ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Final Fantasy 16
اخبار و مقالات

هر آنچه در مورد Final Fantasy 16 می‌دانیم و نمی‌دانیم

با نزدیک شدن به تاریخ تولد ۴ سالگی Final Fantasy 15 و همچنین عرضه کنسول‌های نسل بعد، بسیاری از طرفداران دوست دارند بدانند که قسمت بعدی این فرانچایز قدیمی کی عرضه می‌شود و چه انتظاراتی ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

با نزدیک شدن به تاریخ تولد ۴ سالگی Final Fantasy 15 و همچنین عرضه کنسول‌های نسل بعد، بسیاری از طرفداران دوست دارند بدانند که قسمت بعدی این فرانچایز قدیمی کی عرضه می‌شود و چه انتظاراتی می‌توان از آن داشت. بر اساس شایعات و مصاحبه‌های اخیر کارگردان Final Fantasy 14، می‌شود حدس زد که مراحل ساخت قسمت شانزدهم این مجموعه به شکلی آرام و پیوسته در حال دنبال شدن است.

البته هنوز چیزی به صورت رسمی تایید نشده اما به هر حال، اسکوئر انیکس که دیگر بیخیال مجموعه محبوبش نشده و بالاخره یک روز سراغ ساخت قسمت بعدی آن می‌رود. برای همین در این مقاله به سراغ هر آنچه در مورد Final Fantasy 16 می‌دانیم خواهیم رفت و از مسائلی می‌گوییم که دوست داریم در قسمت بعدی شاهدشان باشیم. با ویجیاتو همراه باشید.

تاریخ عرضه: چیزی تایید نشده اما گویا پروسه ساخت Final Fantasy 16 شروع شده

یک سنتی وجود دارد که براساس آن می‌شود گفت، عرضه کنسول‌های جدید به منزله آمدن یک Final Fantasy تازه خواهد بود. از آنجایی هم که دیگر چیزی با زمان عرضه کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس فاصله نداریم، می‌توان امیدوار بود که اسکوئر انیکس همین حالا هم درگیر ساخت قسمت بعدی این مجموعه بزرگ است.

البته با توجه به شرایطی که کرونا ویروس ایجاد کرده، معلوم نیست که رونمایی و تکمیل پروسه بازی‌های قدیمی، چقدر با تاخیر مواجه می‌شوند. اما براساس شایعاتی که اخیرا مطرح شده، این احتمال وجود دارد که یک سال پس از عرضه کنسول‌های جدید به بازار بیاید. اما ریشه این شایعات در کجاست؟ در یکم آوریل سال ۲۰۱۹، اسکوئر انیکس لیستی از فرصت‌های شغلی مورد نیاز شرکت را در وبسایت ژاپنی خود قرار دارد.

با نگاه به این لیست، می‌توان دید که اسکوئر انیکس در آن زمان به دنبال یک توسعه‌دهنده برای کار روی پروژه مرتبطی با Final Fantasy 14 بوده. البته پروژه‌ای که به گفته اسکوئر انیکس، برنامه‌ریزی‌های اولیه‌اش کامل بوده و تیم سازنده می‌خواسته آن را وارد فاز تولید کند. با این حال، از آنجایی که Final Fantasy 14 خیلی وقت پیش عرضه شده و طبعیتا پروسه توسعه آن دیگر به آن شکل سابق فعال نیست، بسیاری بر این باورند که منظور اسکوئر انیکس از این پروژه تازه، ساخت نسخه بعدی Final Fantasy بوده.

البته تنها انتشار این لیست فرصت‌های شغلی نیست که گوش و ذهن طرفداران سری را تیز کرده. در همین تاریخ که مصادف است با شروع سال مالی اسکوئر انیکس، نائوکی یوشیدا به جرگه کارگردانان این شرکت پیوست. ارتقای سمت یوشیدا، باعث شد تا طرفداران سری به این فکر بیفتند که او قرار است Final Fantasy بعدی را بسازد.

