نگاهی به سریال یاور – چندشآورترین سطح مردانگی
سریال یاور بهعنوان سریال ماه رمضانی شبکه سه با ترکیب چند داستان تکراری از کارگردانی که علاقه خاصی به روایتهای مشابه دارد به سطوح جذابی از کلیشهپروری دست پیدا میکند. این سریال که به کارگردانی ...
سریال یاور بهعنوان سریال ماه رمضانی شبکه سه با ترکیب چند داستان تکراری از کارگردانی که علاقه خاصی به روایتهای مشابه دارد به سطوح جذابی از کلیشهپروری دست پیدا میکند. این سریال که به کارگردانی مشترک سعید سلطانی [او را با فصلهای متعدد سریال ستایش به یاد میآورند] و اصغر نعیمی ساخته شده اما فقط اسیر کلیشههای سطح چندم داستانپردازی نمیشود. سریال یاور در حال اعتباربخشیدن به سطح جدیدی از باورهای پوسیدهای است که سیمای ملی اعتقاد دارد باید در دل جامعه حفظ شوند. با ویجیاتو همراه باشید.
اگر سینما مافیایی دارد که هر سینماگری را نمیپذیرد، وضعیت در تلویزیون به مراتب اسفناکتر به نظر میرسد. این مسئله تنها به وضعیت هنر هفتم در ایران هم محدود نمیشود و تقریبا همه کشورهایی که تلاش میکنند تا محصولات سینمایی و تلویزیونی خاص خودشان را در سطح کلان توسعه دهند با چنین مشکلاتی مواجه هستند. اگرچه ارتباط قابل توجهی میان موفقیت در تلویزیون و حضور در سینما وجود دارد اما واقعیت آن است که سریالهایی که [حداقل] در سیمای ملی ساخته میشوند، به حدی ضعیف و ناامیدکننده هستند که تنها در موارد ویژهای میتوانند بازیگران اصلیشان را به عنوان ستارههای نوظهور به سینما معرفی کنند.
کارگردانهای سریال یاور نامهای آشنایی به نظر میرسند؛ اصغر نعیمی بیشتر برای نویسندگی و کارگردانی شناخته میشود و سعید سلطانی هم یکی از اسمهای شناختهشده سیمای ملی است. سلطانی که حضور در تلویزیون را با ساخت فیلم تلویزیونی کوچههای محبت برای گروه معارف شبکه یک سیما آغاز کرده بود در همه این سالها آهسته آهسته پیشرفت کرد و در دهه ۹۰ به یکی از کارگردانان ثابتکار تلویزیون تبدیل شد. او در همه سالهای دهه ۹۰ به جز سال ۱۳۹۷ برای تلویزیون سریال ساخت و حالا با سریال یاور سال جدید را هم شروع کرده است.
درباره اقتصاد سرگرمی در خاورمیانه بخوانید:
- کارخانه خلاقیت یاس در امارات متحده: آنچه از صنعت سرگرمی انتظار دارید
- واکاوی رشد صنعت سینما در عربستان سعودی: فرصتهای میلیارد دلاری
شهرت اصلی سعید سلطانی از کارگردانی سه فصل سریال ستایش نشات میگیرد. سریالی که اگرچه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرد اما انتقادات بسیاری به آن وارد بود و به ویژه در فصل سوم به عنوانی مضحک و بیش از حد کلیشهای تبدیل شد. سریال یاور هم به عنوان جدیدترین ساخته سلطانی فاصله زیادی از ساختههای قبلی او ندارد.
غرق در کلیشه
فیلمنامه سریال یاور مطلقا هیچ خلاقیتی ندارد. بدون هیچ دستاورد خاصی؛ به نظر میرسد همه زحمتی که سعید مطلبی برای نوشتن فیلمنامه این سریال کشیده، آن بوده که صفحات فیلمنامه سریالهای قبلی خودش را بررسی کرده و تلاش کرده تا داستان جدیدی از دل همه روایتهای تکراری قبلیاش استخراج کند. در نتیجه با وجود گذشتهنمایی جالبی که در مسیر داستانی سریال یاور وجود دارد، باز هم هیچ دلیل قانعکنندهای برای کلیشهای ندانستن داستان سریال دیده نمیشود.
