ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم‌های اقتباسی
فیلم و سریال

نگاهی به بدترین فیلم‌های اقتباسی از بازی‌های ویدیویی

فیلم‌‌های سینمایی و ویدیوگیم‌ها جزو پرطرفدار ترین تفریحات امروزی هستند و طی سال‌های متمادی، دنیای مشترکی بین این دو به وجود آمده. در این میان هم گیمر‌ها و هم مخاطبان پرو پاقرص فیلم‌ها، خواهان ساخته ...

دنیا جهانگیری
نوشته شده توسط دنیا جهانگیری | ۳ خرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۰

فیلم‌‌های سینمایی و ویدیوگیم‌ها جزو پرطرفدار ترین تفریحات امروزی هستند و طی سال‌های متمادی، دنیای مشترکی بین این دو به وجود آمده. در این میان هم گیمر‌ها و هم مخاطبان پرو پاقرص فیلم‌ها، خواهان ساخته شدن اقتباس‌های سینمایی از بازی‌ها بودند. متأسفانه تجربیات پیشین ثابت کرده که نباید انتظار یک اثر اقتباسی موفق را داشت. البته در این میان جیم کری به همراه سونیک توانسته‌ تا حدی این رویه را عوض کند و یا دیزنی با پوکمون خود گل کاشت. به همین بهانه سایت Imdb آمده و نگاهی به بدترین عناوین اقتباسی از بازی‌های ویدیویی انداخته که در ادامه به آن خواهیم پرداخت؛ لیستی که با دیدن آن آثار مزخرفی چون Doom و Dead Or Alive در برابر این فیلم‌ها،‌شاهکار تلقی خواهند شد! با ویجیاتو همراه باشید.

۱۰. Wing Commander

فیلم‌های اقتباسی

فرمانده پرواز (Wing Commander) فیلمی علمی ـ تخیلی بود که در سال ۱۹۹۹ در آمریکا منتشر شد. کریس رابرتز، سازنده بازی Wing Commander کارگردانی و نویسندگی این فیلم را نیز برعهده داشت. از آنجایی این عنوان اولین و آخرین تجربه کارگردانی رابرتز بود، بنابراین این انتظار می‌رفت فرمانده پرواز نتواند آنطور که باید نظر مخاطبان و هم‌چنین منتقدان را به خود جلب کند.

حتی ستاره‌های محبوب دهه ۹۰، یعنی فردی پرینز و متیو لیلارد هم نتوانستند مانع شکست عظیم فیلمشان شوند. سافرون باروز، چکی کاریو، دیوید ساچت و یورگن پروشنو از جمله بازیگرانی هستند که در این عنوان اقتباسی به ایفای نقش پرداخته بودند.

۹. Super Mario Bros

فیلم‌های اقتباسی

عنوان «برادران سوپر ماریو» Super Mario Bros هم جزو فیلم‌های دهه ۹۰ میلادی به حساب می‌آید که به کارگردانی رولند جافه و دین سملر در سال ۱۹۹۳ منتشر شد و ای کاش نمی‌شد.

برخلاف بازی‌های بی‌نقص سری ماریو که می‌توانند هر مخاطبی را به خود جذب کنند؛ استفاده از بازیگران کمدی محبوب آن زمان هم نتوانست مخاطبان را به وجد بیاورد. تماشاگران و طرفداران ماریو نتوانستند طنز آبکی آمیخته به داستان را  تاب بیاورند.

تمامی این دلایل باعث که فیلم مورد هجمه شدید منتقدان و همچنین دوستداران فیلم قرار گیرد. حتی دنیس هوپر بزرگ هم نتوانست با بازی خوب خود در نقش King Koopa عصبانیت عموم را کاهش دهد. در پایان می‌توان گفت بزرگترین مشکل فیلم آن بود که هیچ شباهتی به ورژن ویدیو گیم آن نداشت و به جز لباس قرمز ماریو و چند المان دیگر، چیزی از دنیای ماریو در آن مشهود نبود.

