بررسی عملکرد و کارایی موبایل Honor 9X در تجربه بازیهای اندرویدی
حدود یک ماه قبل موبایل آنر 9X رسما در ایران رونمایی شد و در مطالبی جداگانه با برخی از ویژگیهای این تلفن هوشمند میانرده از جمله دوربین، مشخصات سختافزاری و ابزار ویژه تجربه بازیهایش آشنا ...
حدود یک ماه قبل موبایل آنر 9X رسما در ایران رونمایی شد و در مطالبی جداگانه با برخی از ویژگیهای این تلفن هوشمند میانرده از جمله دوربین، مشخصات سختافزاری و ابزار ویژه تجربه بازیهایش آشنا شدیم. میانردهای که با توجه به برخی از ویژگیهای شاخص و بهینهسازیهای نرمافزاری که در آن اعمال شده، احتمالا میتواند اکثر بازیهای اندرویدی را به شکلی مناسب حالت ممکن و نزدیک به پرچمداران اجرا کند.
همانگونه که پیش از این گفته شده، آنر 9X از چیپست اختصاصی کایرین 710F (ساخته هوآوی) با معماری ۷ نانومتری و هشت هسته اصلی بهره میبرد که دقیقا در نسل قبلی همین سری نیز استفاده شده است. اما از اصلیترین مشخصات سختافزاری این تلفن هوشمند میتوان به رم ۶ گیگابایتی و باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتیاش اشاره کرد که بدون شک بستری مناسب را برای تجربه بازیهای ویدیویی فراهم میکند. ضمن اینکه این سختافزار با نمایشگری ۶.۵۹ اینچی و بدون ناچ یا بریدگی (به لطف سیستم پاپآپ دوربین سلفی) همراه شده و صفحهای ایدهآل برای گیمینگ دارد.
از سوی دیگر خواندید که این موبایل از تکنولوژیهای ویژه GPU Turbo 3.0 و AI Signal Enhance هم بهره میبرد که به ترتیب به اجرای روانتر بازیها (بیشتر در جنبه نرمافزاری و تا حد کوچکی هم در بخش سختافزاری) و آنتندهی بهتر گوشی هنگامی که دست کاربر به دو طرف دستگاه گرفته شده ارتباط دارد.
حال در این مطلب قصد داریم نگاهی داشته باشیم به عملکرد برخی از بازیهای مطرح و سنگین اندرویدی که تعدادی از آنها از تکنولوژی GPU Turbo 3.0 پشتیبانی میکنند و برخی دیگر نه. هر کدام از آنها نیز در دو حالت فعال بودن یا نبودن Performance Mode آنر نیز آزموده خواهند شد. با ویجیاتو همراه باشید.
در گام نخست سراغ بازی Real Racing 3 ساخته فایرمانکی استودیوز رفتیم که یکی از عناوین نسبتا قدیمی اما باکیفیت در سبک اتومبیلرانی است و طبق لیست رسمی منتشر شده از سوی هوآوی، از تکنولوژی GPU Turbo 3.0 پشتیبانی میکند.
این بازی با تنظیمات بهینهسازی شده نرمافزاری خود اپلیکیشن بدون هیچ مشکلی در موبایل آنر 9X اجرا میشود؛ فریم ریت تصویر در سرعت بالا اصلا کاهش پیدا نمیکند، مگر در نقاط شلوغ و هنگام تصادفات که به اندازه نهچندان قابل توجهی با افت فریم مواجه میشویم.
با توجه به اینکه این بازی چندان عنوان جدیدی به شمار نمیآید و خودش به تنهایی به اندازه کافی بهینهسازی شده، قرار دادن موبایل در حالت Performance Mode تفاوت واضحی در عملکرد بازی ایجاد نمیکند، صرفا متوجه شدیم باتری در مقیاس مشابه حدودا یک درصد بیشتر مصرف میشود.
در حالت عادی و در شرایط استفاده از وایفای برای دسترسی به اینترنت، به طور متوسط هر ۱۵ دقیقه حدودا ۵ درصد از ذخیره باتری شما را مصرف خواهد داد؛ که به نوبه خودش عملکرد بسیار قابل قبولی است. به این ترتیب شما میتوانید از صد تا صفر حدودا ۵ ساعت به صورت مداوم با آنر 9X خودتان Real Racing 3 بازی کنید، که کمی پایینتر از ادعای سازندگان به شمار میآید، اما در هر صورت ایدهآل است.
این موضوع در شرایطی که پرفورمنس مد را روشن کردیم کمی تغییر کرد؛ همانطور که خود بازی هشدار میدهد، کمی مصرف باتری در شرایط مشابه بالاتر رفت، اما در عوض دیگر هیچ افت فریمی در نقاط مختلف بازی حس نمیشود. ضمنا در هر دو حالت تجربه این بازی، با افزایش دمای قابل توجهی مواجه نشدیم. صرفا در شرایط پرفورمنس مد، دو تا سه درجه دما بیشتر از حالت عادی شد.
