ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرسودترین فیلم‌های سینمایی
فیلم و سریال

پرسودترین فیلم‌های سینمایی تاریخ کدامند؟ [قسمت اول]

وقتی بحث درآمدزایی در سینما مطرح می‌شود، یک قانون و فرمول ساده پیش‌روی همه قرار دارد: بودجه کم + فروش بلیط فوق‌العاده = سود کلان. اگر‌ سازندگان فیلم به درستی این فرمول را پیاده کنند، ...

محمدجواد مبین‌زاده
نوشته شده توسط محمدجواد مبین‌زاده | ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۰

وقتی بحث درآمدزایی در سینما مطرح می‌شود، یک قانون و فرمول ساده پیش‌روی همه قرار دارد: بودجه کم + فروش بلیط فوق‌العاده = سود کلان. اگر‌ سازندگان فیلم به درستی این فرمول را پیاده کنند، حقیقتا پول‌های کلانی به جیب خواهند زد. گرچه سادگی این فرمول در ظاهر نباید ما را گول بزند چراکه همان عامل "فروش بلیط" به ده‌ها و بلکه صدها عامل متعدد، از‌ جمله کیفیت محصول نهایی و تبلیغات بستگی دارد. طبق اطلاعاتی که در سایت The Numbers منتشر شده، فیلم‌هایی که پایین‌تر به آن‌ها می‌پردازیم توانسته‌اند دستور پخت پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمایی را بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کنند. در ادامه این مقاله به ۱۰ تا از پرسودترین فیلم‌های سینمایی تمام دوران برای اساس ROI (میزان بازگشت سرمایه) اشاره خواهیم کرد؛ نکته مهم اینکه فیلم جوکر هم در سال گذشته سود خوبی به جیب زد و در این فهرست هنوز قرار نگرفته است. با ویجیاتو همراه باشید.

۱. (FACING THE GIANTS (2006

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 100,000$

سود: 38,551,255$

فیلم‌های ورزشی معمولا از نظر فروش در باکس آفیس عملکرد قابل‌قبولی از خود نشان می‌دهند اما خب عنوان Facing the Giants ساخته الکس کندریک یک زیرژانر تلفیقی دیگر نیز در خود داشت: درام مسیحی. نتیجه کار این شد که فیلم مذکور با بودجه‌ای عجیب و حقیقتا ناچیز، به فروش خیلی خوبی دست پیدا کند. شاید با خود بگویید ۳۸ میلیون دلار ناقابل که چیزی نیست اما خب آمار ROI یا همان میزان بازگشت سرمایه سودِ ۳۸ هزار و ۴۵۱ درصدی این اثر را نشان می‌دهد!

۲. (PARANORMAL ACTIVITY (2007

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 450,000$

سود: 89,376,549$

فعالیت فراطبیعی (Paranormal Activity) فیلمی در ژانر تصاویر پیداشده و فراطبیعی ترسناک به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی اورن پلی و محصول سال ۲۰۰۷ است. این فیلم برای اولین بار در جشنواره فیلم‌های ترسناک اسکریمفست آمریکا در ۱۴ اکتبر ۲۰۰۷ به نمایش گذاشته شد و چیزی نزدیک به ۹۰ میلیون دلار از طریق گیشه به‌دست آورد. با توجه به بودجه ناچیزِ ۴۵۰ هزار دلاری Paranormal Activity، درصد بازگشت سرمایه این فیلم چیزی بالغ بر ۱۹ هزار درصد بوده است.

۳. (FIREPROOF (2008

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 500,000$

سود: 57,096,178$

دو سال پس از اکران Facing the Giants، الکس کندریک یک درام مسیحی دیگر را کارگردانی کرد: Fireproof. این اثر روی انحطاط زندگی مشترک یک کاپیتان آتش‌نشان (با درخشش کرک کامرون) و همسرش (ارین بتیا) تمرکز داشت. Fireproof توسط بسیاری از منتقدان - به معنای واقعی کلمه - با خاک یکسان شد اما این مسئله نتوانست جلوی سودآوری کلان آن را و دیده شدنش توسط معتقدان سرسخت مسیحیت بگیرد. این فیلم حتی پس از گذشت ۱۲ سال همچنان پرفروش‌ترین فیلم Indie یا مستقل مذهبی محسوب می‌شود. الکس کندریک و تیمش با ساخت این عنوان حدود ۱۱ هزار درصد سود به‌دست آوردند.