یاور چلویی [با هنرنمایی بیش از حد تکراری داریوش ارجمند] مرد سنتی و مدعی و مقتدر خانوادهای است که ظاهرا براساس پیشفرضهایی خستهکننده پذیرفته که باید بدون هیچ تردیدی در خدمت بزرگشان باشند. اهمیت باورنکردنی یاور چلویی به عنوان بزرگ خانواده آنقدر زیاد میشود که محسن چلویی [با نقشآفرینی ارسلان قاسمی] باور پیدا کرده فقط برای خوشحالکردن پدربزرگش هم که شده باید وکیل شود!
کلیشهپرستی سریال یاور به همین جزییات مضحک محدود نمیشود. شوکت [با نقشآفرینی زهرا سعیدی] طبق معمول مادر دلسوز و مهربانی است که تصور میکند به هر قیمتی هم شده باید حرمت خانوادهای که در پشت پرده ویران شده را حفظ کرد و نسرین [با هنرنمایی شبنم فرشادجو] عروس معصوم و بیآزاری است که از زندگی در خانه پدرشوهرش راضی به نظر میرسد.
اگر تصور میکنید حجم کلیشهزدگی تهوعآور سریال یاور به پایان رسیده در اشتباه هستید. جمال چلویی [با هنرنمایی محمد حاتمی] قرار است همان همسری باشد که خیانت کرده اما چون مرد خانواده به نظر میرسد باید از این جنایتی که مرتکب شده، چشمپوشی کرد. ابراهیم نیوندی [با هنرنمایی پرویز فلاحیپور] به عنوان رقیب اصلی یاور چلویی در صنف رستورانداران، پدر همان پسری است که در حقیقت بهترین دوست محسن چلویی است! پسر آقای نیوندی هم دوست دارد با دختر جمال چلویی و نسرین که خواهر محسن هم لقب میگیرد، ازدواج کند!
بنابراین داستان چندشآور و خستهکننده سریال یاور زیر میلیونها کیلوگرم کلیشههای تکراری تلویزیون که هرگز پایانی برای آنها وجود ندارد، غرق شده و راهی برای بیرونآمدن از آن نیست؛ مانند همه سریالهای قبلی سعید سلطانی که با وجود سرگرمکردن مخاطب او را از تماشای یک اثر ارزشمند محروم میکنند.
چندشآورترین سطح مردانگی
شخصیت حشمت فردوس در سریال ستایش یکی از بهیادماندنیترین شخصیتهای تلویزیون ایران در دهههای اخیر است. شخصیتی که با وجود همه انتقاداتی که به آن وارد بود به خوبی پردازش میشد و در تیپ شخصیتی اختصاصیاش عمل میکرد. سعید سلطانی به عنوان کارگردان سریال یاور از آنجایی که هیچ خلاقیتی برای ساخت یکی از تکراریترین سریالهای تلویزیونی چند سال اخیر به خرج نداده، تصمیم گرفته حشمت فردوس را در سریال جدیدش هم بازسازی کند.
دقیقا به همین دلیل است که یاور چلویی و حشمت فردوس به عنوان دو شخصیت مرد اصلی دو سریال سعید سلطانی یعنی سریال یاور و سریال ستایش شباهتهای عجیبی بایکدیگر دارند. هر دو شخصیت توسط داریوش ارجمند هنرنمایی میشوند و هر دو شخصیت مردهایی مستبد هستند که اجازه نفسکشیدن اطرافیانشان را هم بهتنهایی صادر میکنند. آیا دوران این شخصیتهای مردسالار در فرهنگ معاصر ایران به پایان نرسیده است؟
عملکرد چند سال اخیر استودیوهای هالیوودی و شبکههای تلویزیونی آمریکایی نشان میدهد عزم راسخ و عجیبی برای عبور از سنتهای فرهنگی وجود دارد. تماشاگران فیلمهای سینمایی آمریکایی و سریالهای تلویزیونی به حضور بیش از حد شخصیتهای با اقلیت جنسی و نژادی عادت کردهاند اما به نظر میرسد این اقلیتپرستی هم به مرور زمان آزاردهنده میشود.
آکادمی اسکار قوانینی برای پذیرش فیلمها در لیست جوایز اعلام کرده که از سال ۲۰۲۴ اجرایی میشوند. در ادامه این قوانین را مرور میکنید.
