ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Game development
اخبار و مقالات

بازی‌سازی در ایران؛ از کجا باید شروع کنیم؟

اولین برخورد من با بازی‌سازی زمانی اتفاق افتاد که خیلی کم سن و سال بودم. پشت کامپیوتری قدیمی نشسته بودم که اتفاقی، نرم‌افزار «گیم میکر» را دیدم. برای دختربچه‌ای که هنوز چیزی از بازی‌سازی نمی‌دانست ...

غزل میر
نوشته شده توسط غزل میر | ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

اولین برخورد من با بازی‌سازی زمانی اتفاق افتاد که خیلی کم سن و سال بودم. پشت کامپیوتری قدیمی نشسته بودم که اتفاقی، نرم‌افزار «گیم میکر» را دیدم. برای دختربچه‌ای که هنوز چیزی از بازی‌سازی نمی‌دانست و فقط از روی کنجکاوی به آن‌جا رسیده بود، فضایی گنگ و عجیب به‌نظر می‌رسید. حالا دیگر به‌یاد نمی‌آورم چگونه و از کجا دفترچه راهنمایی را پیدا کرده بودم که توضیحات کمی در مورد کار با گیم میکر داده بود.

اما طولی نکشید که اولین بازی خودم را که با ابزارهایی ساده پدید آمده بود، روی صفحه نمایشگر دیدم. شور و شوقی که آن زمان در خودم یافتم را هرگز قبلا احساس نکرده بودم. کاراکتر بازی، دایره‌‌ای قرمز رنگ و بسیار شبیه کاراکتر بازی‌های پک‌من بود که آن را هوبی نامیده بودم. آن زمان هیچ ایده‌ای درمورد ساخت گرافیک بازی نداشتم و تمام آن را با ساده‌ترین ابزار روی دسکتاپ یعنی پینت کشیده شده بودم!

packman gameplay

وقتی 18 ساله شدم، دیگر مطمئن شده بودم که می‌خواهم بازی‌ساز بشوم. اما نمی‌دانستم چطور و از کجا باید شروع کنم و حتی هیچ‌چیز در مورد مراحل مختلف ساخت بازی نمی‌دانستم. تنها چیزهای که نظرم را به خود جلب می‌کرد، ظاهر شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی و تجربه دوباره شوقی بود که از کودکی با من مانده بود. من بی‌صبرانه می‌خواستم که آن شوق برگردد.

مدت‌ زیادی از رویاپردازی‌هایم در مورد بازی‌سازی و تلاشم برای وارد شدن به این صنعت گذشت و من هرجور که توانسته بودم، تجربه و دانش کسب کرده بودم و آدم‌های زیادی را در این زمینه ملاقات کرده بودم. البته آن روزها، روزهای سختی بودند زیرا که پیدا کردن تمام اطلاعات بنیادی در مورد بازی‌سازی، در کنار هم کار ساده‌ای نبود و من نمی‌دانستم که ساخت بازی فقط پیدایش یک ایده و نوشتن آن روی کاغذ نیست. این‌کار نیاز به مهارت و اندوخته‌هایی در زمینه‌های مختلفی دارد که با تلاش بسیار به‌دست می‌آید.

EA Canada
کمپانی الکترونیک آرتز ونکوور، کانادا

حالا که به‌عنوان طراح بازی در تیمی قرار گرفتم و روی انتشار اولین بازی رسمی‌مان روی استیم کار می‌کنیم، گاهی به این فکر می‌کنم که چقدر آن روزها، این کار را غیرممکن و دور می‌‌یافتم. اما الان شما می‌توانید بدون داشتن چندین سال تجربه برای ساخت اولین بازی خود تلاش کنید و تنها با خواندن یک مقاله در سایت، یک کتاب یا یک نوشته اطلاعاتی را به‌دست آورید که مسیر را برای شما هموارتر کند. من در اینجا هستم تا تجربه شخصی خودم را با شما در میان بگذارم.

از کجا شروع کنیم؟

برای توسعه یک بازی، باید 6 بخش متفاوت از بازی‌سازی را در نظر بگیرید: بخش طراحی و دیزاین، بخش هنری، بخش کد نویسی، بخش صداگذاری و موسیقی بازی، بخش تست بازی و آمارگیری و بخش انتشار و بازار عرضه.

بخش اول: طراحی و دیزاین بازی

وقتی کلمه طراحی به‌گوشتان می‌خورد، شاید ناخودآگاه به طراحی گرافیکی بازی فکر کنید. اما طراحی بازی، قسمتی از بازی است که در آن قوانین و مکانیک‌های بازی به‌طور کلی طراحی می‌شوند، سناریو اصلی نوشته می‌شود و مراحل و کاراکترها را با هم هماهنگ می‌شوند.

