نگاهی به فصل چهارم وست ورلد – یک فضای کاملا تازه
زمانی که 6 سال قبل نخستین فصل از سریال پر خرج اچ بی او نمایش داده شد، تبدیل به مظهر سبک علمی تخیلی در زمان خود شد. فیلمنامه این سریال پر خرج بر اساس اقتباسی ...
زمانی که 6 سال قبل نخستین فصل از سریال پر خرج اچ بی او نمایش داده شد، تبدیل به مظهر سبک علمی تخیلی در زمان خود شد. فیلمنامه این سریال پر خرج بر اساس اقتباسی از کتاب مایکل کرایتون(نویسنده پارک ژوراسیک) نوشته شده و بازیگران مطرحی در آن هنر نمایی کردند. ایده کلی فیلم نیز ذهن را به چالش میکشید: چه میشود اگر همه رباتها یا به اصطلاح میزبانهای پارک تفریحی غربی تصمیم بگیرند که به اندازه کافی اذیت شدند و مضحکه دست انسانها قرار گرفتند؟
در فصلهای بعدی، این طغیان هوش مصنوعی فراتر از مرزهای وست ورلد رفت و تبدیل به یک موضوع بزرگتری شد. فساد و دستکاری آگاهی موضوعی بود که مخاطبان از آن ترس داشتند و به همین دلیل این سریال توانست تاثیر خود را بگذارد و به موفقیت غیر قابل انکاری برسد.
اکثر سریالها معمولا بعد از فصل دوم از مسیر اصلی خارج میشوند؛ همین اتفاق برای سریال وست ورلد افتاد. فصل سوم این سریال عملا خسته کننده شده بود و البته پر از ایدههای خوبی بود که فضای کافی برای مانور دادن نداشتند.
دلورس شخصیت اصلی سریال، راه خودش را برای خروج از منطقه وست ورلد پیدا کرد و باعث الهام بخشیدن انقلابی بر علیه جامعه انسانی که او را بردگی گرفته بودند شد. همچنین مشخص شد که مرد سیاه پوش با اسم ویلیام، از قضا داماد بنیانگذار وست ورلد است.
با پخش دو قسمت ابتدایی فصل چهارم که پخش آن از 26 ژوئن آغاز شده، متوجه شدیم که سریال دچار تغییراتی شده است که این تغییرات در جهت بهتر شدن سریال بوده.
شخصیت کالب با بازی آرون پال که یک سرباز بر علیه ماشینها بوده، اکنون یک خانواده دارد و شغل ثابتی نیز پیدا کرده است. او همچنین مبتلا به PTSD است اما مانند گذشته مستعد ابتلا به هیستریونیک نیست.
احتمال میرود وست ورلد در نیمه اول فصل چهارم خود به سمت سقوط تدریجی رود، با این حال شاید سازندگان این سریال متوجه شدند که گاهی اوقات کمتر مانور دادن روی سبک علمی تخیلی مدرن، میتواند بهتر باشد.
بیشتر فیلمها و نمایشهای تلویزیونی موفق، موفقیت خود را مدیون انتقال درام درونی شخصیت هستند. سریال وست ورلد نیز در فصل اول خود چنین روشی را پیش گرفته بود از قدرت درام درونی شخصیت استفاده میکرد.
در واقع منظور از ژانر علمی تخیلی مدرن، همان انتقال فلسفه و مفهومهای خاصی است که در قالب پیشرفت تکنولوژی و هوش مصنوعی ارائه میشوند. سریال وست ورلد با روایت بی نقص خود در فصل اول، مفهوم هوش، اراده و آزادی را در قالب هوش مصنوعیهای طغیانگر منتقل کرد.
بعد از افول سریال در فصل سوم، اکنون فصل چهارم سریال وست ورلد تلاش میکند تا دوباره به دوران اوج خودش برگردد و تا کنون موفق عمل کرده و احتمال میرود مسیر درست خودش را پیدا کند و مخاطبان را راضی نگه دارد.
بیشتر بخوانید:
خالقان وست ورلد سریال Fallout را برای آمازون میسازند
نقد سریال Raised by Wolves – ملاقات وستورلد با بازی تاجوتخت در بزرگشده توسط گرگها
HBO سریال Sphere را از یک کتاب دیگر نویسنده وستورلد اقتباس میکند
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سریال از فاز وسترن که جدا شد ، زد تو ذوق و شد شبیه فیلم و سریالای دیگه. نقطه قوت سریالو ازش گرفتن خب