تاریخچه سری بتلفیلد – از نبردهای آینده تا جنگهای جهانی اول و دوم
در قسمت اول مقاله به تاریخچهی ۶ عضو از خانوادهی بتلفیلد پرداختیم. اما کار ما هنوز با این مجموعه تمام نشده. همچنان عناوین مختلفی از این سری وجود دارند که به آنها اشارهای نکردیم. عناوینی ...
در قسمت اول مقاله به تاریخچهی ۶ عضو از خانوادهی بتلفیلد پرداختیم. اما کار ما هنوز با این مجموعه تمام نشده. همچنان عناوین مختلفی از این سری وجود دارند که به آنها اشارهای نکردیم. عناوینی که برخی از آنها اصلی و برخی فرعی هستند. در ادامه قصد داریم به باقی عناوین اصلی و فرعی منتشر شده از این سری بپردازیم. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
قسمت اول تاریخچه:
Battlefield Heroes
پس از در دسترس قرار گرفتن Battlefiled : Bad Company و استقبال از داستان و شخصیت پردازی آن، این بار باز هم شاهد تحولی دیگر در این فرانچایز بودیم. این بار به جای اول شخص تربهای سوم شخص ارائه شد. البته این تفاوت تنها به اینجا ختم نشد و باید بگوییم برای اولین بار دیدیم که استودیوی دیگری با نام ایزی استودیو به همکاری با دایس برای توسعهی این عنوان آماده است. از سوی دیگر هم این اولین عضو خانوادهی بتلفیلد است که به صورت Play 4 Free در دسترس قرار گرفت. درواقع تمام درآمد بازی ناشی از پرداختهای درون برنامهای و تبلیغات بود. البته Battlefield Heroes همانند دیگر بازیهای الکترونیک آرتز که به این صورت منتشر شده بودند در سال ۲۰۱۵ و برای همیشه آفلاین شد. در این عنوان برخلاف بازی قبلی خبری از داستان نیست.
سیستم گیمپلی این نسخه نیز کمی متفاوتتر از نسخههای پیشین بود. البته این تفاوت آنقدری زیاد که نگران کننده باشد نبود. با افزایش ظرفیت تیمها این بار هر تیم ۵۰ عضو داشت. از سوی دیگر هم یکی از پرچمها بازی را آغاز میکرد. از بین بردن دشمنان و بدست آوردن تعداد پرچمهای بیشتر سبب میشد تا شما قدرتمندتر از تیم مقابل شوید. از دیگر المانهایی که در این عنوان دیدیم مچ میکینگ بود. وجود این امکان یا به نوعی قابلیت سبب میشد تا سطح بازیکنانی که با یکدیگر در یک بازی حاضر میشوند نزدیک به یکدیگر باشد. زمانی که سطح بازیکنان به یکدیگر نزدیکتر باشد، کیفیت و تجربهی بازیکنان نسبت به حالات دیگر بهتر میشود. در این عنوان هم مانند بازیهای قبلی کلاسهای مختلف دیده میشوند. وسایل نقلیه هم به قوت خودشان در نقشه وجود دارند.
الکترونیک آرتز برای انتشار این عنوان تصمیم گرفت تا ابتدا در سال ۲۰۰۸ نسخهی بتا بازیش را منتشر کند. کمی بعد و پس از انتشار بتا و همزمان با دریافت بازخوردهای موردنظر آنها نسخهی نهایی را در سال ۲۰۰۹ منتشر کردند. با اینکه Battlefield Heroes به صورت رایگان منتشر شد اما پلنهای مالی الکترونیک آرتز به خوبی پیش رفت. برنامهریزی آنها به نوعی توانست تحولی گسترده در استورهای آنلاین ایجاد کند. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم آنها به بازیکنان سه انتخاب دادند. انتخاب اول اینکه ساکت بمانند و بدون داشتن انتظار خاصی بازی را تجربه کنند. دوم روزها و ساعتها آنقدر به بازی ادامه دهند تا حرفهای شده و از سوی دیگر هم همه چیز را کسب نمایند. و سومین گزینه هم اینکه دست به جیب شوند و پولی بابت هدفشان بپردازند.