در ابتدا شما احتمالا ایده‌ای در مورد بازی‌سازی در ذهنتان دارید و می‌خواهید هر جور که شده آن را پیاده کنید. مشکلی ندارد که بخواهید تک‌نفره بازیتان را بسازید و در تجربه اول به‌سراغ کار تیمی نروید. البته بازی‌سازی تک‌نفره کاری بسیار دشوار، هزینه‌بر و وقت‌گیر است اما اگر روی ایده خودتان پافشاری دارید، به سراغ تیم نروید، زیرا تیم نیازمند انعطاف و پذیرا بودن ایده‌های متفاوت است.

Neil Druckman

در مرحله اول، کاملا بستگی به شما دارد که چگونه بخواهید ایده‌تان را روی کاغذ بیاورید، اما یکی از مهم‌تربن کارهایی که بهتر است طراحان بازی بلد باشند سند نویسی یا در اصطلاح نوشتن GDD (مخفف Game design document) است. لازم نیست همان ابتدا سندی 60 صفحه‌ای و مرتب و منظم بنویسید. می‌توانید ایده خود را روی تنها یک صفحه و حتی نامنظم بنویسید و در طول ساخت بازی به آن بپردازید.

حالا به سراغ مراحلی می‌رویم که طراح بازی موظف است به آن بپردازد:

  • جرقه اولیه: بازی شما چه ایده‌ای دارد که آن را دیگر از بازی‌ها متفاوت می‌کند؟ چه سبکی دارد و چه تجربه‌ای برای پلیر ایجاد می‌کند؟ هدف بازی چه‌چیزی است؟ این‌ها ساده‌ترین سوالاتی هستند که طراح باید در ابتدای بازی از خود بپرسد و بعد از پاسخ دادن به آن‌ها طراحی را آغاز کنند.
  • مکانیک‌ها: مکانیک‌ها اصلی‌ترین کاری هستند که پلیرها در بازی انجام می‌دهند. گیم‌پلی بازی از کنار هم قرار گرفتن مکانیک‌ها به‌وجود آمده است. مکانیک‌ها می‌توانند ساده‌ترین چیزها مانند کلیک کردن در قسمت اجتماعی بازی، پریدن، دویدن و شلیک کردن باشد. البته همه بازی‌ها معمولا یک مکانیک اصلی (Core mechanic) دارند که گیم‌پلی حول آن می‌چرخد. مثلا اصلی‌ترین مکانیک در بازی سوپر ماریو پریدن است
  • داستان و سناریو: بعد از مکانیک‌ها، داستان بازی مورد توجه پلیرها قرار می‌گیرد. تمام بازی‌ها بر اساس داستانی شکل می‌گیرند و اگر بازی آن را روایت نکند، خود پلیر با تصور آن را می‌سازد. داستان‌های قوی در ذهن ماندگار می‌شوند و پلیر را بیشتر به بازی جذب می‌کنند. داستان بازی می‌تواند از پیشرفت عددها در بازی 2048، ظهور امپراطوری در تمدن‌‌ها یا اتفاقاتی خاموش در وادی مقبره ساخته شود.
  • حس و حال بازی: علاوه بر جلوه‌های بصری و صداها، طراحی بازی، حس و حال بازی را شکل می‌دهد. اولین برخوردی که پلیر از بازی می‌گیرد، سختی و آسانی بازی که به پلیر احساس ناامیدی یا امیدواری می‌دهد و شکل و شمایل دشمنان بازی همه می‌توانند شکل‌دهنده حس و حال بازی باشند.
Witcher Game design

حالا که کلیت طراحی بازی را می‌دانید، می‌توانید کارهای مختلفی در این زمینه انجام دهید تا دیزاینر خوبی شوید. یکی از مهم‌ترین کارها این است که ایده‌های خود را بنویسید. هرچیزی می‌تواند به شما ایده دهد؛ خیابان‌ها، طبیعت و فضای باز، سفر کردن و خواب‌ها. برای من، بیشترین ایده را خواب‌هایم به من داده‌اند و با اندکی خلاقیت توانسته‌ام آن‌ها را پرورش دهم. پس دفترچه‌ای برای ایده‌هایتان داشته باشید و از هیچ‌چیز کوچکی غافل نشوید. همچنین می‌توانید توی گیم‌جم‌ها شرکت کنید و از آن‌ها ایده بگیرید، تیم پیدا کنید و بازی بسازید.

به شخصه بیشترین چیزی که در طراحی بازی به من کمک کرده، زیاد بازی کردن و پیدا کردن مکانیک بازی‌ها و خواندن کتاب‌های دیزاین بوده است. کتاب‌هایی نظیر گیم مکانیک (Game Mechanics)، تئوری فان (Theory of fun)، لول آپ (Level Up) و چالش‌هایی برای طراحان بازی (Challenges for Game Designers) بسیار مناسب هستند. همچنین برای یادداشت برداری می‌توانید از گوگل داکز، اورنوت (Evernote) و ترلو (Trello) و برای کارهای تیمی طراحی از وان‌نوت، گوگل درایو، گیت‌هاب یا یونیتی کولب (Unity Collab) استفاده کنید.