چراکه خود او در جریان مصاحبه در سال ۲۰۱۷، اعلام کرده بود که خیلی دوست دارد روی Final Fantasy 16 کار کند. به هر حال، موفقیت یوشیدا در ریبوت Final Fantasy 14، او را تبدیل به گزینه خوبی برای کارگردانی قسمت شانزدهم می‌کند. از طرفی ایده‌های او بسیاری از بازی‌های اسکوئر انیکس را نجات داده و می‌توان انتظار داشت که او در امر کارگردانی قسمت بعدی سری هم به موفقیت برسد.

ستینگ Final Fantasy 16: منتظر بازگشت سری به ریشه‌هایش باشیم؟

در جریان برگزاری رویداد Final Fantasy Fan Fest 2019، یک سری از خبرنگاران غربی از یوشیدا در مورد آینده سری و اینکه Final Fantasy 16 چه‌طور خواهد بود، پرسیدند. براساس پاسخ‌های یوشیدا می‌توان تقریبا از دو ویژگی Final Fantasy 16 مطمئن بود.

اولا، یوشیدا بر این باور است که در آینده نزدیک هیچ عضو جدیدی از مجموعه Final Fantasy در سبک موبا ساخته نخواهد شد. منطقی هم به نظر می‌رسد؛ چراکه Final Fantasy 14 هنوز کیفیت خوبی دارد و عملا نیازی نیست که اسکوئر انیکس، خودش یک رقیب تازه برای آن بتراشد. دوما به گفته یوشیدا، وقایع Final Fantasy 16 در دنیایی به شدت فانتزی‌ اتفاق می‌افتد که ماشین‌ها در آن نقش کم‌رنگی خواهند داشت.

بیشتر بازی‌های مجموعه Final Fantasy، از ستینگ‌های فانتزی و جذابی استفاده می‌کردند که پر بود از المان‌های استیم‌پانکی مثل سربازان مکانیکی و کشتی‌های پرنده. اما Final Fantasy 13 و Final Fantasy 15 در خلاف این مسیر حرکت کردند و ظاهر مدرن‌تری به خود گرفتند. به خصوص Final Fantasy 15 که دیگر کاملا مشخص بود تیم سازنده چقدر برای طراحی جهان آن از آمریکای شمالی الهام می‌گرفته.

طبیعتا دور از انتظار نیست که اسکوئر انیکس بخواهد طرفداران قدیمی سری را هم راضی کند. امری که با صحبت‌های یوشیدا هم جور در می‌آید و بعید نیست که تیم سازنده Final Fantasy 16، به سراغ ستینگی برود که با ریشه‌های سری همخوانی بیشتری داشته باشد. چیزی مثل جهان‌های سرسبز و نسبتا باستانی قسمت‌های نهم، دوازدهم یا حتی خود Fantasy 14’s Hydaleyn که در آن‌ها شاهد نبردهایی حماس و بزرگی بودیم.

در چنین شرایطی اگر هم کسی به دنبال یک جهان مدرن و آینده‌نگرانه باشد، می‌تواند به سراغ بازسازی Final Fantasy 7 برود. چراکه ریمیک Final Fantasy 7 یکی از موفق‌ترین بازی‌های سری است که ستینگی مدرن دارد اما با تمام این اوصاف، تنوعی که جهان فاینال‌فانتزی‌های کلاسیک داشتند را ندارد. چیزی که دلمان برایش خیلی تنگ شده.

ویژگی‌های Final Fantasy 16: آنچه طرفداران می‌خواهند

Final Fantasy مجموعه‌ای است که همیشه یک قدم از مابقی بازی‌های JRPG دیگر جلوتر بوده. Final Fantasy 15 اولین بازی در کل مجموعه بود که مثل بسیاری از بازی‌های نقش آفرینی غربی هم اوپن ورلد بود، هم در کنار بخش‌ داستانی خود حالت مولتی‌پلیر داشت و هم چند بسته‌الحاقی داستانی برای آن عرضه شد. بنابراین، نمی‌توان منکر شد که سری فاینال فانتزی هم از بازی‌های نقش‌آفرینی غربی تاثیر نگرفته. اسکوئر انیکس با استفاده از این ویژگی‌ها، به نوعی تعاریف کل سری را از نو نوشت. البته با اینکه تمام این تغییرات در نهایت سطح متوسطی داشتند اما تیم توسعه‌دهنده در اجرای برخی از آن‌ها عملکرد خیلی خوبی داشت. از آنجایی هم که بعید نیست بازی بعدی هم با توجه به تعریف‌های تازه اسکوئر انیکس ساخته شوند، پس بیایید کمی هم در مورد مسائلی صحبت کنیم که می‌تواند باعث پیشرفت این المان‌های تازه شوند.