در یک بازی سنگینتر مانند FIFA Mobile هم که از تکنولوژی GPU Turbo 3.0 پشتیبانی میکند، شاهد عملکردی بسیار مشابه هستیم که قدرت پردازش گرافیکی و بازدهی خوب باتری این تلفن هوشمند میان رده را نشان میدهد.
اما برای تشخیص تاثیر GPU Turbo 3.0 از بازی PUBG Mobile هم استفاده کردیم که از این تکنولوژی پشتیبانی نمیکند. عملکرد این بازی در حالت پرفورمنس از نظر بهینهسازی بسیار خوب است و مشکلی در آن دیده نمیشود، اما تقریبا مصرف باتری را به اندازه محسوسی افزایش میدهد و بدنه پشتی دستگاه هم به شکل قابل تشخیصی داغ میشود. به طور میانگین این بازی هر ۱۲ دقیقه ۵ درصد از باتری را مصرف میکند که در قیاس با Real Racing 3 کمی بیشتر است، ولی در نهایت باز هم عملکرد خوبی است.
اما این نرخ در حالت خاموش بودن پرفورمنس مد تفاوت اصلی را به وضوح به نمایش میگذارد. اگر در بهترین شرایط گرافیکی پابجی را تجربه کنید، در مواردی افت فریم محسوسی لمس میشود. به همین ترتیب میتوان به وضوح تاثیر مثبت تکنولوژی GPU Turbo 3.0 در بازیهای پشتیبانی شده را حس کرد که متوسط شارژدهی و عمر باتری را نیز بهبود میبخشد.
در زمینه عملکرد کلی، آنر 9X بنچمارکهای بسیار خوبی هم از خود به جای میگذارد. این میانرده را میتوان تقریبا با موبایلهایی مثل Y9 Prime 2019 (که دقیقا از همین پردازنده استفاده میکند) و همچنین مدلهایی دیگر مثل سامسونگ گلکسی A50 و هوآوی P30 Lite مقایسه کرد.
طبق آزمایشهای انجام شده، امتیاز آنتوتو آنر 9X رکورد حدودی ۱۹۰ هزار را از خود به جای میگذارد که با اختلاف قابل توجهی بالاتر از گلکسی A50 و هوآوی P30 Lite و Y9 Prime 2019 با امتیاز تقریبی ۱۴۰ هزار قرار میگیرد؛ هرچند این موضوع را هم باید در نظر داشته باشید که مدلهای یاد شده ۴ گیگابایت رم دارند و اثر تکنولوژیهای بهینهسازی هم در آن مشهود است.
امتیاز Geekbench در آزمایش تک هستهای رکورد ۱۵۳۱ را به ثبت میرساند. در حالت چندهستهای نیز شاهد امتیاز ۵۴۸۷ هستیم که با اختلاف خیلی کمی از گلکسی A50 سامسونگ بالاتر است، اما به اندازه بسیار ناچیزی از P30 Lite عملکردی ضعیفتر دارد.
در مجموع میتوان گفت تکنولوژیهای GPU Turbo 3.0 و AI Signal Enhance از مهمترین ویژگیهای موبایل هوشمند Honor 9X به شمار میآید که با همراهی ۶ گیگابایت رم و باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتیاش، با وجود بهرهمندی دستگاه از پردازندهای میان رده، میتواند عملکردی کمنقص برای تجربه بازیهای سنگین و باکیفیت به ارمغان بیاورد، هر چند وزن بالای گوشی در ساعات متمادی گیمینگ کمی آزاردهنده خواهد شد.
اگر بودجه محدودی در اختیار دارید و دلتان میخواهد با قیمتی نسبتا معقول در بازار فعلی کشور، یک موبایل مناسب برای گیمینگ در اختیار داشته باشید، احتمالا آنر 9X یکی از بهترین گزینههای بازار برای شما خواهد بود. نظر شما در رابطه با این موبایل خوشساخت از آنر چیست؟ از چه تلفن هوشمندی برای تجربه بازیهای موبایل استفاده میکنید؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ویجیاتو در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید:
- نگاهی به قابلیتهای سختافزاری گوشی Honor 9x
- نگاهی به تکنولوژیهای GPU Turbo 3.0 و AI Signal Enhance در موبایل Honor 9X
- بررسی ویجیاتو – دوربین موبایل آنر 9X
- بررسی آیفون ۱۱ پرو مکس برای گیمرها
- مزایای گرافیکی Red Dead Redemption 2 برای پیسی گیمرها
- بررسی دیجیاتو: سامسونگ گلکسی A50؛ قهرمان جدید میان رده ها
- بررسی دیجیاتو: گوشی میان رده هواوی پی 30 لایت
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.