حداقل یکی از بازیگران اصلی یا بازیگران مکمل مهم باید از اقلیتهای زیر باشند:
- آسیایی
- لاتین
- سیاه پوست یا آفریقایی آمریکایی
- بومیهای آمریکا
- خاورمیانه یا شمال آفریقا
- اهالی هاوایی
- بقیه اقلیتهای نژادی
حداقل باید ۳۰ درصد بازیگران غیر مهم فیلم و نقشهای کوچکتر باید از این اقلیتها باشند:
- زنان
- گروههای اقلیت نژادی
- LGBTQ+
- افراد دارای ناتوانیهایی جسمی، ناشنوا یا کم شنوا
حداقل دو مدیر از بخشهای خلاق تولید فیلم باید به گروههای زیر اختصاص داشته باشد:
- زنان
- اقلیتهای نژادی
- LGBTQ+
- افراد دارای ناتوانیهایی جسمی، ناشنوا یا کم شنوا
با وجود آنکه بسیاری از منتقدان سینما با این قوانین موافق هستند اما به نظر نمیرسد این سختگیریها که سینما را به سوی «دستوریبودن» حرکت میدهد در نهایت به فرهنگ آمریکاییها کمک کند که بتوانند از نژادپرستی و اقلیتستیزی دست بکشند. البته اگر این باور رایج حقیقت داشته باشد که نژادپرستی و اقلیتستیزی واقعا ریشههای محکمی در جامعه امروز آمریکا دوانده باشند.
واقعیت ماجرا اما آن است که نه سیاست عجیب هالیوود در «دستوریبودن» هنر هفتم نتیجه میدهد و نه نگرش سیمای ملی به تاکید حضور ادامهدار خانوادههای مردسالار با رهبری لوتی و مشتی منطقی به نظر میرسد. در شرایطی که همه سینماگران از لزوم وجود استقلال در هنر هفتم سخن میگویند، ظاهرا ما در دنیایی زندگی میکنیم که از ایالات متحده آمریکا تا جمهوری اسلامی ایران قوانینی شکل گرفتهاند که هنر مستقل را به حاشیه میبرند.
شخصیت یاور چلویی در سریال یاور با آنچه امروزه در میانگین جامعه ایرانی دیده میشود در تضاد است. امروزه تعداد مردهایی که هنوز هم مثل یاور چلویی فکر میکنند، کمتر از همیشه هستند. نهتنها بخش عظیمی از مبلغان این فرهنگ در سالهای اخیر به پایان عمر خود رسیدهاند، بلکه آنهایی که باور نادرست مردسالاری را [حتی در نسلهای جدید] قبول دارند هم محافظهکارتر از قبل شدهاند. بنابراین با وجود آنکه به نظر میرسد این پدیده نادرست فرهنگی به پایان عمر خودش نزدیک شده، سیمای ملی همچنان به تبلیغ آن علاقهمند است.
یاور چلویی [با هنرنمایی داریوش ارجمند] مردی سنتی است که خانواده را نه برای دوستداشتن بلکه برای به سلطهگرفتن زیر سایه خودش قرار میدهد. مردهایی مثل یاور چلویی تصور میکنند زنان نباید از حقوق اساسیشان بهرهمند شوند و بدون هماهنگی پدر یا همسر [و حتی برادرشان] حق تصمیمگیری ندارند. تصویری که سریال یاور از شخصیت اصلی مردش ارائه میکند، بیننده را با چند سوال کلیدی تنها میگذارد؛ آیا هنوز هم مردهایی مثل یاور چلویی حضور دارند؟ آیا تفکری که یاور چلویی به آن پایبند است، همچنان زنده است؟ آیا بهتر نیست به جای تبلیغ چنین فرهنگ نادرستی که خانوادهها را ویران میکند به نقد آن پرداخته شود؟
اما از آنجایی که فضای سیمای ملی در ایران انتقادناپذیرتر از آن است که در برابر چنین پرسشهایی جوابگو باشد، نمیتوان از کارگردانی مانند سعید سلطانی انتقاد کرد که چرا چنین شخصیتهای تاریخ مصرف گذشتهای را به تماشاگر معرفی میکند.
