سهام تنسنت با دخالت رسانههای دولتی چین سقوط کرد
امروز روز بسیار بدی برای شرکتهای بازیسازی کشور چین مثل تنسنت، NetEase و Perfect World بود و دلیل آن هم سقوط عجیب سهام آنها در بازار است. مسئله از جایی شروع شد که Economic Information ...
امروز روز بسیار بدی برای شرکتهای بازیسازی کشور چین مثل تنسنت، NetEase و Perfect World بود و دلیل آن هم سقوط عجیب سهام آنها در بازار است. مسئله از جایی شروع شد که Economic Information Daily، رسانه وابسته به اورگان دولتی شینهوآ، به موضوع اعتیاد به بازیهای ویدیویی اشاره کرد و آنها «مواد مخدر دیجیتالی» و «افیون روحی» خواند.
تنسنت بزرگترین کمپانی بازیسازی در جهان است و خیلی از مخاطبان از این حقیقت تکاندهنده خبر ندارد. این شرکت صاحب بسیاری از استودیوها و شرکتهای مطرح صنعت مثل اپیک گیمز، Sumo DigitalStunlock Studios، Klei Entertainment و Funcom است. علاوه بر اینها تنسنت صاحب اکثر یا قسمت قابل توجهی از سهامهای اکتیویژن بلیزارد، یوبیسافت، پارادوکس اینتراکتیو، رایت گیمز، فرانتیر، دیسکورد و بسیاری دیگر محسوب میشود. برای پی بردن به گستردگی و عظمت این شرکت همچنین میتوانید شایعه خرید الکترونیک آرتز یا تیکتو توسط آنها را نیز در نظر بگیرید.
در هر حال، با بررسی گستره کاری تنسنت میتوان ادعا کرد که حرکات یک رسانه حکومتی در چین ضربه خاصی به این شرکت نمیزند اما این کشور با جمعیت بالغ بر ۱ میلیاردی خود جزو بزرگترین بازارهای هدف آن محسوب میشود. از سوی دیگر مشخصا دولت قصد دارد با ایجاد فضای رسانهای منفی علیه صنعت ویدیو گیم و تغییر نظر عوام، نهایتا قوانینی تنظیم کند که خیلی به ضرر شرکتهای بازیسازی در این کشور خواهد بود.
طبق صحبتهایی که در Economic Information Daily مطرح شد، مشکل اعتیاد به بازیها و اینترنت جدی است و «هیچ صنعتی مثل ویدیو گیم نتوانسته با این سرعت یک نسل را ویران کند». و خب مخاطب یک رسانه دولتی در چین حداقل صدها میلیون نفر است. این جو رسانهای در بلند مدت میتواند نه تنها به شرکتهای بازیسازی داخل چین، بلکه دیگر شرکتها در سرتاسر دنیا از نظر اقتصادی ضربه بزرگی بزند.
ارزش بازار بازیها در چین رقم شگفتانگیز و باورنکردنی ۴۳.۱ میلیار دلار تخمین زده شده است (بر اساس پژوهش Niko Partners). دولت چین قصد دارد حلقه محاصره خود را روز به روز تنگتر کند و حتی سطح درآمد، رویکرد سازندگان در بازی، میزان پولی که مردم روی بازی هزینه میکنند و بسیاری از موارد دیگر را محدود کند. همه این موارد هم به اسم «صیانت» از حقوق مصرفکنندگان صورت میگیرد!
در هر حال اقدامات دولت سوسیالیسم یا کمونیسم چین علیه اینترنت و ویدیو گیم خطرناک به نظر میرسد و امیدواریم مسئولان دیگر کشورها (از جمله کشور خودمان) از آنها الگو نگیرند.
بیشتر بخوانید:
- تنسنت استودیو سومو دیجیتال را خریداری کرد
- ممنوعیت استخراج رمز ارز در چین روی موجودی کارت گرافیکها تاثیر خواهد گذاشت
- چین خواهان سانسور فیلمهای Shang-Chi و The Eternals است
- شایعه: تنسنت قصد خرید الکترونیک آرتز یا تیک تو را دارد
تاریخچه سری Call of Duty – از کشتن Medal of Honor تا احیا دوباره
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
برا اولین بار خوش حالم تو چین نیستم فک کن به جا اینستا خودشون تیک تاک ساختن البتع اینم خیلی برنامه خوبیه ولی به اینستا نمیرسه گرچه در دو سال ایندع باید تو شاد پیام بدیم روبیکا هم کنیم اینستامون??
تیک تاک الان از اینستا رو دور تره و اینکه کی گفته از اینستاگرام نمی تونن استفاده کنن؟
ضربه شدیدی قراره بخوره تنسنت. 1 میلیارد جمعیت حداقل 600 میلیون گیمر رو داره.شاید ب زودی دیگه بزرگترین شرکت منتشر کننده گیم نباشه.
فاز کسی که دیس لایک کرده رو نمی فهمم. یکم منطقی باشید خدایی
این خیلی بده متاسفانه تنسنت از هر شرکتی یه سهامی خریده تازه بد تر از اون کل ریوت گیم رو خریده