۸. Street Fighter

فیلم‌های اقتباسی

نوبت به فیلم مبارز خیابانی (Street Fighter) می‌رسد. شاید باورش برایتان سخت باشد اما این فیلم اقتباسی هم نتوانست با وجود هنرنمایی ژان-کلود ون دام (همان فرانکی معروف ایرانی‌ها) طرفداران فیلم و گیم را راضی کند. Street Fighter شامل یک مجموعه بازی ویدیویی در سبک مبارزه است که توسط شرکت کپکام، ساخته و منتشرمی‌شوند. مبارز خیابانی همچنین جزو‌ بازی‌های ویدیویی آرکید بود که با گذشت زمان و روی‌ کار آمدن کنسول‌های بازی، نسخه‌های آرکید آن کم کم محبوبیت خود را از دست داد.

داستان فیلم درمورد یک نظامی نیمه دیوانه به نام «ژنرال بیسون» (جولیا) است و گروهی از آمریکایی‌‌ها را گروگان گرفته است، از همین رو سه گروه، متشکل از «سرهنگ کاماندو، ویلیام گیل» (با نقش‌آفرینی وان دام)، یک گروهان نظامی و یک گروه تلویزیونی به سرپرستی قهرمان ورزش‌های رزمی مأمور نفوذ به مقر این دیکتاتور هستند.

از دلایل شکست این فیلم می‌توان به عملکرد ضعیف بازیگران، اکشن پرسروصدا و پوشالی و فیلمنامه ضعیف آن اشاره کرد.

۷. In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale

فیلم‌های اقتباسی

به نام پادشاه: داستان محاصره سیاه‌چاله (In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale) از یک فرنچایز بازی ویدویی مشهور با عنوان محاصره سیاه‌چاله الهام گرفته شده و اووه بول وظیفه کارگردانی و نویسندگی آن‌ را برعهده داشته.

بر اساس نظرات وبسایت روزنامه‌ گاردین، از او به عنوان بدترین کارگردان دنیا یاد می‌شود. این کارگردان آلمانی پیش از این هم تجربه ساخت آثار اقتباسی مانند: Alone in the Dark ( تنها در تاریکی)، BloodRayne (خون رینی) و Far Cry (فار کرای) را داشته است و عادت دارد به بازی‌های ویدیویی گند بزند!

به نام پادشاه، داستان مردی به نام فارمر(جیسون استاتهام) را دنبال می‌کند که کشاورز است و در دهکده‌ای به همراه همسر، فرزند و خانواده همسرش زندگی می‌کند. در ادامه با حمله بیگانگان، فارمر مجبور به دفاع از دهکده‌اش می‌شود و در این راه متوجه می‌شود که پسرش شاه آینده است.

طی اتفاقاتی پسر او کشته می‌شود و از همین رو فارمر آماده می‌شود تا هم انتقام پسرش را گرفته و همسرش را نجات دهد.  از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به ران پرلمن (بازیگر نقش پسر جهنمی)، لیلی سوبیسکی و جان ریس ـ دیویس اشاره کرد.

برای ساخت این عنوان اقتباسی بودجه‌ای ۶۰ میلیون‌دلاری اختصاص یافت که با توجه به فروش کلی آن، یک ضرر مالی عظیم برای سازندگان محسوب می‌شود؛ به همین دلیل اووه بول اعلام کرد که این فیلم اولین و آخرین اثر او با بودجه بالا خواهد بود جالبست دنباله‌های این فیلم نیز منتشر شد و همه آنها در برابر نقد منتقدین و تماشاگران خرد و خاکشیر شدند.

۶. Double Dragon

فیلم‌های اقتباسی

کمتر فرد بالای ۲۵ سالی پیدا می‌شود که در دوران بچگی‌ Double Dragon (دو اژدها) را بازی نکرده و از آن لذت نبرده باشد؛ یک بازی شورشی و جذاب. اما وقتی نوبت به تماشای ورژن سینمایی آن می‌رسد، گویی با یک کارتون معمولی و بی‌محتوا‌ در عصر یک روز تعطیل طرف هستیم.