نقد فیلمهای نامزد اسکار ۲۰۲۱ را در ویجیاتو بخوانید:
- نقد فیلم The Trial of the Chicago 7 – افتتاح آثار اسکار پسند با نمایش فیلم جدید نتفلیکس
- نقد فیلم Judas and the Black Messiah – ضِد پلیسترین درام سالیان اخیر
- نقد فیلم Sound of Metal – نوازندهای که باید از سکوت لذت ببرد
- نقد فیلم Promising Young Woman – انتقامی با طعم آب نبات
- نقد فیلم Better Days – یک ملودرام جنایی عالی از سینمای چین
- نقد فیلم News Of The World – در جاده سینمای وسترن
- نقد فیلم The Father – درامی دلخراش پیرامون زوال عقل
- نقد فیلم The White Tiger – او را زاغه نشین صدا نکنید
- نقد فیلم Nomadland – کشور زرق و برق دار آوارهها
- نقد فیلم Mank – دوران نچندان طلایی
- نقد فیلم Minari – بذرهای امید
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سیمای ملی چیه؟ایتاهم که برنامه ی ساخت ایرانه یه رمان های داره که مضمونش اینه بدون اجازه ی شوهر آب هم نباید بخوری
وای مقاله مال هشت ماه پیشه?
الان شنیدم اسمشو
اسپم
جن محجبه تو احضار آخه من چی بگم لع. نت به من
تو کامنت ها میگید این سریال خوبه وات د ف.. ک؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دقیقا چه سالی ماه رمضون وسط زمستون بوده؟
نقد بسیار عالی و بدون رودربایستی بود!
کلا سریال های آبکی صدا و سیمای میلی ارزش دیدن نداره
درود بر شما که بی پروا همه چیز رو بیان کردید.
والا خسته شدیم از بس مدیران صدا و سیما خودشون رو به نفهمی زدن و هر آت و آشغالی رو به اسم سریال تحویل ملت دادن.
داداش الان حرفت چیه؟هر سریالی از تلویزیون در میاد تو بهش فحش ندی آرام نمیگیری.تا الان داشتیم از فراستی ایراد میگرفتیم که چرا پای نقد فحش میده حالا فهمیدم اون سوءتفاهم بوده اصل جنس اینجاست.یکم مودب باش فراستی حداقل نقد منصفانه داره تو که از اول تا آخر داری فحش میدی.آره این سریال واقعا مزخرفه ولی تو به چه حق به این اساتید توهین میکنی؟مواظب باش که شاید جامعه سینمایی ایران بهت حمله کنن با این بددهنیت
یعنی این سریالا جذابن اخرین باری که سریال خوب داشتیم بگو
به جمله آخر من دقت کن گفتم به نظر من هم سریال مزخرفی است و راست میگی ما فکر نکنم حتی سریالی خوب داشته باشیم که ارزش نقد داشته مگر یکسری سریال ها تاریخی و قدیمی ولی بین سریال ها جدید از لحاظ تکنیک و نه داستان شاید قورباغه پیشنهاد خوبی باشه که البته از لحاظ تکنیکی و نه داستان خوبه.حرف من در اصل این بود که به هر حال خیلی از اینان اساتید بزرگ سینما هستند و نویسنده این مطلب نه نویسنده است ونه کارگردانی و شاید حتی توی هیچ رشته ی نمایشی فعالیت نکرده اند.بسیاری از منتقدان مثل آقای فراستی و محمد تقی فهیم کارگردانان و نویسنده های درس پس داده تو حوزه هنر و سینما هستند و به خاطر همین میتونیم اجازه نقد بهشون بدهیم ولی از این فرد تا حالا نه داستانی و نه فیلم کوتاهی دیدیم که حالا اجازه توهین به این اساتید را به این مثلا منتقد بدهیم.نویسنده این نقد هم لطفا اگر میتونی یک چیز بهتر بسازی حالا نه صرفا فیلم و سریال یک فیلم کوتاهی و یا نمایشنامه ای که همه ببینند تو چه سطحی اجازه نقد داری؟بعد حالا میتونی نقد کنی.البته اینها به خاطر جو حاکم است من هم قبلا مثل این نویسنده بودم باید وارد کار بشی اونوقت که سختی هاشو میبینی و از نقدت برای پیشرفت اون اثر استفاده میکنی ونه برای تخریبش
اره قورباقه خیلی خوب بود یکی از بهترین تجربه های سریال های ایرانیم بود
اقا شاید به نظرم داستاتش ضعیف و کلیشه ای نباشه
بازی بازیگراش که خوبه
#حرف حق میخوایم گیم بزنیم نمیزارن میخوایم فیلم ببینیم نمیذارن بعد مزخرفات خودشون رومیزارن کلا همه جا جلوی شادی رومیگیرن
سر هیچ فیلمی به اندازه احضار نخندیدم.
سر هیچ فیلمی به اندازه احضار نخندیدم.???
