده نیست. سالی که بازی مورد نظرتان در آن منتشر شده را گوگل کنید و ببینید که در آن سال چه ویندوزی روی همه سیستمها نصب بوده.
برای مثال 3D Ultra Minigolf در سال ۱۹۹۷ منتشر شده و اگر میخواهید آن را روی ویندوز 10 خود اجرا کنید، پیشنهاد من این است که از میان گزینههای موجود در نوارد Compatibility Mode به سراغ ویندوز 95 بروید.
خب این طبیعتا برای بازیهایی که روی ویندوز عرضه شدهاند به احتمال خیلی زیاد جواب میدهد اما اگر بازی مورد نظر شما تحت DOS باشه چه؟ خب این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ میدهیم. با این حال، قبل از هر چیزی بیاید بیشتر در مورد Compatibility Mode بدانیم.
Compatibility Mode چیست؟
Compatibility Mode یک مکانیزم نرمافزاری تعبیه شده در درون ویندوز است که به سیستم عامل اجازه میدهد نسخههای پیشین خودش را برای اجرای یک برنامه، شبیهسازی کند. مایکروسافت در طی این سالها در تلاش بود که فرمت تمام نرمافزارها را با نسل پیشین سیستم عامل سازگار کند اما متاسفانه این اتفاق هنوز برای بازیهای ویدیویی رخ نداده.
دلیل واضحی هم برای این موضوع وجود دارد. بازیها از یک جایی به بعد دیگر بهروزرسانی نمیشوند و همین باعث میشود فاصله زیادی بین زمان انتشار آخرین بهروزرسانی یک بازی و نسخه جدید ویندوز بیفتد. البته کد نویسی و نحوه بهینهسازی بازیها در اجرایشان روی سیستم عاملهای جدیدتر نیز بیتاثیر نیست. این یعنی ممکن است دو بازی در یک سال مختلف عرضه شده باشند اما یکی از آنها روی ویندوز 10 با استفاده از Compatibility Mode اجرا میشود و دیگری نه.
برای مثال، ورژن ۶۴ بیتی و در برخی موارد حتی نسخه ۳۲ بیتی ویندوز 10 دیگر از نرمافزارهایی که چنین ویژگیهایی داشته باشند پشتیبانی نمیکند:
- اپلیکیشنهای ۱۶ بیتی
- نرم افزارهای تحت DOS
- بازیهای قدیمی فاقد DRM
پس در صورتی که بازی مورد نظرتان چنین ویژگیهایی داشت، باید قید Compatibility Mode را بزنید و دنبال راه حل دیگری باشید.
اگر Compatibility Mode جواب نداد چه کار کنیم؟
خوشبختانه اخیرا بازیهای قدیمی بسیاری، ریمستر و دوباره عرضه میشوند. اگر بازی مورد نظرتان جزو این دسته قرار بگیرد، برد کردید و میتوانید خاطرات خوب خود را با کیفیت بصری بهتری زنده کنید. با این حال، همه بازیهای قدیمی ریمستر نشدهاند و ممکن است بازی مورد نظر شما هم جزو همین دسته قرار بگیرد.
این جاست که نرم افزارهای ترد پارتی نقش یک ابرقهرمان را بازی میکنند و میتوان با آنها بازیهای قدیمی را خیلی راحت روی سیستم عاملهای جدید به اجرا درآورد. البته شاید جایی خوانده باشید که با غیرفعال کردن یک سری از تنظیمات ویندوز هم میتوان به چنین چیزی رسید اما خب حداقل ما این کار را پیشنهاد نمیکنیم.
اولین نرم افزاری که برای اجرای بازیهای قدیمی میتوانید از آن استفاده کنید DOSBox است. DOSBox یکی از بهترین شبیهسازهای محیط DOS به حساب میآید که بیش از صدها بازی قدیمی مختلف را میتوان به کمک آن به آجرا درآورد. در کنار این DOSBox، نرم افزار VirtualBox نیز میتواند جزو بهترین گزینههایتان باشد.
VirtualBox به درد موقعی میخورد که ویندوز ۱۰ نصب شده روی کامپیوترتان ۶۴ بیتی باشد و نتواند نرم افزارهای ۱۶ بیتی را اجرا کند. VirtualBox برای رفع این مشکل، فضایی مجازی روی سیستم شما ایجاد میکند تا ویندوز 10 دوباره توانایی اجرای نرم افزارهای ۱۶ بیتی را به دست آورد و آنها را اجرا کند.
با این حال، باز هم راههای متفاوت دیگری هم برای اجرا کردن بازیهای قدیمی روی پیسی وجود دارد اما تقریبا میتوانید با همین مواردی که اشاره کردیم به چیزی که میخواهید برسید. البته اگر شما هم راه حلی برای این کار دارید، حتما آن را در بخش نظرات در میان بگذارید تا دیگران هم بتوانند به کمکش بازیهای قدیمی خود را اجرا کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بابام خواست روی پیسیم ویندوز ۱۰ نصب کنه
و این مطلب کمک کرد که نصب نشه?
جون مننننننننننننننننننننننننننننننننن
عالی بودش ممنونیم از تو
نیماااا... جون من؟! عالی بودش
این ویندوز ۱۰ هم اوضاعی داره با این بازیای قدیمی .
خداروشکر من که ویندوز هفت دارم بازی قدیمی ها رو میاره???