ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

تظاهرات آمریکا چه تاثیری روی آینده سری GTA می‌گذارد؟

سال ۲۰۲۰ یا ۱۳۹۹ خودمان، بی‌توجه به تمام میم‌هایی که از آن می‌سازیم، به مزخرف و افتضاح بودن خودش ادامه می‌دهد. بعد از کرونا، آتش‌سوزی‌های عجیب اخیر و اتفاقات تراژدیک اجتماعی مختلف که دیگر متاسفانه ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

سال ۲۰۲۰ یا ۱۳۹۹ خودمان، بی‌توجه به تمام میم‌هایی که از آن می‌سازیم، به مزخرف و افتضاح بودن خودش ادامه می‌دهد. بعد از کرونا، آتش‌سوزی‌های عجیب اخیر و اتفاقات تراژدیک اجتماعی مختلف که دیگر متاسفانه انگار به آن‌ها عادت کرده‌ایم، حالا نژادپرستی پلیس آمریکا و خشونت بی‌موردش این روزها خشم مردم را برافروخته است.

اما در این مطلب نمی‌خواهم در مورد تظاهرات آمریکا یا مشکلات دیگر خودمان صحبت و آن‌ها را تحلیل کنم، هر چند به شخصه خوشحال می‌شوم در باب این مسائل هم با یکدیگر گفت‌و‌گو کنیم اما بیاید برای شروع در مورد سرگرمی مورد علاقه‌مان صحبت کنیم و اینکه چطور دولت‌مردان از آن به عنوان بهانه‌ای برای توجیه اشتباهات خودشان استفاده می‌کنند. این رویکرد به کشور خاصی و آمریکا هم محدود نمی‌شود، دیگر خودتان با موارد داخلی کاملا آشنا هستید.

در این مطلب در مورد تظاهرات آمریکا می‌نویسم چون می‌تواند روی ساخت بازی‌های مورد علاقه‌مان تاثیر بگذارد.  دیر یا زود که این تظاهرات به پایان یا نتیجه‌ای برسد، بسیار محتمل است که سیاست‌مداران تاثیر منفی بازی‌های ویدیویی را به عنوان دلیل به خشونت کشیده شدن اعتراضات معرفی کنند. همانطور که در طول سالیان مختلف ترجیح دادند مقصر اصلی تیراندازی‌های مدارس را باز‌ی‌های ویدیویی خشن بدانند و چشمشان را روی این حقیقت ببندند که به لطف متمم دوم قانون اساسی، دسترسی به سلاح گرم به اندازه خرید کنسول راحت است.

توییت اکانت راکستار
ترجمه توییت «صبر کن ببینم، درست فهمیدم؟ سازنده سری GTA که معادله مواد، شلیک به پلیس و ایجاد خشونت رو تمجید می‌کنه، می‌خواد به میراث جورج فلوید احترام بذاره؟»

راستش را بخواهید، این بار حتی قبل از آنکه نوبت به سیاست‌مداران برسد، بخشی از مردم خود این چرخه تکراری را آغاز کرده‌اند. به غیر از میم‌های بسیاری که در مورد نزدیک بودن این تظاهرات با رایگان شدن GTA V تا به امروز ساخته شده‌اند، راکستار روز گذشته تصمیم گرفت به احترام مرگ دردناک جورج فلوید و حمایت از اعتراضات اخیر، سرور‌های خودش را برای دو ساعت خاموش کند.

اما زیر این توییت راکستار، به راحتی می‌توانید ده‌ها منشن با لایک‌های قابل توجه را ببینید که می‌گویند سری GTA خود یکی از عوامل اصلی به وجود آمدن این شرایط است. اما خوشبختانه همانقدر که متمم دوم قانون اساسی ریشه بسیاری از مشکلات اصلی آمریکا به حساب می‌آید، متمم اول آن‌ها یا همان «آزادی بیان» هم عاملی است که تا به امروز به خاطرش بازی‌هایی چون GTA که سیاست‌های کشورشان را به سخره گرفتند، توانسته‌اند به حیات ادامه دهند.

اما این فشارها از سمت حکومت، رسانه‌ها و مردم بی‌تاثیر نیست و اتفاقا راکستار و باز‌ی‌هایش به شکل طعنه‌آمیزی در گذشته از این انتقادها هم آسیب دیده‌اند و هم بخش اعظمی از محبوبیتشان را مدیون آن هستند. مثال این محبوبیت را می‌توان در حواشی انتشار GTA 3 و GTA Vice City دید. زمانی که یکی از وکیل‌های معروف فلوریدا به نام جک تامپسون (Jack Thompson) تلاش داشت تا این دو بازی را به عنوان عامل تاثیرگذار در چندین پرونده قتل به دست نوجوانان کم سن و سال معرفی کند. حتی در همان روزها هیلاری کلینتون نیز بازی‌های ویدیویی و محتوای آن‌ها به خصوص سری GTA را محکوم کرد و خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه شد.