بعد میگفتن صدا وسیما سریل کمدی توماه رمضون نزاشته خوب اینم کمدیه جن خانم محجبه????????
بعد میگفتن صدا وسیما سریال کمدی توماه رمضون نزاشته خوب اینم کمدیه جن خانم محجبه????????
اقا بچه مهندس تازه استارتش قراره تا قسمت ۱۰ بره
نه بسه دیگه یک فصل هم براش زیاد بود
من واقعا برام سواله از نظر بابام این سریال چی داره که نگاه میکنه یعنی اگه یک بچه دوساله بهتر از اینا سریال میسازه والا????????
سلام کاربر جدیدم.
اصولا شما سریال ایرانی (و کلا محصولات ایران) رو شد یه بار تعریف کنین ازشون؟
آدم تیتر هارو هم میبینه میفهمه
واقعا کی اینو تعریف کرده که مرغ همسایه غازه و هرچی از تاریخ گذشت، باید بره گم شه؟
از نون خ تعریف کردن!! از قورباغه تعریف کردن!! از همگناه تعریف کردن!! اینا به حساب نمیاد؟
نگو که دلت میخواد از آشغال هایی مثل احضار و یاور و بچه مهندس 4 هم تعریف کنن!!
آخه یک احمق هم اونها روتحسین نمیکنه بچه مهندس که سریال دستوری هست احضارو ویاور هم نگم بهتره نه والا ???
دقیقا تعریف شما از "دستوری" و "سفارشی" چیه؟! یعنی میگین مثل گات و ساوث پارک زن و مرد جلوی هم لخت شن تا شما خوشتون بیاد؟
یا انتظار دیگه ای دارین؟
تا فیلم هایی تولید بشه که جمعیت شما و طرز فکر شما رو بیشتر کنه؟
نه من با پوشش مشکلی ندارم ولی از اینکه بچه مهندس قضیه سپاه واز این جور چیزها چرا یک آدم موفق مثل کوروش سریال نمیسازن یا داریوش بابا بچه مهندس هواپیما بسازه نه اینکه بره تو سپاه واز اینجور چیز ها بله به این میگین سیمای میلی قرار نیست چرتوپرت بسازن من خودم دلدادگان وسه درچهار رودوست داشتمچرا الان نباید مثل اون موقع سریال بسازن بله بعد از دهه نود شده سیمای ملی .
متهم گریخت . خانه به دوش . ترش و شیرین. کلا سریال های رضا عطاران رو یادت رفت
لطفا تئاترهای مسخره دیگه تلویزیون یعنی احضار و بچه مهندس نقد کنید.هیچی نمیتونم بگم جز f.ck
#حق
میخواستم بخاطر داریوش ارجمند ببینمش خوب شد ندیدم.کلا صدا سیما از نظر محتوا سریال تو این چند سال خیلی پسرفت کرده.
الان اونایی که دیس دادن یعنی میگن صدا سیما خوب کار کرده تو این چند سال؟
اونا دیوونه ان حتما از سایت مشرق نیوز اومدن
میخواستم بخاطر داریوش ارجمند ببینمش خوب شد ندیدم.
عجیبه که داریوش ارجمند حاضر شده تو چنین سریال سطح پایینی بازی کنه سریال وله نه کارگردانی داره نه داستانی تنها هنر نویسنده اینه چهار پنج نفرو مضنون به قتل کرده نکته بعد چطور شبکه سه اجازه ساخت ایداده کسی نیست اونجا فیلم نامشونو بخونه ببینه چه چرندیاتی قراره ساخته بشه ؟ فقط اون سکانس که رفیقش جلو چشماش به خواهرش کتاب میده و لبخند بر لب داره قسمت بعد که نامه میفته از لاکتاب غیرتی میشه چقدر مزحک بود بازیگر نقش نوه داریوش ارجمند چقدر افتضاحه
شاید بشه گفت داریوش ارجمند به جز فیلم ناخدا خورشید هیچ عنوان قابل دفاعی تو کارنامه کاریش نداشته باشه حمیدجان
کلا سریال های الان یا شده قتل یا شده ازدواج
فقط میتونم بگمxd
واقعا کوتاه ومختصر
ولی چه نقد خوبی بود. قشنگ روراست بود با همه چیز
مگه اسمش ستایش 4 نبود ?
نه اسپین آفین بود بعدا قراره کراس اوربزنن با ستایش دوتا سریال تو دوجهان دیگه هستن داریوش ارجمند نقطه مشترک دوسریال است
واقعا ستایش هم اسپین اف کراس اور داره من برم بمیرم
مگه نمیدونستی.