۴. (THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE (1974

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 140,000$

سود: 14,164,858$

فیلم ترسناک و کلاسیک توبی هوپر که در سال ۱۹۷۴ روی پرده سینماها رفت، خشونت، وحشت و شهرت خاصی دارد. داستان از این قرار است که گروهی از نوجوانان به نزدیکی خانه سابق پدربزرگشان می‌روند، غافل از اینکه صورت‌چرمی (Leatherface) با آن اره‌برقی هراس‌انگیز در انتظارشان است. «کشتار با اره‌برقی در تگزاس» کار خود را با یک بودجه حداقلی آغاز نمود و آنقدر موفقیت‌آمیز بود که چندین و چند ادامه، ریبوت و ریمیک از روی آن ساخته شد؛ گرچه، هیچ‌کدام نتوانستند موفقیت و سودآوری ۱۰ هزار درصدی این اثر را تکرار کنند.

۵. (THE GALLOWS (2015

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 100,000$

سود: 6,898,494$

با اینکه پیش‌بینی فروش و موفقیت فیلم‌ها در باکس‌آفیس کار بسیار سختی است، اما از روی تجربه می‌توان گفت که فیلم‌های ترسناک (مخصوصا آن‌ها که با بودجه‌های بسیار پایین ساخته می‌شوند) شانس موفقیت خیلی زیادی دارند. به هرحال همه می‌دانیم ژانر ترسناک از جمله ژانرهایی است که در آن کیفیت محصول نهایی لزوما به میزان بودجه وابسته نیست. همین مسئله راجع به فیلم ترویس کلاف و کریس لوفینگ، یعنی The Gallows، صدق می‌کند. فیلمی که علی‌رغم نمرات بسیار ضعیف (۱۵ از ۱۰۰ در سایت راتن تومیتوز)، با یک بودجه ۱۰۰ هزار دلاری موفق شد ۶۷۹۸ درصد سود خالص کسب نماید. ادامه این عنوان نیز سال ۲۰۱۹ با نام The Gallows Act II اکران گردید.

۶. (ERASERHEAD (1977

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 100,000$

سود: 4,652,535$

Eraserhead (کله‌پاک‌کن) فیلمی سورئال به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی دیوید لینچ با بازی جک نانس، شارلوت استوارت، جین بیتس، جودیت آنا رابرتس، لارل نیر و جک فیسک محصول سال ۱۹۷۷ است. در سال ۲۰۰۴ کتابخانه کنگره ملی، این فیلم را برای حفاظت در فهرست آثار ملی قرار داد. این اثر حقیقتا سبک خاص دیوید لینچ را وارد عرضه سینما کرد و بسیاری از منتقدان آن را روایتگر افکار و حالات شخصی این کارگردان می‌دانند.

با اینکه لینچ حتی تا به امروز صحبت‌های زیادی راجع به این فیلم نکرده و می‌خواهد افراد نگرش و برداشت مخصوص خودشان را از آن داشته باشند، برخی شایعات حاکی از این است که ساخته شدن Eraserhead ارتباطی با دختر لینچ (جنیفر) دارد. موضوع هرچه که باشد، این اثر با سودآوری ۴۵۵۳ درصدی خود توانست لقب یک شروع خیره‌کننده برای درخشش دیوید لینچ در تاریخ سینما را به خود گرفت.