بازی GTA 3
هر دو نسخه GTA 3 و Vice City در زمان خودشان به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.

این شکایت‌ها نه تنها هیچ کدام به نتیجه‌ای نرسیدند، بلکه حتی جامعه غیرگیمر دنیا را هم به سمت این سری سوق دادند چرا که همه می‌خواستند بدانند این سری بازی که سیاست‌مداران از آن این چنین انتقادهای شدید می‌کنند، چه ویژگی‌ها و محتوایی دارد. اما همان قدر که راکستار از این حواشی توانست به نفع خود استفاده کند، در چندین مورد مهم دیگر هم از ‌آن‌ها آسیب‌هایی جدی دید. فروش هر دو نسخه سری Manhaunt در بسیاری از کشورها ممنوع شد، این سری درجه سنی Adults Only را دریافت کرد و حتی راکستار مجبور شد برای ادامه فروش بازی در برخی نقاط قسمت‌های زیادی از نسخه دوم را حذف کند.

اگر با سیستم درجه‌بندی سنی ESRB آشنا باشید، احتمالا دیده‌اید که تقریبا تمامی بازی‌ها در یکی از سه رده «مناسب برای همه»، «مناسب برای بالای ۱۳ سال» و «مناسب برای بالای ۱۷ سال» قرار می‌گیرند. اما درجه‌بندی آخر این سیستم Adults Only است که کمتر عنوانی چنین درجه‌ای را کسب می‌کند. بازی‌هایی که این درجه‌بندی سنی را داشته باشند، در بسیاری از فروشگاه‌ها برای فروش گذاشته نشده و حتی روی کنسول‌های سونی و مایکروسافت نیز عرضه نمی‌شوند.

از سری من‌هانت هم که بگذریم، راکستار یکی از بزرگترین شکست‌های مالی و حقوقی‌اش را پیرو عرضه GTA San Andreas برای کامپیوترهای شخصی تجربه کرد. موضوع از این قرار بود که راکستار  ظاهرا تنها مدتی قبل از عرضه بازی تصمیم گرفته بود که برخی از قابلیت‌های بازی از جمله امکان برقراری رابطه جنسی را از GTA San Andreas حذف کند اما به دلیل کمبود وقت، کدهای مربوط به این قسمت در بطن بازی باقی ماندند و تنها دسترسی کاربران به آن‌ها محدود شد. اما با عرضه بازی روی کامپیوتر، مادسازها توانستند به این کدها دسترسی پیدا کرده و آن را به صورت یک ماد عرضه کنند.

نتیجه انتشار این ماد یک کابوس به تمام معنا برای راکستار بود. ESRB تصمیم گرفت به صورت موقت دوباره بازی را درجه‌بندی سنی کند و به آن درجه «تنها بزرگسالان» را داد تا زمانی که راکستار نسخه دوم و اصلاح شده‌ را عرضه کند. از طرفی برادران هاوزر مجبور شدند پول خرید تمامی نسخه‌های فروش رفته در آمریکا را به خریدارانش برگردانند و در نهایت شکایتی هم که از راکستار و Take-Two به خاطر این محتوا شده بود، بعد از چندین سال با یک مصالحه ۲۰ میلیون دلاری به ضرر راکستار به پایان رسید.

بیشتر بخوانید:

در واقع شاید متمم اول قانون اساسی اجازه دهد تقریبا در مورد هر موضوعی که خواستید و با هر محتوایی بازی بسازید اما تضمین نمی‌کند که بتوانید در برابر فشار انتقادها و شکایت‌ها دوام بیاورید و محصول خود را به دست بیشتر مخاطبین برسانید. تازه تمام این‌ها در مورد یک کشور خاص است.

بنابراین اگر فشار مثلث دولت، مردم و رسانه‌ها با توجه به وقایع اخیر روی بازی‌های ویدیویی و گل سرسبد همیشگی آن‌ها یعنی GTA بیشتر شود، احتمالش بسیار بالاست که آینده این سری محبوب دستخوش تغییراتی قابل توجه شود. شاید معیارهای سیستم‌های رده‌بندی سنی تغییر کند و GTA 6 با محتوایی یکسان دیگر عنوانی مخصوص بزرگسالان رده‌بندی شود. شاید راکستار در واکنش به انتقادات شدید تصمیم بگیرد این سری را به کشور یا خط زمانی متفاوتی ببرد و البته این احتمال هم وجود دارد که هیچ کدام از این اتفاقات نیافتد و نسخه بعدی GTA از گذشته هم آزادی عمل بیشتری به مخاطبینش بدهد.

