ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

G-Sync
آموزش

G-Sync چیست و چه کاربردی دارد؟

یک سیستم گیمینگ مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیت‌های مناسب نمی‌تواند تجربه‌ی بصری عالی از ویرایش، مشاهده فیلم و عکس و مهم‌تر از همه بازی کردن، را در اختیار ما قرار دهد. با این ...

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۹ خرداد ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

یک سیستم گیمینگ مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیت‌های مناسب نمی‌تواند تجربه‌ی بصری عالی از ویرایش، مشاهده فیلم و عکس و مهم‌تر از همه بازی کردن، را در اختیار ما قرار دهد.

با این حال هنگام انتخاب و خرید این نمایشگرها با تنی از ویژگی‌ها، اصطلاحات جدید و تکنولوژی‌های متفاوت برخورد می‌کنیم که انتخاب را برای ما بیش از گذشته دشوار می‌کنند. یکی از این عبارات G-Sync است. در این مقاله قصد داریم به چیستی تکنولوژی G-Sync و کاربرد آن بپردازیم.


پارگی تصویر (Screen Tearing) یک معضل اساسی

برخی از پردازش‌های مربوط به برنامه‌های گرافیکی منابعی بیشتر از معمول نیاز دارند. این امر موجبات استفاده از حداکثر پتانسیل سخت افزاری سیستم را فراهم می‌کند. در چنین شرایطی ممکن است کارت گرافیک و مانیتور شما از همگام بودن خارج شوند. مسئله مطرح شده بدین معنیست که کارت گرافیکتان دقیقا بین نرخ به روز رسانی تصویر (رفرش ریت) یک فریم را برای نمایش ارسال می‌کند.

در چنین شرایطی تعداد فریم‌های تولیدی توسط کارت گرافیک شما با مانیتورتان همگام نباشد (غالبا بیشتر باشد).مانیتور در این حالت مجبور می‌شود قسمتی از چند فریم را به طور همزمان نمایش دهد. در این حالت ما با مشکلی با عنوان پارگی تصویر (Screen Tearing)  شناخته می‌شود.

پارگی تصویر موجب می‌شود تا خطوط صاف اجسام روی تصویر با کمی انحراف به نمایش دربیایند. در نتیجه کیفیت تصویر دریافتی به شکل قابل توجهی کاهش یابد. از این رو تولید کنندگان کارت گرافیک یعنی انویدیا (NVIDIA) و ای‌ام‌دی (AMD) برای رفع مشکل پارگی تصویر به فکر ارائه‌ی راه حلی شده‌اند.

پارگی تصویر موجب می‌شود تا خطوط صاف اجسام روی تصویر با کمی انحراف به نمایش دربیایند. برای پیشگیری از رخ دادن چنین مشکلی می‌توانید از قابلیت V-Sync استفاده کنید تا همواره مانیتور و کارت گرافیکتان به وسیله فرستادن تصاویر با زمان‌بندی مشخص با یکدیگر همگام باقی بمانند.

شاید خیال کنید که با فعال‌سازی V-Sync مشکلات به اتمام می‌رسند، اما ممکن است در چنین شرایطی ایرادات دیگری مانند تاخیر ورودی (Input Lag) یا Stuttering (فاصله افتادن بین رندر شدن تصاویر توسط کارت گرافیک) برای تصویر نهایی رخ دهند.


تکنولوژی G-Sync چیست و چه کاربردی دارد؟

G-Sync یک تکنولوژی سخت افزاری است که VBI یا Vertical Blanking Interval را کنترل می‌کند. VBI معرف مقدار زمانی است که طول می‌کشد نمایش یک فریم به اتمام برسد و نمایش فریم بعدی آغاز شود. در این مدت زمان، هیچ تصویری‌ به مانیتور ارسال نمی‌شود. زمانی که G-Sync فعال باشد، کارت گرافیک سیستم صبر می‌کند تا مانیتور آماده نمایش دادن فریمی دیگر شود. این مسئله موجب می‌شود مشکلات مربوط به پردازش تصویر کاهش پیدا کرده و همه اجزاء با یکدیگر همگام بمانند.

