سونی و مایکروسافت باید در قبال برنامههایشان برای نسل بعد شفافتر باشند
رویکرد عجیب سونی و مایکروسافت در قبال نسل بعدی گیمینگ، چیزی نیست که بتوانیم تقصیر پاندمیک کروناویروس بیندازیم. گامهای اشتباه درست از زمانی برداشته شد که شنیدیم سختافزارهای جدید در راه هستند. و هرچه به ...
رویکرد عجیب سونی و مایکروسافت در قبال نسل بعدی گیمینگ، چیزی نیست که بتوانیم تقصیر پاندمیک کروناویروس بیندازیم. گامهای اشتباه درست از زمانی برداشته شد که شنیدیم سختافزارهای جدید در راه هستند. و هرچه به تاریخ عرضه کنسولها نزدیکتر میشویم، پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس بیشتر گیجمان میکنند.
اگر قرار باشد هر دو کنسول در فصل تعطیلات کریسمس امسال عرضه شوند، کاملا منطقیست که بدانیم باید برای چه چیزی هیجانزده باشیم. در کمترین حالت، باید بدانیم پلی استیشن 5 دقیقا چهجور کنسولی است. مایکروسافت حداقل به ما نشان داده که ایکس باکس سری ایکس یک دستگاه فیزیکی واقعی است و در Inside Xbox هم شاهد اجرای برخی از بازیهایش بودیم. سونی از طرف دیگر به سراغ سخنرانیهای سطح دانشگاهی رفته تا به عموم مردم مسائل مربوط به عملکرد SSD و کارکرد دکمههای روی شانه کنترلر را آموزش دهد.
وقتی درباره پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس با آن نامگذاری عجیبش صحبت میکنیم، کاملا مشخص میشود که سونی و مایکروسافت هر دو از نمایشهای بزرگی که تصویری کامل از آنچه باید از سختافزار انتظار داشته باشیم ترسیم میکنند طفره رفتهاند و به این ترتیب نمیدانیم عملکرد کنسولها در چه حدی است و در روز نخست و روزهای بعد از آن قادر به تجربه چه بازیهایی خواهیم بود. دو شرکت اکنون جریانی ثابت از خرده نان را در اختیارمان میگذارند. «سرعت بارگذاری بازیها اینقدر سریعتره». «رهگیری پرتو این شکلی خواهد بود». «اینم یکسری جملات بیمعنی راجع به بهبود بازخورد لمسی». «اینم یه ذره 4K بیشتر». «راستی اینم یه سخنرانی یه ساعته راجع به SSD».
با خودمان فکر میکردیم لایو استریم مایکروسافت در رابطه با بازیهای شخص ثالث قرار است ایدهای واضح به ما بدهد که چرا باید برای ایکس باکس سری ایکس هیجانزده باشیم. اگرچه بسیاری از ما دلمان میخواهد بسیاری از بازیهای نمایش داده شده در Inside Xbox را تجربه کنیم (که باید توسعهدهندگان را به خاطر چشماندازی که ترسیم کردهاند ستود)، هنوز نمیدانیم چرا باید این بازیها را روی ایکس باکس سری ایکس تجربه کنیم. پیامی که همراه با هر نمایش به مخاطب داده میشد این بود که «این بازی هم روی ایکس باکس وان و هم ایکس باکس سری ایکس اجرا میشود».
چرا باید سختافزاری جدید بخریم اگر میتوانیم بازی را روی سختافزاری که از پیش داریم تجربه کنیم؟ چه چیزی باعث میشود بازی روی ایکس باکس سری ایکس بهتر باشد؟ چه چیزی باعث میشود متفاوت باشد؟ ما صرفا اعلامیههای میشنویم راجع به اینکه فلان بازی روی ایکس باکس سری ایکس تجربهای بهبودیافته خواهد داشت. اکثر ما آنقدر گیمر هستیم که قطعا ترجیح میدهیم بازیها را در بهترین حالت ممکنشان تجربه کنیم، اما در حال حاضر هیچ دلیل قانعکنندهای نداریم که این کنسولهای جدید را بهترین پلتفرم ممکن برای تجربه بازیها تلقی کنیم. داریم دقیقا به چه میزان کاهش سرعت بارگذاری نگاه میکنیم؟ نرخ فریم یا رزولوشن بالاتر با چه تداومی در دسترسمان خواهد بود؟ آیا رهگیری پرتو واقعا بازیعوضکن است؟
و آیا ایکس باکس سری ایکس تمام چیزیست که باید منتظرش باشیم؟ مایکروسافت میگوید نام حقیقی کنسول نسل بعدیاش خیلی ساده «ایکس باکس» است و این یعنی شاهد عرضه کنسولهای بیشتری خواهیم بود. شاید مثلا یک کنسول دیگر به نام Xbox Series S.
آیا مایکروسافت و سونی در حال موش و گربه بازی هستند؟ گذشته از تاریخ عرضه و قیمت دستگاهها به چنین چیزی تردید داریم. اما وقتی به رونمایی از ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 نگاهی دوباره میاندازیم، مایکروسافت با پیغامهایش دست به اشتباهی مهلک زد و سونی زمین را با همین اشتباه تی کشید. ایکس باکس وان باید همیشه آنلاین میبود، قادر به اجرای بازیهای دست دوم نبود، همراه با کینکت از راه میرسید و ۱۰۰ دلار قیمت بیشتر نسبت به پلی استیشن 4 داشت. از همان روز اول، سونی نسل هشتم را مال خود کرد.
در سالهای بعد از آن، مایکروسافت به شکلی تحسینبرانگیز خودش را جمع کرد. ایکس باکس گیم پس اکنون بهترین معامله صنعت گیم است، مایکروسافت انبوهی از توسعهدهندگان قابل احترام را به پشتیبانی از گیم پس و ایکس باکس ترغیب کرد و ایکس باکس وان ایکس هم یک سختافزار میاننسلی معرکه بود.
چیزی که به طور یقین درباره ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 میدانیم اینست که مشخصات سختافزاری هر دو دستگاه نهایی شده و قرار است گامی بزرگ نسبت به نسل قبل بردارند. حالا صرفا لازم داریم بدانیم چرا این مشخصات سخت افزاری اهمیت دارند. باید امیدوار بود مایکروسافت و سونی فلکه را باز کنند و تمام آنچه این دستگاهها قادر به انجامش هستند را نشانمان دهند. دوران اعلامیههای مرموز و صحبتهای شدیدا فنی تمام شده. حالا نشانمان بدهید سختافزار قرار است چه کند. باید بدانیم چه چیزی در راه است که برایش هیجانزده باشیم. مطمئنیم که هیجانزده خواهیم شد، فقط باید معنای نسل بعد را درک کنیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مقاله خوبی بود
دقیقا چرا این دو شرکت دارند مسخره بازی در میارند؟ مخصوصا سونی که داره با همون فرمول نسل 8 میره جلو یعنی وایسا رقیبت یک اشتباهی کنه و تو سریع از اون اشتباه استفاده کن برای همین که سونی کاملا عقب کشیده ببینه مایکروسافت چی میکنه.
کلا تا 2-3 سال تفاوت چشم گیری توی تجربه گیمی برای ما اتفاق نمیفته.
من تو این نسل تنها بازی که فهمیدم توی نسل هشت هستم ردد2 بود کار هایی میکردم که تو ردد نسل قبل نمیشد یا مثلا همین بازی مدیوم که دو دنیای مختلف رو بدون loading میشه تجربه کرد (که باید بیاد ببینیم این ادعا واقعیت داره یا نه)