در سال ۲۰۱۱ گروه هکری به نام LulzSec اعلام داشتند که میتوانند Battlefield Heroes را هک کنند. با این حساب آنها میتوانستند تمامی اطلاعات حساب بانکی، اییل، مشخصات تاریخچه و موارد دیگری از این دست را بدست بیاورند. الکترونیک آرتز پس از دریافت این تحدید تصمیم گرفت تا تمامی سرورهایش را برای یک روز خاموش کند و بازی یاد شده را آفلاین نماید. پس از برطرف کردن خطر و تامین امنیت ۵۵۰۰۰۰ کاربر بتا آنها روز بعد مجددا سرورها را روشن کردند. در مجموع و براساس اعلام رسمی تیم توسعهدهنده و ناشر بازی Battlefield Heroes این عنوان در سال ۲۰۱2 بیشتر از ۱۰ میلیون کاربر ثبتنام شده داشته است. در پایان این بخش باید گفت منتقدان به این عنوان امتیاز ۶۹ را اختصاص دادند. این کمترین نمره دریافتی توسط خانواده بتلفیلد تا آن زمان بود. همچنین باید گفت آنها از موتور رفراکتور 2 برای ساخت این نسخه استفاده کردند.
Battlefield 1943
پس از شکست Battlefield Heroes، حداقل از نظر منتقدان، الکترونیک آرتز و دایس دوباره فرمول قدیمی خودشان را از سر گرفتند. این فرمول چیزی نیست جز سفر به جنگ جهانی دوم. استفاده از این راه را کمی پیشتر هم از آنها شاهد بودیم. این بار نمایندهی جدید بتلفیلد به جنگ جهانی دوم و سال ۱۹۴۳ سفر کرده بود. البته که برخلاف عناوین گذشته Battlefield ۱۹۴۳ به صورت چند نفره و آنلاین جریان دارد. ابتدا قرار بود این بازی به عنوان اولین عضو سری بتلفیلد برای رایانههای شخصی و کنسول بهطور همزمان در دسترس قرار بگیرد. اما انتشار و ساخت نسخهی رایانههای شخصی بازی لغو شد و تنها شاهد انتشار ان برای کنسولهای پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 بودیم. دایس در این رابطه گفت نسخهی رایانههای شخصی به این دلیل لغو شد که آنها میخواستند روی ساخت Battlefield 3 تمرکز داشته باشند.
همانند عنوان قبلی این نسخه هم فاقد روایت و داستان است. اما نقشهی بازی و حال و هوای آن به نبرد ژاپن و آمریکا اشاره میکند. تمامی امکانات و جزئیات قبلی پا برجا هستند و تنها تعداد بازیکنانی که امکان فعالیت در نقشه را دارند این بار کمتر از پیش شده است. درواقع در این نسخه ۲۴ بازیکن و سه نقشه در دسترس بازیکنان وجود دارد. یک نقشهی اضافی هم با نام Coral Sea وجود داشت که بازیکنان پس از کشتن حداقل 43 میلیون سرباز در بازی میتوانستند به آن دست پیدا کنند.
مشکلاتی در زمان انتشار برای این عنوان روی سرورهای ایکس باکس لایو ایجاد شد که البته با بروزرسانیهای انجام شده برطرف شدند. درنهایت منتقدین امتیاز متای ۸۳ را به این عنوان اختصاص دادند. این عنوان همزمان با بازی Battlefield Heroes و در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. تفاوت اصلی بین این عنوان با دیگر نسخهها این است که برای آنکه توسعهدهندگان بتوانند نیازشان را برطرف کنند به دنبال استفاده از نسخهی ارتقاء یافتهی موتور فراستبیت، یعنی فراستبیت یک و نیم رفتند.
Battlefield: Bad Company 2
سال ۲۰۱۰ و تقریبا یک سال پس از انتشار دو بازی یاد شده، دایس تصمیم گرفت تا ادامهی نسخهی محبوب و موردانتظارش، Battlefield: Bad Company، را منتشر کند. همانطور که در قسمت اول اشاره کردیم این نسخه از داستان بهتری نسبت به دیگر نسخههای منتشر شده بهره میبرد. داستان بازی در ادامهی قسمت اول Bad Company روایت میشود و همچنان پروتاگونیست اصلی بازی پیرستون مارلو است. بالاخره دایس با این عنوان توانست به آرزوی دیرینهی خودش که چند باری برای آن هدف گذاری کرده بود برسد. Battlefield: Bad Company 2 به عنوان اولین عنوان فرانچایز بتلفیلد برای کنسولهای نسل هفتمی و رایانههای شخصی منتشر شد. کمی بعد و باز هم برای اولین بار شاهد در دسترس قرار گرفتن بازی یاد شده روی پلتفرم IOS و Kindle هم بودیم.
