ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

مدیرعامل SK Hynix بحران جهانی کمبود تراشه‌ها را تا ۲۰۳۰ ممکن می‌داند

«سال ۲۰۲۷ می‌تواند تاریک‌‌ترین سال سخت‌افزار باشد.»

رایکا شریفی
نوشته شده توسط رایکا شریفی تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۴۵

«کواک نو-جونگ»، مدیرعامل SK Hynix هشدار داده است که کمبود جهانی تراشه‌های حافظه ممکن است تا پایان سال ۲۰۳۰ ادامه پیدا کند. این اظهارات در حالی مطرح شده‌اند که تقاضا برای حافظه‌های مورد استفاده در زیرساخت‌های هوش‌مصنوعی هم‌چنان با سرعت زیادی در حال افزایش است.

به گفته کواک، سال ۲۰۲۷ از نظر میزان عرضه می‌تواند بدترین سال تاریخ صنعت حافظه باشد:

تقاضای مشتریان هم‌چنان از ظرفیت تولید SK hynix بیشتر خواهد بود و این فاصله حتی پس از سال ۲۰۳۰ هم ممکن است به درازا بکشد.

یکی از مهم‌ترین دلایل وضعیت فعلی، رشد سریع زیرساخت‌های هوش‌مصنوعی و افزایش تقاضا برای حافظه‌های با پهنای باند بالا (HBM) است. این نوع حافظه در شتاب‌دهنده‌های هوش‌مصنوعی و پردازنده‌های مورد استفاده در دیتاسنترها نقش مهمی دارد و شرکت‌هایی مانند انویدیا به‌شدت به آن وابسته هستند.

تولید HBM هم برخلاف حافظه‌های معمولی تنها به افزایش ظرفیت تولید «ویفر» محدود نمی‌شود. فرایندهایی مانند انباشت تراشه‌ها، بسته‌بندی پیشرفته، آزمایش و افزایش نرخ بازده تولید همگی ظرفیت و زمان بیشتری نیاز دارند. به‌همین دلیل، افزایش سریع عرضه برای پاسخ‌گویی به رشد تقاضای هوش مصنوعی کار ساده‌ای نیست.

از طرف دیگر، تولیدکنندگان بزرگ حافظه بخش قابل توجهی از سرمایه و ظرفیت تولید خود را به محصولات مرتبط با هوش مصنوعی اختصاص داده‌اند. این موضوع می‌تواند عرضه حافظه‌های معمولی DRAM مورد استفاده در پی‌سی‌ها، لپ‌تاپ‌ها و سرورها را هم تحت فشار قرار دهد.

کمپانی SK Hynix برای پاسخ به این تقاضای فزاینده، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای را در ظرفیت تولید و بسته‌بندی پیشرفته آغاز کرده است. این شرکت اخیرا ساخت یک کارخانه جدید در ایالت ایندیانا آمریکا را آغاز کرده که حدود ۴ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و قرار است از سال ۲۰۲۹ به تولید بسته‌های پیشرفته حافظه اختصاص پیدا کند.

این مجموعه قرار است بر بسته‌بندی، آزمایش و تحقیق‌وتوسعه حافظه‌های HBM تمرکز داشته باشد. SK Hynix هم‌چنین برنامه‌های گسترده‌تری برای افزایش ظرفیت تولید خود در کره جنوبی و سایر نقاط جهان دارد.

با وجود این سرمایه‌گذاری‌ها، افزایش ظرفیت تولید تراشه فرایندی زمان‌بر است. ساخت اتاق‌های تمیز، نصب تجهیزات، راه‌اندازی خطوط تولید و رسیدن به نرخ بازده مناسب می‌تواند سال‌ها طول بکشد. به همین دلیل، افزایش فوری عرضه برای جبران رشد تقاضای فعلی امکان‌پذیر نیست.

پیش‌بینی SK Hynix را نباید به‌عنوان یک نتیجه قطعی درنظر گرفت. وضعیت بازار حافظه به عوامل مختلفی، از جمله میزان ادامه سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در زیرساخت‌های هوش مصنوعی، سرعت افزایش ظرفیت تولید و وضعیت اقتصاد جهانی بستگی دارد.

برای مثال، اگر سرمایه‌گذاری در دیتاسنترهای هوش مصنوعی کاهش یابد، تقاضا برای HBM هم می‌تواند کاهش یابد و فشار روی بازار حافظه کمتر شود. از سوی دیگر، افزایش سریع‌تر نرخ بازده تولید، ورود تولیدکنندگان جدید یا پیشرفت‌های فنی که نیاز به حافظه را کاهش دهند هم می‌توانند شرایط بازار را تغییر دهند.

با این حال، SK Hynix معتقد است ساختار تقاضای جدید ایجادشده توسط هوش مصنوعی با چرخه‌های سنتی بازار حافظه تفاوت دارد. این شرکت انتظار دارد تقاضا هم‌چنان برای مدت طولانی از ظرفیت تولید بیشتر باشد.

در نتیجه، هشدار SK hynix بیش از آن‌که به معنای کمبود قطعی حافظه تا سال ۲۰۳۰ باشد، نشان‌دهنده ابعاد بسیار بزرگ سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش‌مصنوعی و دشواری صنعت نیمه‌رسانا برای همگام شدن با این میزان تقاضاست.

رایکا شریفی
رایکا شریفی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی