مارتین اسکورسیزی به انتقاد از الگوریتم سرویسهای استریم پرداخت
مارتین اسکورسیزی کارگردان مطرح هالیوودی در صحبتهای اخیرا خود اشاره کرده سرویسهای استریم عصر جدید را به تصرف خود درآوردهاند اما از مخاطبان خواسته فراموش نکنند که سینما هنر است و نه محتوا. به نقل ...
مارتین اسکورسیزی کارگردان مطرح هالیوودی در صحبتهای اخیرا خود اشاره کرده سرویسهای استریم عصر جدید را به تصرف خود درآوردهاند اما از مخاطبان خواسته فراموش نکنند که سینما هنر است و نه محتوا.
به نقل از گیم اسپات، داگلاس آدامز یک صحبت مشهور دارد که میگوید در دوران جوانی انسان خیلی راحت با چیزهای جدید همگام میشود، اما بعد از ۳۵ سالگی هرچه ساخته شود حکم نقض قوانین طبیعی را برای او دارد.
وقتی به نظرات افراد قدیمی و باسابقه هالیوود در توییتر و مصاحبههای مختلف نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم اکثرشان سرسختانه با نتفلیکس و دیزنی پلاس مخالفت میکنند یا اینکه اعتقاد دارند فیلمهای کمیک بوکی در حال تغییر فیلمسازی هستند. اکنون مارتین اسکورسیزی طی مقالهای به شکل جدی و عمیق از دلایل این مخالفتها میگوید.
- چگونه مارتین اسکورسیزی با احساسات مردانه تاریخ سینما را تغییر داد؟
- اسکورسیزی نهفقط با فیلمهای ابرقهرمانی، بلکه با فیلم جوکر هم ارتباط نمیگیرد
اسکورسیزی در نسخه مارس ۲۰۲۱ از مجله هارپر نگاهی به زندگی و اثرات فدریکو فلینی داشته که در نوع خود جذاب و جالب توجه است، اما خب آنچه توجه رسانهها را بیشتر جلب کرده اظهار نظرهای او در پایان مقاله است.
او راجع به وضعیت فعلی سینماها و تفاوت میان هنر و محتوا گفت:
همین پنجاه سال پیش واژه «محتوا» تنها زمانی به کار برده میشد که چند نفر به صورت فوقالعاده تخصصی و جدی راجع به سینما حرف میزدند. به مرور، این واژه توسط کسانی که مدیریت کمپانیهای رسانهای را به دست گرفتند بیشتر استفاده شد؛ در حالی که بیشتر این افراد هیچ چیز راجع به تاریخچه این هنرها ندارند. حالا هر تصویری که حرکت کند را «محتوا» مینامند.
به گفته اسکورسیزی «محتوا» قبلا به تجربه خانگی مخاطبان تلقی میشد و نه سینما. اکنون با روی کار آمدن سرویسهای استریم محتوا عملا دارد جای تجربه سینمایی را میگیرد. گرچه او اعتراف کرده که این سرویسهای استریم از جنبههایی برای خیلی از کارگردان (از جمله خودش که با نتفلیکس همکاری کرد) مفید بوده.
اما مشکل ماجرا از نظر این کارگردان آن است که حالا سرویسهای استریم به جای حضور در زمینه کاری خود دارند تمامی زمینهها را پوشش میدهند و اینگونه سینماها به خطر میافتند. همچنین الگوریتمهای هوش مصنوعی در این سرویسها همه چیز را به چشم محتوا و محصولی برای مصرف مشتریان میبیند:
اگر الگوریتمها بر اساس آنچه تماشا کردهاید چیزی به شما پیشنهاد کنند و آن پیشنهادها بر اساس موضوع محتوا یا ژانر آن باشد، آنوقت تکلیف هنرِ سینما چه میشود؟
این الگوریتمها بر اساس محاسباتی کار میکنند که با مخاطب به عنوان مصرفکننده برخورد میکند و نه چیز دیگر.
اگرچه در این میان نباید فراموش کرد که یکی از دلایل مهم غلبه سرویسهای استریم بر سینما پاندمی کرونا طی یک سال گذشته بوده است. در بیشتر کشورهای جهان مردم دیگر نتوانستند راهی سالنهای سینما شوند و مجبور بودند نیازهای خود را تنها از طریق سرویسهای استریم و امثال آن برطرف نمایند.
اما خب صحبتهای اسکورسیزی در رابطه با الگوریتمهای هوش مصنوعی در این سرویسها کاملا حقیقت دارد. مدل تجاری جدید تنها به دنبال جلب توجه مخاطب است و هوش مصنوعی اهمیت نمیدهد چه چیزی برای من و شما مفید است و چه چیزی اتلاف وقت.
در نهایت شرایط فعلی جهان موجب شده سینما و ساخت محتوا در این جهت حرکت کند و اکنون خیلی از کارگردانان مطرح (مثل کریستوفر نولان) سخت در تلاشاند سینماها و تجربه خاص آنها را زنده نگه دارند.
ویجی لاگ: چرا باید نینتندو سوییچ بخریم؟
تماشا با بالاترین کیفیت در یوتیوب ویجیاتو
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
۱.حالا هوش مصنوعی نمیدونه چه چیزی مفید یا وقت تلف کردن، طرف که خودش میدونه خوب نبینه.
۲.دیدن فیلم اکشن برای عده ای وقت تلف کردن و برای عده ای لذته همنیطور بقیه ژانر ها و همه فیلم ها.
خب مشکل هوش مصنوعی همه جا هست ولی بقیه مشکلاتش برای کارگردان هاست و نه ما