بخش دوم: بخش هنری
Game Art

بخش هنری بازی دقیقا همان بخشی است که کدها و طراحی‌های ما را به نمایش می‌گذارد. آرت‌ خوب آنقدر مهم است که می‌تواند پلیر را به سمت بازی بکشد یا او را بازی بیزار کند! اگر تصمیم دارید آرتیست بازی شوید، باید زمان، انرژی و خلاقیت زیادی را صرف این‌کار کنید. برای شروع می‌توانید از آرت دوبعدی و دیجیتال پینت شروع کنید و حتی روی کاغذ طراحی کنید. بهتر است ابتدا قسمت‌های مختلف آرت بازی و انواع آرت استایل را بشناسید.

سه قسمت ابتدایی هر طراحی گرافیکی: رنگ، شکل و فضای آن است. که با توجه به آن‌ها می‌توان قسمت‌های مختلف آرت را مشخص کرد:

  • محیط بازی: یکی از اصلی‌ترین وظایف آرتیست بازی ایجاد فضایی است که طراح بازی در نظر دارد. زیرا حس و حال اصلی بازی مربوط به فضایی است که در بازی وجود دارد. اگر به آرت بازی‌های بزرگی نظیر آنچارتد و اساسین کرید نگاه کنید، می‌بینید که چگونه به جزئیات خیلی خیلی ریز توجه شده و فضایی استثنایی را رقم زده است.
  • کاراکترها، موانع و دیگر اشیای داخل بازی: به جز محیط بازی که پلیر در ان می‌گردد، باید کاراکتر و نوع آن را به‌خوبی طراحی کنید زیرا کاراکتر اصلی‌ترین چیزی است که پلیر می‌تواند با آن ارتباط بگیرد. همچنین اشیایی که در بازی هستند  باید با محیط و مکانیک‌ها هماهنگ شود. مثلا شما نمی‌توانید یک کاراکتر قد کوتاه را در مقابل مانعی بلند قرار دهید یا رنگ اشیا، موانع و کاراکترها را هم‌رنگ فضای بازی بسازید.
  • رابط کاربری: یکی از چیزهایی که بازی را منحصربه‌فرد می‌کند، استفاده از رنگ‌ها، فونت‌ها، آیکون‌ها و شکل‌های متفاوت است. علاوه بر زیبایی بصری شکل‌ها و نوشته‌ها در بازی باید خوانا و قابل درک باشند. مثلا برای نشان دادن مقدار تیر کسی از علامت گل یا رنگ صورتی و قرمز استفاده نمی‌کند! همچنین باید تمام آرت بازی از نظر حجم و اندازه، رنگ و استایل هماهنگ باشد.
  • دو بعدی یا سه بعدی بودن: این یکی از تصمیم‌‌هایی است که باید علاوه بر سنجیدن توانایی آرتیست، مکانیک‌های بازی را نیز در نظر گرفت. بازی‌های دو بعدی می‌توانند از دو طریق فریم به فریم و اصطلاحا استخوان محور طراحی شوند. فریم به فریم یعنی شما تمامی حرکات کاراکتر و فضا را قسمت به قسمت نقاشی کنید و در طراحی استخوان محور، شما کاراکتر و فضا را نقاشی کرده و فقط ان را انیمیت می‌کنید.
Game artist

فتوشاپ و اسکچ دو تا از بهترین نرم‌افزارهایی هستند که می‌توانید با آن‌ها کار کنید. برای آرت سه بعدی می‌توانید از تری‌دی‌مکس، مایا و بلندر (Blender) استفاده کنید.

بخش سوم: کد نویسی

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های بازی‌سازی، قسمت فنی و برنامه‌نویسی است. در واقع طراحی‌های شما روی کدها سوار می‌شوند و زیربنای هر بازی از کدها تشکیل شده است. در برنامه‌نویسی بازی اولین قدمی که باید بردارید، انتخاب نوع موتور بازی‌سازی یا محیطی است که شما در آن برنامه‌نویسی می‌کنید. اگر تابه‌حال برنامه‌نویسی نکرده‌اید، از اسم آن نترسید. برنامه‌نویسی کاری است که تنها نیاز به تلاش و تمرین زیاد دارد و یادگیری آن اصلا کار سختی نیست.

Game Programing

باید ابتدا تصمیم بگیرید که می‌خواهید نقش اصلی شما در بازی برنامه‌نویس باشد یا تنها قصد پیاده‌سازی ایده‌‌تان را دارید. اگر می‌خواهید فقط ایده خود را به عنوان یک طراح بازی پیاده کنید، بهتر است برنامه‌نویسی را مکانیک به مکانیک یاد بگیرید. یعنی هر قسمتی را که می‌خواهید پیاده کنید، جستجو کنید و به منبع برنامه آن برسید. البته باز هم باید یک ایده کلی در مورد برنامه‌نویسی داشته باشید تا راحت‌تر بتوانید اطلاعات مورد نظرتان را جستجو کنید.