خشونت و بازی‌های ویدیویی

هر اتفاقی بیافتد، به نظرم نقش ما به عنوان طرفداران و مخاطبین اصلی این بازی‌ها مشخص و بسیار حیاتی است. چطور فیلم‌های سینمایی خشن و اسلشر به عنوان مقصر شناخته نمی‌شوند؟ چون دیوار بازی‌های ویدیویی بسیار کوتاه‌تر از صنعتی چون سینما است و البته حدس می‌زنم گردش مالی بسیار بالای حوزه بازی در چند سال اخیر حداقل کمی این دیوار را بلندتر کرده باشد.

رده‌بندی سنی سری GTA اجازه تجربه و خرید بازی به هر شخصی زیر سن ۱۷ و ۱۸ سال را نمی‌دهد، همانطور که تماشای یک فیلم خشونت‌آمیز به افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود و مسئولیت تماشای آن و عواقبش بر عهده خانواده و خود شخص است. هر انسان بالغ با سنی بیشتر از این محدوده  باید توانایی تشخیص واقعیت از خیال و بازی را داشته باشد. برای همین با اتحاد در کنار هم می‌توانیم به سیاست‌مداران نشان دهیم که بهتر است به دنبال بهانه دیگری برای تصمیمات اشتباه خودشان باشند.


دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (31 مورد)
  • m.n1383141
    m.n1383141 | ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

    من از 8 سالگی دارم بازی میکنم . هر بازی که بگی هم بازی کردن حتی خشن تریناشو مثل : گاد اف وار 4 یا مکس پین 3 و gta v و مرتال کمبت و اساسین کرید و... اما اصلا خشونتی توی من به وجود نیومد! اما من 2 تا پسر خاله و 1 پسر عمو دارم که هیچی تا به حال بازی نکردن ولی الان انگار کریتوس هستن!!!
    ما تو بازی ها یه چیزایی یاد گرفتیم که هیچ جای دنیا بهمون نگفتن. بازی کردن خشونت نیست ، خیلیا مفهوم این جمله رو نمیفهمن…

  • amiralialah
    amiralialah | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

    به سادگی خریدن کنسول؟؟؟؟
    ساده تره دایی من آمریکاست میگه اونجا تو هایپر مارکتاشون تفنگ کالیبر زیر 7 می فروشن دقت کنید توی مغازه

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

      والا اولش می‌خواستم بنویسم ساده‌تره، بعد گفتم هم احتمالا یه سری میان به توپ می‌گیرن و فکر می‌کنن قصدم تخریبه. بعد هم اینکه خب یه سری ایالت‌ها قوانین Gun Control مفصل‌تری دارن.

  • M.y
    M.y | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

    به جای این گیر دادنای الکی بهتره به ریشه رسیدگی بشه یعنی به خانواده ای و جامعه ای که فرد توش بزرگ میشه

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

      با حرفت موافقم ولی با این تفاوت که به نظرم تاثیر دولت روی جامعه و خانواده خودش خیلی مهم و سرنوشت‌سازه. منظورم هم قطعا فقط آمریکا نیست.

  • یاسین
    یاسین | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

    دوستان الکی جو ندین تا وقتی که محصول داره پول می سازه و صادر میشه و سود داره برای کشور امریکا هیچ مانعی براش وجود نداره که بازم تولید شه و حتی کوچک ترین اثری از شرایط بپذیره 100 میلیون فردش کم نیست!

  • عرشیا
    عرشیا | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    من مافیا رو از ''3'' سالگی بازی می‌کنم، جذب داستانش شدم و همیشه حتی دلم نمیاد توش آدم بکشم

  • Y.M
    Y.M | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    سلام GTA V رو این سیستم بدون لگ اجرا میشه؟؟؟؟؟
    پردازنده : intel core i7_8550u cpu @ 1.80ghz 1.99ghz
    رم : 8 گیگ
    گرافیک : 4 گیگ
    ویندوز 10 پرو 64 بیت

    • Hosein-b-z-i
      Hosein-b-z-i | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      داداش فکر کنم مقالشو همین امروز تو سایت زدن برو بخون

      • Y.M
        Y.M | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

        لطفا یکی جواب بده

        • Hosein-b-z-i
          Hosein-b-z-i | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

          http://vigiato.net/p/98708?‍♂️

    • Shahin
      Shahin | ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

      تقریبا بدون لگ چون من با رم ۴ بدون لگ بازی میکنم خیالت راحت باشه اگه لگ داشت تو نت جستجو کن

    • M.17468435
      M.17468435 | ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

      اره

    • m.n1383141
      m.n1383141 | ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

      راحت اجرا میشه . مطمعن باش

  • Hosein-b-z-i
    Hosein-b-z-i | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    خسته نباشید اقا پدرام مثل همیشه عالی ول ی یه سوال داشتم اون شخصی ک صداش توی فان دیشب بود و باشما بازی میکرد همون شخصی نیست که من فکر میکنم ممنون میشم اگه جواب بدین از دیشب ذهنم درگیره???