داستان بازی در سال ۱۹۴۴ روایت میشود. گروهی از تکاوران ارتش آمریکا با نیروهای ژاپنی که جزیرهای را در دریای ژاپن کنترل میکنند میشوند. براساس داستان بازی تعدادی از دانشمندان ژاپنی مشغول کار روی سلاحی قدرتمند و سری هستند. ماجراجویی از این قسمت آغاز میشود و سپس با گذشت مدتی پای نیروهای اروپایی، روسیه و چین هم به بازی باز میشود. قسمت دوم از سری Bad Company داستانی به مراتب بیشتر از نسخهی اول دارد. به دنبال روایت داستان بازی به مکانهای مختلفی هم در دنیا سفر خواهیم کرد. فرم گیمپلی بازی در بخش کمپین یا تک نفره تغییرات زیادی داشته است. دلیل این تغییرات را میتوان فراهم کردن شرایطی برای روایت داستان بازی به حساب آورد.
وجود بخش داستانی گسترده سبب نشد تا بخش چند نفره و آنلاین این نسخه حذف یا کم رنگ بشود. همانند نسخههای پیشین بخش چند نفره در این عنوان وجود دارد با همان شمایلی که میشناختیم. وسایل نقلیه، کلاسهای مختلف و جزئیاتی از این دست با کمی ارتقاء نسبت به عناوین قبلی وجود دارند. در مجموع ۱۵ وسیلهی نقلیه در این بخش دیده میشود که در دسترس قرار دارند. همچنین 4 کلاس هم دیده میشود که هرکدام از این کلاسها ویژگیهای متناسب با خودشان را داشتند. صداگذاری به خوبی در این عنوان انجام شد. انتشار بازی با روشی متفاوت از پیش انجام شد. این تفاوت با هدف بازاریابی بهتر بازی از نظر فروش و کاربردهای آن اهمال شد.
نسخهای تحت عنوان VIP برای این سری در نظر گرفته شده بود که کاربران میتوانستند با دریافت کد این نسخه از امکانات خاصی استفاده نمایند. در سال ۲۰۱۳ VIP برای تمامی کاربران ایکس باکس 360 و پلی استیشن 3 به صورت رایگان در دسترس قرار گرفت. چندین بستهی الحاقی و محتوای قابل دانلود برای این بازی منتشر شد. از معروفترین آنها میتوانیم به Vietnam اشاره داشته باشیم. درنهایت Battlefield: Bad Company 2 با 2.3 میلیون فروش و کسب امتیاز متا ۸۸ به کار خود پایان داد.
Battlefield Online
پس از تمامی این اتفاقات دایس با همکاری یک استودیوی کرهای به نام نئوویز گیمز (Neowiz Gaes) نسخهی ریمیک بازی Battlefield 2 را توسعه داد. با اینکه در ساخت دو نسخهی پیشین این خانواده از موتور گرافیکی نسبتا قدرتمندتر، بروزتر و متفاوتتر استفاده شده بود، این بار از رفراکتور 2 برای ساخت این نسخه استفاده شده است. با اینکه این موتور کمی قدیمیتر بود اما با استفاده از طراحی گرافیکی بروزتر شاهد پیشرفت گرافیکی بسیار زیادی نسبت به عنوان اصلی بودیم. نئوویز گیمز توانست پشتیبانی نبرد برای حداکثر ۱۰۰ بازیکن را فراهم نماید. نسخهی بتای این بازی در سال ۲۰۱۰ فعال شد اما در سال ۲۰۱۳ سرورهای بازی یاد شده خاموش شدند. Battlefield Online تنها برای رایانههای شخصی و به صورت اول شخص طراحی شده بود.
