ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

هرآنچه که باید پیش از خرید هارد اکسترنال بدانید

هارد دیسک یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌ها برای ذخیره‌ی حجم انبوه داده‌ها هستند. معمولا لپ تاپ‌ها حافظه‌ی کافی به منظور ذخیره سازی اطلاعات را ندارد. لپ تاپ و کامپیوترها با حجم حافظه‌ی بالا، معمولا ...

تیم ویجیاتو
نوشته شده توسط تیم ویجیاتو | ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

هارد دیسک یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌ها برای ذخیره‌ی حجم انبوه داده‌ها هستند. معمولا لپ تاپ‌ها حافظه‌ی کافی به منظور ذخیره سازی اطلاعات را ندارد. لپ تاپ و کامپیوترها با حجم حافظه‌ی بالا، معمولا قیمت بالایی نیز دارند. از این رو استفاده از هارد دیسک اکسترنال میان کاربران با نیاز ذخیره اطلاعات شخصی تا شرکت‌های بزرگ برای آرشیو داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هارد اکسترنال به صورت ویژه به منظور ذخیره سازی داده‌های آرشیو شده، محتواهای شخصی و جمع آوری کلکسیون فیلم و تصویر میان کاربران محبوبیت دارند. همچنین این دسته از تجهیزات روش مناسبی برای انتقال داده‌ها میان رایانه‌ها نیز هستند. با این حال با وجود گزینه‌های متعدد در بازار، تهیه‌ی یک هارد دیسک اکسترنال مناسب با چالش‌هایی روبرو است.


هارد اکسترنال چیست و چطور کار می‌کند؟

هارد اکسترنال (External hard drive) از رایج‌ترین ماژول‌های حافظه است. این دسته از ماژول‌های حافظه از نظر ساختاری کاملا مشابه هارد دیسک‌های داخلی کامپیوتر بوده و ساختاری مکانیکی دارند. در این ساختار اطلاعات به وسیله‌ی یک بازوی مکانیکی به نام هد (Head)، روی صفحه‌ی گردان پلاتر (Platter) نوشته و خوانده می‌شود.

هارد اکسترنال

همچنین این دسته از تجهیزات همان کارکرد بنیادین هارد دیسک‌های معمول را دارند، با این تفاوت که به صورت قابل حمل، با بدنه‌ی محکم و با کاربری آسان عرضه می‌شوند. این تجهیزات معمولا قیمت مقرون به صرفه‌ای در ازای هر گیگ دارند و در برابر حافظه‌های ذخیره سازی پرسرعت‌تر نظیر SSDها، انتخاب ارزان‌تری برای عموم کاربران محسوب می‌شوند.

انواع فرم فاکتور هارد اکسترنال

هاردهای اکسترنال نیز مانند سایر قطعات سخت افزاری، بسته به کاربرد در ابعاد و فرم فاکتورهای متفاوتی عرضه می‌شوند. به طور کلی تجهیزات ذخیره سازی اکسترنال در دو دسته بندی و فرم فاکتور کلی در دسترس هستند.

رایج‌ترین فرم هارد اکسترنال، مدل‌های ۲.۵ اینچی هستند. این دسته از تجهیزات، قطعاتی کوچک، سبک و با مصرف انرژی کمتری هستند. این نوع از هاردها به واسطه‌ی سایز کوچکتر از کش کمتر، دور در دقیقه‌ی (RPM) پایین‌تر و حجم محدودتری بهره می‌برند. اگر شما یک کاربر عادی باشید، این دسته از هاردها باید انتخاب شما باشد.

مدل های ۳.۵ اینچی نیز از دیگر فرم‌های هاردهای در دسترس هستند که به هاردهای دسکتاپ نیز شهرت دارند. این دسته از هاردها معمولا ظاهری عمودی داشته و با اهداف تجاری و تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.


سرعت و کانکتور مناسب کدام است؟

به صورت کلی هارد دیسک‌ها سرعت به مراتب کمتری نسبت به ماژول‌های پرسرعت SSDها دارند. این تجهیزات قیمت کمتری در برابر SSDها نیز دارند. امروزه SSDهای اکسترنال به صورت محدود و با قیمت بسیار بالا قابل تهیه هستند که معمولا انتخاب کاربران عادی نخواهند بود.