چند موتور بازی‌سازی که شما برای شروع می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و راجع به آن‌ها اطلاعات کسب کنید عبارت‌اند از: یونیتی (Unity با زبان  سی‌شارپ و جاوا اسکریپت)، آنریل (Unreal با زبان سی‌پلاس‌پلاس)، پیکسی جی‌اس (Pixi.Js با زبان جاوا اسکریپت) و گیم میکر استودیو (Game maker Studio).

یکی دیگر از مواردی که در برنامه‌نویسی بازی باید به آن توجه کنید، زبان برنامه‌نویسی است. جاوا اسکریپت، سی‌‌پلاس‌پلاس (C++) و سی‌شارپ امروزه بیشترین زبان‌های مورد استفاده در دنیای بازی هستند. انتخاب زبان برنامه نویسی بیشتر به خود فرد و موتوری که برای ساخت بازی انتخاب کرده است، برمی‌گردد.

اگر برنامه‌نویسی بازی را انتخاب کرده‌اید یا برای طراحی بازی به آن نیاز دارید، از شروع آن نترسید. شما بارها در برنامه‌نویسی شکست می‌خورید و با ناکامی روبه‌رو می‌شوید، اما این به این معنی نیست که شما در برنامه‌نویسی بد باشید. برنامه‌نویسی کاری چالش‌آمیز است و قابل درک است که شاید در ابتدا حس خوبی به آن نداشته باشید. اما به‌خودتان ایمان داشته باشید و دست از تلاش نکشید.

بیشتر بخوانید:

بخش چهارم: صداگذاری و موسیقی بازی
gustavo santaolalla
گوستاوو سانتائولایا آهنگ‌ساز بازی لست‌آف‌آس که کاراکتری در لست‌آف‌آس ۲ نیز بود

صداگذاری و موسیقی بازی می‌تواند حس و حال بازی را شکل بدهد و در ذهن‌ها ماندگار شود. خود صداگذاری بازی شامل چند بخش موسیقی متن، گویندگی، صداگذاری کاراکترها و صداهای بازی نظیر صدای گرفتن سکه، پرش و افتادن می‌شود. برای انجام هرکدام از آن‌ها بهتر است به‌طور کلی، کار با صداها را بلد باشید و بتوانید آن‌ها را ضبط و ترکیب کنید.

مهم‌ترین اصل در موسیقی بازی این است که صدا و موسیقی با حس و حال بازی و دنیای آن هماهنگ باشد. در تولید صداها می‌توانید از سازهای طبیعی و ضبط صدای خودتان استفاده کنید و و با نرم‌افزارهای آهنگ‌سازی آن‌ها را ترکیب کرده و صدا بسازید.

برای موسیقی متن بازی می‌توانید از نرم‌افزارهای لاجیک پرو (Logic Pro)، ایبلتون لایو (Ableton live)، اف‌ال استودیو (FL Studio)، ریپر (Reaper) یا آداسیتی (Audacity) و برای صداهای بازی از بی‌اف‌اکس‌آر (Bfxr)، چپتون(Chiptone) یا لشی اس‌اف‌میکر(Leshy SFMaker) استفاده کنید. من به شخصه، معمولا برای صداسازی از ایبلتون استفاده کرده‌ام که شاید در ابتدا کار با آن پیچیده به‌نظر برسد اما با تمرین و تلاش در آن موفق خواهید شد.

 همچنین می‌توانید صدا و موسیقی‌ آماده را از سایت‌ و پلتفرم‌های مختلف دانلود کنید و زحمت ساخت آن را به خود ندهید. ساندکلاد (SoundCloud) و بن‌ساند (BenSound) از جمله پلتفرم‌هایی هستند که صداهای رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند.

بخش پنجم: بخش تست بازی و آمارگیری
Game Development

این بخش از ساخت بازی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. شما برای اینکه پیش از انتشار، بازخوردی کلی از بازی خود داشته باشید و بتوانید اشکالات آن را پیدا کنید باید اول آن را تست کنید. افرادی هستند که کارشان تست بازی است و می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید. معمولا اگر فردی از خارج تیم، بازی شما را بازی کند بهتر می‌تواند بازخوردی صحیح به شما ارائه بدهد. چرا که معمولا وقتی در طول ساخت بازی هستید متوجه اشکالات و تجربه‌ای که به پلیر می‌دهید نمی‌شوید.

به‌جز برطرف کردن اشکالات گرافیکی، فنی و طراحی اشکالاتی وجود دارند که غیرمستقیم هستند. مثلا شاید شما از پازلی در بازی استفاده کرده باشید که در طول زمان حسی منفی به پلیر بدهد و تجربه خوبی را برای او نسازد. پس شما نیاز به آمار نیز دارید.

 در بازی‌های آنلاین که برای آنها آپدیت ارائه می‌شود، این کار زیاد پیچیده نیست زیرا می‌توانید بفهمید چند درصد از پلیرها در چه قسمتی از بازی، بازی را ترک می‌کنند یا چه مدت زمانی را با بازی شما صرف می‌کنند و اشکالات آن را در هر نسخه برطرف کنید. اما برای بازی‌های آفلاین، بهترین راه آمارگیری پرسشنامه یا بررسی گزارش و تجربه‌های تسترهای بازی است.