Battlefield Play4Free
در ادامهی عناوین منتشر شده از این خانواده دایس این بار با همکاری ایزی استودیو عنوانی دیگر با موتور گرافیکی Battlefield 2 گرفت. این موتور با اینکه نام همان نسخهی اولیه را یدک میکشد اما دقیقا همان ویژگیها را نداشت. توسعهدهندگان برای بهینه کردن طراحیهایشان تصمیم گرفتند تا تغییراتی چون افزایش کیفیت رزولوشن و جزئیات موجود در جلوههای بصیری را اعمال نمایند. بازی Battlefield Play4Free به صورت بتا و همزمان با Battlefield Online در سال ۲۰۱۱ منتشر شد.
بازی از سیستم Play4Free الکترونیک آرتز بهره میبرد. همانطور که قبلتر هم گفتیم این سیستم براساس گردش مالی درونبرنامهای چون پرداخت درون برنامهای و یا تبلیغات کار میکند. این عنوان هم مانند بیشتر بازیهای فرانچایز بتلفیلد فاقد بخش داستانی است. درمورد گیمپلی بازی باید گفت، ترکیبی از گیمپلی دو عنوان Battlefield 2 و Bad Company 2 را میبینیم. بخش چند نفرهی بازی که به تنهایی در این عنوان قدرت نمایی میکند همانند قبل از کلاسهای متنوعی که پیشتر دیدیم طراحی شده است.
استودیوی خالق Battlefield Play4Free بروزرسانیهای مختلفی را برای این عنوان منتشر نمود. این بروزرسانیها با هدف بهبود تجربهی بازی، بروز نگهداشتن آن و همچنین برطرف کردن خطاهای موجود در بازی بود. بازی یاد شده امتیاز متا ۶۸ را از منتقدین دریافت کرد. خدمات این عنوان در سال ۲۰۱۵ و همزمان با Battlefield Heroes برای همیشه خاموش و به عبارتی غیر فعال شد.
Battlefield 3
بالاخره زمان آن رسیده بود که دایس از عنوان انقلابیش رو نمایی کند. عنوانی که شایعه و اخبار ساخت آن از سال ۲۰۰۹ دست به دست میشد. باتوجه به حال و هوای بسیار متفاوت این بازی، دایس و الکترونیک آرتز تصمیم رفتند تا موتور گرافیکی قدرتمندتری را به کار بگیرند. آنها برای ساخت این نسخه به دنبال استفاده از موتور گرافیکی فراستبیت 2 رفتند و آن را برای توسعه این بازی به کار گرفتند. Battlefield 3 پس از Bad Company 2 برای پلتفرم رایانههای شخصی و کنسولهای نسل هفتمی منتشر شد. باتوجه به سرمایه گذاری و برنامهریزی دقیق دایس برای این عنوان، بازی یاد شده در هفتهی اول انتشار موفق به فروش ۵ میلیون نسخه شد.
گیمپلی بازی ترکیبی از بخش تکنفره و چند نفره است. برای جذابتر شدن گیمپلی بازی تیم توسعهدهنده المانهایی که از نسخهی Bad Company حذف شده بودند را به بازی بازگرداند. در این نسخه جتهای جنگنده هم به خوبی میبینیم و حتی میتوانیم از آن استفاده هم بکنیم. بخش چند نفرهی بازی نسبت به نسخههای قبلی از ابزارهای بیشتری برخوردار بود و به نوعی دایس توانسته بود با این عنوان دنیای خودش را بسیار گسترده کند. محتواهای اضافهی بسیاری برای بازی در دسترس قرار گرفتند که بازیکنان به صورت رایگان و یا با پرداخت هزینه میتوانستند از آنها استفاده نمایند. در کنار این موارد محتویات انحصاری اضافهتری برای نسخهی پلی استیشن 3 این عنوان در نظر گرفته شده بود.