هاردهای اکسترنال با وجود اینکه قابل مقایسه با SSDها نیستند در سرعت‌های متفاوتی در دسترس هستند. سرعت این تجهیزات به دو فاکتور اصلی کانکتور و تکنولوژی حافظه بستگی دارد. در نظر داشته باشید که به صورت معمول کمتر می‌توان هاردهای پرسرعت را در ظرفیت‌های بسیار بالا یافت.

در حال حاضر سریع‌ترین هاردها با اینترفیس تاندربولت عرضه می‌شوند که قادر هستند سرعتی تا حداکثر ۴۰ گیگابیت بر ثانیه (Gbps) عرضه کنند. با این جال غالب درایوهای مدرن از USB 3.0 یا USB 3.1 نسل یک پشتیبانی خواهند کرد. هر دو استاندارد حداکثر توان عملیاتی ۵ گیگابیت بر ثانیه را دارا هستند.

شما بایست با توجه به نیاز و کارکرد خود اینترفیس مورد نظر را انتخاب کنید. به طور قطع کانکتورهای مدرن‌تر، قیمت تمام شده‌ی بیشتری نیز دارند. با این حال هاردهای اکسترنال با اینترفیس USB 3.1 برای عموم کاربران خانگی، بیشتر ارزش خرید را دارد.


به چه میزان حافظه هارد اکسترنال نیاز دارم؟

پاسخ به این سوال کمابیش به نیاز شما بستگی دارد. امروزه هارد دیسک‌های اکسترنال از ظرفیت‌ها ۱۲۸ گیگابایت تا ۱۸ ترابایت در دسترس است. با این حال با مد نظر قرار دادن ارزش خرید، معمولا تهیه‌ی هارد دیسک‌ها با ظرفیت‌ها یک ترابایت و بالاتر به کاربران توصیه می‌شود.


از چه برندی هارد اکسترنال تهیه کنیم؟

امروزه هاردهای اکسترنال از برندهای گوناگون و با ظرفیت‌های متنوعی در بازار در دسترس عموم کاربران است. با این حال با وجود نقش آرشیوی این دسته از تجهیزات، توصیه می‌شود از هاردها با برند شناخته شده، با عمر و استحکام بالا و پشتیبانی مناسب خرید کنید.

هارد اکسترنال

از این دست هاردها که در بازار ایران نیز قابل تهیه هستند، می‌توان به محصولات برندهایی چون سیلیکون پاور (Silicon Power)، ای دیتا (ADATA)، وسترن دیجیتال (Western Digital)، سیگیت (Seagate)، توشیبا (Toshiba) و... اشاره کرد.


هرآنچه که باید پیش از خرید هارد اکسترنال بدانید

هارد اکسترنال ابزاری مقرون به صرفه و با کاربری آسان است که با هدف ذخیره سازی اطلاعات کاربران خانگی تا آرشیو داده‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعه با ویژگی‌های متفاوتی برای عموم کاربران در دسترس است. با این حال بهترین انتخاب برای کاربران خانگی درایوهای ۲.۵ اینچی با رابط‌های مدرن USB 3.1 است.

هارد اکسترنال چیست؟

هارد اکسترنال از رایج‌ترین ماژول‌های حافظه است که با هدف ذخیره سازی اطلاعات کاربران خانگی تا آرشیو داده‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد

چه نوع هارد اکسترنال برای کاربران خانگی کاربردی است؟

بهترین انتخاب برای کاربران خانگی درایوهای ۲.۵ اینچی با رابط‌های مدرن USB 3.1 است.

هرآنچه که باید پیش از خرید بدانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • AR3F
    AR3F | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    میشه بگید چجوری بفهمیم که هارد اینترنالمون چند اینچه و چون من یه هارد اینترنال دارم میخوام اکسترنالش کنم به نظرتون داخل باکس تبدیل SATA به USB بزارمش بهتره یا از یه کابل مبدل استفاده کنم بهتره و هرکدوم بهتره لطفا یه مدل مقرون به صرفه معرفی کنید

  • Death Lake
    Death Lake | ۱۵ فروردین ۱۴۰۱

    مقاله مفیدی بود خانم منظری. من بیشتر برای انتقال فایل های نصبی بازی هام از هارد استفاده میکنم اما خب داره به سرعت حافظه اش پر میشه. برای خرید یک هارد جدید به نظرم مدل adata خیلی بهتره

مطالب پیشنهادی