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      والا نفهمیدم کدوم رو میگی ولی هیچ کدومشون اونی که پرسیدید نبود.

      • Hosein-b-z-i
        Hosein-b-z-i | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

        گیم یار اخه صداش خیلی شبیه بود

  • Canon
    Canon | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    سیاست یعنی قدرت... و اخلاق جایی در سیاست نداره و تمام قدرت ها بر اساس منافع ملی جنایت میکنن ولی خیانت نه... و معدود هستن کسایی مثل شما که هر دوتاش رو دارن و در مقابل کارشون اینه که برای توجیه هر دو خیانت و جنایت تون برید دنبال جنایت یه سیستم دیگه!

    • Hosein-b-z-i
      Hosein-b-z-i | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      داداش کلا سایتو اشتباهی اومدی فک کنم

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      احساس می‌کنم یه سری چیزای آماده تو ذهنت داشتی همیشه، بگی که برسی به همون که تهش نتیجه‌ گرفتی :))) حالا من هی تا صبح هم قصه حسن کرد بگم که چرا اصلا باید چیزی که تو میگی رو نفی کنم اگه واقعا اینجوری باشم، فایده نداره. موفق باشی.

  • Javad
    Javad | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    عجب
    من اولین بازی که با اجازه داداشم رو pc بازی کردم در سن ده سالگی بود و حدود پنج سال بازیش کردم ولی تا الان که ۱۶ سالمه بین پسر عمو هام بی آزار ترینشون شناخته میشم :|
    تازه من قوه تخیل خیلی قوی ای داشتم ولی هیچ وقت این بازی رو به عنوان واقعیت قبول نداشتم
    اگر چه ادما با هم فرق دارن ولی سیاست مدارا دیگه شورشو در اوردن.
    مردم هم باور کردن.
    بنظرم یکی باید به پدر و مادرا یکم توضیح بده
    هنوز یادمه بابام در باره خشونت کالاف دو که داشتم باهام صحبت میکرد

    • Sackboy
      Sackboy | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      به نظر من این مسأله یه کم مربوط به میزان واقع گرایی بازی هم می‌شه. مثلاً تو کال آف تو خیلی راحت آدم می‌کشی و حس چندان خاصی هم نداری، ولی اگر تریلر های last 2 رو دیده باشه، انقدر شخصیت پردازی دشمن های بازی قویه و انقدر نحوه‌ی مرگ و دست و پا زدنشون رئاله که قطعا می‌تونه روی سن های پایین تر تاثیر منفی بذاره.
      همین تریلر گیم پلی آخری که ازش نشون دادن، اون دختره که PS Vita دستشه رو می‌کشه، من خودم کلی دلم به حالش سوخت! حالا تو تصور کن یه بچه ۱۰، ۱۲ ساله بخواد اونو بازی کنه!
      همون طور که تماشای فیلم دست و پا زدن یک نفر حین مرگ می‌تونه آدمو متأثر کنه، این میزان از واقعیت هم تقریباً همون کارو می‌تونه بکنه. چون مغز از یه جایی توانایی تفکیک بین این دو رو نداره.

      • witcherpunk
        witcherpunk | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

        برو تو پست های دیگه هم تعریف کن از بازی

  • سینا
    سینا | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

    مرسی پدرام جان خیلی مقاله خوبی بود. متاسفانه هنوز تفکر عوام گونه همینه که بازی ها جوان ها رو از راه بدر میکنن در حالیکه بارها روانشناس ها و جامعه شناس ها با تحقیق و پژوهش خلاف این باور رو ثابت کردن.
    در ضمن تو امریکا معمولا به خاطر رسانه های بسیار فعال چنین اخباری منتشر میشه که سیاست مدارها ضد بازی ها جبهه گرفتن در حالیکه میدونیم کشورهایی مثل استرالیا و آلمان حتی اجازه منتشر شدن بعضی از بازی ها رو حتی بعد از سانسور شدن ندادن (کلا رفتار اروپایی ها خیلی عجیبه چون در حالیکه خیلی از کشورهای اروپایی که امریکا رو در مورد نژاد پرستی و رفتار بد با سیاه پوستا محکوم کردن، حتی یک نماینده پارلمان یا حتی مدیر رده بالا یا حتی یک شهردار سیاه پوست یا رنگین پوست هم ندارن). تو ایران هم که دیگه کلا بازی های کامپیوتری رو جز توطئه دشمن و تهاجم فرهنگی نمیبینن و کلا صورت مسئله پاک میشه و خلاص!!!