بخش ششم: انتشار و بازار عرضه بازی
Global Game Jam

این بخش از بازی‌سازی تقریبا کار پر دردسری است. اگر تا اینجای کار آمده‌اید یعنی حالا دیگر مراحل ساخت بازی شما تمام شده و به دنبال ناشری برای بازی خود هستید یا شما می‌خواهید در بخش بازار عرضه بازی فعالیت کنید. نرم‌افزار بازار، گوگل پلی، استیم، اوریجین (Origin)، GOG، itch.io، Game jolt، Armor Games، Github پلتفرم‌هایی هستند که برای انتشار می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید که پلیرها و بازخوردهایی برای بازی خود داشته باشید بهتر است با محیط‌های عرضه بازی آشنا شوید که ما در اینجا چند نمونه از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • شبکه‌های مجازی: این روزها که شبکه‌های مجازی بخش جدانشدنی زندگی ما شده‌اند، انتشار بازی‌ها کار ساده‌تری است.شما می‌توانید با انتشار بازی حتی روی صفحه شخصی خودتان در توییتر، اینستاگرام  و فیسبوک بازخورد بگیرید. می‌توانید از شبکه‌های دیگری نظیر ردیت (Reddit) نیز استفاده کنید. البته اگر شما بخواهید خودتان آن را به‌تنهایی منتشر کنید باید زمان زیادی صرف یادگیری مهارت‌های مارکتینگ کنید.
  • ناشران بازی: افرادی هستند که به‌طور تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند. اگر بودجه کافی ندارید، می‌توانید آن را به شرکت یا ناشر بدهید تا بازی شما را انتشار دهند و بازاریابی کنند. البته برای این کار لازم است حداقل استاندارهای ساخت بازی را رعایت کرده باشید و بازی شما در سطحی متوسط قرار بگیرد. همچنین شما باید سندهایی را مربوط به انتشار آماده کنید.
  • ارتباطات: یکی دیگر از راه‌های انتشار ارتباط با افرادی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند. می‌توانید صفحات اجتماعی این افراد را در اینترنت پیدا کنید یا به آن‌ها ایمیل بزنید. برای پیدا کردن ایمیل آن‌ها می‌توانید از لینکدین، توییتر یا گوگل استفاده کنید. همچنین با مطالعه مجله‌ها و اخبار نیز می‌توانید سایت یا ایمیل‌های افراد را پیدا کنید. با شرکت‌ کردن در دورهمی یا کنفرانس‌های مربوط به توسعه، نرم‌افزار یا بازی‌سازی می‌توانید با افراد مختلف ارتباط گرفته و در ساخت و انتشار بازی خود از آن‌ها کمک بگیرید.
  • گیم‌جم‌ها، کنفرانس و فستیوال‌ها: می‌توانید بازی‌های خود را در فستیوال‌های اینترنتی شرکت دهید یا در گیم‌جم حضور یابید و بازی بسازید. خیلی از بازی‌های بزرگ امروز، بازی‌هایی بوده‌اند که در گیم‌جم ساخته شده‌اند یا برای یک فستیوال بوده‌اند.
  • یوتیوبرها و استریمرها: شاید ایده عجیبی به‌نظر برسد اما امروزه خیلی از بازی‌سازها برای بازاریابی و تبلیغ بازی خودشان از یوتیوبرها و استریمرها کمک می‌گیرند. برای ارتباط گرفتن با آن‌ها می‌توانید به آن‌ها ایمیل بزنید یا در فضاهای مجازی بازی خود را به آن‌ها نمایش دهید.

کن لوین توسعه‌دهنده بازی‌های بزرگی چون بایوشاک می‌گوید:

در پشت هر هف لایف، ماینکرفت و آنچارتد، اقیانوسی از خون، عرق ریختن و اشک وجود دارد.

در نهایت، باید بدانید که بازی‌سازی کار آسانی نیست. هیچ کد تقلبی برای ساخت بازی وجود ندارد و برای موفقیت چیزی به‌جز تلاش و کوشش زیاد نیست. شما ممکن است بارها زمین بخورید و روزهای سختی را بگذرانید، شب‌های زیادی بیدار بمانید و عصبانی و ناراحت باشید، اما ناامید نشوید و برایش تلاش کنید. هیچ‌چیز لذت‌بخش‌تر از شوقی نیست که پس از دیدن بازیتان روی صفحه پیدا می‌کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (45 مورد)
  • gamer_m
    gamer_m | ۱۹ فروردین ۱۴۰۱

    من خودم بازی ساز و برنامه سازم اما نمیدونم کجا منتشر کنم

  • Heritage Games
    Heritage Games | ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

    سلام ما درحال جمع اوری یک تیم هستیم برای ساخت بازی از علاقه مندان خواهش میشود اگر میخواند شرکت کنن به این ایمیل پیام بدن
    heritage.games.team@gmail.com