اوپن ورلد بازی باید درست شود

تقریبا تمام بازی‌های نقش‌آفرینی فعلی، اوپن ورلد شده‌اند. بازی‌های جهان‌باز می‌توانند واقعا جذاب باشند، البته به شرطی که پیاده‌سازی آن‌ها درست صورت گیرد. اتفاقی که متاسفانه در Final Fantasy 15 به خوبی عملی نشد. بزرگترین ایراد دنیای اوپن ورلد Final Fantasy 15، این بود که عملا هیچ فعالیت جذاب و به خصوصی برای انجام دادن در آن وجود نداشت. اغلب مراحل مستقیم و خطی طراحی شده بودند و جهان بازی از آن‌ها هیچ تاثیری نمی‌گرفت.

در ضمن خیلی چیزی هم به اسم تعامل با محیط در بازی وجود نداشت و به جای اینکه اسکوئر انیکس کاری کند که از بودن در جهان Final Fantasy 15 لذت ببریم، بیشتر مجبورمان می‌کرد به شکلی بی‌هدف از نقطه A تا B را رانندگی کنیم. طبیعتا اگر قرار باشد Final Fantasy 16 هم یک بازی اوپن ورلد، باشد، دیگر نباید چنین ایراداتی را در بازی ببینیم و انتظار می‌رود که قسمت بعدی مجموعه، جهانی پویا، زنده و پر از مراحل جانبی و رویدادهای اتفاقی داشته باشد.

سیستم نبردهای بازی نیازمند بهبود است

در Final Fantasy 15 همراهان شما که توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شدند، نقش اساسی در جریان مراحل بازی ایفا می‌کردند. اما همین موضوع باعث ایجاد یک مشکل بزرگ برای بازی شده بود. ایرادی که عملا روی نبردهای بازی تاثیر می‌گذاشت و کاراکترهای دیگر به قدری به صورت خودکار در جریان نبردها دخالت می‌کردند که دیگر عملکرد شما در جریان نبردها به مرور تاثیر خودش را از دست می‌داد. طبیعتا این اتفاقی بود که باید برعکسش رخ می‌داد.

برای همین انتظار می‌رود که دیگر در Final Fantasy 16 شاهد این نباشیم که هوش مصنوعی کنترل و جریان نبردها را به دست بگیرد و گیمر را به شخصی بی‌اهمیت تبدیل کند. علاوه بر این، شاید بد هم نباشد که روی دوربین بازی هم کار شود. چون دوربین Final Fantasy 15 از یک جایی به بعد آزار دهنده می‌شد و نمی‌گذاشت که گیمر بتواند کنترل بازی را درست به دست گیرد.

قصه بازی باید با تمرکز بیشتری روایت شود

نمی‌گوییم که Final Fantasy 15 قصه جذابی برای روایت نداشت اما نمی‌توان سرعت کند روایت آن را هم نادیده گرفت. به طور کلی، قصه بازی به قدری در جریان مراحل به صورت پراکنده و نامتمرکز روایت می‌شد که برخی مواقع مخاطبش را گمراه می‌کرد و او را از دست می‌داد. این در حالیست که سری فاینال فانتزی با کاراکترهای فوق‌العاده و جهان‌های پر از شگفتی‌اش زنده است. پس شاید بهتر باشد که بازی بعدی با تمرکز بیشتری روی قصه و روایت ساخته شود تا دیگر شاهد سکانس‌های قابل حذفی مثل سفرهای طولانی با ماشین نباشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • علی
    علی | ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

    امیدوارم بالاخره بعد از سالها برگرده به اون تم قرون وسطایی خودش و ما بتونیم مثل فاینال فانتزی ۱۲ نژادهای متنوع رو درون بازی ببینیم. فقط امیدوارم این بار بیس بازی بر اساس کریستالها چیده نشه.

مطالب پیشنهادی