FreeSync چیست و چه کاربردی دارد؟
یک سیستم گیمینگ مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیتهای مناسب نمیتواند تجربهی بصری عالی از ویرایش، مشاهده فیلم و عکس و مهمتر از همه بازی کردن، را در اختیار ما قرار دهد. ...
یک سیستم گیمینگ مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیتهای مناسب نمیتواند تجربهی بصری عالی از ویرایش، مشاهده فیلم و عکس و مهمتر از همه بازی کردن، را در اختیار ما قرار دهد.
با این حال هنگام انتخاب و خرید این نمایشگرها با تنی از ویژگیها، اصطلاحات جدید و تکنولوژیهای متفاوت برخورد میکنیم که انتخاب را برای ما بیش از گذشته دشوار میکنند. یکی از این عبارات FreeSync است. در این مقاله قصد داریم به چیستی تکنولوژی FreeSync و کاربرد آن بپردازیم.
پارگی تصویر (Screen Tearing) یک معضل اساسی
برخی از پردازشهای مربوط به برنامههای گرافیکی منابعی بیشتر از معمول نیاز دارند. این امر موجبات استفاده از حداکثر پتانسیل سخت افزاری سیستم را فراهم میکند. در چنین شرایطی ممکن است کارت گرافیک و مانیتور شما از همگام بودن خارج شوند. مسئله مطرح شده بدین معنیست که کارت گرافیکتان دقیقا بین نرخ به روز رسانی تصویر (رفرش ریت) یک فریم را برای نمایش ارسال میکند.
در چنین شرایطی تعداد فریمهای تولیدی توسط کارت گرافیک شما با مانیتورتان همگام نباشد (غالبا بیشتر باشد).مانیتور در این حالت مجبور میشود قسمتی از چند فریم را به طور همزمان نمایش دهد. در این حالت ما با مشکلی با عنوان پارگی تصویر (Screen Tearing) شناخته میشود.
پارگی تصویر موجب میشود تا خطوط صاف اجسام روی تصویر با کمی انحراف به نمایش دربیایند. در نتیجه کیفیت تصویر دریافتی به شکل قابل توجهی کاهش یابد. از این رو تولید کنندگان کارت گرافیک یعنی انویدیا (NVIDIA) و ایامدی (AMD) برای رفع مشکل پارگی تصویر به فکر ارائهی راه حلی شدهاند.
تکنولوژی FreeSync چیست و چه کاربردی دارد؟
استاندارد FreeSync که برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ میلادی عرضه شد، تلاش AMD برای حل مشکل پارگی تصویر مبتنی بر کارت گرافیکهای این برند بود. این تکنولوژی به جهت رقابت با فناوری مشابه G-Sync انویدیا معرفی شد.
درست همانند سرویس انویدیا، فناوری FreeSync نیز توسعه داده شد تا تصویر صفحات نمایش کریستال مایع را هماهنگ و اختلال پارگی تصویر به حداقل برساند. تا بدین صورت نرخ بروزرسانی مانیتور با نرخ فریم خروجی همگام باشد.
برخلاف G-Sync انویدیا، فناوری FreeSync کاملا رایگان بوده و هیچ هزینه اضافی به قیمت پایه مانیتور اضافه نمیکند. در واقع این تکنولوژی همان طور که از نامش پیداست، یک استاندارد آزاد است. بنابراین کمپانیها، اشخاص و تولید کنندگان شخص ثالت میتوانند بدون پرداخت حق امتیاز به AMD از آن در تجهیزات خود استفاده نمایند.
تکنولوژی FreeSync از یک فرم سینک سازگار (Adaptive Sync) که روی استاندارد DisplayPort 1.2a بنا شده است، بهره میبرد. از این رو هر نمایشگری در بازار که به ورودی DisplayPort 1.2a مجهز باشد، با این فناوری قابلیت سازگاری خواهد داشت.
کلام انتهایی
تکنولوژی FreeSync از جدیدترین ترندهای توسعه داده شده به وسیلهی AMD است که مشکل پارگی تصویر را در کارت گرافیک و مانیتورها حل مینماید. این فناوری که به صورت کاملا رایگان و در رقابت با G-Sync انویدیا تولید عرضه است، به قیمت پایهی نمایشگرها مبلغی اضافه نمیکند.
FreeSync فناوری رایگان AMD برای حل مشکل پارگی تصویر است.
عدم هماهنگی تعداد فریمهای تولید شده توسط کارت گرافیک با فریمهای خروجی نمایشگر را گویند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.