راهنمای خرید بازی مستقل – بخش اول
درست است، همه ما بازیهای AAA بلاک باستری با بودجههای مولتی میلیون دلاری را دوست داریم. وقتی که همه چیز درست پیش برود این بازیها میتوانند برخی از به یاد ماندنیترین تجربههای گیمینگمان را فراهم ...
درست است، همه ما بازیهای AAA بلاک باستری با بودجههای مولتی میلیون دلاری را دوست داریم. وقتی که همه چیز درست پیش برود این بازیها میتوانند برخی از به یاد ماندنیترین تجربههای گیمینگمان را فراهم کنند. اما لا به لای آنها، هر سال دهها بازی مستقل عرضه میشوند که علی رغم نداشتن بودجههای کلان شرکتهای بزرگ، خیلی وقتها بسیار بلندپروازانهتر و خلاقانهتر از آنها هستند. آنها حتی میتوانند ژانرهایی که دیگر میان بازیهای AAA جایی ندارند را بازگردانده و حتی شاید از نو تعریف کنند.
خوشبختانه در طول این دهه و مخصوصا نسل هشتم، با تعداد بسیار بالایی (واقعا، واقعا بالا) از بازیهای مستقل مواجه بودیم که یکی از یکی بهتر بودند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این راهنمای خرید، شما را با بهترینِ بهترینهایشان آشنا کنیم. ما بازیهای انتخابیمان را بدون ترتیب خاصی در دو بخش معرفی خواهیم کرد اما به یاد داشته باشید که هر طوری لیست را بچینیم باز هم سر بسیاری از عناوین عالی بیکلاه میماند. پس اگر بازیهای مورد علاقه خود را در این لیست ندیدید، میتوانید در بخش نظرات آنها را به کاربران ویجیاتو معرفی کنید.
حالا که همه اینها را گفتیم، برویم سراغ اصل مطلب:
Divinity: Original Sin 2
- تاریخ عرضه: ۲۳ شهریور ۹۶
- پلتفرمها: پی سی (ویندوز، مک)، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ
- درجه سنی: بالای ۱۷ سال
- قیمت: ۶۰ دلار (کنسول)
لیستمان را با عنوانی شروع میکنیم که از دید بسیاری نه تنها بهترین بازی نقشآفرینی نسل، بلکه یکی از بهترینهای تاریخ این سبک به شمار میرود. استودیوی Larian با Divinity: Original Sin 2 فرمول کلاسیک cRPGهای کلاسیک را گرفته و با باز تعریف آن، انقلابی در این ژانر ایجاد کرده است. بگذارید توضیح دهیم: دیوینیتی شامل یک دنیای فانتزی زنده میشود که در آن با انواع و اقسام شخصیتهای عجیب مواجه خواهید شد که با نویسندگی عالی تیم لارین، هر کدام داستانها و ماموریتهای جالب خود را دارند و چه تراژیک و چه خندهدار، تجربههای جالبی برایتان رقم خواهند زد. اما چیزی که بازی را کاملا منحصر به فرد میکند، آزادی عمل بسیار بالای گیمر نه تنها در کوئستها، بلکه در سراسر تعاملات با دنیای بازی است. در واقع بازی به گیمر اجازه میدهد تا با آزمون و خطا با سیستمها و مکانیزمهای مختلفش، راه حلهای خود را برای گذر از موانع پیدا کند. چه ترکیب دو جادو از جنسهای مختلف و ایجاد جادویی کاملا جدید باشد، چه گرفتن اطلاعات مورد نیازتان از یک مرغ با مهارت Pet Pal. دیوینیتی شاید به دلیل عمق سیستمهایش و چالش برانگیزی کلیاش کمی برای بازیکنان جدید ترس ایجاد کند اما کافیست به آن کمی زمان دهید تا دیگر نفهمید چگونه ۸۰ ساعت مشغول آن شدید!
