سازمان بهداشت جهانی، اعتیاد به بازیهای ویدیویی را در دسته «اختلال رفتاری» قرار داد
مسئله نگرانی همیشگی والدین در رابطه با «زیاد بازی کردن» فرزندانشان هنوز هم در تمام نقاط دنیا مطرح است و در سوی دیگر مسئولان جوامع جهانی همچنان برخی از واکنشهای خشن و خصمانه کودکان و ...
مسئله نگرانی همیشگی والدین در رابطه با «زیاد بازی کردن» فرزندانشان هنوز هم در تمام نقاط دنیا مطرح است و در سوی دیگر مسئولان جوامع جهانی همچنان برخی از واکنشهای خشن و خصمانه کودکان و نوجوانان را ناشی از تجربه بازیهای ویدیویی میدانند. در این بین چند سال پیش سازمان بهداشت جهانی برای اولین بار موضوع اعتیاد به بازیهای ویدیویی را رسمی کرد تا در این گیرودار همه چیز به تضاد و حمله و دفاع تبدیل شود.
اگر خاطرتان باشد سال گذشته این سازمان زیاد بازی کردن را در دسته «اختلالات روانی» قرار داد که حسابی صدای همه اهالی صنعت گیم را در آورد. به دنبال این ماجرا بسیاری از روانشناسان و محققان سراسر جهان دست به کار شدند و هر کدام یادداشتی در این رابطه نوشتند و حتی بعضی از آنها رفتار این افراد را مشابه با کسانی دانستند که به کوکایین اعتیاد دارند.
بعد از کش و قوس فراوان و پیگیری فعالان حوزه گیم، سازمان بهداشت جهانی تحقیقات در این مقوله را ادامه داد و حالا با تکیه بر دستهبندی جهانی انواع اختلالات و سایر مشکلات مربوط به سلامتی (موسوم به ICD-11)، زیرمجموعه جدیدی به عنوان «ناهنجاری گیمینگ» را وارد پرونده کرده است.
ناهنجاری گیمینگ در کنار ناهنجاری اعتیاد به قمار، در دسته «اختلالات رفتاری» قرار گرفته است. در حالی که دفعات قبل ناهنجاریهای مرتبط به زیاد بازی کردن صرفا یک اختلال معرفی شده بود، حالا سازمان بهداشت جهانی میتواند با دستاندازی به ICD-11 به محققان و پزشکان جهان اجازه دهد در مورد روشهای کنترل، درمان و پیشگیری از مقوله اعتیاد به بازیهای ویدیویی کاملاً مختار باشند. به علاوه متخصصینی که زیرمجموعه سازمان هستند موظف هستند گزارش نتایج فعالیتهای خودشان درباره بیماران این دسته را تا ژانویه 2022 تحویل دهند.
گفتنی است سال گذشته وقتی سازمان بهداشت جهانی سخن از اختلال روانی به میان آورد، اتحادیه ESA به نمایندگی از صنعت بازیهای ویدیویی واکنش نشان داد و در بیانیهای عنوان کرد «این تحقیقات و تمام گزارشهای مرتبط در هر صورت بینتیجه خواهد ماند». حال باید دید در شرایط جدید، صنعت گیم چه واکنشی از خود نشان میدهد و به طور کلی رویکرد فعالان حوزه چگونه خواهد بود. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا به مقوله اعتیاد به بازیهای ویدیویی باور دارید؟ دیدگاههای خود را با ویجیاتو به اشتراک بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
امان از رفیق ناباب