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

      آره اروپا که دست به ممنوع کردن بازی‌هاش خوبه واقعا. اینجا هم که خب مشخصه دیگه :)))

  • Canon
    Canon | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹

    ما که با خوندن همون چند خط اول مقاله سفارشی شما تهوع بهمون دست داد و بقیشو گذاشتیم واسه همکاراتون ولی خواستیم بهتن بگیم همون GTA5 تو داستان انلاینش میدونین چند بار اسم ایرانو در کنار کره شمالی به چه شکلی میاره؟ شماها به هر جا چنگ میندازین یا مسخره میشین یا ... بهتون بازم از رو نمیرین :))

    • پدرام بهادری
      پدرام بهادری | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹

      به نظرم قبل اینکه انقدر با نگاه بدبینی بشینی یه خط بخونی و نظر بدی، کامل مقاله رو بخون ببین چی نوشته. اگه پیش زمینه ذهنت اینه که فکر می‌کنم اینجا همه چی بهتره و یه نفر سفارش داده این مقاله رو بنویسم که باورت نمیشه چقدر سخت در اشتباهی. حالا به غیر از اینکه به وضوح به مشکلات خودمون اشاره کردم بدون اینکه بخواد دردسرساز شه، در ادامه می‌تونی ببینی که نوشتم همون متمم اول قانون اساسیشون باعث میشه یه سری مثل GTA تا به امروز انقدر راحت سیاست‌های آمریکا رو به سخره می‌گیره. اگه هم فکر می‌کنی که GTA هیچ‌وقت انتقادی نبوده و هجویه‌ای از مشکلات آمریکا نبوده، به نظرم بهتره یه بار فکت‌هاتو دوباره چک کنی و همه چی رو با عینک یا اینوری یا اونوری نبینی. اگه در اینکه ویدیو گیم همیشه بهونه‌ای برای سیاست‌مدارها بوده که مشکلات رو تقصیر اون بدونن، شک داری هم باز خب می‌تونی اظهارات خیلی از اون‌ها رو تو ده سال اخیر بخونی و برات می‌تونم لینک هم بفرستم.

      برای اینکه بخوای یه یادداشت در مورد تاثیر سیاست روی آینده بازی بنویسی، لازم نیست ایرانی باشی یا آمریکایی یا جهت‌گیری خاصی داشته باشی.

      • پدرام بهادری
        پدرام بهادری | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹

        در کل پیشنهاد می‌کنم در داشتن این طرز فکر که «اگه کسی ضد X بگه، پس باید با Y باشه» تجدید نظر کنی. وگرنه با این منطق پس احتمالا یکی از اینور به Wes Fenlon، نویسنده پی‌سی گیمر، پول داده که مقاله‌ای مثل مقاله زیر رو بنویسه.

        https://www.pcgamer.com/the-real-world-is-now-more-ridiculous-than-gta-6-could-ever-hope-to-satirize/

        • alireza
          alireza | ۱۷ خرداد ۱۳۹۹

          khoon khodeto vase in yaro kasif nkon yaro hosele nadashte bekhoone kolan 3 khat avalo khonde va natije gerefte

          • پدرام بهادری
            پدرام بهادری | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

            والا :)))

        • Mohammad Amin
          Mohammad Amin | ۱۸ خرداد ۱۳۹۹

          پدرام جان
          خودتو خسته نکن. معلومه طرف نسبت به همه چیز بدبینه.

          الان طرف بیاد نظرتو بخونه (( با این منطق پس احتمالا یکی از اینور به Wes Fenlon، نویسنده پی‌سی گیمر، پول داده که مقاله‌ای مثل مقاله زیر رو بنویسه.)) ؛ سه تا فرضیه داخل ذهنش به وجود میاد که بگه.

          1- میگه : آمریکا آزادی بیان هست و اشکال نداره یه همچین متنی بنویسن.

          2- میگه : امکانش هست از اینور بهش پول داده باشن. (تو اینا رو نمیشناسی.)

          3- میگه : به تو سفارش شده این متن رو بنویسی و نباید انتظار داشته باشیم که این حرف رو تایید کنی.

مطالب پیشنهادی