با اینکه انتظار میرفت بازی برای نینتندو وی یو هم منتشر شود اما این اتفاق نیفتاد و حتی سازندگان گفتند از اول هم برنامهای برای این امر نداشتند. حتی اعلام شد که برنامهای برای پورت کردن این عنوان هم برای کنسول یاد شده وجود ندارد. تبلیغات گستردهای از این بازی در سراسر جهان و نمایشگاه صورت گرفت. ظاهرا هم تمامی این تبلیغات به درستی انجام شده بودند و استودیوی سوئدی توانست در فروش و بازاریابی بسیار موفق عمل نماید. به دلیل طراحی با جزئیاتی که Battlefield 3 در زمینه ژانر شوتر داشت موفق شد تا جوایز متعددی را هم دریافت کند. بیشتر این جایزهها به بخش چند نفرهی بازی یاد شده اشاره دارند. در نهایت Battlefield 3 هم با امتیاز متا ۸۹ رایانههای شخصی، ۸۵ پلی استیشن 3 و ۸4 ایکس باکس 360 به کارش پایان داد.
Battlefield 4
دایس ظاهرا دیگر تصمیم نداشت از طراحی و پیشگویی نبردهایی که اتفاق نیفتادهاند و یا در آینده هستند دست بردارد. این بار و در سال ۲۰۱۳ تیم خالق بتلفیلد به دنبال نبردهای سال ۲۰۲۰ رفتند. به عبارت بهتر داستان بازی در سال ۲۰۲۰ روایت میشود. این بار و باتوجه به نزدیکی زمان انتشار این عنوان با عرضهی کنسولهای نسل هشتمی، بازی به صورت میان نسلی منتشر شد. لازم است بدانید این اولین بازی از مجموعهی بتلفیلد ست که به صورت میان نسلی منتشر میشود. همانند Battlefield 3 بازی Battlefield 4 هم داستانی برای روایت دارد. نکتهی دیگر اینکه این عنوان دنبالهی داستانی عنوان قبلی این خانواده، Battlefield 3، به حساب میآید.
بازی داستان اتفاقات 6 سال پس از نسخهی قبلی را روایت میکند. باز هم شخصیت پردازی در این بازی دیده میشود. چیزی که تقریبا به ندرت در عناوین فرانچایز مورد بحث دیدیم. این بار داستان شخصی به نام سرگنت ریکر روایت میشود. در داستان این نسخه هم نام کشورهایی که تقریبا همیشه و به جز یکی دو نسخه پای ثابت عناوین بتلفیلد بودند به میان میآید. روسیه، چین و آمریکا مثلثی هستند که دایس و الکترونیک آرتز تقریبا در تمام بازیهایشان به آن اشاره داشتند.
بازاریابی این عنوان هم سعی شد تا جای ممکنه به درستی انجام شود. نسخههای مختلفی همراه با گزینههای کاربردی مختلف برای مخاطبان در نظر گرفته شدند. هرکدام از این نسخهها امتیازاتی ویژه با خود به همراه داشتند. پس از انتشار Battlefield 4 کماکان و همانند عناوین قبلی محتویات اضافه از راه رسیدند. این محتویات قابل دانلود به ترتیب China Rising، Second Assault، Naval Strike، Dragon's Teeth، Final Stand، Weapons Crate، Night Operations، Community Operations، Legacy Operations و Premium بودند.
این محتویات و بستههای الحاقی به مرور و از زمان انتشار تا سال ۲۰۱۵ در دسترس قرار گرفتند. به دنبال روایت داستانهای مختلفی که به چین مرتبط بود، دولت چین این بازی را در کشورش ممنوع کرد. بازی یاد شده درنهایت با کسب امتیاز ۸۰ به سرانجام رسید. همچنین براساس اعلام الکترونیک آرتز این بازی موفق به کسب جایزهی 18th Satellite Awards شده است. همچنین باتوجه به گستردگی جزئیات بازی، سازندگان از موتور گرافیکی فراستبیت 3 استفاده کردند.
Battlefield Hardline
پس از آنکه امتیاز متا Battlefield 4 آنطوری که باید نشد و حواشی متعددی که دو نسخهی آخر آن ایجاد کردند، الکترونیک آرتز دایس را پس از ۱۱ سال طراحی و توسعهی این خانواده کنار گذاشت. عنوان بعدی بتلفیلد توسط استودیویی جدید به نام ویسرال گیمز (Visceral Games) توسعه پیدا کرد. عنوانی که تفاوتهای بسیار زیادی را با فرم اولیهی خانواده بتلفیلد داشت. Battlefield Hardline داستانی پلیسی را روایت میکرد. برخلاف تمام نسخههایی که تا آن زمان ساخته شدند. درواقع بتلفیلد از ابتدا تنها در میادین جنگ چه در آینده و چه در زمان جنگ جهانی دوم روایت میشود. اما این هنجار شکنی بزرگ را بالاخره ویسرال گمز انجام داد.