Hollow Knight
- تاریخ عرضه: ۶ اسفند ۹۵
- پلتفرمها: پی سی (ویندوز، مک، لینوکس)، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان (حاضر در گیم پس)، نینتندو سوییچ
- درجه سنی: بالای ۱۰ سال
- قیمت: ۱۵ دلار
در این چند سال اخیر، چندین اثر عالی در ژانر مترویدونیا عرضه شدند که توانستند با استقبال منتقدان و بازیکنان مواجه شوند. اما بین آنها، بازی مستقل Hollow Knight از استودیوی Team Cherry توانست حسابی جلب توجه کند. هالو نایت شاید نقطه اوج این ژانر پس از سالها باشد. شخصیت اصلی بازی به روانترین شکل ممکن کنترل میشود و مبارزات بازی هم که کم و بیش یادآور سری دارک سولز هستند، میتوانند حسابی شما را به چالش بکشند. دنیای پر از حشره Hollow Knight در یک کلام نفسگیر است؛ از یک طرف بزرگ و عمیق و از طرف دیگر پر از رازها و مکانهای سری. جالب اینکه از حرکت در جهان Hollow Knight بسیار لذت خواهید برد، چرا که طراحی هنری بازی واقعا چشمنواز است. در کنار آن هم ضمانت میکنیم بعد از تجربه بازی بلافاصله به سراغ اینترنت خواهید رفت تا موسیقی متن بازی را گوگل کنید و تمام آهنگهای بازی را از اول گوش دهید. Hollow Knight یک شاهکار به تمام معنا است که پیشنهاد میکنیم حداقل آن را امتحان کنید. اگر هم خوشتان آمد خبر خوبی برایتان داریم. دنباله بازی با نام Hollow Knight: Silksong در حال ساخت بوده و در تاریخی نامعلوم عرضه خواهد شد.
Celeste
- تاریخ عرضه: ۵ بهمن ۹۶
- پلتفرمها: پی سی (ویندوز، مک، لینوکس)، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ
- درجه سنی: بالای ۱۰ سال
- قیمت: ۲۰ دلار
برای بازی بعدی، Celeste را داریم. بازی مستقل Celeste در درجه اول یک پلتفرمر دو بعدی سخت با طراحی گرافیک پیکسلی است. با این حال اگر از این بگذریم که Celeste یک بازی بسیار خوش ساخت با طراحی مراحلی عالی است، باید بگویم چیزی که این بازی را از یک تجربه مازوخیستی مانند Super Meat Boy (که البته در نوع خود خیلی هم خوب است) جدا میکند، داستان و درونمایههای آن است. Celeste صرفا محض سخت بودن سخت نیست. بلکه این سختی برای ایجاد حس هم ذات پنداری با مدلین، شخصیت اصلی بازی طراحی شده است. داستان بازی در مورد تلاش مدلین برای فتح کوه Celeste است تا در این راه بتواند به چالشها و کشمکشهای درونیاش غلبه کند. در واقع، بازی میخواهد شما نه تنها مدلین را در سفرش همراهی کنید، بلکه همانند او با چالش مواجه شوید و بالاخره با تلاشهای مداوم خود بتوانید آن را پشت سر بگذارید. همچنین در طول سفر خود با شخصیتهای مختلفی هم دیدار میکنید که همانند مدلین، درگیریهای ذهنی خودشان را دارند. در ضمن، همانند Hollow Knight، موسیقی Celeste هم فوقالعاده است. Celeste از آن عناوینیست که پس از تمام کردن آن، ممکن است این احساس را به شما منتقل کند که انگار دوباره خودتان را پیدا کردهاید.
Stardew Valley
- تاریخ عرضه: ۷ اسفند ۹۴
- پلتفرمها: پی سی (ویندوز، مک، لینوکس)، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ، پلی استیشن ویتا، iOS، اندروید
- درجه سنی: بالای ۱۰ سال
- قیمت: ۱۵ دلار
بیایید کمی از بازیهای سخت و شاید پراسترس فاصله بگیریم و به سراغ تجربهای آرامبخشتر برویم. اگر دلتان برای دوران پلی استیشن 1 و هاروست مون تنگ شده، به هیچ وجه نباید بازی مستقل Stardew Valley را از دست دهید. Stardew Valley در واقع رویاییترین حالت ممکن از زندگی کشاورزی را به بازیکن ارائه میدهد. در این بازی که اتفاقا میتواند بسیار هم طولانی باشد، بازیکن زندگی شهری و کار خود را رها میکند تا مسئولیت مزرعهای که به ارث برده را بر عهده بگیرد. در کنار گسترش و توسعه این مزرعه، بازیکن آرام آرام با شخصیتهای مختلف بازی آشنا میشود، با آنها ارتباط برقرار میکند، حتی در صورت دلخواه ازدواج میکند و تشکیل خانواده میدهد، گشت و گذار میکند، ماهی میگیرد و الی آخر. عملا میتوان گفت بازی مستقل Stardew Valley یک بازی نقش آفرینی است که به جای یک فرمانده فضایی یا جادوگر، در نقش یک کشاورز قرار میگیرید و زندگی او را تجربه میکنید. همچنین هماکنون میتوانید بازی را به صورت چندنفره هم بازی کنید که ارزش بازی را از همینی هم که الان هست بسیار بالاتر میبرد. بازی هم پس از گذشت چند سال از عرضه دائما به روز رسانی میشود و میتوان گفت که هنوز تا رسیدن به انتهای سفرش راهی بسیار طولانی دارد.