  • aaaa
    aaaa | ۱۵ اسفند ۱۴۰۰

    عاقا من یه بازی ساختم نمیدونم چجور به فروش بزارمش استیم ۱۰۰ دلار اولش میخواد و من هدفم رسیدن به بالای ۱۰۰۰ دلاره از بازیم که اکثرا ت استیم زیر ۱۰۰۰ دلار درمیارن افراد تکی نه کمپانی ها

  • imNotAlireza
    imNotAlireza | ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

    سلام خداقوت
    واقعا مقاله عالی بود و خیلی چیزا دستم اومد
    یه چند تا سوال داشتم ولی اول اشاره کنم میشه ایمیل تون رو داشته باشم ؟ یا به من یه ایمیل بزنید چون سوالاتی دارم که خیلی عالی میشه اگه با یه گیم دولاپر ایرانی صحبت کنم
    من خودم تقریبا unity رو یاد گرفتم و با دنیای برنامه نویسی خیلی آشنا هستم (۲ ۳ تا زبان رو بلدم) ولی تاحالا سر هیچ کاری نبودم شغل رویایی ام هم بازی سازی هستش چون از بچگی بازی کردم و میدونم که چیا توی بازی ها رومخه و چیا تحت تاثیر قرار میده

    چطور یه تیم پیدا کردید ؟ یعنی وقتی آماده بازی سازی شدید چطور عملی اش کردید ؟

    اصلا چطوری ارائه میدید یه طرحو ؟

    برای ورود به بازار کار چیا لازمه ؟

    اگه ایده ای داشته باشی چطور شرکتی یا گروهی پیدا کنی که اونو باهات انجام بدن ؟(چون ساخت بازی تکنفره خیلی طول می‌کشه و اولویت اینه)

    اصل نگرانی ام اینه که به جایی نرسه و فقط وقتم رو تلف کرده باشم چون توی ایران واقعا سخته از طرفی هم برنامه نویسی اندروید رو با یه ذره تمرین بیشتر میتونم به مرحله وارد شدن به بازار کار برسونم
    موندم تمرکزم رو روی کدوم بزارم علاقه اصلی ام بازی سازی هست ولی هنوز کار داره و باید برم فتوشاپ و طراحی سه بعدی و دوبعدی انیمیشن رو یاد بگیرم که طول می‌کشه
    می‌خوام ببینم چطور به اینجا رسیدید و مقایسه کنم ببینم شدنی هست یا نه خیلی ممنون

    email : alireza.ghanbari.alanagh@gmail.com

  • kourosh882
    kourosh882 | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام یه چنتا سوال داشتم،
    برای بازی سازی باید از چه زبان برنامه نویسی شروع کرد. و اینکه فرق جاوا و جاوا اسکریپت چیه ؟؟

    • gamer_m
      gamer_m | ۱۹ فروردین ۱۴۰۱

      از نظر من اگه هنوز بلد نیستی سی شارپ راحته

  • kourosh882
    kourosh882 | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰

    تشکر از مقاله ی مفیدتون. واقعا کمکم کرد

  • AminUJ
    AminUJ | ۱۸ دی ۱۳۹۹

    سلام مقاله مفیدی بود کتاب فارسی برای دیزاین معرفی میکنید؟

  • amir7248
    amir7248 | ۱۰ دی ۱۳۹۹

    من خودم عاشق کارگردانی بازی های کامپیوتری هستم.داستان نویسی و نقاشیم هم خوبه برای خلق یه دنیای خوب ولی داخل ایران ساختن یک بازی مثل بازی های بزرگ غربی که بتونی تمام خواسته ها و استعداد هات رو نشون بدی یه رویای دست نیافتنیه.ما در یک جامعه ایده آل زندگی نمی کنیم باید همیشه این رو در نظر داشت.وقتی قرار نیست به رویاهات در این کشور برسی دیگه چرا جون الکی بکنی؟

  • mani-safaei
    mani-safaei | ۲۳ آذر ۱۳۹۹

    عجب مقاله ای بود!

  • پوریا شیدماهر
    پوریا شیدماهر | ۱۷ آذر ۱۳۹۹

    سلام خانم میر
    خسته نباشید
    تبریک میگم بابت مقاله عالیتون یکی از بهترین مقاله های فارسی ای بود که دیدم
    جسارتا میشه از خدمتتون بپرسم توی چه تیمی فعالیت میکنید و عنوانی که روش کار میکنید در چه سبکی هست؟ (البته اگر مشکلی برای شما و گروهتون پیش نمیاره این اطلاعات)
    بازم ممنون بابت نوشته خوبتون

  • Hilton
    Hilton | ۶ آذر ۱۳۹۹

    سلام.
    من ایده های زیادی برای ساخت بازی و یا نرم‌افزار دارم.
    و کلا یه اخلاق هم دارم نمیتونم تحت دستور کسی باشم یعنی دوست دارم شرکت خودم با اسم انتخابی خودم داشته باشم.
    چند بار هم از روی ویدئو شروع به برنامه نویسی کردم ولی خیلی سخت بود و اخرش هم ارور داد!
    واقعا نا امید شدم
    ایا من میتونم تو حرفه بازی سازی موفق شم؟