این بار بازی Battlefield Hardline کاملا در شهر روایت میشد. به عبارتی میدان نبرد شما شهر و مجرمانی بودند که وضعیت آنها را پلیس مشخص میکند. همانطور که در ابتدای این بخش هم اشاره داشتیم داستان این بار به سال ۲۰۱2 بازگشته است. داستان اشاره به درگیری پلیس میامی با مواد مخدر میپردازد. در این نسخه هم شخصیت پردازی وجود دارد و شما در نقش ماموری هستید که عضو نیروهای پلیس میامی است. در ابتدا با او در چندین عملیات اولیه آشنا میشنویم. سپس داستان اصلی آغاز میشود. ماموران برای او پاپوش درست میکنند و نیک را که همان پروتاگونیست اصلی بازی است به زندان میاندازند.
پس از این اتفاقات نیک را در مسیر زندادن فراری میدهند. داستان به همین ترتیب ادامه پیدا میکند تا سرانجام سر دستهی باند مواد فروشان را از بین میبرید. بازی اولین بار در سال ۲۰۱4 معرفی شد. درنهایت هم در سال ۲۰۱۵ برای کنسولهای ایکس باکس 360، ایکس باکس وان، پلی استیشن 3، پلی استیشن 4 و پلتفرم رایانههای شخصی منتشر شد. بازی با تمرکز بر روایت داستان جنایی ساخته شده و همانطور که انتظار میرود کات سینها، شخصیت پردازی و داستان نقش مهمی در گیمپلی بازی داشتند. انواع مختلفی از حالتها در Battlefield Hardline وجود دارند. به عنوان نمونه میتوانیم به Blood Money، Hotwire و غیره اشاره داشته باشیم.
بخش چند نفره این بار کمی کمرنگتر از قبل در این بازی دیده شد. درمجموع منتقدین به این بازی امتیاز ۷۱ را دادند. دلیل تغییرات گستردهای که الکترونیک آرتز در تیم توسعهدهندهی بتلفیلد ایجاد کرد را میتوان امتیاز متا دانست. اما باتوجه به کاهش دوبارهی امتیاز متا کمپانی یاد شده به هدفش نرسید.
Battlefield 1
پس از کاهش دوبارهی امتیاز متا، الکترونیک آرتز مجددا فرمول تکراری و قدیمی خودش را به کار گرفت. این شرکت ابتدا استودیو سوئدی را بازگرداند و کمی بعد هم به دنبال نقطهی کور دنیای ویدئو همراه با دایس به پیش رفت. توسعهدهندگان به دنبال ساخت عنوان در ارتباط با جنگ جهانی اول رفتند. بخشی از تاریخ که تقریبا عنوان معروف و مشهوری تا آن زمان درمورد آن ساخته نشده بود. از سوی دیگر هم به سالگرد صد سالگی اتمام جنگ جهان اول نزدیک بود. این دو نکتهی مهم از عواملی بودند که به خوبی شرایط محیطی را برای Battlefield 1 آماده کردند. پس از انتشار بازی موفق به فروش ۱۵ میلیون نسخه شد. لازم است بدانید Battlefield 1 اولین نسخهی اصلی از فرانچایز بتلفیلد پس از Battlefield 4 است.
باید صادقانه گفت، بازی Battlefield 1 شروعی دوباره برای این خانواده بود. پس از مدتها دوباره نام فرانچایز بتلفیلد به خوبی بر سر زبانها افتاده بود. بازی داستانهایی مربوط به حوادث جنگ جهانی اول را روایت مینماید. این بار اقدام توسعهدهندگان برخلاف گذشته بود. در ابتدا شما امکان انتخاب داستان چندین کارکتر مختلف را دارید. با انتخاب داستان به منطقهی آن شخصیت میروید و داستان برای شما روایت میشود. درست است که بخش داستانی را در این بازی میبینیم اما از نظر زمانی مقدار گیمپلی بخش کمپین بازی کمی کوتاه بهنظر میرسد. اما باید گفت بخش کمپین بازی متشکل از Storm of Steel، Through Mud and Blood، Friends in High Places، !Avanti Savoia، The Runner و Nothing is Written است.