مگه نمیدونستی. دیگه دیگه شاهکار صدا وسمیا هست دیگه.
سلام به همه دوستان و همچنین نویسنده محترم، واقعا جمله " چندش آورترین سطح مردانگی" برازنده این سریال است. اسم سریال رو هم باید میذاشتن ستایش 4
از صدا وسمیا چیز بیشتری هم انتظار نمیره
صدا و سمیا???
مگه نیست?????
خیلی تکراری بود
یه نقد هم برای احضار بنویسید
هرچند فکر می کنم اولش باید نوشت :این سریال حتی ارزش دیدن هم ندارد!
به قدری همه چیز توش آبکیه که حالتون به هم می خوره!
حتی مخاطب رو اونقدر هالو فرض کردن که (*اون محیطی که هکر مینو «مثلا» داشت توش هک می کرد شبیه ساز اندروید بود و اونقدر احمق بودن که toll bar شبیه ساز رو هم نشون میدادن!
*)
ارزش اسپویل داشت اصلا؟?
تو راهه البته مواردی مثل یاور و یا همان احضار رو براش نقد نمینویسیم. ارزش نقد کردن ندارند واقعا! یادداشت مینویسیم
آره واقعا اصلا اینا رو نباید دربارشون یادداشت هم نوشت?
دوست عزیز ارزش نقد رو نداره چه برسه به اسپویل اخه کی میشین پای این سریال
مامان من همه رو می بینه ?
??
مادر ها عاشق کل سریال های ایرانی هستن?
مادر من نیست خوشبختانه جاش فیلم هندی دوست داره وبعضی از فیلم های هالیوود رو از این لحاظ شانش اوردم ولی بابام سمی ترین سریال های صداوسیما رومیگه شاهکار خودش رو سریاور داشت میکشت چون تلویزیون خش داشت یا باباها ویا مادرهامون عاشق این سریال های پاپ کورنی هستن
بدبختانه همدردیم???
آخه کدوم بی عقلی از جن خانم محجبه میترسه
حرف حق جواب نداره مثلا ترسناک بود
صدا وسیما میگه اگه جنید باید محجبه باشید خخخخخخ???????????
فکر کنم تو آی ام دی بی نمرات شاهکاری بگیره ونتفلیکیس میبازه وتعطیل میشه وصدا وسیما امپراطور شبکه های جهان میشه وخارجیها هم سریال های شاهکار صدا وسیما مانند احضار رو ببینید
من یه قسمتشو دیدم یاد حشمت فردوس افتادم????
بخدا خودشه منتها درجهان موازی مگه نمیدونستی اسم فصل ۴ ستایش ستایش وحشمت فردوس در مولتی ورس بعد یکهو سر از هری پاتر وسریال برره و برکینگ بد و وایکینگ دد در میارن ودر آخر با بانوی مقدس امبر هرد روبرو میشن.
وای اسپویل کردم
"عملکرد چند سال اخیر استودیوهای هالیوودی و شبکههای تلویزیونی آمریکایی نشان میدهد عزم راسخ و عجیبی برای عبور از سنتهای فرهنگی وجود دارد."
وقتی سانسور و فیلتر باشه باید انتظار کلیشه هم داشت
بنظرم مقایسه هالیوود با گدا و سیما مث مقایسه فیل با فنجونه:/
اینو راست میگی مثل مقایسه پراید وبنزه انقد تخیلی
هالیوود هم مسیری رو طی میکنه که در نهایت یادآور استانداردهای دوگانه ما به نظر میرسه. بنابراین این مقایسه چندان هم نادرست نیست.
این سریال در کنار احضار اساتید زهر مار کردن ماه رمضان هستن.کاش ایرج ملکی میاوردن بهتر میساخت):
بابا من ترجیح نیدم سریال های قدیمی صداوسیما روببینم نه این شاهکارهای پاپ کورنی رو
خود شخصیت یاور خوبه بنظرم، چون داریوش ارجمند عالیه اما فیلم پر از کلیشه است، البته که ویجیاتو کلا به ساخته های صدا و سیما فحش میده
فقط.
((البته که ویجیاتو به همه ساخته های صدا و سیما فهش میده))
وات؟؟؟؟
خوب چون ساخته خوبی نداره از اون بعد نگا کن????????
ک۹اش یاور جذابه هان??????