دو اژدها یک اثر سینمایی رزمی و اکشن است که براساس مجموعه بازی‌های ویدیویی به همین نام و توسط جمیز یوکیچ کارگردانی شده‌ است. مارک داکاسیوس و اسکات ولف در نقش برادران جیمی، صاحب نیمی از یک طلسم باستانی هستند که در این میان رابرت پاتریک در نقش کوگا شوکو قصد دارد آن طلسم را به دست آورد، بنابراین برادران جیمی وارد یک جنگ تمام عیار با گروهی از افراد خلاف‌کار شده و سعی می‌کنند از آن مهلکه جان سالم به در ببرند. متاسفانه  سرانجامِ فیلم آنقدر قوی و گیرا نبود که بتواند تأثیر کافی روی مخاطبان بگذارد.

۵. Mortal Kombat: Annihilation

فیلم‌های اقتباسی

مورتال کامبت: نابودی (Mortal Kombat: Annihilation) فیلمی در سبک اکشن رزمی است که در سال ۱۹۹۷ به کارگردانی جان.آر لئونتی در آمریکا منتشر شد. این عنوان براساس مجموعه بازی‌های مبارزه‌ای مورتال کامبت ساخته شده و دنباله‌ای بر فیلم مورتال کامبت در سال ۱۹۹۵ به شمار می‌رود.

این دنباله اقتباسی، دو سال پس از عنوان اول ساخته شد و برخلاف آن نتوانست به حداقل موفقیت لازم هم برسد. بزرگ‌ترین اشتباه سازندگان فیلم آن بود که هدایت فیلم را به کارگردان دیگری جز پل دبلیو. اس. اندرسون واگذار کردند. بسیاری از طرفداران امیدوارند نسخه ریبوت مورتال کامبت که قرار است در سال ۲۰۲۱ [توسط کمپانی برادران وارنر] به نمایش دربیاید، بتواند این ناکامی را جبران کند.

۴. Street Fighter: The Legend Of Chun Li

فیلم‌های اقتباسی

متاسفانه باید بگوییم که دومین اثر اقتباسی از بازی Street Fighter هم نتوانست نظر مخاطبان را جلب کند. استریت فایتر: افسانه چون ـ لی به نویسندگی جاستین مارکس و کارگردانی آندری بارتکویاک در سال ۲۰۰۹ توسط کمپانی فاکس قرن بیستم به نمایش درآمد.

این فیلم با بودجه ۵۰ میلیون دلاری، فروش نا امیدکننده‌ای در گیشه داشت و در مجموع توانست ۸/۱۲ میلیون دلار به جیب بزند. عملکرد ضعیف این عنوان باعث شد نتواند نظرات مثبتی از منتقدین دریافت کند.

داستان درباره دختری به نام لی (کریستن کروک) است که شاهد ربوده شدن پدرش توسط جنایتکاری ثروتمند تحت عنوان ام.بیسون بوده و وقتی بزرگ می‌شود، به دنبال انتقام از آن دارو دسته رفته و کم کم به مشهور ترین مبارز علیه جنایت در دنیا تبدیل می‌شود.

۳. BloodRayne

فیلم‌های اقتباسی

از اینجا  تا انتهای لیست به آثار اقتباسی دیگری که اووه بول هدایت آنها را برعهده داشته خواهیم پرداخت و شاهکارهای این کارگردان دوست نداشتنی را مرور خواهیم کرد؛ البته برخی از آنها را!

خون رینی (BloodRayne) فیلمی اکشن، با موضوع خون‌آشامی است که براساس یک بازی به همین نام در سال ۲۰۰۶ در آمریکا به نمایش درآمد. رینی (کریستینا لوکن) دختری است که نیمی از او خون‌آشام( پدرش) و نیمی انسان (مادرش) بوده و می‌خواهد انتقام مادرش را از خون‌آشام‌‌ها و پدر خود بگیرد.

از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به مایکل مدسن، بن کینگزلی، متیو دیوس و میشل رودریگز اشاه کرد. سرهم بندی تصاویر، ضعف در صدابرداری و عملکرد ناامید کننده بازیگران هیچ‌ جایی برای تحسین این فیلم باقی نگذاشت. دنباله‌های بلادرین نیز برای بازار ویدیویی منتشر شد که هیچ‌گاه نتوانستنند موفقیت لازم را کسب نمایند.