    • Mr MRF
      Mr MRF | ۱۳ آذر ۱۳۹۹

      بازی سازی خسته ظاهرش زیباهه ولی درونش جرت می ده ... کلا برنامه نویسی سخته حوصله زیادی می خواد ازمون خطا می خواد ... موفق شدن بستگی به خودت داره می تونی بری زیر مجموعه شرکت بشی می تونی هم خودت بزنی ولی زیر مجموعه شدن باعث میشه چیز های بیشتری یاد بگیری امکانات داشته باشی ... تنهایی بیشتر جر می خوری

  • ramin C
    ramin C | ۲۷ آبان ۱۳۹۹

    سلام.
    من خیلی ایده های عالی برای بازی های استراتژی دارم که هم میشه کسب درآمد کرد هم پلیرهای زیادی رو میتونم جذب بکنم منتهی کسی رو ندارم که کارو شروع بکنم برنامه یونیتی نصب کردم ۱۰۰دلارم پرداخت کردم اما ۳ماه گذشت دوباره بسته شد برنامه با برنامه های دیگه ای هم که خود اندروید داشت اوکی کردم بالای ۴۰ک لایک داشتم ولی بخاطر نداشتم تیم و تجربه اونچنانی یه مدت ولش کردم

    • صالح
      صالح | ۸ آذر ۱۳۹۹

      اگر نوپا هستین از یونیتی رایگان استفاده کنید
      چون پولیش فقط برای شرکت هاست و چیز اضافه ای نداره و الکی پول خودتون رو حروم نکنید
      و البته کمی از خدمات یونیتی در ایران تحریمن

    • Mr MRF
      Mr MRF | ۱۳ آذر ۱۳۹۹

      به نظر من اون پرداخت 100 دلاریت اشتباه بود باید با موتور یونیتی رایگان کار می کردی .... تنهاییی کار کردن خیلی بد قبول دارم .. موفق باشی

  • امیرحسین
    امیرحسین | ۱۷ آبان ۱۳۹۹

    من چند وقته بازی سازی کار میکنم میخوام بدونم چه طور می تونم پیشرفت کنم لطفا کمک کنید

  • مهسا
    مهسا | ۵ آبان ۱۳۹۹

    سلام وخسته نباشید من دنبال ایمیل های شرکت های بازی سازی خارجی هستم هرچی گشتم نبودمیشه کمکم کنید

    • Mr MRF
      Mr MRF | ۱۳ آذر ۱۳۹۹

      سلام احتمالا توی سایتشون بزارن من توی سایت https://www.343industries.com/ اخر اخرش دیدم گزینه Contact us داشت

  • Alireza.mani
    Alireza.mani | ۲۵ مهر ۱۳۹۹

    خیلی مطالب جالب و کلیدی بود. واقعا استفاده کردم. تشکر از شما

  • ninja
    ninja | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    سلام من اپ ایونتور رو بلدم میشه با اپ ایونتور هم بازی خوب ساخت؟

  • رضا
    رضا | ۵ مهر ۱۳۹۹

    سلام خسته نباشید
    یه سوال
    آیا میشه ساخت بازی رزیدنت اویل 3 کلاسیک رو بازسازی کنیم یا نه ؟!
    چون ریمیک داستان برید شده است خراب شد

  • علی پایز
    علی پایز | ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

    سلام خدا قوت
    خیلی ممنونم

  • FrFl
    FrFl | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    توی دانشگاه بحثی مربوط به بازی سازی داریم؟ خود شما چه رشته ای رو تحصیل کردی؟ من هم علاقه و هم استعداد تو این زمینه ها دارم ولی اگه واسه شروع تحصیل لازمه، از کجا باید تحصیل رو شروع کنم؟ البته احساس خودم و سابقه یکی از دوستام میگه که کلاس های خارج از دانشگاه خیلی مفید تر هستن.

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام
      راستش تو ایران رشته مختص به بازی‌سازی نداریم، ولی دوره‌های زیادی هستن. من خودم مهندسی کامپیوتر می‌خونم ولی پیشنهاد نمی‌کنم که لزوما برای این کار دانشگاه برید. تا میتونید خودتون ویدیو ببینید یاد بگیرید و توی دوره‌های مختلف بازی‌سازی شرکت کنید.
      امیدوارم موفق باشید

  • front dev
    front dev | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    من جاوااسکریپت بلدم ، وقتی Pixi.Js رو دیدم گفتم برم امتحانش کنم ولی هیچ منبعی براش ندیدم.