بیشتر بخوانید:

۷. (AN INCONVENIENT TRUTH (2006

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 1,000,000$

سود: 46,416,400$

An Inconvenient Truth (یک حقیقت ناراحت‌کننده) فیلم مستندی است که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و همان جایزه اسکار بهترین مستند را از آن خود کرد. این عنوان روایتگر ماجراهای آلبرت آرنولد گور جونیور مشهور به اَل گور، فعال محیط زیست، سیاست‌مدار آمریکایی و برنده جایزه صلح نوبل است. ال گور شش سال پس از تلاش ناموفقش برای تبدیل شدن به رییس جمهور ایالات متحده، به عنوان مجری بخش آب و هوا فعالیت خود را آغاز نمود و خیلی زود نسل جدیدی از فعالان محیط‌زیست را به‌وجود آورد.

یک حقیقت مشخص وجود دارد و آن هم این است که معمولا فیلم‌های مستند مورد استقبال آنچنانی قرار نمی‌گیرند؛ حال اینکه An Inconvenient Truth با بودجه یک میلیون دلاری‌اش بالغ بر ۴۵۰۰ درصد سودآوری به همراه داشت.

۸. (THE BIG PARADE (1925

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 245,000$

سود: 11,015,791$

شاید باورتان نشود اما از اکران فیلم The Big Parade (جشن بزرگ) ۹۵ سال می‌گذرد! اثر تحسین‌شده کینگ ویدور که راجع به جنگ جهانی اول است، در سال ۱۹۹۲ به کتابخانه کنگره ملی ایالات متحده منتقل شد تا لقب «میراث ملی» به خود بگیرد. The Big Parade از کتاب پرفروش Plumes از لارنس استالینگز اقتباس شده بود و یک اثر منحصر به‌فرد در میان فیلم‌های جنگی محسوب می‌شد.

گفته می‌شود تعداد قابل‌توجهی از فیلم‌های جنگی که پس از The Big Parade ساخته شدند همگی سعی در طی کردن راه آن داشتند - از جمله «در جبهه غرب خبری نیست» که برنده جایزه اسکار هم شد؛ گرچه هیچ یک از این آثار نتوانست سودآوری ۴۳۹۶ درصدی ساخته ویدور را تکرار کند.

۹. (THE DEVIL INSIDE (2012

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 1,000,000$

سود: 37,422,146$

با امید به تکرار موفقیت The Paranormal Activity، ویلیام برنت بل عنوان The Devil Inside را نوشت و کارگردانی کرد. و خب سود ۳۶۴۲ درصدی آن با اینکه تا رسیدن به «فعالیت فراطبیعی» فاصله بسیاری دارد اما همچنان یک موفقیت تجاری بزرگ برای سازندگان محسوب می‌گردد. چیزی که با تماشای The Devil Inside به راحتی متوجه خواهید شد، تقلید کامل از سبک فیلم‌های کارگردانی به اسم اورن پلی است. فیلم حس مستند و واقعی بودن به مخاطب می‌دهد و با همین ترفند ترس ناشی از تماشای آن بیشتر هم هست.

۱۰. (A CHARLIE BROWN CHRISTMAS (1965

پرسودترین فیلم‌های سینمایی

بودجه: 150,000$

سود: 5,306,612$

چارلز شولتس در ابتدا علاقه چندانی به ساخته شدن فیلم‌های انیمیشنی از روی داستان‌هایش تحت عنوان The Peanuts نداشت، اما سرنوشت به سمتی رفت تا شبکه CBS انیمیشین محبوب و فراموش‌نشدنی A Charlie Brown Christmas را به مرحله تولید و پخش رساند. این عنوان به کارگردانی و تهیه‌کنندگی بیل ملندز ساخته شده و همیشه چه از سوی مخاطبان و چه منتقدان مورد تحسین قرار گرفته است.

A Charlie Brown Christmas تنها عنوان اقتباسی از کتب مصور شولتس نیست اما خودش به تنهایی توانست یک سود ۳۴۳۸ درصدی را از آن سازندگان کند. این انیمیشن دیدنی همچنین در اکثر مواقع در میان برترین آثار با مضمون کریسمس نیز قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:


تماشا کنید: برنامه ویدیویی ویجیاتو – تئوری‌های فیلم جوکر

تماشا باکیفیت بالا در یوتیوب

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ehsansh8964
    ehsansh8964 | ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

    جالب اینه اکثرا جز ژانر ترسناکن

مطالب پیشنهادی