۲. Alone in the Dark

فیلم‌های اقتباسی

کریستین اسلیتر از آن دسته بازیگران بدشانسی است که از قضا افتخار همکاری چند باره‌ای با اووه بول را هم داشته! همانطور که از عنوان فهمیده‌اید، تنها در تاریکی (Alone in the Dark) فیلمی در سبک اکشن، ترسناک و علمی ـ تخیلی است که در سال ۲۰۰۵ منتشر شده و بر اساس فرنچایز ویدیو گیم ترسناکی به همین نام است؛ یک سری بازی که در دنیای بازی‌های ویدویی نیز فراز و نشیب‌های زیادی داشته و امروزه رسما فراموش شده است.

کریستین اسلیتر نقش شخصیت اصلی بازی یعنی ادوارد کارنبی را ایفا کرده است. دیالوگ‌های ساختگی، تصویربرداری افتضاح و هیجان کم، از جمله دلایلی است که فیلم را به ورطه نابودی کشاند.

۱. House of the Dead

فیلم‌های اقتباسی

آخرین مورد به یکی از ضعیف‌ترین آثار اووه بول اختصاص داده شده است. می‌توان دهه  آغازین۲۰۰۰ میلادی را جزو بدترین دوران کارگردانی وی به حساب آورد که با این اوصاف، عدم موفقیت فیلم خانه مردگان (House of the Dead) نمی‌تواند خیلی دور از ذهن باشد. داستان درمورد گروهی از دانش‌آموزان یک کالج است که برای تفریح وارد یک جزیره مرموز می‌شوند و ناگهان درمی‌یابند که در دام زامبی‌ها اسیر شده‌اند.

جالب است بدانید که براساس آمار‌ها، فیلم خانه مردگان، ۵امین فعالیت بازیگران این اثر است و طبق امتیاز دهی مخاطبان، House of the Dead بدترین اثر الی کرنل (جردن) در حرفه بازیگری او محسوب می‌شود. آخرین و شاید مهم‌ترین دلیل شکست فیلم این است که ۵ تن از بازیگران اصلی، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کرده اند که در نوع خود فاجعه عظیمی است!

پس آنطور که تجربه نشان می‌دهد، تلفیق دنیای گیم و سینما، آنقدرها هم جذاب و شیرین نیست، اگرچه من هم مانند بسیاری از مخاطبان امیدوارم که آثار اقتباسی پیش‌رو که از مهم‌ترین آن می‌توان به سریال The Last of Us اشاره کرد، بتواند طلسم این ناکامی‌ها را بشکند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • Monster
    Monster | ۲۰ آذر ۱۳۹۹

    جای فیلم DOOM به شدت خالیه ، کاملا رید به اون داستان فوق‌العاده
    شخصیت اصلی هم عوض کرده بود و در کل ریده بود...

  • Mahdi
    Mahdi | ۲۸ خرداد ۱۳۹۹

    جای اولین فیلم هیتمن هم خالیه.هر چقد فیبم دومیه باحال بود اولیه بد بود.مکس پین هم باید میبود فیلمش

  • Por
    Por | ۴ خرداد ۱۳۹۹

    اساین کرید رو یادتون رفت . یه آشغال به تمام معنا

    • Reza_Dark
      Reza_Dark | ۴ خرداد ۱۳۹۹

      اره واقعا اساسین اشغال بود

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

      در برابر اینا اون پدرخواندس!

  • Mr. Saxobeat
    Mr. Saxobeat | ۳ خرداد ۱۳۹۹

    فقط مورتال کمبت و بنام پادشاه رو دیدم
    بنام پادشاه تقریبا تا اواسط فیلم میشه گفت اوکی هست البته نه خیلی ها ولی وای اخرش اونقدر مسخره میشه که مدتها من به استیتهم فحش میدادم .خوش بحال کسی که این اشغال رو ندیده

مطالب پیشنهادی