Outer Wilds
- تاریخ عرضه: ۸ خرداد ۹۸
- پلتفرمها: پی سی، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان (حاضر در گیم پس)، پیسی
- درجه سنی: بالای ۱۰ سال
- قیمت: ۲۵ دلار
میرسیم به جدیدترین بازی این لیست و یکی از علاقههای شخصی من. بازی مستقل Outer Wilds از آن بازیهاییست که واقعا حرف زدن در مورد آن بدون لوث کردن تجربه دیگران مشکل است اما در هر صورت سعی میکنم خیلی خلاصه توضیح دهم چرا حتما باید آن را تجربه کنید. بگذارید به این شکل بگویم: فرض کنید No Man's Sky به جای یک دنیای (به معنای واقعی) بیکران در یک منظومه شمسی کوچک و سیارههایی به نسبت مینیاتوری جریان داشت و به جای بقا و مدیریت منابع روی گشت و گذار و کشف رازهای این منظومه تمرکز میکرد. حالا در نظر بگیرید که شما و دنیای اطرافتان در یک لوپ زمانی گیر افتاده. در واقع کل این منظومه یک معمای بزرگ است که شما برای سر در آوردن از آن تلاش خواهید کرد. نکته جالب این است که دنیای بازی جدای از وضعیت شما، در حال گذر و تغییر شکل است. این باعث میشود تا با گذر زمان در هر لوپ، برخی چیزها در دسترس قرار بگیرند و برخی چیزها هم غیرقابل دسترس شوند. مثلا سیارهای وجود دارد که آرام آرام توسط یک سیاهچاله در حال بلعیده شدن است و به مرور مسیرها و مکانهای مختلف آن از بین میروند. نمیدانم توانستم توجهتان را به Outer Wilds جلب کنم یا نه اما این را در آخر این متن برایتان میگذارم؛ معلق بودن در فضا در حالتی که سفینهام از بین رفته و تماشای خالی شدن ذخایر اکسیژنم در حالی که لوپ زمانی به پایان میرسید، تجربهایست که هیچگاه فراموش نخواهم کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بخش دوم این مقاله کی میاد
خیلی زود
در ادمه کامنت قبل
خواستم درخواست اینجور مقاله ها و توضیحات رو کنم
در آخر مرسی واسه لیست
یه چیزی که درباره مقالاته مربوط به بازی های مستقل هست اینه که همیشه درباره اینکه چقدر نوآورنه بودند صحبت و اشاره میشه و یا انقلابی که در اون سبک قدیمی مثل مترویدوینیا کردند...اما موضوعی که هیچکس دقیق و و حتا چند پله پایینتر از موشکافانه دربارش حرف نمیزنه اینه که اونها چطور اینکارو کردند...اگر Celeste تو طراحی مراحل متفاوت و انقلاب کرده چطور انجامش داده,به چه شکل تفاوت داره با بازی های قبل از خودش,چه المان هایی اضافه شدند و چه چیزی تغیر کرده که واسش از واژه انقلابی استفاده میشه ؟
یا Hollow Knight که مترویدوینیا چطور تعریف کرد که انقد این جمله گفته میشه اما توضیح خاصی من ازش لاقل توی وبسایت های فارسی زبان نمیبینم؟
بازیای مستقل از نظر داستانی گرافیکی و احساسات میتونن فوقولاده بشن اما بحثی که اینجا هست فقط گیمپلی و طراحی مراحله که کسی عمیقا توضیحش نمیده و به تکرار همون صفات میپردازه
میدونم که هدف مقاله اصلا این نبوده و صرفا معرفی چندتا عنوانه مستقل که چندان هم نیازی به معرفی ندارن و توضیح کوتاه درابارشون بوده اما چون بازم همون صفات قدیمی "خلاقانه" و این جور کلمه هارو دیدم
خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی به این مقاله نیاز بود