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام
      اگر منبع فارسی براش پیدا نکردید، سعی کنید روی زبان انگلیسی کار کنید. منابع انگلیسی زبان زیادی براش هستند، حتی خود سایت اصلی pixi.js آموزش داره. یا می‌تونید از ویدیوهای آموزشی که توی یوتیوب،.. با زبان انگلیسی هستند کمک بگیرید.
      موفق باشید

  • front dev
    front dev | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    من دارم جاوااسکریپت یاد میگیرم و Pixi.Js رودیدم،خوشم اومد ازش ولی هیچ منبعی براش پیدا نکردم

  • mahdi-naeimi
    mahdi-naeimi | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    من خیلی ایده جذاب دارم و میخوام بازی ساز شم ولی نمیدونم چیکار کنم خانواده هم راضی هستن

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام، خیلی خوبه که ایده‌های زیادی دارید. به‌نظرم بهتره اول مشخص کنید چه قسمتی قراره فعالیت کنید و مربوط به اون سعی کنید سرچ کنید، کتاب بخونید، ویدیو ببینید و..
      برای شروع یادگیری یونیتی و مبانی بازی‌سازی هم می‌تونه مناسب باشه.
      امیدوارم موفق باشید

  • zuck
    zuck | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    یه سوال سرکار خانوم غزل این بازی که دارید درست می کنید با چه موتور گرافیکی هست بعد چگونه تونستید بازی در استیم بزارید بعد سبک بازی چی هست

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام
      راستش بازی با انجین یونیتی هست روی پلتفرم pc. اون قسمت پابلیش هم خودش یه داستان طولانی داره که اگر شد، مینویسم میذارم براتون مفصل.

  • h game
    h game | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    یکی از مشکلاتی که ما داریم نبود ناشر خوب هستش

    البطه تو جامعه ای مثل ایران که هنوز video game رو بازی بچگانه و بیهوده و وقت تلف کردن میدونن نمیشه روی بازی ساز شدن حساب کرد

    • zuck
      zuck | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      ما بچه ها باید از طریق صحبت با خانواده و فامیل و فضای مجازی تو ضیح بدیم گیم برای بچه زیر 15 سال نیست بلکه برای سن های بالای 15 سال هست

      • erfan
        erfan | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

        حالا که من ۳۵ سالمه و‌ زن و‌بچه دارم با کی صحبت کنم و چیو توضیح بدم؟؟

        • zuck
          zuck | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

          شما می تونی به خانومت توضیح بدی که نینجا گیمر هم زن داره و هم داره بازی میکنه و درامد میلیونی داره یا به عنوان مثال گریزمن بازیکن بارسلونا هم زن داره هم بچه اون هم داره بازی می کنه

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام
      ناشر خوب هم هست. شما حتی اگر نخواستید می‌تونید بازیتون رو به ناشر خارجی بدید یا تنها روی بازار و گوگل پلی پابلیش کنید.
      برای جامعه هم باید سعی کنید بدون در نظر گرفتن قضاوت بقیه کاری که می‌خواهید رو انجام بدید. اتفاقا بازی ساختن کار خفنیه، اگر علاقه‌مندید حتما روش حساب باز کنید!
      امیدوارم موفق باشید

      • h game
        h game | ۱۷ مرداد ۱۳۹۹

        خیلی ممنون از پاسخ شما

        درمورد بازی های کوچیک و موبایل بله فکر نکنم انتشار و عرضه اون کار مشکلی باشه ولی اگر بخواییم در مورد پروژه های بزرگ حرف بزنیم چی ایا ناشر های ایرانی قبول میکنن که رو همچین پروژه هایی سرمایه گذاری بکنند و هزینه ها رو متحمل بشن
        و بحث دوم اینکه: چطور میشه با ناشر های خارجی ارتباط برقرار کرد منظورم از لحاظ مالی و غیره بود

  • Ycn
    Ycn | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

    حداقل پرفورمنس سیستمی که برای دیزاین نیاز هست رو میشه ذکر کنین ممنون!

    • غزل میر
      غزل میر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      سلام
      من خودم سیستم‌ام با رم 8 و cpu اش هم core i7 هست، ولی در کل چیزی باشه که درحد یونیتی رو بتونه بالا بیاره کافیه. لازم نیست حتما یه سیستم خیلی خفن بگیرید، می‌تونید از هر چیزی که دارید استفاده کنید.
      موفق باشید

  • darkglory
    darkglory | ۱۵ مرداد ۱۳۹۹

    مهم ترین فاکتور حمایت خانوادس
    همین الانم کلی ادم فک میکنن بازی فقط واسه زیر 10 ساله

  • amirzz
    amirzz | ۱۵ مرداد ۱۳۹۹

    بازی سازی در ایران به دلیل نبود تجهیزات خوب خیلی کند پیشرفت میکند

    • zuck
      zuck | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

      به دلیل نبودن قانون کپی رایت خیلی کند پیشرفت می کنند

      • ssd
        ssd | ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

        وات فاز ؟ عزیزم بازی ایرانی که کپی رایتش رعایت میشه این مردم هستن که توی گروه های تلگرامی نسخه های کپی بازی رو میزارن . تازه اون هم فقط برای بازی های پولی هست . بازی های انلاین چی اونا هم کپی رایت میشن ؟

  • Sina-2081
    Sina-2081 | ۱۵ مرداد ۱۳۹۹

    عاشق مقاله های این سایتم . دمتون گرم

مطالب پیشنهادی