بخش چند نفره به قوت خودش در این بازی پا برجاست. از سوی دیگر هم برخلاف Battlefield Hardline که بخش چند نفره خیلی درخشان و گسترده ظاهر نشد، در این عنوان به خوبی به آن پرداخته شده بود. تمامی سلاحها و ابزارهای نظامی جنگ جهانی اول در بازی در دسترس هستند و میتوانید از همهی آنها استفاده کنید. حالتها و کلاسهای مختلف هم مانند قبل و البته با کمی تغییر وجود دارند. آنچه که به وضوح در بازی دیده میشود تغییر موضع سازندگان است. سازندگانی که کمی پیش جنگ را عاملی از قدرت میدانستند در این نسخه با ظاهری تلخ جلوه دادند. برای درک این مسئله تنها کافی است این عنوان را درکنار دیگر نسخههای این خانواده تجربه نمایید.
به هرصورت Battlefield 1 برای پلتفرم رایانههای شخصی، ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 منتشر شد. منتقدین به این بازی امتیاز ۸۸ را به رایانههای شخصی، ۸۹ به پلی استیشن 4 و ۸۷ را به ایکس باکس وان دادند. این عنوان شروع مسیر جدیدی برای دایس و الکترونیک آرتز به حساب میآید. شروعی پس از گذشت ۱۴ سال از انتشار نسخهی اول این خانواده.
Battlefield V
در ادامهی استقبال درخشانی که از Battlefield 1 شد تیم توسعهدهنده دقیقا با همان روش نسخهی قبل نسخهای جدید را ارائه دادند. اما با این تفاوت که این بار به جنگ جهانی دوم رفتیم. همچنان داستان بازی مختصر و بدون جزئیات است. اما جلوههای بصری را میتوانیم خارقالعاده بدانیم. اگر از عناوینی که جلوههای بصری خوبی دارند لذت میبرید پیشنهاد میکنیم هیچگاه این بازی را از دست ندهید. سیستم رهگیری پرتو به خوبی در این بازی عمل میکند. به عبارتی با وجود این سیستم میتوانید متوجه عمق واقعی نبردها شوید. از سوی دیگر هم محیط بسیار پویا و زیبا طراحی شده است. استفاده از این سیستم باز هم سبب میشود مناظر چشم نواز بسیاری را در میادین جنگ و محیط بازی ببینید.
داستان بازی همانند Battlefield 1 به صورت انتخابی وجود دارد و با انتخاب هرکدام از بخشها میتوانید داستان آن را تجربه نمایید. بخش کمپین بازی متشکل از بخشهای My Country Calling ،Under No Flag ،Nordlys ،Tirailleur و The Last Tiger میشود. باز هم در این عنوان تفکری که در Battlefield 1 دیده میشد را میبینیم. برای جمعبندی بخش داستانی بازی باید بگوییم اگر میخواهید مناظر زیبایی را همراه با داستانی متوسط و یا حتی گاها ضعیف ببینید، این بخش برای شما طراحی شده است. همانطور که در ابتدا هم اشاره داشتیم این بازی از اولین نمونههایی است که با سیستم رهگیری پرتو نور انویدیا توسعه پیدا کرده.
بخش چند نفره اما برخلاف بخش داستانی از جزئیات بیشتری برخوردار است. این جزئیات بر همان ستون اولیهای که سالهای پیش برای بخش چند نفره طراحی شده قرار دارد. اما آنچه که مسلم است شاخ و برگهای بسیاری به آن داده شده و با جزئیات و ارتقاءهای بیشتری در دسترس هستند. امتیاز منتقدان به این عنوان برای رایانههای شخصی ۸۱، نماینده سونی ۷3 و نماینده مایکروسافت ۷۸ بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من battlefield 3 رو بازی کردم بازی خوبی بود الانم دارم battlefield bad company 2 رو بازی میکنم
اگه اشتباه نکنم بعد اساسین میاید تاریخچه بتلفیلد رو میزارید