تکنولوژی G-Sync

درست همانند سرویس FreeSync از AMD، فناوری G-Sync نیز توسعه داده شد تا تصویر صفحات نمایش کریستال مایع‌ را هماهنگ و اختلال پارگی تصویر به حداقل برساند. تا بدین صورت نرخ بروزرسانی مانیتور با نرخ فریم خروجی همگام باشد.

بورد G-Sync شامل ۷۶۸ مگابایت از یک مموری DDR3 می‌شود. تا بدین وسیله بتواند فریم قبلی را ذخیره و آن را با فریم بعدی مقایسه کند. در واقع این پروسه انجام می‌شود تا تاخیر ورودی کاهش پیدا کند. G-Sync اجازه می‌دهد مانیتور نرخ به روزرسانی‌های متنوعی را پشتیبانی کند. همگام‌سازی کارت گرافیک و نرخ به روزرسانی مانیتورتان موجب می‌شود انیمیشن‌های داخل بازی شاداب و روان‌تر به نمایش درآیند.

بر‌خلاف فناوری FreeSync که کاملا رایگان بوده و هیچ هزینه اضافی به قیمت پایه مانیتور اضافه نمی‌کند، تکنولوژی G-Sync بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار بر قیمت پایه مانیتور می‌افزاید. این تکنولوژی نیز فقط با کارت‌های انویدیا کار می‌کنند.


کلام انتهایی

G-Sync یک تکنولوژی سخت افزاری است که VBI یا Vertical Blanking Interval را کنترل می‌کند تا مشکلاتی نظیر پارگی تصویر و تاخیر ورودی را در کارت گرافیک و مانیتورهای انویدیا به حداقل برساند. این فناوری بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار بر قیمت پایه مانیتور می‌افزاید.

تکنولوژی G-Sync چیست؟

G-Sync یک تکنولوژی سخت افزاری است که مشکلاتی نظیر پارگی تصویر و تاخیر ورودی را در کارت گرافیک و مانیتورهای انویدیا به حداقل می رساند.

پارگی تصویر چیست؟

عدم هماهنگی تعداد فریم‌های تولید شده توسط کارت گرافیک با فریم‌های خروجی نمایشگر را گویند.

تکنولوژی G-Sync با چه کارت گرافیک‌هایی سازگار است؟

این تکنولوژی تنها با کارت‌های انویدیا کار می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • 3D Club
    3D Club | ۹ خرداد ۱۴۰۱

    این قابلیت روی لپ تاپ های asus گیمینگ وجود داره؟ یا فقط برای مانیتور های جدا هست؟

  • Ali
    Ali | ۸ آذر ۱۳۹۹

    خب الان به لپ تاپ هست هم اپتیموس داره هم g sync پس ینی لپ تاپ بدیه؟

  • Reza Dark
    Reza Dark | ۳۰ دی ۱۳۹۸

    مطلب فوق العاده مفید دمتگرم???

  • رضا
    رضا | ۲۸ دی ۱۳۹۸

    جی سینک و ای ام دی سینک قابلیت اینو ندارن با هم کار کنن؟؟
    یعنی مانیتور جی سینک فقط با کارت گرافیک انویدیا و ای ام دی سینک فقط با کارت گرافیک ای ام دی کار میکنه؟

    • محمدامین بهتوئی
      محمدامین بهتوئی | ۲۸ دی ۱۳۹۸

      نه با همدیگه نمیتونن کار کنن. کاملا مجزا از همدیگن.

  • Ghaem
    Ghaem | ۲۸ دی ۱۳۹۸

    ایول چه خوب اینطور که بوش میاد امسالAmd خوب پیشرفت کنه

مطالب پیشنهادی